Pauluś89
Grudzień 2009
Lajtway Kochana na bilans idź kiedy chcesz mi tak powiedzieli tak około miesiąca, że mam być a dziś mi pasowało i tyle a szczepienie mam 10 lutego no i szczepie 6 w 1 u mnie jest za 170
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moja córcia jeszcze nosi 62 ale jeszcze chwila i z nich wyrośnieco do krostek to własnie też je ma od jakiś dwoch tygodni, raz widać bardziej raz mniej, zaczely sie na buzce, potem przeszly na szyjke a teraz sa prawie wszedzie, na glowce tez ma miejsca ze sucha luszczaca sie skora, smaruje ja mascia od kilku dni i kapie w Emolium, niby jest lepiej ale nadal nie wiem czy to objawy alergii czy nie, poza tym nie robi kupy, dwa razy musialam jej pomoc i wyszla wtedy taka zielona papka...odstawilam bialko i inne alergizujace produkty, zobaczymy.....co do spania, to udaje jej sie w nocy przespac nieraz 4 godziny ale w dzien to bywa roznie i zazwyczaj od 23.00-2.00 zalezy od dnia jest marudna i chyba ma problemy z brzuszkiem;/
najpierw zaczelo sie na buzi
polozna to widziala i mowila ze moze to byc od tego ze np jak ja nosimy lub bierzemy do odbicia to skora ma stycznosc z naszymi ubraniami,a my pierzemy w innym proszku,potem zobaczylam ze ma na szyi i ma tego tam duzo
a teraz widze ze ma tez na brzuszku.Sama juz glupia jestem co to jest
dawaj mu duzo pic,jak bedzie sikal to bedzie bilirubina lepiej spadac.Hej laski jestem już po bilansie zerowym Aleksa i strasznie to przeżyłam...
Mały po zważeniu już i wiem, że przytył bardzo ładnie bo waży już 4830g:-) cm nie wiem ile...:-( gdy przyszła pani doktor okazało się, że jest troszkę żółty i wtedy troszkę się przestraszyłammiałam natychmiast jechać do szpitala na pobranie krwi do poziomu bilirubiny i tam kolejny szok dla mnie wbijanie igły w główkę
prawie się popłakałam jak to zobaczyłam. W międzyczasie okazało się, że zapomniałąm książeczki zdrowia Aleksa z przychodni
taka zakręcona byłam. Gdy mama odebrała wyniki z laboratorium następny strach-wynik 6,66 a norma do 1
i szybki tel do przychodni. Mały dostał czopki i mam nadzieję, że mu spadnie ta cholerna bilirubina
A i postanowiłam zmienić mleko małemu-przechodzimy na NAN bo mały coś mi dużo ulewał ostatnio i jakby mało się najadał Bebiko-bo czy to normalne, żeby taki maluch potrafił zjeść 120 co 2-3 godziny i nieraz nawet 150??????? Ehhhhh![]()
Pauluś, a kto Ci wyznaczał termin bilansu? Bo nasze dzieciaki są z tego samego dnia a polożna mówiła mi tylko o szczepoiejniu na które mam pójść 11.02. No i bioderka 1.02. I tak trochę się martwię że tak późno lekarz zobaczy moją malutka
to chyba zalezy od przychodni.Ja daje tylko witaminke D mialam tez K ale jak mieszanym mlekiem karmilam teraz juz nie mam dawac jak tylko butlaWiem wiem kopciuszku zmieniam stopniowo-najpierw zamiast 4 miarek bebiko daje 3 i jedna nan i będę zwiększać no i posłuchałam twojej rady i kupiłam czopki z paracetamolem zamiast syropku.
A jakie dajecie witaminy przy karmieniu butlą?? Mój dostał receptę na Vigantol czyli wit D
Tez kurna tyle dalam i lezy ehhNo ja tez kupiłam witaminę K ale zdążyłam dać 4 razy i opakowanie leży... 40 zeta dałąm a ty?