reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

reklama
Z tego co czytałam to lepiej przewozić w foteliku niż na siedzisku. chodzi o ułożenie pasów że w foteliku lepiej trzymają.
A co do większych fotelików to ostatnio jak byłam w sklepie to było małżeństwo z brzdącem i oglądali te wieksze foteliki i podszedł Pan i powiedział im że to ze dziecko ma 9 kg to nie oznacza przesiadki tym bardziej jak jeszcze samo dobrze nie siedzi i że najwcześniej powinno sie dzidzie przesadzic do takiego fotelika w wieku 9-10 miesięcy.Tak więc MEWA myśle że powinno być ok juz wtedy.

No i dlatego ja jednak dla mojego 15kg dwulatka wybiore fotelik mysle ze jest bezpieczniejszy dla takiego malucha:tak::tak:

Moja córka jeździ teraz w 0-18, tak za 3-4 miesiące przesadzę Jasia do jej fotelika a dla niej kupię najprawdopodobniej 9-36;-) (chyba że osiągnie wagę 15 kilo)One i tak się potem zmieniają na siedzisko, więc na pewno dłuuugo w nim pojeździ;-)

Moja Angelina wazy 17kg i zaraz bedzie miec skonczone 3 latka. Tak za 3miesiace Alicje bede chciała przesadzic do większego fotelika a czy Angelina bedzie juz mogła jeździc na siedzisku?

Moja starsza ma 7 lat i waży 25kg i jeździ w foteliku. Te siedziska nie są wg mnie zbyt dobre. Nie mają bocznych zabezpieczeń i poza tym jak dziecko jest nie za duże to pasy przechodzą przez szyje. No i w sumie to niby jest w pasach ale to siedzisko jest malo stabilne.

z tego co pamiętam to na siedzisku można jeździc chyba jak dziecko waży 25kg i tylko na tylnim siedzeniu
moje zaczęły jeździcna podstawce w wieku 7 lat

i znalazłam coś takiego
Na koniec trzeba jeszcze wspomnieć o tzw. podwyższeniach (podkładkach, “podpupnikach”), czyli samych siedziskach bez podparcia. Stosowane mogą one być przez dziecko ważące co najmniej 20 kg, a już na pewno przez takie, któremu zwykłe pasy nie dotykają głowy czy szyi. Należy je stosować jedynie na krótszych trasach lub jako rezerwowy fotelik np. w samochodzie dziadków.

Ostatnia edycja:
pytanie do mam z UK: zamawiałyście kiedyś wydruk zdjęć przez neta? Macie jakąs tanią sprawdzoną firmę??

Mam mnóstwo zdjęć Julki, ale wszystkie na kompie a chętnie bym je widziała w albumie. Z tym ze zależy mi na czyms sprawdzonym :tak:

reklama
dzieki dziewczyny za podpowiedzi, wczoraj naczytałam się różnych artykułów, mam nadzieje ze do maja uda nam się zmienic samochód to wtedy większy fotelik dla Angeliny się zmiesci, bo inaczej lipa!!:no:
Alicja w foteliku Angelina w foteliku Rafał na siedzisku i igła się juz z tyłu nie zmiesci!!!:wściekła/y: teraz to jak jedziemy gdzies w szóstke to ja trzymam Ale z foteliku na kolanach i flaki mi uszami wychodza!! z przodu mąż i Robert pozostali obok mnie i o swobodnym zapięciu pasa nie ma mowy:no:

Do góry