reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam. Nie nadrobię bo mi Kuba nie daje. Co chwilę mnie ciągnie za ręce żebym z nim do szafki wchodziła :sorry2: no cóż nie zmieszczę się :-D musiałam mu wszystkie M ciuchy wyrzucić z szafki żeby dziecko miało się gdzie bawić, jakby miał mało miejsca :tak: M się dowiedział wczoraj że prawdopodobnie będzie jechać do Afganistanu w październiku :no: nie podoba mi się to ani trochę :no: no ale cóż jak będzie trzeba to pojedzie innego wyjścia nie ma :no: Obiadek mam zrobiony, pranie mi gnije w pralce i nie chce mi się iść do suszarni wieszać jeszcze z tym małym wiercipiętą :tak: spać nie chce ale mam nadzieję że padnie zaraz bo chce też się zdrzemnąć, bo M mnie rano obudził i Kubę też, a żeby było śmiesznie to było po 5 rano :dry: w czwartek znowu do Wrocławia trzeba jechać, tym razem wybieram się z Kubkiem też i mam nadzieję że mi wytrzyma drogę oby spał :tak: trzymajcie się cieplutko, może potem uda mi się zajrzeć :tak:

Myszunia, ja daję pół na pł z ziemniakami :tak: do tego cebulka zeszklona :tak: Mozna jeszcze dodać boczku pokrojonego w drobna kosteczkę i zesmazonego niemalże na skwarki :tak: Ale mam smaka na pierogi ruskie :szok::-D
Ale my za ruskimi nie przepadamy :zawstydzona/y: Chodziło mi o takie na słodko, bo mam smaka i chodzą za mną już chyba z tydzień. :-p
... Myszunia chce ci się lepić pierogi:szok: tak swoja drogą;-)
No właśnie już mi się chyba odechciało :baffled::baffled::baffled: Koleżanka zadzwoniła, że podrzuci mi około 13.00 swoją córę, bo ona musi do pracy podjechać i nie ma jej z kim zostawić, więc stwierdziłam, że pierogi może jutro polepię, a dziś pierś kurczakowa z pieczarkami i serkiem. :-p Mniam mniam :-)
...
J wczoraj po wizycie zadowolona dzidzius rośnie badania wyszły prawie wszystkie oki oprócz morfologi cos mu nie pasuja kazał mi jeść witaminy i magnez i za miesiąc zrobic nastepne badanie:tak::tak::tak: ale co najsmieszniejsze było na wizycie to to ze od początku mam termin na 27 sierpnia a wczoraj mi powiedział ze na 1 września :-D:-D:-D i odrazu pomyslałam o MALINCE bo to ty mi tu napisałas ze urodzę córke na rozpoczęcie roku szkolnego:-):-):-):-):-):-)
...
Super, że większość badań OK, a morfologią się nie przejmuj, ja też na początku ciąży miałam kiepską, a później pobrałam trochę żelaza, witamin i się unormowało :tak::tak::tak:

Ale widzę, że nasza osobista wróżka zwiększa poziom trudności :-D Najpierw tylko płeć wróżyła, a teraz to już nawet konkretną datę porodu podaje! :szok::-D No, no, no! Malinka, chylę czoła! :-D To może powiesz mi, kiedy moje dziecię zawita na świat :-D Ja mam pewne przeczucie, ale nic nie mówię. :-p
...
Myszunia to dość niespotykane ze przychodzą cie oglądać przed porodem i pewnie troszkę krępujące ,bo wiadomo ,ze rzadko która czuje sie w 9 miesiacu boginią:blink:chyba ,ze płodności:-D
dasz radę
...
Madziula, sikam :-D:-D:-D:-D:-D Bogini płodności :-D:-D:-D:-D

