reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam:-):-):-)
za oknem piękne słoneczko więc dzień powinien należeć do udanych:tak::tak::tak: Chyba nawet gdzieś do centrum się przejadę coby w domu kolejnego dnia nie spędzić:tak::tak::tak:
A teraz spadam was poczytać:tak::tak::tak:

Malinka no jesce sporo tego bedzie:dry:
po skonczeniu tez jeszcze bede musiaka sporo chodzic zeby dol wyleczyc:dry: ale bede musiala kase znow jakas nazbierac:dry::dry::dry:

a spacerówke bede tamta kupowac, ale narazie nie mam na to funduszy- pewnie dopiero ze zwrotu z pitu, albo pozyce od mamy- i tak mam u niej 2 tys dlugiu na eby juz i na zycie praktycznie nie mamy bo M teraz ma wypowiedzenie w pracy, nie moga go zwolnic wczesniej a kasy tez nie dostanie bo do roboty nie chodzi:sorry2:

i mieszkanie zalegle 1500żł:baffled: w sumie to juz luty jest wiec 2000:baffled:

nie wiem jak ten miesiac przezyjemy- nie wiedzielismy, ze tak bedzie, no a jak ju zaczelam robic to musze skonczyc, bo teraz tak zostawic nie moge:sorry2:

macierzynski mam do pierwszego tygodnia marca jakos- potemsladam o dodatkowe 2 tygodnie macierzynskiego potem 2 dni opieki nad zdrowym dzieckiem, apotem zalegly i z tego roku urlop:tak:

wiec do maja chyba jakos orzeeci- potem wychowawczy- jest bezplatny- ale bede sie starac o zasiłek i zobaczymy czy dostane:p to jeszcze zdąże o następny tysiak becikowego poprosić:-D

Ostatnia edycja:
Hejka hejak hejak
Mój na 14 do roboty, później znajoma wpada, więc szybko, póki M nie ma wpadam.

Medea jak aj Ci kobieto współczuje tego bólu i zazdroszczę nowego uśmiechu to szok. Ale jesteś juz coraz blizej, a póxniej kochanna cekamy na mnóstwo fotek idealnego usmiechu

A&E leń się ile możesz, jeśłi możesz, hihi.
Ale pocieszę Cię może, że u nas wczoraj tez taki beznamiętny dzień jakiś

Kerna, cieszy wiadomośc o bejbisie, niech tera ztylko zdrowo rozwija sie i rośnie a T mamuśka osczędzaj się jak najwęcej!

Anabuba ale wczoraj masakra jakaś z dziewczynkami...
Ale teraz sobei odbijesz, kupcie sobie litra , albo najlepiej to poszukajcie po szopkach i piwniczkach swojego winka i bawcie sie .Relaksujcie i zapomnijcie o tej łobuzerii

Dorcia, fajnie, że tam tak fajnie, hihi. Kożystajcie i ratujcie małżeństwo. Bedzi edbrze
A ja na wychowawczym jestem do połowy maja, później ide na kuronia, żebu przesiedzieć jescze wdomu zanim mała pódzie do przedszkola-od wrzesnia, bo tak sie zaczyna.
Do strarej pracy juz nie wróce, no bo jak po roku walki w sadzie z szefem?

Myszunia, no to mały menszczyzna juz golić się zaczyna-ładne rzeczy.

A mój Piciu wrócił juz , bedzie trzeba jeszcze go na zakupy wypchnąc, a póki co za zelazko sie złapal, hiih.
Zaraz bedzie prosił, żeby mu bojówki wyprasować, albo zacznie ku..ami rzucać.

