reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Malinka jak mi wyjda to wrzuce przepis :)
Beata witam i milego dnia
Kerna szkoda ze nie mozemy foty zobaczyc, moze brat z pomoc nadleci.Powodzenia w szukaniu ciufci:tak:
Madziula takie odchudzanie popieram.Bez wspomagaczy:tak:Ruch + dobra dietka:tak:Kiedys sie zyleta zacielam to myslalam ze zwariuje ohydne uczucie:baffled:Biedaczek nie wiedzial czemu krewka leci:sorry2:Dzieci to maja wyobraznie:cool2:

Zurek gotowy, czekam az wlosy mi wyschna i lecimy na Kik- to taki sklep, kupic kredki do malowania buzi.Lura codziennie chce byc kotkiem a malowalam ja farbami wiec czas zainwestowac w kredki do twarzy:tak:

reklama
Wysprzątałam szafę i stwierdzam, że po ciąży nie będę miała w czym chodzić :no::no: A i mojemu m też by się przydało parę nowych rzeczy. :sorry2: Tak się jakoś zaniedbaliśmy ostatnio z ciuchami, nie mamy czasu ani siły na łażenie po sklepach. :zawstydzona/y:

Piotruńcio dziś grzeczniusi na szczęście i jak wchodzi do łazienki to tylko paluszkiem kręci i powtarza "nie, nie, nie" :-D A więc jednak czegoś go nauczyło wczorajsze doświadczenie. :tak:

Idę dać mu obiadek i chyba się trochę położę, bo to sprzątanie szafy mnie trochę zmęczyło! :tak:

Miłego dnia BeBetki! :-p:-):-):-)

ANACONDA a kiedy planujecie rodzenstwo?i co wtedy zmiana mieszkania na wieksze?
KERNA widze ze fasolka juz ma imie wybrane Jesli chlopiec to Filip ? a na dziewczynke sie wachasz? hihihi

No i wrocilam z urzedu .Oliwka sie uspala.Wzielam papierek ktory musze wypelnic i musze dzis pokompletowac wszystkie dokmenty i jutro rano o 9 planuje isc do urzedu sie zarejestrowac.Teraz lece mieszkanie posprzatac Pozniej jeszcze zajze .My z Oliwka juz po zupce :-)

Madziula dalszego braku kasy strasznie współczuję:-:)-(cholera ludzie myślą że pracownik to śpi na pieniądzach:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:skąd ja to znam:baffled::baffled::baffled:
jakie to szczęście że u Pietruszki płaca zawsze na czas ba nawet wcześniej bo płatne ma na umowie do 10 każdego miesiąca a pensja najczęściej 3-5 na koncie:tak:
my obraliśmy ziemniaczki ,bułeczka się do kotlecików moczy cebulka z czosnkiem zrumieniona:tak:mieszkanko odkurzone podłogi pomyte meble ostatecznie nie przestawione u dzieciaków tylko lekko u nas przesunięte:-p a ja lubie takie przestawianie bo przynajmniej po katach jest odpajęczone i odkotowane:-D:-D
w szczecinie na jakimś sklepie meblowym zawaliło się 200 metrów dachu pod naorem sniegu:szok:ludzie sa jacyś dziwni żeby nie odgarniac tego sniegu z dachu:wściekła/y:przeciez tego sniegu nasypało fest a że teraz temperatury dodatnie w dzienń to ten śnieg jest mega ciężki:baffled:na casto już chyba 4 razy pracownicy zwalali z dachu snieg:tak:

Dorotko to co jak się zarejestrujesz to będziesz mieć zasiłek dla bezrobotnych????
Myszunia proponuję wyprawe do fajnego sekond hendu nie dość ze tanio to unikalnie i napewno jeszcze cos dla Piotrusia wynajdziesz dla niuńki;-):-D
ja mam zamiar po wypłacie wybrać się do mojego ukochanego lumpka moze Antoniemu jakąś kurteczkę przejściówkę kupię może sobie coś wiosennego:baffled:Adamowi by się przydały jakies koszulki Julinie cos wiosennego:tak:bo Julina się strasznie wyciągneła i wyszczuplała więc większość spodni i bluzeczek się robi 3/4:-Da Adam się poszerzył więc dużo spodni ciasnawych a w koszulkach to ma ogólnie deficyt:baffled:
dobrze by było żeby przez kilka dni teraz nie sypało śniegiem to przynajmniej nie będe uwięziona z wózkiem w domu:tak:

No ja tylko na chwilkę, M pojechał juz do pracy, obiad zjedzony, teraz szybko pozmywac i maszyne do szycia wytachać. Znajoma z kiecka o przeróbki przyjdzie, moze jekieś pifko sobie wypijemy...