Ano widzisz, trafili nam się dawno nie widziani znajomi, którzy dopiero niedawno się dowiedzieli o mojej ciąży :szok: Wszystko dlatego, że na NK zdjęć dawno nie wrzucałam :-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D
...
mam na dziś krupnik a do sera na pierogi daję jajko cukier waniliowy i śmietany a i cynamonu odrobine :tak:
Oooooo! I właśnie o takie pierogi mi chodziło! :tak::tak::tak: Dzięki Asiu! :tak:
ate jego humory juz mi bokiem wychodza wiecznie mu 7cos nie pasuje :wściekła/y::wściekła/y: wiecznie niezadowolonuy dzis do mnie mówi Jak takie zycie to dla ciebie szczyt marzęn?a gdzie twoje ambicje ?a jan to ambicje to sie skonczyły i marzeni tez jak sie dzieci urodziły wiecznie malo kasy to na dzieci sie drze a niew wiem co otym myslec ja moze to inaczej widze czy co moze dlatego ze leki biore to obojętna na pewne rzeczy jestem :baffled:
Przykro mi, że tak nie możecie się ostatnio dogadać. :-( A swoją drogą, to powiedz mu, że jeśli ma takie ambicje, to chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zaczął je realizować. :sorry2: Jeśli mu się powiedzie, to wam wszystkim lepiej będzie! :happy2: Poza tym, samym narzekaniem sytuacji nie zmieni, a tylko ciebie z równowagi wyprowadza i w domu atmosferę psuje :baffled:
Witajcie u nas ciezka noc byla Non stop plakala i sie budzila:-(.
Teraz na szybko jemy na szybko sniadanie i o 10.20 mamy autobus i jade z Oliwka do kolezanki na klachy.Wroce popoludniu ,wiec dzien powinien lajtowo minac:tak:.
Pojawie sie dopiero wieczorem.
G dzis dluzej w pracy bedzie ....
Współczuję nocki! :zawstydzona/y:
Za to będziesz miała miły dzień! :tak:
Meduska jak mogłaś się nie podzielić:-D:-D:-D:-D a co ten twój M taki dobry dla ciebie:dry::-D:-D:-D:-D:-D
Antonio taaaa jak dobre to je a poza tym odkąd zęby mu dały trochę odporu to nadrabia z apetytem bo jak ząbkował to miała gorszy apetyt:sorry2:ale mamy już wszystkie jedynki wszystkie dwujki wszystkie czwórki i 2 górne trójki:tak:czekamy jeszcze na dolne trójki i wszystkie piątki:tak:
A jak mogła się podzielić, jak tylko jedną miała :-p:-D:-D:-D
A jak facet taki dobry, to na bank czegoś chce! :dry::-p:-D

Antoszka sporo ząbków już ma! :tak: No i szczęściara z ciebie, że nie musisz za nim chodzić i wciskać na siłę każdego kęsa! :tak: Ja tak dobrze nie mam! :sorry2:

Witam :-)
Słuchajcie, chyba coś nie tak z ciśnieniem jest. :dry: Wczoraj padłam razem z Piotrusiem o 21.00 i w nocy wstałam tylko raz do łazienki, a poza tym przespałam calutką noc praktycznie bez budzenia się (co ostatnio jest u mnie rzadkością) i rano jeszcze nie byłam w stanie się zwlec z wyra - m zanim wyszedł do pracy zrobił Piotrusiowi mleko i usadził go przed telewizorem. :szok: No ale już mu się znudziło i musiałam wstać. :-p
heh ja tez dzis wstalam o 8:40 i ciezko bylo...
Jedziemy na 4 dni na wesele do mojej kuzynki :-p
no i mam nadzieje ze mnie nawiedzisz :-D:tak:
Hejka i ja sie witam z rana , bo wczoraj juz nie dałam rady zajrzec byłam cholrnie zmęczona i poszłam spac :-:)-:)-(

J wczoraj po wizycie zadowolona dzidzius rośnie badania wyszły prawie wszystkie oki oprócz morfologi cos mu nie pasuja kazał mi jeść witaminy i magnez i za miesiąc zrobic nastepne badanie:tak::tak::tak: ale co najsmieszniejsze było na wizycie to to ze od początku mam termin na 27 sierpnia a wczoraj mi powiedział ze na 1 września :-D:-D:-D i odrazu pomyslałam o MALINCE bo to ty mi tu napisałas ze urodzę córke na rozpoczęcie roku szkolnego:-):-):-):-):-):-)

Zaraz trzeba sie zbierać Maksiu juz w przedszkolu bo sąsiadka go wzięła a ja musze sie zbier a zabiegi do szpitala , mam 10 zabiegów do wybrania a tak mi sie nie chce jechac zimno i mnóstwo sniegu dookoła, ale jak mus to mus .............

