reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam dzieweczki

Nocka znośna, maa obudzila sie tylko raz 4 rano i pospala do 8 pawie. Sypie mocno ale tylko 7 * jest.

Luna ja bym tego tak nie zostawiła,biedny gustawo ,to musiał byc zamach to niemozliwe żeby z przyczyn naturalnych:rofl:
:-D:-D:-D
Spadł świerzy snieg, moze lepszy niz tamten do lepienia to pogotowie rtunkowe zrobimy:tak:

A tak w ogóle to dzieki za kondolencje dziewczyny, no biedny on:-)

co do zebów to ja jak sie smieje to czesto odchylam głowe do tyłu i strasznie rozwieram paszcze wiec jednak lepiej wydac troche więcej jednorazowo niz potem żałowac, to nie jest za rok ani dwa tylko minimum na 10:tak:
:tak::tak::tak:. No to tez bym nie zalowala kasy i wolala wiecej daa myslalam, e to na pól roku, jakies przejsciowe czy cuś.

.
Malina, powinnaś dostać żadową posadkę :-p Tam ciągle narzekają na mały przyrost naturalny w Polsce, z twoimi wróżbami szybko by się skończył :-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D

ale nie robimy zadnego wesela, tylko obiad dla najbliższej rodiny i świadków(czyt.rodiców i dziadków) bo wolimy za tą kase jechac w podróz poślubną za granice na tydzien lub dwa, żeby bylo co pamiętac, niz jeden dzien chlania;-):-p
Zgadzam sie w 100%. My tez chcielismy tylko przyjecie, a nasze amy jak zaczly robic liste gosci, to rece mi opadly, ponad 100 wyszla. Zawzielismy se z P i ograniczylismy do niespelna 30 osob. Daloby wiecej usunac, ale to tylko dla przyjemnosci tesciowej...

Witam nowe mamuśki:-):tak::tak::tak:

Anka ,ja czuje ze od jutra rana będę pluła lodem:-D
Uwaga,po trudach i znojach ściagnełam soboie z chomika pierwszy odcinek pólnoc-południe ,pośiwecę sie i ściagne sobie wszystkie częsści:baffled::tak:bo uwielbiam ,a nie ogladałam kupe lat, od kiedy ostatnio szedł w tv.

Wstawiłam sobie wodę na ryż i uwaga idę na kawe do koleżanki :szok:tej o której pisałam ,ze ciagle czegoś chce,w ogóle pisze eski i dzwoni,jakby zajarzyła ,albo podczytywała bb:-Dale to miłe:tak:
Pozostaje zyczyc milego ogladania i przyjemnego kawkowania:tak::tak::tak:

Przyjmij najszczersze kondolencje:-(;-):tak::tak:.Pozostanie na zawsze w naszej pamięci jako duży,biały,zimny.......bałwan:tak:..
Swietne zakupy :tak:
Gratulacje ogromne za nowa prace. Moze jeszcze ta w lumpiku wypali???

kurcze to juz ta godzina a ja kawy nie piłam
ma któras chęć na kawke..... to zapraszam

Ja kawy nie pijam, ale na taka sie skusze:-D

Olcia a ja coś słodkiego zapodam;-):tak:
737.jpg
page373_4.jpg
mniami.
A ja na porannym glodzie.
No bo oczywiecie zamiast sniadanie zrobic, wode wstawic to zaraz na bb lece:-D:-D:-D

witam:-) melduje ze zyje ;-) witam tez nowe mamy :-) dorwalam w koncu ksiazki na które polowałam dłuzszy czas Jeździec Miedziany - Simons Paullina Tatiana i Aleksander - Simons Paullina Ogród letni - Simons Paullina
takze obawiam sie ze jakis czas bede pojawiac sie sporadycznie i od razu przepraszam :zawstydzona/y:
Milego dnia :-)
No kochana za taka lekture to ja Ci wybacze. Uwelbiam takie ksiazki, moze kiedys pozycze od Ciebie???

Chlopacy graja w spadajace malpki wiec mam czas na kompa:tak::tak::tak:
Wypilam juz sobie czekolade na goraco bo skonczylo mi sie capucinko:szok::tak::tak::tak:

co to za spadajace małpki???

