reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

"Napisał SylusiaSW
Ja mam 2 rodzaje niby skurczyków- jedne to stawianie się brzuchola czyli takie twardnienie bez bólu właściwie i sa 2 które nachodzą powoli od dziwnego ciągnięcia po dosyć mocny ból i trwają jakąś minutę....mało przyjemne! Ale cóż musimy się przygotowywać tak;-)!!"
Ja, jako trzecia, dolaczam sie do terminu!!! :-) Wlasnie sprawdzilam. Na ten dzien jestesmy 3. Czy to zbieg okolicznosci, ze akurat na Twoj post Owlrene trafilam? Nie jestem czestym gosciem, zwlaszcza na tym watku i nie sledze go dokladnie. Obudzilam sie po 4 godzinach snu, meczylam sie ponad godzine, nie moglam zasnac...
No, ciekawe, ktora pierwsza wyladuje? Mi wroza wczesniejszy porod. A przyznam, ze bardzo mi zalezy, aby moje Malenstwo urodzilo sie w marcu, JAK JA:-):-):-)

Gdy przewracalam sie z boku na bok, uswiadomilam sobie, ze w tym roku bede obchodzila DZIEN MATKI jako mamusia!!! :szok: Nie moge sobie tego wyobrazic!!!:-)

Effa mi lekarz tez grozi ze nie dotrwam do terminu,do tego te skurcze.Ale mam nadzieje ze dzidzia jeszcze z kilka tygodni posiedzi bo oprucz ciuchow to nic nie gotowe.Wczoraj dopiero liste przygotowalam,a moj za glowe sie zlapal ile tego trzeba.
Nie wiem jak u was ale mojemu wydaje sie ze kilka kaftanikow pieluszki
i lozeczko i to starczy.Szkoda ze juz dwojke ma,ale chyba szybko zapomina sie te czasy.

Witam :)
Czy dobrze rozumiem, że Agniesiak i Milkshake już się rozpakowały??
No bo jeśli tak, to wielkie gratulacje dziewczyny:-)
U nas czas szybko biegnie. Szpital, odciąganie pokarmu co 3 godziny, przygotowanie "zdrowego jedzenia", urządzanie kącika, kompletowanie ubranek, obserwowanie swojego organizmu, który jeszcze nie działa ja trza...
A Szymon jest FANTASTYCZNY!!!!!!! Zakochałam się w nim bez pamięci. Jest oczywiście najprzystojniejszy na całym oddziale;-)Rośnie sobie powolutku, je moje jedzonko, wraca do zdrowia. Oby tak dalej.
Tego możecie nam życzyć w 32tygodniu i 1 dniu:happy2:
A teraz trzeba jedzonko robić, bo okrutny głodomór się zrobiłam. W ciąży tak nie jadłam. Teraz mam tak, że nie poczułam jeszcze "zasycenia", mogę jeść więcej niż mój mąż i wiem, że zjadłabym więcej. Kończę jeść wtedy, gdy widzę, że on już pęka;-)
Pozdrawiam was serdecznie w ten niedzielny ranek
Może urządzimy sobie z mężem krótki spacer, nie spacerowałam od listopada...
Maborka super ze sie odezwalas.Trzymam kciuki za ciebie i Szymonka.
Wiem ze ciezko ci jest bo szpital to nic przyjemnego.
Przeszlam tez z moim synkiem tylko ze on mial juz kilka miesiecy i moglam przy nim caly czas byc(zapalenie pluc i oskrzeli przez 5 tygodni).
Te 60 dni napewno beda ci sie dluzyly,ale jak juz mina to juz tylko radosc.
A skad pewnosc ze do 20 marca beda was trzymac? Jesli maly bedzie szybko dochodzil do siebie to moze szybciej wyjdzie.
Jak urodzilam Kubolka lezala ze mna dziewczyna i jej synek wyszedl szybciej niz miala termin.Wszystko zalezy od wagi i kondycji dzidzi,a wiadomo ze w domu szybciej bedzie nadrabial.
Jesli masz zdjecie Szymonka to wklej wszystkie zapewne chcemy zobaczyc naszego pierwszego marcowego maluszka.

A ja dzis zasnelam dopiero o 3 i obudzilam sie o 10 chodz i tak jakas zmulona.
Zaraz jedziemy na zakupki bo nawet obiadu nie mam z czego zmajstrowac.
Do pozniej i milego wieczoru

reklama
Kochane, co do oliwek, to ja używałam zwykłą BAMBINO i nic mi się nie działo :) później JONSON a jeszcze później FUR MAMA :)

Jeżeli chodzi o bóle brzucha czy krzyża, to uważam że jedynie No-SPE się powinno brac lub ewentualnie APAP lub PANADOL.

Lecę oglądać film na TVN pt "Miłośc i inne nieszczęścia :)

Buziam ;*

mag349 wspolczuje kochna mnie mecza te bole od 2 dni i mam dosc a co dopiero ty masz powiedziec :(Ostatnio duzo pisalyscie o tym bialku w moczu i teraz tk mysle i mysle bo w sumie to specjalnych badan nie mialam na to bialko tylkozawsze jak szlam na wizyte musialam nasiusiac i pielegniarka wkladala tam taki patyk ktory kolor zmieniali mowila ze jest ok .teraz we wtorek z samego rana mam nasikac do pojemniczka i zaniesc do gin i mam nadzieje ze bedzie git .Czy sa jakies specjalne oznaki dolegliwosci jesli chodzi o to bialko ?

Jakos nie jestem za tabletkami przeciwbolowymi i jakos staram sie bez bo nie ufam tej chemi a potem nie chce plakac i cierpiec .Wzielam cieply prysznic bo nawet do wanny nie mam ochoty i pije rumianek i mam nadzieje ze te chormony przejda i zas wroce do zycia .

ale jestem zmęczona:dry:

dzisiaj przestawialiśmy meble z myslą o łóżeczku (które ofkors wciąż nie dotarło:wściekła/y:) - znaczy M przestawiał, ja układałam i ścierałam kurze:-p

i w sumie to on powinien byc padnięty, nie ja:-D

a Mały kopie jak szalony;-)

mag007-czytałam że szukasz prezentu na urodziny dla M, ja kupiłam swojemu(ma dzisiaj) a właściwie zamówiłam koszulke z napisem TATUŚ GABRYSI:tak:co prawda jeszcze nie doszło, ale już została wysłana więc mam nadzieje że w tygodniu dojdzie

właśnie o czymś takim myślałam:-):-):-)

reklama
Do góry