reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

O widzisz Emwu ale zakret ze mnie to rogal a ja myslalam ze fotelik kurde mnie juz rece wlasnie bola i podkladam sobie moja poduche wielkie serducho i plus dwa jaski ale to jakos i tak nie zawsze wygodnie moze kupie sobie tego rogala:)

reklama
up sobie , kup. Bo to fajna sprawa. Tak jak napisalam z tego rogala jest uzytek na kilka sposobow i na wiecej miesiecy. Nawet jak dziecko ma 5,6miesiecy i zaczyna siadac to sie podklada.
Ja przy pierwszym synku nie mialam bo chyba jeszcze wtedy nie bylo takich poduszek a teraz uwazam ,ze to jeden z najlepszych "pomocnikow" mamy. :)

Witam :)
My wróciliśmy do domciu ..... cięzko samej ze wszystkim sobie radzić ale dajemy radę :)

Bylismy u pediatry młody z wagi 2900 wskoczył na 4 kg :)) i 56 długości jupiii ......znaczy, że się najada :D z cyca ..

Zapalenie spojówek znika, dostaliśmy debridat na kolki, ale póki co odpukać nas nie nekają :)

NO to super wiesci i piekna waga :)

Moze to nie ten watek ale..
Tyle popisalyscie o matach edukacyjnych a Max jeszcze nie mial. Mal karuzele, fotelik, hustawke ale maty cholerka jszcze nie. Polcialam wiec biegi do sklepu ijuz ma :-)
O taka:
Byl wniebowziety. Jutro wkleje filmik z jego radocha :-)

NO jaka ma wypasiona mate - czadowa jest :tak:!

1)W odpowiedzi na pytanie czy mu sie podoba:
2) Po burzy emocji (juz ktoras wkleila podobne :-))

Jaki usmiech :-D i pod wpływem atrakcji dziecko padlo hahah :)

jak jeszcze raz napisze ze mi dziecko spi jak aniolek to walnijcie mnie od razu w leb !!! mialam tu wlasie taki cyrk ze 2h wyciete z zyciorysu ... mam dosc !!

Mea popłakałam sie :-D:-D !! NO biedna ty ! :sorry2:Ale za te teksty to ja ciebie kocham normalnie !:tak:

ja mam czesto tak ze gdy tylko wam napisze ze moja mala spi i ja mam chwile czasu... to ona za kazdym razem zaczyna sobie skrzeczec przeciagac sie i sie budzi z nerwami ze wrzeszczy przez moment jakby jej ktos krzywde robil!!! ale ostatnio mam na nia patent... bawimy sie w golasa jak tylko jest zła! rozpinam jej spioszki od dolu wyciagam nozki, chywatm i robi nimi rowerewk tak ze jula podskakuje sobie i mowie do niej "golas golas golas" i bardzo ja to rozsmiesza i mam spokoj... bo takie pol godz zabawy sprawia ze julka lezy grzecznie i sama sie bawi i potem zasypia a czasami od razu pada i zasypia:-)

My tak samo robimy ! chociaz mi maly nie placze ...ale jak tylko zaczyna marudzic ,cyk syrki gole ,papersiak rozpiety i wietrzenie i rowerek ale ma maly ubaw !!!

Napiszer wam dla mnie smutna wiadomosc...
dzis przeprowadzam sie znow....
znalazlam nowe mieszkanie wczoraj i jak je obejrzalam to w zupelnosci mi wystarcza... na dodatek jest tansze niz obecne no i stamtad nikt mnie nie wyrzuci! jak sie okazalo wlascicielem mieszkania tego nowego jest facet majacy knajpe wraz z fast foodami w miescie i posiada 4 mieszkania ktore wynajmuje i stamtad nikt mnie nie wyrzuci! wiec nie musze sie martwic ze jakas jeb.... furiatka wleci mi do domu i wyrzuci mnie z wszystkimi ciuchami i z dzieckiem!
ale co jest smutne najbardziej? nie bede miala przez jakis czas neta... znow bede musiala wystapic z wnioskiem do multimedii o przeniesienie i zamontowac go na tym drugim mieszkaniu... a co ciekawsze to mieszkanie jest kilka krokow dalej gdzie teraz mieszkam wiec w pelni jestem usatysfakcjonowana:-)
postaram sie zagladac do was z telefonu ale to juz nie jest takie proste bo jednak w tel wszystko zmniejszone nie jest takie latwe i o wiele dluzej trwa!

Kurcze no ja mam nadzieje ze szybko cie podlacza do neta znowu ,bo ta bede tesknic za wami ! pisz i odzywaj sie chociaz troche !

