reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Witjcie Kochane, mam pytanie do Was bo ja już kompletnie się pogubiłam..."( od 2 dni Filipek ciągle budzi sie z płaczem, jak go karmię t pije łapczywie ale po chwili przerywa, wypluwa i dalej płacze, po karmieniu płacze, jest śpiący jak bąk, ale robi sie czerwony trochę spina i płacz.., myślę że to nie są kolki bo płacz taki troche inny niż jak miał kolki, , daje mu bobotic i tak sobie pomyślałam -czy może on jest na to uczulony, albo mu nie podchodza te kropelki? charie pisała zejej pediatra odradził podawanie ich, ale nie napisała daczego, eh...,moze Wy macie jakies pomysły ?

U mnie czasami jest podobnie tylko ze ja karmie piersia:tak:

u nas stas lezy na rece meza... ale sprobuje z pieluchami moze pomoze bo czasami jest usmiechniety a czsami zle znosi kapiel...

Ja posluchalam Emwu i powiem ci ze to dobry spodsob:tak:na boczek i do wody;-)
Chodzi o taki z pianki tak? Zamierzam kupić:-D

Tam zbieraja sie bakterie i zarazki:tak:ja bym go nie kupowala:no:

my też kapiemy codziennie...i tez sobie nie wyobrazam kapac co drugi dzien :no:
My uzyzwamy emolium i teoretycznie tez nie trzeba po tym nawilzac skory ,ale czasem dodatkowo smarujemy ,bo Gabrysia ma strasznie suchą...
a pupke przy zmianie pieluszki smarujemy linomagagiem tak jak nas poinstruwano w szpitalu,ale tak sie zastanawiam czy jest to konieczne przy kazdej zmianie:confused:

Powiem wam ze ja nie uzywam do pupy teraz nic:no:juz jakies dwa tygodnie nie smaruje i jest super:tak:nie ma zadnego zaczerwienienia;-)

My wrocilismy z usg bioderek i jestem zmartwiona:-(lewe bioderko jeszcze nie wpadlo dobrze w panewke,nie jest takie jak powinno,prawe super.Mam cwiczyc z malym i isc do kontroli za 4 tygodnie,jesli nie bedzie poprawy to bedziemy mieli jakis aparat:-(oby tylko obylo sie bez tego.Martwie sie chyba za wczasu:-(

reklama
a ile mala zjada porcji na dzien ?? bo na naszym mleku pisze ze dziecko powinno jesc 5 porcji po 150 ml na dobe ... i agatka tyle wlasnie zjada /tak od 140 do 170 w zaleznosci jak bardzo jest glodna!!/
No robię błąd bo tego nie liczę.. Ona za posiedzeniem raz wypije całą butlę (125ml) a czasem tylko pół butli..

Aha, teraz tak myślę, że Mała czasem wypija niecałe pół w nocy za jednym posiedzeniem a czasem całą butlę. Może zamiast od razu dawać jej jeść to postaram się ją ponosić, może uśnie bez jedzenia.
To jak masz sile kochana to sprobuj to daje efekty ale normalnie trzeba byc twardym bo moj maly sie darl w nieboglosy i piastki zjadal glodny byl jak skurczybyk ale to w dzien nie wiem czy dalabym rade w nocy go tak przetrzymac ale jak sie zmeczyl na maxa to zasypial no i zjada teraz wiecej za jednym razem :)

Kopciuszku nie martw sie bedzie dobrze najwazniejsze ze masz cwiczonka a teraz sa takie sposoby na bioderka ze na pewno bedzie super moj maluch ma stopke skrzywiona w jedna strone ulozeniowo tak sie skubaniec w brzuchu ulozyl i masuje codziennie to juz jest prawie prosciutka mialam na poczatku dola bo nie wiadomo co sobie wyobrazalam i jeszcze opoznienie z ortopeda wyszlo ide za poltora tyg ale dzwonilam rozmawialam z nim i kazal masowac i sie nie martwic dzieci sa takie plastyczne ze na pewno jak sie cwiczy to wszystko bedzie git:)

No robię błąd bo tego nie liczę.. Ona za posiedzeniem raz wypije całą butlę (125ml) a czasem tylko pół butli..