No to narka, do wieczorka

No to przebrnęłam.:tak::tak::tak:
Oczywiście foteczkę Mai w sukni pokażę jutro czyli po balu:tak::tak::tak:
Malinka sine miejsce i spuchnięte to najlepiej altacetem przykładać tylko nie może być tam żadnych ranek ani uszkodzeń większych skóry:tak::tak:
Iwcik to fakt teraz zimą tirem jeździć to nie zazdroszczę:no::no::no:, biedulek z twojego męża
Medeuska oj nacierpisz ty się u tego dentysty, ale jest po co:tak::tak::tak:
Dowikla pochwal się dywanami, mi też przydałoby się nowy dywan kupić ale teraz kupisów brak:tak::tak::tak:
Kerna nie denerwuj się na zapas, wszystko będzie dobrze i donosisz ciążę do końca bez problemu:tak::tak::tak:
Anabuba oj dają ci popalić twoje pannice. Ja nawet sobie nie wyobrażam co to się będzie u nas działo jak drugie bejbe kiedyś się urodzi:szok::szok:
Dobrze że jutro do psiapsiólki pojedziesz to psychicznie troszkę sobie odpoczniesz:tak::tak::tak:
Agnieszka&Emily no to ciężką ciąże miałaś:-:)-(
Dorota super że podobało się na spotkaniu, teraz będzie już tylko lepiej:tak::tak::tak:
Co do tych programów na discovery to nie pamiętam kiedy to jest, prawie codziennie koło 22-23 jest coś fajnego, np. wczoraj było o grubasach i operacjach zmniejszania żołądka
Myszunia oj tak to jest z dziećmi, ja swojej do tej pory samej w łazience nie zostawiam, no chyba że na siusiu ale wtedy to po minutce idę kontrolować co tam jeszcze robi:tak::tak::tak:
Dowikla no szacun ci się należy, o tej porze i już po ćwiczeniach:szok::szok: mnie to by nikt nie nagiął o tej porze:-p:-p:-p
Luna no to do września jeszcze spokój masz, o tyle dobrze:tak::tak::tak:

ANACONDA dzieki :-)
LUNKA no to mala do przedszkola id wrzesnia a ty bedziesz szukala pracy?
U mnie plany sa 2 a nie wiem ktory wypali.
1 plan ale ten co raczej chyba nie wypali bo sama bym nie chciala hihii.To teraz w marcu bede starala sie aby Oliwka poszla do zlobka .Musi sie dostac wiec nie wiem jak to bedzie.
Jakby sie dostala i jakbysmy sie zdecydowali ze od wrzesnia by tam poszla to ja szukalabym pracy.
2 juz niestety bez kasy bede po sierpniu tego roku .I najlepiej jakby Oliwka poszla do przedszkola za rok we wrzesniu Mialaby wtedy 3 latka a ja do jakiejs pracy .TYlko tez musze sobie ja znalesc .
Zobaczymy co zycie przyniesie.

Dobra ja pojadlam i ubralam sie .Ide sie malnac i ubrac Oliwke i idziemy .
Bede pozniej :-)U mnie sloneczko wiec nawet chce sie czlowiekowi ubierac i wychodzic :-).
Oliwka teraz sie w najlepsze sama bawi .Wreszcie zauwazyla ze mamusia z tatusiem kupili jej wozek hihihih

chyba chłop do łóża woła:-D:-D:-D

Anabuba ja tez wole pokrzyczec niz bic ale dla mojego syna najlepsza kara która działa to to ze nie bedzie mógł jeść slodyczy przez tydzień :tak::tak::tak:odrazu działa na wszystko:-):-)
chlop to film ogladal do konca:-D
Hej mamuski ,ja spac od 4 nie umiem wiec weszlam popisac troche i pojde spac jak jeszcze Oliwka mi pozwoli:tak:.
Dzis 2 raz szok spaniowy .Spala od 22.30 do 4 .No no pomalu i jej sie ten czas spania wydluza:tak:.Jeszcze ja swoj sen wydluze i bedzie git:-D.

