reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Ja tez mam pytanie?Nawet dwa.
Czy wy dziewczyny smarujecie swoje malenstwa wódką?Szcezgolnie chodzi mi o kostki i stawy?Bo ja pamietam ze z corka tak robiłam.
No a druga rzecz o ktora chce was zapytac to cwiczenia?Czy robicie je codziennie,tzn czy łokietek bierzecie i łaczycie z przeciwnym kolanem?Bo tez wiem ze robilam to z córcią?

Wódką:szok:?
A po co? Czy to nie jest szkodliwe dla dziecka? Alkohol się nie wchłania przez skórę?

A co do ćwiczeń to też pierwsze słyszę :zawstydzona/y: ale mój maluch w ciągu dnia tak bardzo wierzga nóżkami, że chyba ćwiczenia to byłoby już za dużo... zapytam pediatrę przy najbliższej okazji...

reklama
Ja tez mam pytanie?Nawet dwa.
Czy wy dziewczyny smarujecie swoje malenstwa wódką?Szcezgolnie chodzi mi o kostki i stawy?Bo ja pamietam ze z corka tak robiłam.
No a druga rzecz o ktora chce was zapytac to cwiczenia?Czy robicie je codziennie,tzn czy łokietek bierzecie i łaczycie z przeciwnym kolanem?Bo tez wiem ze robilam to z córcią?

Nie smaruję wódką :no: mój młody i tak ma suchą skórę a alk. jeszcze bardziej ją wysusza :no:

Co do ćwiczeń to codziennie jak ma młody czuwanie ...... traktuje to jako zabawę a przy trudnosciach z bączkami wiele mu to przy okazji pomaga :)

Dzisiaj nakrzyczałam na mamę (chociaż jest bardzo kochana i wiele mi pomaga), by nie nosiła Michała na rękach jak przysypia i nie woziła w wózku do uspania :no: bo on zasypia sam i sama mogę go spokojnie zostawiać i nie chcę by to się zmieniło bo to ogromny dla mnie (+) .

Ja mam pytanie do dziewczyn karmiących piersią:

skąd wiadomo, kiedy pierś jest opróżniona? Bo mi się wydaje, że mała tylko przez 5-10 minut tak na prawdę je- tzn słychać głośno przełykanie, a potem niby też pracuje buźką, ale już nie ma takich odgłosów. I nie wiem, jak długo karmić tą piersią, czy już podać drugą? Bo ona niekiedy i po 40 minut je z jednej i nie wiem, czy tam jeszcze jest mleko?????

No ja też właśnie nie wiem kiedy jest pusta:no:
Choć z tej "gorszej" piersi jak za długo pije to po jakimś czasie strasznie się denerwuje więc może wtedy:sorry2:

Kopciuszku o wódce pierwsze słyszę a te ćwiczenia to są zalecane u małych dzieci?
Bo mi nikt nic nie kazał robić ani przy Hani ani teraz:no:
Ale my sami się bawimy w rowerek...tylko bez łokci

Natalka to najserdeczniejsze życzenia dla męża bo jutro mogę zapomnieć przy mojej sklerozie:-)

A nie ma czasami przepukliny pepkowej?Bo mojemu Patrykowi tez sie nie schowal i pediatra powiedziala ze to przepuklina:baffled:jest miekki czy twardawy?

Kopciuszku normalnie szlak mnie zaraz trafi. Bylam dziś z mala u pediatry bo mi sie przeziebila!!!!!! co za masakra normalnie mam juz dosc... ta baba co wyrzucila nas z domu wyjechala i wczoraj wnosilismy znow swoje rzeczy a dzis od 7 rano wszystko sprzatalam i ukladalam!!!!!! do tej pory nic nie zjadlam a jak bylam u lekarza to powiedzialam o pepuszku i byc moze to faktycznie przepuklina!!!!!!!! co za koszmar!! mam mala ukladac czesto na brzuchu poniewaz na zaklejenie brzuszka plastrem i wciaganie w ten sposob pepuszka jest jeszcze za wczesnie!!! wiedzialam ze wszystko nie moze byc dobrze. jak my wazylismy wyszlo ze julka wazy 5100g.... a dzis byla wazona u lekarza i wazy 5050g:-) chociaz tyle co mnie cieszy ze mala slicznie przybiera na wadze! ale noce sa koszmarne! malutka ma taki katar ze sie budzi ciagle i spac nie moze do tego kaszelek i gardelko ja boli... bylam zmuszona dzis kupic Fride by smarki wyciagac jej i pwoiem szczerze ze nie wierzylam w to a to naprawde super rzecz! polecam wszystkim!!!

Ja też byłam z tych co kiedyś głośno krzyczały fridzie wielkie NIE :tak: a teraz to ja sobie zycia bez Niej nie wyobrazam :tak:

daffodill - trzymaj się dzielnie :tak: naprawdę lekko nie masz ale musisz być dzielna, kiedyś te wszystkie doświadczenia Cię wzmocnią :tak: a Ty bedziesz dumna z siebie, że im sprostałaś ... trzymam za Was kciukasy razem z moim małym Miniem :)

zawsze możesz zrobić 2 w 1 jak my

ja dalam za slub 300zl ale ksiadz nawet nie wspomnial o ofierze... moj brat za chrziny dal 50zl i ksiadz tez w ogole sie nie upominal ani nic... podjerzewam ze po prostu chrzciny jak chrzicny...ale slubna ofiara zalezy od tego jak msza zostanie odprawiona... jak za malo dasz to chmaskei kazanie bedzie i uroczystosc bedzie taka nieciekawa... ja na szczescie ze swojej jestem zadowlona bo ksiadz byl super ciagle zartowne historie w kazaniu opowiadal i milo sie do nas zwracal... po prostu moglabym przejsc slub jeszcze raz bo ten ksiadz na maxa mnie odstresowal co na ogol jest bardzo trudne!

reklama
Mi przepuklina wyszła po porodzie ...:no: nie wiem co z Nią dalej robić, chyba się w pas zaopatrze przepuklinowy, strasznie ta franca boli :wściekła/y:

mi lekarze powiedzieli ze nic z nia nie zrobia poki nie zacznie sie powiekszac bo jest zbyt mala do usuniecia.... poki co nie powiekszyla sie i przestala bolec od jakiegos czasu... moze bede miala z nia spokoj na zawsze tylko szkoda mi malutkiej.. no i dziekuje za mile slowa.

Do góry