dla naszego dzidziusia wybraliśmy imię jeszcze przed ślubem
i tak, ja wybrałam dla chłopca HUBERT a mój M dla dziewczynki ANASTAZJA (mam troszkę problemów ze zdrobnieniem tego imienia)
moja mama zawsze powtarza że imię powinno być tak dobrane aby nikt nie mógł "zbrzydzić" imienia (tak jak w przypadku np. Anna - Anka albo Katarzyna - Kaśka) dlatego ja mam na imię Monika mój brat Damian a siostra Oliwia
moja mama zawsze powtarza że imię powinno być tak dobrane aby nikt nie mógł "zbrzydzić" imienia (tak jak w przypadku np. Anna - Anka albo Katarzyna - Kaśka) dlatego ja mam na imię Monika mój brat Damian a siostra Oliwia
A co do Moniki, mi się osobiście nie podoba jak na kuzynkę wołają "MOncia"... Jak ktoś chce to zawsze znajdzie nieprzyjemne "zbrzydzenie" lub miłe zdrobnienie....
(agus-gulils-gulinek). tak wiec kazde imie da sie zbrzydzic-Monika tez. Kasia to moja siostra, Asia najlepsza przyjaciolka - wiec b lubie te imiona. czesto mowie na nie Kaska i Aska i nie uwazam ze to brzydko.one zreszta tez nie :-) moja siostra nawet sie przyzwyczaila do Kasiora (jak sie klocimy) badz Kasiorka (pieszczotliwie). co do imion to powiem tyle -o gustach sie nie dyskutuje-kazdemu sie podoba co innego i to co jednemu sie podoba, innego moze mierzic. i tyle w temacie :-)
i woła już do brzucha Jasiu 

a na Nine to az jestem zdziwiona ze przystal bez dyskusji i nawet mu sie spodobalo :-)
bo to z natury bardzo przekorny czlowiek . z Twoich typow bardzo mi sie Luiza i Anika podoba. Kalina tez ladnie :-)