Tatus naprawia drzwi blkonowe bo cos mu tam za bardzo wieje:szok:nawet pojechal do sklepu po klucze bo mu jednego brakowlo:szok:
To moze i moje podreperuje, hihi, też nimi ciągnie...

a ja dzisiaj znów do sadysty:baffled::sorry2: ja juz nie chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:no::no::-(
Cierp ciało cos chcialo-by powiedział mój ojciec. A powaznie-to trzymam kciukasy-przezyjesz jakoś...

No to ja kochane na razie sie odmeldowuje do lodówki. Musze cos zjeść bo mi kiszki grają. Sypie nadal mocno, bedzi etrzeba mala wziac na sanki i na zakupy, bo nic na obiad nie mam. a dostał P wczoraj kupon do Viando na 50 zł-jak znalazł teraz przed wyplata. Ale do końca mieś trzeba wykożystać, więc lece póki o nim pamiętam, hihi.

reklama
ndrobilam w koncu:tak:

Anabuba jakie cieplej,ty jesteś niepoprawna optymistka:-p;-) ,u nas dzis było w nocy-20 a zapowiadali juz powolne ocieplenie ,a temperatura tak w nocy spadła,ze w domu zimno było ,jak w kominku przygasło ,bo z K obracaliśmy sie z boku na bok grzecznie dwójkami ,ściśle do siebie przylegająć:-Du nas teraz -17 masakra jakaś ,normalnie zima.

Luna ja bym tego tak nie zostawiła,biedny gustawo ,to musiał byc zamach to niemozliwe żeby z przyczyn naturalnych:rofl:

A mnuie katar na zatokach siadł,skaranie boskie,popijam sobie theraflu zatoki ,mam nadzieje zę przejdzie....
:

Madziula obracanie na bok dwojkami:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
a moze z zatokami warto do lekarza i antybiotyk lepiej?i moze naswietlanie?

mnie tez cos bierxe- jeszcze nie czuc az tak, tylkow nocy mm suche gardło i troske bolące, ale od razu wziełam rutinoscorbin, żeby sie nie rozchprowac i maksa nie zarazic... i tak mielismy dzsiaj tak zimno wmnocy że zmarzlismy i jeszcze o 6 jak sie maks obudil to pokasływal troche, nei wiem cy sie ksztusił smokiem czy to kaszel chorobowy:confused: teraz nei kaszle... zobaczymy:tak: OBY NIEE:no:

a moze za suche powietrze w domu?centralne ysusza sluzowki
a maly moze sie slina zakrztusil?moja tak ma nadal.kiedys bardzo czasto sie krzytusila

Witam sie i ja
Nawet tak jakby wyspana:tak::tak::tak:Mlode pospaly mi do 9 ale siostrzeniec to jzu o 6;40 mnie obudzil bo siku chcial:szok::szok::szok:Kurcze On w kwietniu konczy 4 lata a jest mega niesamodzielny i taki dzidziusiowaty:szok:Moje dziewczynki to w porownaniu z Nim dojrzale baby bo One wszystko same robia:tak::tak::tak:A sa polowe mniejsze ;-):-D:-D:-D
U nas mrozno ale od rana swieci sloneczko wiec w domku jest superowo:tak::tak::tak:Moze pozniej na chwilke wyjdziemy na podworko tylko nie wiem czy ciagnac te moje miniaturki:baffled:
Sorki ale przeczytałam tak po lebkach a zaraz spadam wlaczyc dzieciakom bajki
bo Twoje szczypiorki to zadziwijaja pod kazdym wzgledem:tak::tak::tak:
moja sie sama nie potrafi jeszcze ubrac ale probuje sie rozebrac
no i sama je.tylko nie zawsze jej sie chce leniuch maly.kiedys sie nie dala nakramic a teraz odkryla ze ja ja moge karmica ona sie moze pobawic:baffled:

dzień dobry

Ja tez jestem mamą siedzącą w domu ....
mozna do was się przyłączyć???

witamy i zapraszamy:tak:
i gratuluje fasolki

no to miło że można :)

a więc jestem mamą 13-letniego kamila i 2-letniej emilki
aktualnie(jeszcze do konca miesiaca) jestem na wychowawczym ,walsnie 2 tyg temu dostalam wypowiedzenie z powodu likwidacji zakladu pracy i ALLELUJA hehehehehehe
studiuje resocjalizacje w opolu,od 4 mies mieszkam w warszawie
no i to chyba tak w skrócie:)
aha jestem w trakcie sesji wiec nocki zarwane ze juz nie mam sily :) heheheheh ale byle do niedzieli i koniec,odetchne z ulgą w koncu

kochana to nizela przerwaw dzieciaczkach:tak::tak::tak::tak:
to tak jakby zostac mama po raz 1 drugi raz:-D:-D:-D:-D:-D

W końcu i ja dotarłam;-):tak:.