Na wczorajszym spotkaniu kobiet w klubie abstynenta bylo bardzo fajnie.Bylo nas 5 babek .Ja i jeszcze taka jedna starsza bylysmy 1 raz.Wszystkie ciesza sie ze ja i M zaczynamy tak wczesnie bo one wszystkie zaczely od takiej grupy za pozno,jak ich malzenstwo sie rozwalilo i jak juz sa calkiem roztrzesione przez to co akohol uczynil zlego w ich zyciu.Tam mamy zasade to co uslyszalysmy tam pozostaje to tam .Nie wynosi sie tego na zewnatrz:tak:.
Dowiedzialam sie ze ja bede miala swoja terapie i G swoja:tak:.

G idzie dzis na chwile po pracy do tego klubu abstynenta .A jutro na 15.30 ma swoja pierwsza terapie grupowa.W sobote kolo 16/17 planujemy isc tam cala nasza trojka:tak:.Podobno w soboty jest tam najbardziej rodzinnie,wiec chcemy sie przejsc.Wiecie oni sie tam traktuja jak jedna wielka rodzina.Siedza i klachaja.Jak masz problem mozna przyjsc sie wyplakac .Mozna przyjsc poogladac tv .Poprostu jak nie masz co z czasem zrobic a nie chcesz isc do klanjpy to tam mozna isc .Plus jeszcze ten prezes uklada nam z psychologiem terapie wiec jest ok.No ja planuje co srode chodzic na te kobiety ,chyba ze cos mi wypadnie a w miedzy czasie czasem z G tam sie przejsc :tak:.

Jesli chcemy nalezec do klubu to placi sie na miesiac 10 zl taka skladka no to u nas 20 zl i w czerwcu podajze 21 czerwca jedziemy na darmowe tygodniowe wczasy z nimi:tak:.Fajna sprawa.
widzac ze jestes zadowolona wiec fajnie ze macie tki klub.Chodzcie tam i korzystajcie z rad innych i darmowych urlopow:tak:
Ale pobudka o 4:baffled:
Cześć dziewczyny

Wpadam tylko na chwilkę, bo mój misio - marudek mnie wszelkimi możliwymi sposobami odciąga od kompa. :sorry2:
Nie mam nawet czasu, żeby poczytać. :-(

Wczoraj mieliśmy mały wypadek - zostawiłam Piotrusia na chwilę w łazience, żeby rączki umył. Na całe szczęście po góra 5 minutach wróciłam do niego i zamarłam :szok: Moje dziecko dorwało tatusiową maszynkę do golenia i postanowił się ogolić. :szok::szok::szok::szok: Na całe szczęście skończyło się na rozciętej wardze i pociętym paluszku - tzn zerwał tą maszynką kawałek paznokcia i zaciął się ze 3 razy w paluszek. :szok: Wyobraźcie sobie, że nawet nie zapłakał przy tym - płacz był dopiero później, jak odebrałam mu maszynkę i opatrywałam paluszka. :no: Po prostu aż boję się pomyśleć co by było, gdybym w porę do tej łazienki nie zajrzała. :no::no::no::-:)-:)-(

Zmykam uprać pościel dla maluszka - wczoraj wreszcie dotarło to prześcieradełko, na które czekałam od dwóch tygodni! :dry: Ta poczta mnie po prostu dobija :wściekła/y:
o kurcze ale zdarzenie:szok:Ja to wszystko chowam nawet powynosilam z lazienki srodki czytosci.Dobrze ze tylko tyle uszczerbku bo po kolejnych 5 min nie wiadomo co by sie moglo stac
Witam
Melduje ze wyprawilam Dominika do szkoly a ja jestem juz po cwiczonkach:szok::tak::tak::tak::tak:
Tak,tak moje drogie postanowilam ze od dzisiaj zaczynam cwiczyc;-):-)Jak dlugo to potrwa to nie wiem ale postaram sie:-):-p:tak::tak::tak:
no w szoku jestem:szok:zameldowala sie i poszla spac:-D:-D
Tk trzymaj nie ma jak ruch z rana:-D:tak:
MI sie nie chce cwiczyc:sorry2:
Super ze jest serduszko i ze dzidzius rosnie:tak::tak::tak:
A Ty sie Kochana oszczedzaj na maksa a zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze:tak::tak::tak:
Wiem ze maly nie da Tobie lezec plackiem ale nawet bawiac sie z Nim mozesz lezec na dywanie;-):-)No i przede wszystkim nie dzwigaj

