reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci :)

A teraz sluchajcue tego....

Dzies bylam u mojej poloznej, i powiedzialam, ze dodaje malej keiku ryzowego do mleka :-) Ta sie na mnie wydarla, ze nie wolno, ze zawiera gluten itd, ja ze strachu polecialam do sklepu sprawdzic co ja podaje malej ale napisane jak byk, ze jest GLUTEN FREE!!!! Glupia baba!!!! A najsmieszniejsze, bylo to ze powiedziala mi ze kaszek/kleikow itp nie podaje sie do butelki bo dziecko moze sie udlawic stalym pokarmem, ktory jest przeznaczony do karmienia lyzeczka :confused::confused::confused: Uwazajcie zeby wam sie dzieci nie zadlawily hehehe :-D:-D:-D:-DPotem powiedziala, ze z ostatnich badan wynika, ze do 5-6 miesiaca nie powinno sie karmic niczym innym jak tylko mlekiem i to tez odnosnie modyfikowanego :szok: normalnie w szoku bylam i zglupialam totalnie.... az szkoda gadac :baffled:

reklama
O, dzieki dziewczyny za rady co do smoczków. bedę musiała się rozejrzeć u mnie w sklepach.

Ja na razie kupiłam same owoce dla małej w słoiczkach żeby podawac jej jednoskładnikowe posiłki by w razie "w" jak by jakaś kupa była nie taka, albo jakieś uczulenie to wiedzieć na co.
Aaa, jeszcze brokuły też wzięłam;-)
Na razie za sobą mamy marchewkę i jabłko. jabłko lepiej nam poszło;-) chociaż nie jest łatwo.
Dziś znów marchewka. trzeba wykonczyć słoiczek;-) No ciekawa jestem co z tego będzie.

Karolinusia- wydaje mi się, że możesz mrozić w słoiczkach... skoro w pojemniczkach do lodu się nadaje to i w słoiczku tym bardziej;-) Tak mi się wydaje... ale mogę się mylić

co do mrożenia w słoiczkach - moja mamcia mroziła na zimę pokrojoną pietruszkę i koperek,żeby potem w mroźne dni było na ziemiaczki do obiadu - mroziła w zwykłych słoikach i było ok :tak::-)

Dziewczyny a ja mam pytanie. Czy zauważyłyście jakieś zmiany skórne po tym jak dala któraś kaszkę malinowa? Asia na buzi ma taka lekka wysypkę i podejrzewam ze to od tego. Przestałam jej dawać i teraz czekam czy to zniknie czy nie.:-(

Tylko najpierw musi nauczyć się jeść z łyżeczki bo średnio jej to wychodzi;-) Macha językiem na wszystkie strony i wszystko wypływa jej z buźki.
U nas nauka była z wodą ale wtedy pije jak kotek i chce się w niej wytarzać.
A ziemniak to takie dorosłe danie i chętnie otwiera buźkę do języka się przyklejać i jakoś to żuje ;-)

;-) Juz sie nie moge doczekac gotowania nieprzyprawionych warzyw :-D:-D:-D:-D A ja tak uwielbiam gotowanie i moje przyprawy :-(
Dałam mojemu M spróbować ziemniaka bez soli i roztartego to powiedział żeby mu więcej tego świństwa nie dawała próbować :-D:-D

a ja mojej wczoraj dałam kropelkę jabłuszka gerberka na łyżce i tak ją wykwasiło... ale miałam ubaw miny były super i chyba jej raczej nie smakowało zobaczymy co dalej będzie...
:-D:-D

Wiesz co, chyba nasze małe maja ten sam gust:-D:-D:-D. Moja za marchewką też tak sobie, ale za to ziemniak mniam;-). Samo jabłuszko też jej smakuje a z marchewką nie bardzo
Ziemniak rządzi :-):-):-)
Dziś znów próbuję z marchewką;-)

a moj maly nie zje samego mleka tylko cwaniak z kaszką malinową :tak:jak chodzi o jabłuszko marchew czy ziemniaczki to wypluwa i nie chce jeść :-)tylko kacha
A co się będzie rozdrabniał woli porządną kaszkę zjeść :-D:-D

Cyniczna a ja się zastanawiałam czy można np dać rozmiękczonego sucharka albo biszkopta pokruszonego w jabłuszku... :confused::confused: też gluten.
Gdzieś czytałam, że są bezglutenowe :dry:ale nie wiem dokłądnie

ja mam z lovi-0-mpostawowy:-D jak włozylam kiedys szczotke do smoczków to pekl w zdłuz ze szczotka przeszla na wylot i teraz nadaje sie akurat do kaszki bo jest w zdłuż kresecza ajak mały ciągnie to sie dziura okrągla robi:-D:-D:-D:-D
Dobry patent :-D

czy mogę ugotowane i ostudzone przeze mnie zupki zamrozić w tych słoiczkach po tym całym majdanie, który kupiłam?? nie trzasną w zamrażalniku?? to jednak szkło.
U mnie mama mrozi owoce w słoikach ale można kupić woreczki do mrożonek ;-)

Dziewczyny a ja mam pytanie. Czy zauważyłyście jakieś zmiany skórne po tym jak dala któraś kaszkę malinowa? Asia na buzi ma taka lekka wysypkę i podejrzewam ze to od tego. Przestałam jej dawać i teraz czekam czy to zniknie czy nie.:-(
u Maksa co jakis czas pokauje sie jednodniowa, dwudniowa wyspka na jednym boku buzi albo na całej, ale to mysle ze od kładzenia go na czyms, albo po prostu trądzik niemowlęcy mu czasem wychodzi, bo to sie pojawialo bez wprowadzania niczego nowego:no:

No i w kwestii rozszerzania diety u dzieci na cycu, to ja się lepiej położnej swojej poradzę...

Amelkowa, Ty się w kwestii biszkoptów z moją siostrą konsultowałaś? Bo ona wpadła na ten sam pomysł... hehehehe

Ostatnia edycja:
reklama
mój cwaniak przechodzi siebie dziś dał mamie do zrozumienia że zemnie kiepska kucharka dalam mu gotowaną marchew wyplul a jak dałam mu zBobovita zupke z marchwi i ryżu to zjadł aż sam otwieral usta :-D

Do góry