reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci :)

ja właśnie próbowałam dać małej kaszkę z łyżeczki...pluła ksztusiła się i w ogóle bez sensu.
Arlena a przez jaki smoczek podajesz kaszkę?? robiłaś sama dziury?? czy kupiłaś gotowca?
ja łyżeczką kaszki nie daje bo boje się że nie będzie robił kupki

Ja mam butelkę z Lovi nie wiem co to za smoczek :zawstydzona/y:ale daje tak 2miarki od mleka kaszki i dwie miarki mleka wymieszam i próbuje czy maly sobie da rade ciągnąć i jest ok
Jak chodzi o smoczek avent to nie mam zielonego pojęcia :zawstydzona/y:co to za wynalazek ale jak bede w hipermarkecie to zerkne
Marcel dziś jest strasznie marudny:no:jaknigdy i zaczął znow mi wstawać w nocy na jedzenie :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie ja też dziś miałam problem.
Wcześniej już mała jadła kleik ryżowy. Daje jej troszkę mniej niż jest na opakowaniu. Na 150 ml około 2 łyżek stołowych, może nawet 1,5. Zalecają dać 4. Jadła i było dobrze.
Wczoraj kupiłam kleik kukurydziany. Chciałam jej dać dziś. Na opakowaniu zalecją dać 7 (!!) łyżek stołowych. Dałam chyba 2,5. I nic cholera nie leciało... Nawet ja spróbowałam i nie dałam rady:baffled:
Smoczek mam z TT 3+.
Na ryżowym to mleko znacznie gęstsze było, ale leciało...
Są jakieś specjalne smoczki może tylko do takich gęstych rzeczy?:confused:

A ja mam pytanie do mam karmiących piersią. Wszędzie piszą, by od 5 miesiąca podawać gluten. Więc ja się Was pytam, jak ja mam dziecku zaserwować łyżeczkę kaszy manny w swoim mleku albo w mleku modyfikowanym? Przecież ani tego, ani tego mleka się nie gotuje... A może mam ugotować zupkę warzywną i zagęścić ją tą kaszą? Od jakiegoś czasu mnie nurtuje sposób podawania owej kaszki....

ja bym ugotowała kaszkę na wodzie i dodała do swojego mleka odcedzoną...

edit... chryste toż to manna... drobne to takie... sory cyniczna wybacz głupotę :D

a nie możesz kupić takiej specjalnej dla dzieci? one się przygotowują w 40 stopniowym mleku...

Ostatnia edycja:
Są jakieś specjalne smoczki może tylko do takich gęstych rzeczy?:confused:
Jak pisalam wczesniej do gestszych napojow sluzy smoczek Avent 3M+ (z rozowa naklejka) - to wlasnie ten trojprzeplywowy o ktorym pisze Asienka. Znalazlam ze ma dwa rozne opakowania (pierwsze jest ze starej serii):

Załączniki

• 853_1.jpg
    853_1.jpg
    6,4 KB · Wyświetleń: 54
  • 630515.jpg
    630515.jpg
    7 KB · Wyświetleń: 45
boozkowa raczej nie bo TT ma szerszą szyjkę, ale z TT też są Y do kaszek i kolejne po 1. rozmiary

ja właśnie próbowałam dać małej kaszkę z łyżeczki...pluła ksztusiła się i w ogóle bez sensu.
Arlena a przez jaki smoczek podajesz kaszkę?? robiłaś sama dziury?? czy kupiłaś gotowca?
ja mam z lovi-0-mpostawowy:-D jak włozylam kiedys szczotke do smoczków to pekl w zdłuz ze szczotka przeszla na wylot i teraz nadaje sie akurat do kaszki bo jest w zdłuż kresecza ajak mały ciągnie to sie dziura okrągla robi:-D:-D:-D:-D

reklama
Cyniczna a ja się zastanawiałam czy można np dać rozmiękczonego sucharka albo biszkopta pokruszonego w jabłuszku... :confused::confused: też gluten.

Do góry