Witam:)
Moja Mysza dziś budziła co 2h, prawie jak zawsze, więc źle nie było:) Nocka OK.
Dziś poznawała rybki w naszym akwarium. Na początku w ogóle nie zwracała uwagi, że coś tam pływa, dopiero potem jakby trochę zaczęła dostrzegać.
Teraz czuwa:) Po obiedzie zamierzamy iść z nią na spacer. To będzie jej trzeci spacerek:)

Ja ciągle myślę o Reve..

Kurcze ja cie podziwiam z tym wstawaniem - bardzo czesto ci sie mala budzi :baffled:.Moj wstaje raz ok 3-4 i juz nad ranem a zasypia ok 21-22.Boze dzieki ci za dziecko co lubi spac.

Ja pisalam juz kilka razy do Reve i sie nie odzywa - niewiem co sie dzieje i o co chodzi !Ale wiem ze byla aktywna chyba w grudniu i nic nie napisala :-(

Noo masakra eh. Ale co zrobić. Niebawem będzie wiosna:-):-) My planujemy dzidzię drugą najwcześniej za 4 lata:-p Duża różnica wieku między dziećmi, ale jeszcze nie skończyłam się uczyć i chciałabym jeszcze popracować jako BHPowiec.
Niunia do tego czasu jak tak dalej będzie to będzie rozpieszczona, że hoho.

Duza roznica??? - u nas jest 8 lat :-D ale za to jaki Patryk jest pomocny !!!:cool2:

duza roznica? a co ja mam powiedziec. 13 lat

u nas 8 lat :-) ale Patryk duzo mi moze teraz pomoc !:tak:

O widzisz Emwu ale zakret ze mnie to rogal a ja myslalam ze fotelik kurde mnie juz rece wlasnie bola i podkladam sobie moja poduche wielkie serducho i plus dwa jaski ale to jakos i tak nie zawsze wygodnie moze kupie sobie tego rogala:)

No ja wlasnie szukalam 2 razy o jakim ty foteliku piszesz ahhahah mysle pokasowaly foty czy co ze ja nie wiedze ahahhaha !

Kocham moje dziecko !

Normalnie juz 3 dzien zasypia sam ! To jest po pierwsze ,jak steka to tylko przyjde smoczka wloze albo poglaskam po glowce i jakos sam sobie zasypia tylko ze wieczorami w naszym lozku zasypia a w dzien wlaczam mu melodyjke cichutko w lozeczku i tak sam sobie zasypia w nim a wieczorem jakos nie moze u siebie zasnac.ale i nad tym popracuje ! tak czy siak nie musze nosic oby mu sie nie odwidzialo.

Wczoraj jak zasnol o 21 tak do 22 otwieral oczy 3 razy ale nie trzeba bylo go podnosci sam sobie zasypial.Jak juz zasnol o 22 tak do konca to wstal mi o 5.30 ( gdzie o 21 mial ostatnie karmienie) jak wstawalam aby robic mleczko jeszcze sie zastanawialam czy ja przez sen go czasmi nie nakarmilam ahahah o 3 ,ale nieeee spal dlugo i tyle .Jak zjadl odlozylam do spania i spal jeszcze do 9 !!!!!! N O kocham go ze taki grzeczny jest no!:-)

A teraz lezy juz 30 minut na macie i zaczyna sie powoli nudzic ,trzeba cos wymyslec nowego ! jakies atrakcje czy cos ahhahah

Wow moj maly spi juz 2 godziny a juz jego pora karmienia minela:) W tym czasie wypucowalam w koncu lazienke prawie do wanny wpadlam bo chcialam ja dobrze umyc ale teraz jaki blysk nie moglam sie cos za to zabrac:)))Zjadlam obiad ale mi w ogole nie smakowal mam ochote na czekolade i nic innego mi nie smakuje od paru dni a na zakupy dopiero w srode moze mi przejdzie :)
Asia no widzisz jak Cie w blad wprowadzilam a tak sobie luknelam szybko i myslalam ze to taki mini fotelik haha

Witam wszystkie Mamy :)
6 tygodni za nami, przez te mrozy i sniegi zaliczyliśmy dopiero dwa spacerki (takie w wózku, bo wyjśc do lekarza i szpitala to nie liczę ;-))
Czytam Was od czasu do czasu, bo Maciuś nie pozwala za bardzo na zajmowanie się czymkolwiek poza zabawianiem go, karmieniem i przewijaniem :-)

no i ja sie nie wyspalam .. i to o dziwo nie z winy Agatki tylko po prostu nie moglam spac !! mala jak zasnela wieczorem to sie nawet o 1 na jedzenie nie obudzila !! o 2 stwierdzilam ze ja nakarmie i moze bede spokojniejsza i sama zasne !! ale niewiele pospalam bo o 4.30 mala zaczela cisnac kupe wiec byla wielka akcja przebierania i potem znowu nie moglam zasnac ...

