Pauluś89
Grudzień 2009
Lajtway Kochana na bilans idź kiedy chcesz mi tak powiedzieli tak około miesiąca, że mam być a dziś mi pasowało i tyle a szczepienie mam 10 lutego no i szczepie 6 w 1 u mnie jest za 170
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moja córcia jeszcze nosi 62 ale jeszcze chwila i z nich wyrośnieco do krostek to własnie też je ma od jakiś dwoch tygodni, raz widać bardziej raz mniej, zaczely sie na buzce, potem przeszly na szyjke a teraz sa prawie wszedzie, na glowce tez ma miejsca ze sucha luszczaca sie skora, smaruje ja mascia od kilku dni i kapie w Emolium, niby jest lepiej ale nadal nie wiem czy to objawy alergii czy nie, poza tym nie robi kupy, dwa razy musialam jej pomoc i wyszla wtedy taka zielona papka...odstawilam bialko i inne alergizujace produkty, zobaczymy.....co do spania, to udaje jej sie w nocy przespac nieraz 4 godziny ale w dzien to bywa roznie i zazwyczaj od 23.00-2.00 zalezy od dnia jest marudna i chyba ma problemy z brzuszkiem;/
dawaj mu duzo pic,jak bedzie sikal to bedzie bilirubina lepiej spadac.Hej laski jestem już po bilansie zerowym Aleksa i strasznie to przeżyłam...
Mały po zważeniu już i wiem, że przytył bardzo ładnie bo waży już 4830g:-) cm nie wiem ile...:-( gdy przyszła pani doktor okazało się, że jest troszkę żółty i wtedy troszkę się przestraszyłammiałam natychmiast jechać do szpitala na pobranie krwi do poziomu bilirubiny i tam kolejny szok dla mnie wbijanie igły w główkę
prawie się popłakałam jak to zobaczyłam. W międzyczasie okazało się, że zapomniałąm książeczki zdrowia Aleksa z przychodni
taka zakręcona byłam. Gdy mama odebrała wyniki z laboratorium następny strach-wynik 6,66 a norma do 1
i szybki tel do przychodni. Mały dostał czopki i mam nadzieję, że mu spadnie ta cholerna bilirubina
A i postanowiłam zmienić mleko małemu-przechodzimy na NAN bo mały coś mi dużo ulewał ostatnio i jakby mało się najadał Bebiko-bo czy to normalne, żeby taki maluch potrafił zjeść 120 co 2-3 godziny i nieraz nawet 150??????? Ehhhhh![]()
Pauluś, a kto Ci wyznaczał termin bilansu? Bo nasze dzieciaki są z tego samego dnia a polożna mówiła mi tylko o szczepoiejniu na które mam pójść 11.02. No i bioderka 1.02. I tak trochę się martwię że tak późno lekarz zobaczy moją malutka
Ja daje tylko witaminke D mialam tez K ale jak mieszanym mlekiem karmilam teraz juz nie mam dawac jak tylko butlaWiem wiem kopciuszku zmieniam stopniowo-najpierw zamiast 4 miarek bebiko daje 3 i jedna nan i będę zwiększać no i posłuchałam twojej rady i kupiłam czopki z paracetamolem zamiast syropku.
A jakie dajecie witaminy przy karmieniu butlą?? Mój dostał receptę na Vigantol czyli wit D
Tez kurna tyle dalam i lezy ehhNo ja tez kupiłam witaminę K ale zdążyłam dać 4 razy i opakowanie leży... 40 zeta dałąm a ty?