reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Ja też ostatnio zastanawiałam się nad kupnem większego fotelika i muszę przyznać, że najlepszy byłby taki na dłużej. Ale co najważniejsze chciałabym, żeby przeszedł jak najlepiej testy i wynalazłam tę stronę:
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe wszystkie :: sortowanie wg kryterium grupa
Niestety te foteliki 9-25kg najwyższą ocenę dostały 4 :dry:
9-25kg jeszcze gorzej, bo 3 :dry:
Dopiero foteliki 15-36kg miały gdzieniegdzie 5:sorry2:
Z tego co wyszukałam raczej zdecyduję się na któregoś z tych (ale wybierałam bez isofix, bo nie mam dostosowanego auta :-():
BeSafe iZi Up X2 2009 + SUPER GRATIS od ręki W-wa (893682511) - Aukcje internetowe Allegro
Roemer Romer KID 2009 15-36 kg W-wa dostawa GRATIS (893543693) - Aukcje internetowe Allegro
new! FOTELIK CONCORD LIFT EVO PT 15-36 +sanki !!!! (890673752) - Aukcje internetowe Allegro
Mam nadzieję, że komuś się przyda ten ranking, gdyż chodzi tu o bezpieczeństwo naszych maluszków ;-)

reklama
Mamusie! Mam prośbę. Potrzebuje porady co do pierwszego rowerka dla dziecka. Za 3 tyg. moja chrześnica ma roczek i właśnie na taki prezent umówiłam się z jej mamą i chrzestnym. Ale kompletnie się na tym nie znam. Może macie już jakieś sprawdzone modele? Jak tak to zapodajcie markę, bo oczopląsu dostaje od tych w necie.

Edit. W ogóle te daszki w tych rowerkach to się przydają czy to tylko jakiś zbędny bajer?

moje starsze dziewczynki miały cos podobnego do tego
ROWEREK / ROWER na łańcuch POLSK I!! na prezent (900753045) - Aukcje internetowe Allegro

nam bardzo odpowiadał i mała szybko na nim nauczyła sie jeździc,wiem tylko z opinii męza kuzynki(pracuje w branży rowerowej),ze branie rowerka z pedałami z przodu nie uczy dziecka prawidłowego na nim jeżdzenia i coś tam jeszcze było wtedy wiecej,ale juz nie pamiętam

kuzyn dla swojego 1,5 malucha kupił taki Rowerek ARTI KOTEK Daszek Bujak rower kijek LEKKI (900529943) - Aukcje internetowe Allegro
i powiem tyle,małemu bardzo sie podoba,rodzice pchają,bo dziecko do pedałów wogóle nie sięga ,fajna zabawka i tyle

Mamusie! Mam prośbę. Potrzebuje porady co do pierwszego rowerka dla dziecka. Za 3 tyg. moja chrześnica ma roczek i właśnie na taki prezent umówiłam się z jej mamą i chrzestnym. Ale kompletnie się na tym nie znam. Może macie już jakieś sprawdzone modele? Jak tak to zapodajcie markę, bo oczopląsu dostaje od tych w necie.

Edit. W ogóle te daszki w tych rowerkach to się przydają czy to tylko jakiś zbędny bajer?

Moja Jula na roczek dostała taki trójkołowy rowerek, z pedałami z przodu (jak ten z drugiego linku co Piwonia wkleiła) i do pchania przez rodziców:tak:. Bardzo lubiła w nim jeździć, do pedałów zaczęła dosięgać około 2 urodzin - wtedy jej kupiliśmy zwykły czterokołowiec i bardzo ładnie nauczyła się na nim jeździć. Te do pchania są fajne dla takich małych maluchów, mają różne bajery, muzyczki, przedstawiają postacie z bajek - w każdym razie nie znam dziecka które nie lubiło w takim rowerku jeździć:-) Ale fakt - do tych pedałów ciężko jest dosięgnąć dziecku i prędzej rowerek się rozleci niż dziecko nauczy się na nim jeździć:-D:-D
A co do daszka - może i się przydaje ale my od razu zdemontowaliśmy, bo się nie mieścił w samochodzie i w ogóle później nie założyliśmy;-)
Heh ale się rozpisałam - mam nadzieję że chociaż trochę pomogłam;-)

moje lupy w lumpku ceny 5, 6 zl za rzecz:-D:-DWszystko firmowki, a ta pierwsza kurteczka nexa za 6zl szkoda zostawic bylo. kupilam nawet pile do skakania kubie za 4zl taka ogromna

Załączniki

• DSCN1757.jpg
    DSCN1757.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 42
  • DSCN1759.jpg
    DSCN1759.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 38
  • DSCN1761.jpg
    DSCN1761.jpg
    35,5 KB · Wyświetleń: 39
  • DSCN1763.jpg
    DSCN1763.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 37
  • DSCN1765.jpg
    DSCN1765.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 45
  • DSCN1766.jpg
    DSCN1766.jpg
    40,7 KB · Wyświetleń: 38
  • DSCN1767.jpg
    DSCN1767.jpg
    35,9 KB · Wyświetleń: 39
  • DSCN1758.jpg
    DSCN1758.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 42
Ja też ostatnio zastanawiałam się nad kupnem większego fotelika i muszę przyznać, że najlepszy byłby taki na dłużej. Ale co najważniejsze chciałabym, żeby przeszedł jak najlepiej testy i wynalazłam tę stronę:
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe wszystkie :: sortowanie wg kryterium grupa
Niestety te foteliki 9-25kg najwyższą ocenę dostały 4 :dry:
9-25kg jeszcze gorzej, bo 3 :dry:
Dopiero foteliki 15-36kg miały gdzieniegdzie 5:sorry2:
Z tego co wyszukałam raczej zdecyduję się na któregoś z tych (ale wybierałam bez isofix, bo nie mam dostosowanego auta :-():
BeSafe iZi Up X2 2009 + SUPER GRATIS od ręki W-wa (893682511) - Aukcje internetowe Allegro
Roemer Romer KID 2009 15-36 kg W-wa dostawa GRATIS (893543693) - Aukcje internetowe Allegro
new! FOTELIK CONCORD LIFT EVO PT 15-36 +sanki !!!! (890673752) - Aukcje internetowe Allegro
Mam nadzieję, że komuś się przyda ten ranking, gdyż chodzi tu o bezpieczeństwo naszych maluszków ;-)

już kiedyś polecałam tę stronę i polecam przy wyborze fotelika oprócz sprawdzenia oceny w testach sprawdzić z jakiego roku jest ta ocena bo zmieniały sie kryteria i 4 z 2006 nie koniecznie jest równe 4 z 2008 roku

Izabela Faktycznie z tych, które wymieniłaś to znalazłam tylko Coneco Zenith i na dodatek miał same myślniki, a w legendzie się doczytałam że " Znak "-" oznacza, że dany fotelik nie brał do tej pory udziału w testach konsumenckich w Europie.".

Miranda, Monika_z dzięki za podpowiedzi, już sie pologowałam gdzie trzeba i zamówiłam fotki :-). Ale będę miec układania jak przyjdą :szok:

Kasia super zakupy!!

Efe polecam taki rowerek, fotelik - ten drugi co Piwonia wkleiła :tak:. Tez taki kupowaliśmy chrzesniakowi jakiś czas temu na roczek

reklama
Do góry