Oj ja tez sie dre jak nawiedzona;-):-)Mnie to wszyscy i wszedzie pewnie slysza jak dzieciaki zaczynaja mnie wkurzac;-):-D:-D:-D

No to zapowiadalo sie ze bedzie swiecic sloneczko,ale zaszlo zanim jeszcze zdazylo wyjsc:baffled::no:
Mlode jeszcze spia wiec pewnie zaraz z powrotem wskocze do wyrka;-):-)
Mnie to caly blok slyszy:-D:-Dglosik mam po mamie i Lali tez go odziedziczyla

tyle zapamiętałam:sorry2:
my już po sniadanku Antoś i ja jajeczniczka pietruszka nie wiem bo na 7 miał do pracy:-pmy pospalismy do 7 .40 wstaliśmy wyspani :tak:noga boli mniej biodro sine:sorry2:
jak ja koffam ferie:-D:-D:-D

Ladnie ferie podsumowalas :baffled:Dobrze zes tego biodra nie polamalas a nie wspomne kolana.

Hejka hejak hejak
Mój na 14 do roboty, później znajoma wpada, więc szybko, póki M nie ma wpadam.

A mój Piciu wrócił juz , bedzie trzeba jeszcze go na zakupy wypchnąc, a póki co za zelazko sie złapal, hiih.
Zaraz bedzie prosił, żeby mu bojówki wyprasować, albo zacznie ku..ami rzucać.

No to narka, do wieczorka
nie ma ja dobrze wykorzystac chwile
Rozumie ze bojowki to ukochane spodnie:sorry2:
No to przebrnęłam.:tak::tak::tak:
Oczywiście foteczkę Mai w sukni pokażę jutro czyli po tak:
no czekamy na foteczki, zapewne cudnie bedzie wygladala:tak:
.
1 plan ale ten co raczej chyba nie wypali bo sama bym nie chciala hihii.To teraz w marcu bede starala sie aby Oliwka poszla do zlobka .Musi sie dostac wiec nie wiem jak to bedzie.
Oliwka teraz sie w najlepsze sama bawi .Wreszcie zauwazyla ze mamusia z tatusiem kupili jej wozek hihihih

a jak dlugo juz stoi ten wozek?

Witam :)
Wczoraj glowa mnie bolala wiec poszlam spac zanim moj przyszedl do lozka to ja juz spalam:-D No ale moj nie dal za wygrana bo przed snem trzeba sie zmeczyc wiec mnie rozbudzil:sorry2::-p
No po silowni tak mi sie dobrze spalo ze o 9 laura przyszla mnie obudzic.Rano nawet nie wiem kiedy moj wyszedl z lozka:szok:
Lali wcina sniadanko wiec ide dolaczyc

reklama
A ja się zmobilizowałam i wszystko wyprasowałam :tak::tak::tak::tak:
zaraz sobie ziemniaczki do obiadu obiorę potem mielońce zrobie tylko mi miesko odmarznie:tak:
Medea tyłów z kasą nie zazdroszczę:no::no::no:ten dodatkowy tysiak becikowego by ci sie przydał oj przydał podreperował by troche budżet domowy:tak:
ja dostałam rachunek za wodę niby mniej zużyliśmy ale rachunk większy :szok:bo...woda kosztowała 3.20 a już 3.90 ścieki kosztowały 4.50 a już 5.70:szok::szok::szok:i jak tu oszczędzać chyba trzeba się w sniegu myć:baffled::baffled::baffled:
Moje dziecię jeszcze buszuje o chałpce ale za pół godzinki chyba go położę spać:tak:
a laski znieśli ten przepis co do becikowego że trzeba mieć udokumentowana wizytę do 10 tyg ciąży:tak:

Do góry