Mam propozycję - załóżcie z Malinką Centrum Przepowiedni;-):tak::tak:.

Przyjmij najszczersze kondolencje:-(;-):tak::tak:.Pozostanie na zawsze w naszej pamięci jako duży,biały,zimny.......bałwan:tak:.

Popieram w 100% MH;-):tak::tak::cool:.

Witam i zapraszam do pisania i ostrzegam to WCIĄGA.

Hej babencje.Mróz troszku mniejszy i z Olkiem do mojego neurologa pojechaliśmy, żadnych leków nie dał :no:tylko na rehabilitację kazał się zapisać,bo skierowanie dał na 10 zabiegów:baffled:.Może w końcu pomoże:baffled::baffled:.
Na ciuszkach za pół ceny pobuszowałam,obkupiłam M(spodnie i 3 bluzy), Olek sobie jedna bluzkę wybrał:tak:, Julowi koszulę sztruksową, kolor morski z Tygryskiem i słodziutki żółciutki polarek z Bobem Budowniczym:tak:. Sobie wzięłam czarną płócienną tunikę - na zabawę choinkowa będę miała i dla sąsiadki fartuch do pracy i wydałam 21,50:tak::cool::cool:.
Właśnie miałam telefon z niani i na 17:30 idę na rozmowę a to bliziutko koło mnie dosłownie 5 minut:tak:.Zobaczymy.
A i w tym ciuchlandzie szukają kobitek do 30 lat do segregacji ubrań jak dostawa przychodzi - w czwartek na rozmowę idę - chyba na czarno :dry:ale zawsze te 800zł wpadnie:-p;-):tak:.Ale o tym więcej jak wypali;-):tak:.

doczytalam ze dostalas prace
gratulacje!!!!!!!!!!1

kurcze to juz ta godzina a ja kawy nie piłam
ma któras chęć na kawke..... to zapraszam

na kawke to my kolo 14 zapraszamy:tak::tak::tak::tak:

witam:-) melduje ze zyje ;-) witam tez nowe mamy :-) dorwalam w koncu ksiazki na które polowałam dłuzszy czas Jeździec Miedziany - Simons Paullina Tatiana i Aleksander - Simons Paullina Ogród letni - Simons Paullina
takze obawiam sie ze jakis czas bede pojawiac sie sporadycznie i od razu przepraszam :zawstydzona/y:
Milego dnia :-)

to teraz calkiem o nas zpaomnisz:-(

O rany, marne 706 km ode mnie do Lublina:-Dsprawdziłam na zumi:-Ddo Radomia mniej więcej tyle samo:))

a do mnie ile?

Niestety ,ciekawe czy kiedyś sie spotkamy wiekszą gromadą,my mamy z bb:tak:byłoby super,pamietam ,ze zeszłej wiosny jakieś mini plany plany były,ale jak zawsze sie rozbiło wszystko o finanse i zgranie takiej gromady,ale kto wie??

no to kobiety wszytskie sie na wakacje zwalamy do Madziuli!!!!!!!1 rozstawimy namioty b ma spore podworko:tak::tak::tak::tak:

rany boskie!!! Was nadrobić się po prostu nie da:szok::szok:musiałabym tu siedzieć cały dzień:baffled:
przelecialam tak po łebkach:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Wy się tak ekscytujecie tą temperaturą u siebie:-D:-D:-D a u mnie chyba jest najzimniej bo przedwczoraj w nocy było -28stC:szok: wczoraj auto mi odmówiło posłuszeństwa, zamarzł złom jeden:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:o 7 rano było -25:baffled: i do końca tygodnia siedzimy z Misią w domu