U nas jest bardzo podobnie, jak już Maciuś zmęczony i najedzony zaśnie około 21, to śpi maksymalnie do 2:30, wtedy karmienie, kupa - wszystko to trwa około godziny. Potem spanie max do 7. Znowu karmienie i później już nie chce spać. Do południa wariowanie, a potem spanko. A po południu to już różnie.
Mimo wszystko się wysypiam. Myślę, że przez jakiś czas nie będzie inaczej, więc nie ma co narzekać.

A poza tym - fajne macie akcesoria dla dzieciaczków. Też zakupiliśmy matę i leżaczek :-)

Asia moj maly chyba tez lubi spac bo w sumie w dzien spi duzo a noc tez od 23 okolo spi do rana tylko biedny jak nie spi to jest troszke aktywny i sie z nim bawie gadam do niego itd a reszte czasu placze bidulek pierdzi czesto i sie napina tak jakby kupe chcial zrobic wlasnie i nie moze ale kupa jest codziennie i wtedy jest super szczesliwy a i te baki ma normalnie smierdzace haha nie wiem jak mu pomoc zeby go ten brzuszek nie bolal o ile to w ogole go brzuch boli bo nie wiem moze macie pomysl o co chodzi???

No nareszcie wiecej nas. Pospalyscie sobie w niedziele czy co?? ;-)
Kocham moje dziecko !

Normalnie juz 3 dzien zasypia sam ! To jest po pierwsze ,jak steka to tylko przyjde smoczka wloze albo poglaskam po glowce i jakos sam sobie zasypia tylko ze wieczorami w naszym lozku zasypia a w dzien wlaczam mu melodyjke cichutko w lozeczku i tak sam sobie zasypia w nim a wieczorem jakos nie moze u siebie zasnac.ale i nad tym popracuje ! tak czy siak nie musze nosic oby mu sie nie odwidzialo.

Wczoraj jak zasnol o 21 tak do 22 otwieral oczy 3 razy ale nie trzeba bylo go podnosci sam sobie zasypial.Jak juz zasnol o 22 tak do konca to wstal mi o 5.30 ( gdzie o 21 mial ostatnie karmienie) jak wstawalam aby robic mleczko jeszcze sie zastanawialam czy ja przez sen go czasmi nie nakarmilam ahahah o 3 ,ale nieeee spal dlugo i tyle .Jak zjadl odlozylam do spania i spal jeszcze do 9 !!!!!! N O kocham go ze taki grzeczny jest no!:-)

A teraz lezy juz 30 minut na macie i zaczyna sie powoli nudzic ,trzeba cos wymyslec nowego ! jakies atrakcje czy cos ahhahah

Jak cos wymyslisz to daj znac. Ja tez staram sie zajmowac Maxa ile wlezie zeby sie nie nudzil . A na rece nie wezme za cholerke bo nie chce nauczyc (no casem biore:)).
U nas z rozrywek
- od wczoraj mata
- karuzela w lozeczku
- hustawka (przygladanie sie mamie jak sprzata, bierze prysznic lub cwiczy)
- obrazki na scianach
- przygladanie sie mamie jak robi miny i gada glupoty

Cos nowego by sie przydalo.

Wow moj maly spi juz 2 godziny a juz jego pora karmienia minela:) W tym czasie wypucowalam w koncu lazienke prawie do wanny wpadlam bo chcialam ja dobrze umyc ale teraz jaki blysk nie moglam sie cos za to zabrac:)))Zjadlam obiad ale mi w ogole nie smakowal mam ochote na czekolade i nic innego mi nie smakuje od paru dni a na zakupy dopiero w srode moze mi przejdzie :)
Asia no widzisz jak Cie w blad wprowadzilam a tak sobie luknelam szybko i myslalam ze to taki mini fotelik haha

No widzisz. :) Coraz wiekszy i z dnia na dzien bedzie latwiej. Bedziesz tez bardziej zorganizowana. :-)

moja mama nauczyła małego nosic na rekach i wozić w wózku :-( teraz mam Mexyk ..... ktoś ma pomysł na oduczenie ?

reklama
Do góry