reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wybieramy imiona dla licowych maluszkow

dla naszego dzidziusia wybraliśmy imię jeszcze przed ślubem ;) i tak, ja wybrałam dla chłopca HUBERT a mój M dla dziewczynki ANASTAZJA (mam troszkę problemów ze zdrobnieniem tego imienia)
moja mama zawsze powtarza że imię powinno być tak dobrane aby nikt nie mógł "zbrzydzić" imienia (tak jak w przypadku np. Anna - Anka albo Katarzyna - Kaśka) dlatego ja mam na imię Monika mój brat Damian a siostra Oliwia :)

reklama
moja mama zawsze powtarza że imię powinno być tak dobrane aby nikt nie mógł "zbrzydzić" imienia (tak jak w przypadku np. Anna - Anka albo Katarzyna - Kaśka) dlatego ja mam na imię Monika mój brat Damian a siostra Oliwia :)
Są gusta i guściki- dla jednych "zbrzydzeniem" jest Kaśka, dla innych zdrobnieniem. Moja córeczka ma na imię Kasia, ale Kaśka na nią nikt nie mówi, podonie jak na moją siostrę "Aśka". Za to koleżanka Gosia- życzy sobie mówienia do sibie per.Gośka- bo to dla niej zdrobnienie :sorry2: A co do Moniki, mi się osobiście nie podoba jak na kuzynkę wołają "MOncia"... Jak ktoś chce to zawsze znajdzie nieprzyjemne "zbrzydzenie" lub miłe zdrobnienie....

Są gusta i guściki- dla jednych "zbrzydzeniem" jest Kaśka, dla innych zdrobnieniem. Moja córeczka ma na imię Kasia, ale Kaśka na nią nikt nie mówi, podonie jak na moją siostrę "Aśka". Za to koleżanka Gosia- życzy sobie mówienia do sibie per.Gośka- bo to dla niej zdrobnienie :sorry2: A co do Moniki, mi się osobiście nie podoba jak na kuzynkę wołają "MOncia"... Jak ktoś chce to zawsze znajdzie nieprzyjemne "zbrzydzenie" lub miłe zdrobnienie....
zgadzam sie w 100%. ja np mam imie , ktorego tez sie niby nie da "zbrzydzic" czyli Agata a np . moja babcia od zawsze mowi na mnie Gulinek :zawstydzona/y: (agus-gulils-gulinek). tak wiec kazde imie da sie zbrzydzic-Monika tez. Kasia to moja siostra, Asia najlepsza przyjaciolka - wiec b lubie te imiona. czesto mowie na nie Kaska i Aska i nie uwazam ze to brzydko.one zreszta tez nie :-) moja siostra nawet sie przyzwyczaila do Kasiora (jak sie klocimy) badz Kasiorka (pieszczotliwie). co do imion to powiem tyle -o gustach sie nie dyskutuje-kazdemu sie podoba co innego i to co jednemu sie podoba, innego moze mierzic. i tyle w temacie :-)

aha u nas dalej:
dla chlopca : Staś (Patryk-drugie imie)
dla dziewczynki: Nina (drugie imie misiek musi wybrac bo Marika mu jednak nie pasuje)

Ostatnia edycja:
My też mamy wybrane, dla córeczki Alicja a synka Jaś (po moim ukochanym dziadku), podobało się nam jeszcze Mateuszek ale tak nazywaliśmy Naszego Aniołka (8tc) i zdecydowaliśmy się wybrać inne

My też mamy wybrane, dla córeczki Alicja a synka Jaś (po moim ukochanym dziadku), podobało się nam jeszcze Mateuszek ale tak nazywaliśmy Naszego Aniołka (8tc) i zdecydowaliśmy się wybrać inne
magdzia Stas to tez niby po dziadkach i moim i mojego M. ale nie dlatego je wybieralismy, ale skoro jest to rodzice bedza szczesliwi :-)

Nina... też bardzo mi się podoba, chciałam nawet na ten temat dyskutować z moim M ale się nie zgadza narazie (to imię mojej mamy). Ale dla dziewczynek powiem szczerze- nie mam pojęcią- podoba mi się Milena, Kalina, Luiza, Anika... Jednak szczerze: kompletnie nie myślę o imieniu dla córci, bo chłopak mi ciągle po głowie chodzi. Jeszcze przed ciążą mówiliśmy- następny będzie... PAWEŁEK :-D

reklama
Nina... też bardzo mi się podoba, chciałam nawet na ten temat dyskutować z moim M ale się nie zgadza narazie (to imię mojej mamy). Ale dla dziewczynek powiem szczerze- nie mam pojęcią- podoba mi się Milena, Kalina, Luiza, Anika... Jednak szczerze: kompletnie nie myślę o imieniu dla córci, bo chłopak mi ciągle po głowie chodzi. Jeszcze przed ciążą mówiliśmy- następny będzie... PAWEŁEK :-D
emih ja tez od zawsze chcialam Pawelek! :tak::tak::tak: ale moj misiek sie nie zgodzil z pewnych wzgledow :zawstydzona/y::-) a teraz to moj brat cioteczny tak nazwal dzidziusia. nawet na 2 nie mloglam tak dac:wściekła/y: a na Nine to az jestem zdziwiona ze przystal bez dyskusji i nawet mu sie spodobalo :-):szok: bo to z natury bardzo przekorny czlowiek . z Twoich typow bardzo mi sie Luiza i Anika podoba. Kalina tez ladnie :-):tak: ja juz tez o moim dzidziu mysla jako o chlopaku ale to przez mojego miska bo sie tak nastawil-mam nadzieje ze sie jednak nie rozczaruje jak dziewczynka bedzie. ja sie z tym licze i na pewno nie bede rozczarowana ale on...:confused:

Do góry