reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Jak Wy wytrzymujecie z maluchami buszującymi do 22? :szok: Hanka w dzień śpi ok. 1,5 godziny, rano wstaje między 6.00 a 7.00, ale nie ma bata, żeby nie poszła spać koło 18.00, najpóźniej 18.30. Czteroletni Jasiek przed 19.00 prawie zawsze już smacznie śpi, chyba że wrócimy skądś później. I powiem szczerze, że nieraz już czekam na tą 19.00 jak na zbawienie :-D:-D

U nas jest bardzo podobnie. Bartek wstaje rano ok 7, w ciągu dnia 1,5 godzinki snu i idzie spać 18:30-19:00.

reklama
Witam
A u nas nie ważne czy śpi dwa razy dziennie czy raz to i tak idzie spać późno, ale i tak nauczyłam ją, że o 21 już jest w łóżku więc to jakiś sukces. Za jakiś czas może uda się przestawić na 20-stą. Wczoraj napisałam post, ale gdzieś mi go zjadło :baffled:.
Tygrysku pączki smakowite. Dobrze, że w tym tygodniu jest tłusty czwartek to troszkę sobie pojem.

Cześć dziewczynki:)
Ja dzisiaj byłam w kinie na Randce w Ciemno, kolejny nudny polski film....chyba się zniechęcę....

A powiedzcie mi dziewczynki czy Wasze dzieciaczki same zasypiają???

Cześć dziewczynki:)
Ja dzisiaj byłam w kinie na Randce w Ciemno, kolejny nudny polski film....chyba się zniechęcę....

A powiedzcie mi dziewczynki czy Wasze dzieciaczki same zasypiają???
Agatko niestety moje dziecko wieczorem zasypia mi na rączkach,ale przy butelce mleczka..inaczej nie da rady...podnosze ją do odbicia i lulku do łóżeczka,bo jak jej sie nie odbije to się budzi:baffled::sorry2:.w dzien przy soczku zasypia......

Tak poza tym to dobry wieczór.....

My dzisiaj cały dzień leniuchowalismy w domku.....był mo tatuś, dzwoniła baba.....no i Mari dzisiaj spała 3godz i 20 min od 12:30 do 15:50...myślalam,ze zwariuje....tego jeszcze nie było:-p

Kacper od kiedy chodzi spac o22 to odrazu biore go do naszego łozka przytuli sie i zasypia sam ale jak spi w lozeczku to zasypia na raczkach albo czasem jeszcze w krzeselku przy kaszce ale raczj rzadko;-)

Jasiek zasypia sam. Po kąpieli, kolacyjce, myciu ząbków. Czytamy razem bajeczkę czyli Jaś siedzi mi na kolanach i czytamy i pokazujemy zwierzątka :-)
Potem buzi, daje mu pieluszkę smoka i odkładam do łożeczka. Zasypia bez problemu.
W dzien usypia najczęściej na podłodze - czyli pada ze zmęczenia. Parę razy zdarzyło mu się iśc do siebie do łóżeczka i usnąc. A jak ma gorszy dzien i marudzi to przychodzi na kolanka przytuli się i kima. :-)

Maja zasypia na rękach, muszę ją chwilkę ponosić i śpiewać, oczywiście razem z misiami. Czasem też zaśnie na łóżku, ale wtedy kładę się przy niej bo ona chce się przytulić.
Dobranoc :happy2:

reklama
Hej zajrzałam pochwalić się że mamy 5 ząbka!!!!:tak::tak::tak::tak:

Co do zasypiania to u nas w dzien i wieczorem siadam na fotelu i przytulam Julcię, z reguly zasypia,czasami ją polulam:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Do góry