Pozdrawiam i zycze miłego dnia pózniej was poczytam bo tylko przejrzałam posty widzę ze Pati wróciła na forum..... fajnie Medeuska nie laniu**** tyle......
Marta to przykre ze ktoś tak ci grozi mam nadzieje ze to nic poważnego, może komus sie nudzi:baffled::baffled::baffled::baffled:
no prosze prosze kogo my tu mamy.... :-D:-D:-D:-D
Ty to kiedy idymy zas na jakas wspolna imprezke :cool2::cool2::cool2::-D:-D:-D
gratulacje dzidzi - moze urodzisz w moje urodzinki - 31 sierpnia ;-);-);-)
Maksiu przystojny jak zawsze,a na zdjecia Nikoli czekam ,widziałam Patrysie na nk pięknie dziewczyny wyglądaja:tak:
a wrzuce dzisiaj

Patrysia witaj z powrotem:tak::tak::tak:
witam :-D:-D:-D
Witam. Nie nadrobię bo mi Kuba nie daje. Co chwilę mnie ciągnie za ręce żebym z nim do szafki wchodziła :sorry2: no cóż nie zmieszczę się :-D musiałam mu wszystkie M ciuchy wyrzucić z szafki żeby dziecko miało się gdzie bawić, jakby miał mało miejsca :tak: M się dowiedział wczoraj że prawdopodobnie będzie jechać do Afganistanu w październiku :no: nie podoba mi się to ani trochę :no: no ale cóż jak będzie trzeba to pojedzie innego wyjścia nie ma :no: Obiadek mam zrobiony, pranie mi gnije w pralce i nie chce mi się iść do suszarni wieszać jeszcze z tym małym wiercipiętą :tak: spać nie chce ale mam nadzieję że padnie zaraz bo chce też się zdrzemnąć, bo M mnie rano obudził i Kubę też, a żeby było śmiesznie to było po 5 rano :dry: w czwartek znowu do Wrocławia trzeba jechać, tym razem wybieram się z Kubkiem też i mam nadzieję że mi wytrzyma drogę oby spał :tak: trzymajcie się cieplutko, może potem uda mi się zajrzeć :tak:
uuuuuuuu afganistan.....

mialamm pisac dalej ale mala sie rozdarla.......
chce jesc.....:cool2::cool2:

Witam.
A ja z doskoku. Mąż przeszedł na zmiany i co drugi dzień pracuje.:dry:Nie idzie z nim wytrzymać, cały dzień poprzestawiany, brak w nim rytmu.:dry:Nie wytrzymam, nie wytrzymam.... nerwowo.:dry:

Oglądałyście może polską komedię " KUP TERAZ" o allegro? Jeśli nie to polecam.:tak:Ubaw po pachy.:tak:
A tu kolezanka z wątku lutowego wypatrzyła ofertę zainspirowaną filmem. Ale się uśmiałam. :tak::-DPytania do kupującego ( umieszczone pod ofertą)the best. :-D
OKAZJA!! Skrzypiący śnieg sprzed garażu BCM! (897049350) - Aukcje internetowe Allegro

