reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

więc jak myślisz Asiu, co mogło spowodowac to żebył taki marudny ? choc marudny to złe okreslenie- zachowywał się tak jakby cos mu było, taki niespokojny , niby był głodny łapał butlełapczywie za chwilęwypluwał, płakał dalej, szukał znowu tej butelki, i tak na okrągło.., ja już nie wiem co mam robić w takich sytuacjach...:(
Ja ci odpisałam wcześniej kochana:-D może za nagła zmiana mleczka?? inny smak i jest skołowany

reklama
moja malutka ma mnostwo kropeczek na twarzy i glowie... to pomoze???

moim zdaniem powinno pomoc !!

Mea ja to zakupy robie co dwa tygodnie jak mąż przyjeżdża i też kasy idzie mnóstwo za jednym zamachem no ale fakt jak tu z maluszkiem na zakupy

no zwlaszcza w takie mrozy !!!

Aska gratulejszyn udanej imprezki :) fakt faktem ze jak sie robi impre w domu to jedzenia jest na kolejne kilka dni ... ale roboty na wiecej ... poza tym u nas jest kuchnia o wymiarach 1,5 na 2m !!! przygotowanie czegokolwiek to masakra !! no i do tego jak mi zacznie wszystko szykowac tesciowa to bedzie to raczej niezjadliwe i nieestetyczne do tego podane w brazowych naczyniach - dziekuje wole w knajpie !!! bo ja raczej z mala na rekach nie bardzo moge zaplanowac jakies przygotowania ...

kurcze o 12 mysza zjadla 150 mleka i spi do teraz !! chyba musze ja obudzic bo kapac potem bede po 21 !!

no i dzis pierwsza kapiel bez tatusia ... tesciowa tylko niech mi wode naleje - dzis mam pretekst zeby ja wywalic od malej bo nie chce zeby mi ja zarazila !! :)

Daffi- są tańsze odpowiedniki- emolium, balneum... albo taka oliwka do wody z rossmana- ja mam to ostatnie i raz na jakiś czas dodaję do kapieli. A na jakieś krostki dobrze robi tez kąpiel w kalium- taki proszek zabarwia wodę na rózowo i łagodzi i odkaża zmiany skórne. Tylko trzeba go dać malutko bo może w większej ilości wysuszać.
Sylwik- takie objawy ma właśnie kolka jelitowa, tak mi mówiła położna. Może Ty coś nowego zjadłaś?
My też tylko na cycu wciąz- jak malutka zostaje z mężem to zostawiam im 120 ml i na ogół starcza. Tzn do tej pory starczało;-)

Daffi- są tańsze odpowiedniki- emolium, balneum... albo taka oliwka do wody z rossmana- ja mam to ostatnie i raz na jakiś czas dodaję do kapieli. A na jakieś krostki dobrze robi tez kąpiel w kalium- taki proszek zabarwia wodę na rózowo i łagodzi i odkaża zmiany skórne. Tylko trzeba go dać malutko bo może w większej ilości wysuszać.
Sylwik- takie objawy ma właśnie kolka jelitowa, tak mi mówiła położna. Może Ty coś nowego zjadłaś?
My też tylko na cycu wciąz- jak malutka zostaje z mężem to zostawiam im 120 ml i na ogół starcza. Tzn do tej pory starczało;-)

ja już nie karmię piersią( miałam zapchane kanaliki i mały ł sie męczył jak ssał, a potem straciłam pokarm całkowicie jak odciągałam laktatorem), może faktycznie to kolka była? choc Filip nie miał twardego brzuszka..:confused:

Aaa laski miałam wam napisać cosik:tak: wczoraj moja teściowa pierwszy raz(!) odwiedziła swojego wnuka-oprócz odwiedzin w szpitalu:baffled:
toż to szok normalnie:wściekła/y: jakbym ja była na jej miejscu to bym opiernicz dostała od niej niezły:szok:

reklama
jak czyam ze karmisz tylko piersia to zadzroszcze ci i łapie doła!

hmmm wiesz...ja mam doła i rycze co dzien ,bo bolą mnie nadal te brodawki strasznie...co troche przestana to za chwile znów...konsultowałam sie z położną i niby wszytsko jest ok...Polozna potwierdzila to co dziewczyny mi radzily -musze sciagac troche pokarmu przed karmieniem zeby piersi nie byly takie twarde , bo Mała nie moze wtedy dobrze zlapac na poczatku i dlatego boli...po paru pociagnieciach niby przechodzi,ale i tak jest to straszny bol:-( taki ,ze czasem chce sie poddac...Polozna kazala brac paracetamol i karmic,karmic i jeszcze raz karmic...i ma przejsc...tylko jak mam to robic ,jak mam tak obolałe brodawki...najlepiej jakbym nie karmila ze 3 dni wogole zeby sie zregenerowaly,ale tak sie nie da...ehhh musze dac jakos rade :tak:

Do góry