OMG to mój jest łakomczuch:-D
Nie no on dużo śpi czasami i nadrabia potem...przedwczoraj np nie spał prawie cały dzień:szok:, a dziś spał całe popołudnie!! Pewnie po spacerku tak zasnął:-)
Nie ma stałego rytmu spania - po prostu śpi jak jest zmęczony:tak: Za to w nocy bajka - 9, 10 a nawet 11 h snu:szok::-D

Kopciuszku nie martw sie bedzie dobrze najwazniejsze ze masz cwiczonka a teraz sa takie sposoby na bioderka ze na pewno bedzie super moj maluch ma stopke skrzywiona w jedna strone ulozeniowo tak sie skubaniec w brzuchu ulozyl i masuje codziennie to juz jest prawie prosciutka mialam na poczatku dola bo nie wiadomo co sobie wyobrazalam i jeszcze opoznienie z ortopeda wyszlo ide za poltora tyg ale dzwonilam rozmawialam z nim i kazal masowac i sie nie martwic dzieci sa takie plastyczne ze na pewno jak sie cwiczy to wszystko bedzie git:)

Mam cwiczyc z nim co poł godziny po 2x 20 obrotow bioderkami-oczywiscie jak nie spi wiec czesto:tak:oby tylko pomoglo.
Tak sie mowi ale jak sie uslyszy ze cos jest iepokojacego to juz sobie mysli o najgorszym:-(jakos straclam az humor:-(ciagle mam w glowie slowa ze jak nie pomoze to aparat na dwa miesiace:-(oby tylko nie to:-(

ja musialam dokladnie liczyc jak mala nie przybierala na wadze ... teraz mam nadzieje juz bedzie ladnie przybierac w srode do kontroli !!

My wrocilismy z usg bioderek i jestem zmartwiona:-(lewe bioderko jeszcze nie wpadlo dobrze w panewke,nie jest takie jak powinno,prawe super.Mam cwiczyc z malym i isc do kontroli za 4 tygodnie,jesli nie bedzie poprawy to bedziemy mieli jakis aparat:-(oby tylko obylo sie bez tego.Martwie sie chyba za wczasu:-(

nie ma sie co martwic na zapas !! jak bedziesz to kontrolowac to wszystko bedzie ok :)

Mam cwiczyc z nim co poł godziny po 2x 20 obrotow bioderkami-oczywiscie jak nie spi wiec czesto:tak:oby tylko pomoglo.
Tak sie mowi ale jak sie uslyszy ze cos jest iepokojacego to juz sobie mysli o najgorszym:-(jakos straclam az humor:-(ciagle mam w glowie slowa ze jak nie pomoze to aparat na dwa miesiace:-(oby tylko nie to:-(
NO nic mi nie mow ja od urodzenia wszystko pod gore najpierw konflikt serologiczny z moja krwia(skutkiem moze byc anemia przez 4 miesiace poki co nie ma i nie bedzie:) i zoltaczka 20 biliruubina potem malego wzieli przez przypadek na usg i wyszlo ze w lewej nerce jakas miedniczka jest poszerzona i do kontroli za miesiac w miedzyczasie jeszcze stopka skrzywiona od ulozenia w brzuniu potem zapalenie oskrzeli a idz Ty za tydzien ide do ortopedy ma mi powiedziec ze masazyki mam robic pokazac jak i stopka bedzie idealna za 2 tyg mam usg tej nerki i to poszerzenie ma sie wchlonac jak pani dr przewidywala no i zadne przeziebienie juz nas nie wezmie koniec kropka!!!!!!!!!:)a Twoj synus nie bedzie nosil aparaciku!!!!!!!

reklama
Kurcze teraz tak myślę, że przecież po co mi przetrzymywanie Małej jak i tak mnie będzie budzić co 2h. A jak jej nie dam jedzonka to tym bardziej i tym gorsza nocka będzie. No trudno. Albo zmiana mleka na bardziej sycące albo Mała ma już taką naturę:p Może z tego wyrośnie. A jak wypija pół butelki za posiedzeniem i uśnie to nie będę jej na chama dawać mleka bo i tak nie wypije więcej.

Do góry