Myszunia a walentynki urodzisz bo wodniki to fajne znaki:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Patrysiu jak ta twoja córcia smie się domagać jedzenia:-D:-Djak znajdziesz chwilkę to wpadnij do rowu bo tam zaproszenie jedno czeka i takie tam inne sprawy;-)
Anakondziu no kochana moja pójdziesz do pracy po wakacjach koniec siedzenia w domku a prac okaże się miłą lekką i przyjemną a dotego tak całkiem całkiem płatna:-pno a dziecko no szykuje się kochana druga dziewczynka ale to tak jak Maja do szkoły zacznie chodzić:-D:-D
Został mi tylko do ogarnięcia nasz pokój ale to jak Antoszka wstanie bo on w nim spi i mam luzik dziś pranie się kręci w pralce kosz czeka na rasowanie i na moją wenę do tego może jutro....albo wieczorkiem przy piwku i filmie po pracy:dry::dry::dry::dry::dry:albo radiu:dry::dry::dry::dry:słuchajcie pisałam wam ze mi się w antka wózku kółko posypało tzn łożyko i kółko się teraz blokuje staje w poprzek i nie da rady nim jeździć a kofam ten wózek bo jest świetny i super wygodny:tak:napisałam dziś do producenta że takie coś mi się stało dodam że wózek po gwarancji...odpisał mi że mogą mi przysłać koło przednie nie ma problemu koszt 170 zł +kurier 27:szok::szok::szok:nosz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:za 200zł to ja nowy wózek kupie na upartego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no nic nie wiecie może czy w warsztacie samochodowym by mi coś takiego zrobili:dry:macie co niektóre swoich facetów mechaników podpytajcie pliiisssss:happy2:

Witam.
A ja z doskoku. Mąż przeszedł na zmiany i co drugi dzień pracuje.:dry:Nie idzie z nim wytrzymać, cały dzień poprzestawiany, brak w nim rytmu.:dry:Nie wytrzymam, nie wytrzymam.... nerwowo.:dry:

Oglądałyście może polską komedię " KUP TERAZ" o allegro? Jeśli nie to polecam.:tak:Ubaw po pachy.:tak:
A tu kolezanka z wątku lutowego wypatrzyła ofertę zainspirowaną filmem. Ale się uśmiałam. :tak::-DPytania do kupującego ( umieszczone pod ofertą)the best. :-D
OKAZJA!! Skrzypiący śnieg sprzed garażu BCM! (897049350) - Aukcje internetowe Allegro
Justyś no komentarze i odpowiedzi są super oplułam monitor:-D:-D:-D:-D

U nas tez tak jest, jedno martwi się na zapas al ei przy okazji lekkoduchem byćpotrafi ( p) a drugi eczyli ja od jakiegos czasu powiedzialam-dość-c ma byc to bedzie, przez placz pieniedzy nie przybedzie. I polecam, mniej zmarszczek, lepiej się sypia. Trzeba sobie zycie organizowac wg tego co sie ma a nie chcialoby sie miec.:tak::tak::tak:

Beatko, ja nie śpie od 4, cięzkie te moje powieki, ale postanowilam sobei humorek podreperować i wlosy farbnęłam, nogi wydepilowałam, zaraz zrobie ise na bustwo ( jak tylko obiad uszykuje) i bede mojego szczuc jak wróciz pracy, hehe, ciężko bedzie miał:-D:-D:-D

Justa komedie już zapodałam, a link allegro bomba, hihi

Malinka przegięli z tym kołem, toć to majątek za coś takiego!
A powiedz mi jeszcze kochana jak rozwinię się sytuacja z przedszkolem dla Wiki i moją pracą? Czeka mnie kuroń?

reklama
Joasia mam nadzieję ,ze ze swoim marudą dojdziesz do porozumienia i że chłop załapie,że ma cie nie dołować tylko jak mu żle to wziac sie za dziaanie jakieś,bo choc kazdy ma prawo do chandry i marudzenia to tylko chwilowo,nie na pełnym etacie .:tak:

Malinka u nas dopiero-1 ,a było długo -5,juz chyba dzis cieplej nie będzie,Klaudia poszła na sanki do koleżannki,A kSawek marudzi..Co do wózka -to czysty zysk.Odpal gg

Beata ,Afganistan:szok:nie zazdroszcze i trzymam kciuki zeby jak pojechał ,tak wrócił:tak:

Do góry