wczoraj m miał wolne to zawiózł mnie do sklepu i zareklamowałam sobie buty zimowe, obcas mi odpadał:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:cholera teraz zimno a ja bez butów zostałam:-(mam takie krótkie botki ale o rozmiar za małe, nie mam wyjścia muszę jakoś przetrzymać te dwa tygodnie reklamacji:baffled:

czyli my sie obijamycaly dzien przed kompem:-D:-D:-D:-D
Agunia spojrz na buty z dobrej strony!nie bedziesz miala wyrzutow ze siedzisz w domu:tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D

oj ja tez zawsze chetna jestem na spotkanka:tak:
4 z Was znam juz osobiscie a gdzie reszta:szok:
to zapraszam do siebie:tak::tak::tak::tak:

Witam wszystkie panie :-)
anka26,07 i Pati to znam wiec bardzo sie ciesze ze od was tutaj sie dowiedzialam ze Pati urodzila :-)życze szybkiego powrotu do domciu Pati:-):-):-)
Ja również jestem z Żor ale od ślubu mieszkam kolo Rzeszowa.
Troche nudzi mi sie w domu wiec postanowiłam dołączyć do was miłe panie może ten czas szybciej bedzie leciał :-):-):-)
Pozdrawiam

witamy i zapraszamy:tak::tak::tak::tak:
mieszkasz w stolicy?calkiem niedaleko mnie

a ja dzisiaj znów do sadysty:baffled::sorry2: ja juz nie chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:no::no::-(
:baffled::baffled::baffled: za nic w swiecie bym się z tobą nie zamieniła:no:

witam porannie w ten upalny poranek:-D:-D:-D:-D:-D
za okem tylko -15 i proszy snieg:-D:-D:-D:-D

Paulina dzis w szkole.niech pochodzi te 3dni,bo od poniedzialku ferie.mam nadzijee ze w dzien bedzie ciut cieplej to bym w koncu wyszla z mala na dwor.
Taaa ciepełko :tak::-D:-D:-D Szyby mi w kuchni nie zamarzły.:-p

A moje starszaki się zbuntowały i do szkoły nie chcą chodzić.:baffled: Tłumaczą , że w szkole jest tak zimno, nie grzeją niektóre grzejniki...:-pPrzekonały nas.:-D
Kacper zaczął kasłać w nocy.:baffled:

My też od poniedziałku feriujemy.:tak:
czesc siostra:-)

Witam wszystkie panie :-)
Witam, witam i o samopoczucie pytam.:tak::-) Gratuluję fasolinki.:tak:

Echh.. lecę się ogarnąć.

Witam! A. ciągle w domu. Niech skończą sie te mrozy i wraca do pracy bo ani na bb ani kasy nie będzie jak pensję przyniesie:no::baffled:
My byliśmy w centrum pomocy złożyc wniosek na dofinansowanie do turnusu. No i małą aferke skręciłam w MOPS-ie:zawstydzona/y: Potrzebuję od nich zaświadczenie o warunkach materialno bytowych i opinię o rodzicach:)szok:) bo chcę się starać o dofinansowanie jeszcze w fundacji tvn (kumpela dostała 2000zł) -turnus kosztuje 4 tys. I ciągle powtarzali mi że mogą wydać opinię tylko na wniosek fundacji. A z kolei fundacja bez tego w ogóle nie rozpatrzy mojego wniosku:baffled: Dzisiaj poszłam juz z myślą że pójdę do kierownika a jak nie to do burmistrza. Pani, która zajmuje się naszym rejonem grzecznie odmówiła zrobienia wywiadu:wściekła/y:Ale przyszła druga i powiedziała że można takie coś zrobić -w piatek mam wywiad:-)
Zuza śpi. Coś mi zimno mam nadzieję, że nie będę chora-trochę zmarzłam w Kościele. Jak jechałam z powrotem to autko zaczęło mi nawalać i 3 razy mi zgasł:baffled::baffled:Coś czuję że paliwo zamarza chociaż mróz zelżał bo jest tylko -12.

trzeba wlaczyc o sowje!jak wygonia drzwiami to trzeba wlazic oknem:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

no tak ale skoro bys zarabiała powiedzmy 1500zł to dałabys opiekunce 1200zŁ??????bo dla mnie to byłby bezsens iść do pracy harować ,nie widziec się z dzieckiem tyle czasu i miec z tego tylko 300zł bo resztę zabierze opiekunka.no niestety mało kogo stać teraz na opiekunkę

mi tez by sienie oplacalo,dlatego czekam i mala od jesei do przedszkola.