Dorotka, no plany dobre, mó jest niezależny ode mnie za bardzo. a jak mi małe do przedszkola nie przyjmą to się załamię i nie wiem co zrobię. No ale mam nadzieje, ze w prywatnym bedzie łątwiej...

nie ma ja dobrze wykorzystac chwile
Rozumie ze bojowki to ukochane spodnie:sorry2:
Ukochane, żadko niszone ze względu na ich prasowanie właśnie, ale ponieważ tak ładnie spojrzał, to mu je wyprasowałam, mam wprawe. On męczy je -uwaga- do 2h spokojnie, a ja lee w 25minut-oszczednosc prądu zakamuflowana dobrym uczynkiem, hihihi

ja dostałam rachunek za wodę niby mniej zużyliśmy ale rachunk większy :szok:bo...woda kosztowała 3.20 a już 3.90 ścieki kosztowały 4.50 a już 5.70:szok::szok::szok:i jak tu oszczędzać chyba trzeba się w sniegu myć:baffled::baffled::baffled:
Moje dziecię jeszcze buszuje o chałpce ale za pół godzinki chyba go położę spać:tak:
a laski znieśli ten przepis co do becikowego że trzeba mieć udokumentowana wizytę do 10 tyg ciąży:tak:
No i dobrze, że znieśli, kto to kuźwa w ogóle wymyślił, dajcie spokuj, znalezli sobie sposób na zatrzymanie kasy dla siebie!
Ja az sie boje, przynieśli mi wlasnie podwyrzke remontowego ( ale trzeba sobie samemu obliczyc i póki co wole sie nie dołować ), za wodę zimną mam 6.30 za ciepłą 27.20. Masakra!

Za zimną:tak::tak::tak:, podgrzanie wody to ponad 15zł za m3 plus ta zimna jeszcze ponad 6zł czyli m3 ciepłej wody kosztuje ponad 22zł:szok::szok: - takie ceny są w Lublinie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dowikla dywaniki śliczne!. Na wiosnę i my bedziemy musieli pomysleć czyms do małej, pói co ma 3 różne, małe, ech..

Anaconda, trzymam kciukasy, żeby co nie było, bylo z pożytkiem dla Was i finansowym i satysfakcją psychiczną, bo jak Malna prawi-co z tego , ze lepiej płac a jak przy okazji robią z Ciebie wrak człowieka.

Malinuś, a co z tymi firankami kochana?

To widzę nie ja jedna miałam porypane sny dziś. Najpierw mi się niło, ze chodziąm po domu z plikiem banknotów pod pachą a łyżką stołową robiłąm sobie dobrze:baffled:, w dodatku były a niej nierozgniecione dokładnie ziemniaki:baffled::baffled:
Później śniło mi się ze byłam na placu zabaw z moim bratem, który był we śnie malutki i się nim opiekowałam. Na srodku placu stala wierza a w niej facet z ogromną rakietą wodną. I jak zaczal we mnie z tej wody, to mnie az pod plot popchało. I nie mogłam sie ruszyc, odwrócić, coz bratem, nic nie słyszałam:szok:. Jak kto ma taki zryty łep hihi, to i sny są niczego sobie:-)

Spadam, ta zaraz sie zjawi a ja naczynia mam w zlewie:sorry2:

Lunka a może jakas pełnia była czy cuś że wszystkie głupoty sniłyśmy:baffled::baffled:no wszystkie mamy zryte głowy:-D:-D:-D
Lunka kochana pilotuje te firanki jak tylko będą to dzwonie do ciebie na gorąco po szczegóły laski z firan wiedzą ze maja mi ostawić:tak::tak::tak:
a dywaniki tzn wykładziny polecam w casto nie dośc ze tanio to jeszcze z boku alejki z wykładzinami w kazdym casto jest taki pojemnik z tzw końcówkami wykładzin pcv i dywanowych:tak:i tak np ostatnio była końcówka obszyta dodam w auta na niebieskim tle wymiary 3m na 2.40m kosztowała 67 zł więc chyba tanio :tak:

Oj dziewczyny macie wy sny:szok::szok::-D:-D
Ja mały spacer zaliczyłam bo piękne słonko, a teraz już obiadek zdążyłam zjeść. Za godzinę będzie trzeba po Maję iść i przy okazji do biedronki wpaść małe zakupy zrobić.:tak::tak:
A kiedy planuję drugiego dzidziusia, nie wiem, może za 2 lata:sorry2::sorry2:

Do bani jakoś sie ten rok zaczął ,mam nadzieje ,ze sie polepszy:tak:,musiałam kaske od mamy pozyczyć ,nie wiem co bym zrobiła gdyby nie mama:eek:
Ja dziś nie mam chęci na zadne spacerki,zreszta dzieciaki sie bawią ja obiadu pilnuje w przeciagu godziny mama pewnie po Michała pojedzie,a my kiedy Krzysiek jeszcze odsnieży mały pokoik pojedziemy na jakieś zakupy do biedronki.Mamy taki mały pokój dobudowany ,latem tam zawsze wczasowicze mieszkają i pod śniegiem na dachu zrobil sie lód ,i kiedy w dzien jest mały plus ,on sie rozpuszcza i pod blachę woda leci i mamy sufit zalany i ścoianę,JAK NIE UROK TO STACZKA ,POKÓJ JEST DO REMONTU NA WIOSNE:no:

reklama
Ja juz po obiDKU- DZIS POMIDORÓWKA PIEROGI Z oWOCAMI::tak: sorry za caps....

A ja się zmobilizowałam i wszystko wyprasowałam :tak::tak::tak::tak:
zaraz sobie ziemniaczki do obiadu obiorę potem mielońce zrobie tylko mi miesko odmarznie:tak:
Medea tyłów z kasą nie zazdroszczę:no::no::no:ten dodatkowy tysiak becikowego by ci sie przydał oj przydał podreperował by troche budżet domowy:tak:
ja dostałam rachunek za wodę niby mniej zużyliśmy ale rachunk większy :szok:bo...woda kosztowała 3.20 a już 3.90 ścieki kosztowały 4.50 a już 5.70:szok::szok::szok:i jak tu oszczędzać chyba trzeba się w sniegu myć:baffled::baffled::baffled:

To sa zdjecia dywanow do dzieciakow

super:tak:

Dodatkowe 2 tyg macierzyńskiego??
A co do kasy to my też mamy tyły, oj mamy:-:)-(
tak, od 2010 weslo dobrowolne, trzeba zlozyc wniosek:tak: moze ojciec albo matka:tak:

Wysprzątałam szafę i stwierdzam, że po ciąży nie będę miała w czym chodzić :no::no: A i mojemu m też by się przydało parę nowych rzeczy. :sorry2: Tak się jakoś zaniedbaliśmy ostatnio z ciuchami, nie mamy czasu ani siły na łażenie po sklepach. :zawstydzona/y:
ojjj my tez nie-tylko patryk ma ciuchy w naszym domu:-D
no ale u nas owoem byla kasa teraz-zbueralam na zeby, a poza tym ta choroba M i zwolnienie:dry::dry:
Do bani jakoś sie ten rok zaczął ,mam nadzieje ,ze sie polepszy:tak:,musiałam kaske od mamy pozyczyć ,nie wiem co bym zrobiła gdyby nie mama:eek:
Ja dziś nie mam chęci na zadne spacerki,zreszta dzieciaki sie bawią ja obiadu pilnuje w przeciagu godziny mama pewnie po Michała pojedzie,a my kiedy Krzysiek jeszcze odsnieży mały pokoik pojedziemy na jakieś zakupy do biedronki.Mamy taki mały pokój dobudowany ,latem tam zawsze wczasowicze mieszkają i pod śniegiem na dachu zrobil sie lód ,i kiedy w dzien jest mały plus ,on sie rozpuszcza i pod blachę woda leci i mamy sufit zalany i ścoianę,JAK NIE UROK TO STACZKA ,POKÓJ JEST DO REMONTU NA WIOSNE:no:
ojjjjjjjjjjjj:dry::dry::dry::-(

anka nie az tak nowa, ale DROGA:baffled: ledwo na to nazbieralam, a ta druga 7 razy drozsza:baffled:

Do góry