Witam was kochane wieczornie ja jakos nie moge spac wiec siedze przy kompie

Widze ze Ani siostra do nas dolaczyla Iwcik witamy i zapraszamy do czestego pisania tylko uwazaj bo wciaga:-D:-D
My sie tez juz znamy z wesela Ani no i bylas juz u mnie na kawce:-):-):-)

Co do opiekunek to jestem zdania Ani ja rowniez decydujac sie na dziecko decydowalam sie na siedzenie w domu :tak::tak::tak: i mi to wcale a wcale nie przeszkadza :-):-):-):-) mi jest tak dobrze a nawet bardzo dobrze:-D:-D:-D:-D

o prosze jaka zadowolona z zycia
czekaj czekaj,posiedzisz ze 3 lata to Ci sie odmieni:-D:-D:-D:-D:-D

wspolczuje
tulam mocno
ja za tydzien na plombe i chyba na jkais czas bedzie spokj
trzeba wlaczyc o sowje!jak wygonia drzwiami to trzeba wlazic oknem:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

no tak ale skoro bys zarabiała powiedzmy 1500zł to dałabys opiekunce 1200zŁ??????bo dla mnie to byłby bezsens iść do pracy harować ,nie widziec się z dzieckiem tyle czasu i miec z tego tylko 300zł bo resztę zabierze opiekunka.no niestety mało kogo stać teraz na opiekunkę

mi tez by sienie oplacalo,dlatego czekam i mala od jesei do przedszkola.

Witam was kochane wieczornie ja jakos nie moge spac wiec siedze przy kompie

Widze ze Ani siostra do nas dolaczyla Iwcik witamy i zapraszamy do czestego pisania tylko uwazaj bo wciaga:-D:-D
My sie tez juz znamy z wesela Ani no i bylas juz u mnie na kawce:-):-):-)

Co do opiekunek to jestem zdania Ani ja rowniez decydujac sie na dziecko decydowalam sie na siedzenie w domu :tak::tak::tak: i mi to wcale a wcale nie przeszkadza :-):-):-):-) mi jest tak dobrze a nawet bardzo dobrze:-D:-D:-D:-D

o prosze jaka zadowolona z zycia
czekaj czekaj,posiedzisz ze 3 lata to Ci sie odmieni:-D:-D:-D:-D:-D

wspolczuje
tulam mocno
ja za tydzien na plombe i chyba na jkais czas bedzie spokj

Lunka to szybko śniadanko i Gustawa reanimujcie:-Dkochana ale naięcie to ty umiesz budować:tak::tak::tak:
słuchajcie laski wyskoczyło mi mega zimno na wardze czym to wytępić bo zowirax mi nic nie pomaga a boli jak diabli ust dobrze otworzyć nie mogę:baffled:

Witam kochane:happy2:
w ten mroxny poranek na termometrze -17 i jak dla mnie to zimnooooo:szok:
julinę mam w domku wczoraj ja juz zwolniłam bo antoszka chory i nie mam z nim jak wychodzić:no:a babcia wczoraj odjechała więc siedzimy w domku:tak:w piatek pietruszka sobie weźmie wolne to juline rano zaprowadzimy bo ma bal więc chcemy żeby poszła bo marzy o tym
witam nowe mamusi u nas piszcie duzo:tak:
wczoraj była wywiadówka u mojego adama jestem wściekła :wściekła/y::wściekła/y:jak mi przejdzie z lekka to w rowie wam napisze co i jak :-(ma karę i to tyle:sorry2:
zaraz lecę lekko nadrobić i słyszałam że tam prośby o wróżby były to jak antoche kole 11 położę spać to napiszę:-D
a Martuś czytałam że pracę dostałaś gratki:-)u nas opiekunki od 800 do 2000 biorą ale można i za 600 znaleź mamusię ze swoim dzieckiem co weźmie pod opiekę inne do pilnowania i dużo dziewczyn np w casto tak robi:tak:

dotarlas w koncu!!!!!!!!!!!1
a o Antosiowi?zdrowka!
kiedy u was ferie?
ja tez cce jakas wrozbe:tak::tak::tak::tak::tak:

W
Spadł świerzy snieg, moze lepszy niz tamten do lepienia to pogotowie rtunkowe zrobimy:tak:

No to ja kochane na razie sie odmeldowuje do lodówki. Musze cos zjeść bo mi kiszki grają. Sypie nadal mocno, bedzi etrzeba mala wziac na sanki i na zakupy, bo nic na obiad nie mam. a dostał P wczoraj kupon do Viando na 50 zł-jak znalazł teraz przed wyplata. Ale do końca mieś trzeba wykożystać, więc lece póki o nim pamiętam, hihi.

dobrez ze wpadla taka kaska.ja jak pomysle o wyplacie p to chyba ja na waciki wydam:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
a Gustawa reanimuj!:-D:-D:-D:-D:-D
tesciowa byla?

[

Taaa ciepełko :tak::-D:-D:-D Szyby mi w kuchni nie zamarzły.:-p

A moje starszaki się zbuntowały i do szkoły nie chcą chodzić.:baffled: Tłumaczą , że w szkole jest tak zimno, nie grzeją niektóre grzejniki...:-pPrzekonały nas.:-D
Kacper zaczął kasłać w nocy.:baffled:

My też od poniedziałku feriujemy.:tak:
]

to milaas piekne wzoorki dziadka mroza na szybach?????????????
rzadki widok teraz:tak::tak::tak::tak::tak:
jak wybajmowalam mieszkanie to mialam stare okna,podwojne ale sie w roznestrony owtieraly,to przy takich mrozach na tych zew oknach byl lod:szok::szok::szok::szok:
i miedzy okanmi byla luka ze moglam tam cos trzymac zamaist lodowki:tak::tak::tak::tak:

mamy to samo wojewodztwo wiec te same ferie:tak:
ja sowja poslalam bo juz kota dostawala.a ze mroz mniejszy to i auta ludziom odpalaja.Pauline dzis chrzestny odbiera ten co za plotem mieszka.niech sie raz wykaze:tak::tak::tak::tak:
sporo szkol jzu pozamykali przez te mrozy.w lubelksim najwiecej.szkoda zdrowia .
a z e juz fere zaraz to duzo ni straca
za to Ty mozesz stracic wlosy z nerwow:-D:-D:-D:-D:-D

słuchajcie laski wyskoczyło mi mega zimno na wardze czym to wytępić bo zowirax mi nic nie pomaga a boli jak diabli ust dobrze otworzyć nie mogę:baffled:

ja na szczescie wirusa opryszczki nie zlapalam i nidgy nie mialam,odpukac w niemalowane moje czolo:tak::tak::tak:
ale moja mama spirytusem przypala i szybciej sie goi,strup sei szybciej robi
mozesz tez pasta albo mascia cynkowa albosudocremem bo tez na cynku
tez podobno pomaga

reklama
Taką zwykłą pastą do zębów miętową???:szok:
:tak::tak: najzwyklejszą :tak::-)

to milaas piekne wzoorki dziadka mroza na szybach?????????????
rzadki widok teraz:tak::tak::tak::tak::tak:
jak wybajmowalam mieszkanie to mialam stare okna,podwojne ale sie w roznestrony owtieraly,to przy takich mrozach na tych zew oknach byl lod:szok::szok::szok::szok:
i miedzy okanmi byla luka ze moglam tam cos trzymac zamaist lodowki:tak::tak::tak::tak:

mamy to samo wojewodztwo wiec te same ferie:tak:
ja sowja poslalam bo juz kota dostawala.a ze mroz mniejszy to i auta ludziom odpalaja.Pauline dzis chrzestny odbiera ten co za plotem mieszka.niech sie raz wykaze:tak::tak::tak::tak:
sporo szkol jzu pozamykali przez te mrozy.w lubelksim najwiecej.szkoda zdrowia .
a z e juz fere zaraz to duzo ni straca
za to Ty mozesz stracic wlosy z nerwow:-D:-D:-D:-D:-D
Dokładnie takie mam okna.:tak:Nie moje , to nie zmieniam.:dry:
A dzieci po prostu zwiążę :-p:-D:-D:-D

Do góry