reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ej...to ja dopiero się pojawiam a tu już cisza?;-)
Dzisiaj miałam zaganiany dzień i wieczorem dopiero zaczęłam was czytać.
Byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia,jutro po 10:00kolejne.Mieliśmy wykład z lekarzem i powiedział,że widział przypadek gdzie usg pomyliło się z wagą dziecka o kilogram!
Zaczęłam ćwiczyć oddechy,jutro będziemy je powtarzać.Wcale nie takie proste...ale w grupie mam 3 fajne dziewczyny to można się pośmiać.Amelia prowadząca zajęcia poradziła nam nie bać się porodu tylko potraktować z ciekawością jako nowe doświadczenie.Cóż,się zobaczy w trakcie:happy:
Co do rozstępów to nie chciałam się chwalić,że kilka dni temu mój M wypatrzył u mnie pierwsze ciążowe rozstępy.Zapytał co mi się stało:eek:?Na moje stwierdzenie,że skóra nie wytrzymuje powiedział,że wcale się nie dziwi bo Kluska się wypycha:laugh2:
Co do wagi to ja w ciuchach i butach ważę 100:baffled:To proszę tu się nie martwić-jest nas kilka.Miłej nocki.

reklama
Czy wiecie do kiedy brzuszki rosna ? do konca czy jak ./
Róznie to bywa. Gdzies czytałam że niby w 9 miesiacu juz praktycznie brzuch sie nie pwieksza ale mam kolezanke której najbardziej wysadziło w 8 i9- wiec pewnie co ciąża to inny przypadek. Ale rozstepy moga sie niestety zrobic nie tylko jak brzuch rosnie :eek: Jak skóra osłabiona to nawet po porodzie. Mam znajoma która była juz po prodzie i chciała dokładnie obejrzec brzuch- naciagneła skóre na brzuchu i pusciło :eek: mówi ze na jej oczach pojawiła sie piekna czerwona prega. Oby nas to omineło...

Ej...to ja dopiero się pojawiam a tu już cisza?;-)
Dzisiaj miałam zaganiany dzień i wieczorem dopiero zaczęłam was czytać.
Byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia,jutro po 10:00kolejne.Mieliśmy wykład z lekarzem i powiedział,że widział przypadek gdzie usg pomyliło się z wagą dziecka o kilogram!

Już pisałam tutaj kiedyś że mojej znajomej kilka dni przed porodem wyliczyli na usg wagę 3600 a urodziła córkę (przez cc w końcu) 5100g więc kilogram to wcale nie taka duża pomyłka ;-)

koza71 to ja swiatlo oszczedzam a ty tu jeszcze po nocach palisz :-D rachunek wysle do ciebie kochana :)Na powaznie :) miejmy nadzieje ze juz ich nie dostaniemy fajne by nylo tak bez rozstepow :) no a jak sie pojawia to beda i nic nie zrobimy .KOZA czemu nie spisz ?

Już pisałam tutaj kiedyś że mojej znajomej kilka dni przed porodem wyliczyli na usg wagę 3600 a urodziła córkę (przez cc w końcu) 5100g więc kilogram to wcale nie taka duża pomyłka ;-)
kurczak! ale różnica :szok::-D

~~~~
a powiem Wam, że jakoś łapię ostatnio tryb snu/czuwania/spania wilczycy :-D
śpię co parę godzin, potem parę jestem aktywna i znów lulu :sorry:
mój Darek się śmieje, że już się dostosowuję do Małej :eek:

spokojnej nocki Wam życzę :-)

Ostatnia edycja:
koza71 to ja swiatlo oszczedzam a ty tu jeszcze po nocach palisz :-D rachunek wysle do ciebie kochana :)Na powaznie :) miejmy nadzieje ze juz ich nie dostaniemy fajne by nylo tak bez rozstepow :) no a jak sie pojawia to beda i nic nie zrobimy .KOZA czemu nie spisz ?
ja dziekuje, mam swoje do płacenia :-D
A nie spie bo jeszcze wczesna pora. jak pospie do 10;30 to pozniej do 2-3 nie moge zasnac. Zazwyczaj czytam jak małż już dawno chrapie. Zreszta mi bez ksiazki ciazko zasnac- tak chociaz 2 strony ale musze :-D bo inaczej leze i mysle za duzo.
Własnie chyba jutro pojade do empiku co by sie zaopatrzyc w jakies czytadło na pobyt w szpitalu...

Witam :-) widze ze wszystki prawie pouciekaly juz spac, a ja dalej siedze hehe tylko ze rano to ja sobie bede spala do 10:-D
Kobietki co do roztepow, to tak sie cieszylam ze jak narazie ze nie mam nic, to 2 dni temu zauwazylam po lewej stronie u mnie 3 malutkie kreseczki:-( bo synek tak sie juz rozpycha ze az mnie skora boli..Pepek to ja mam rowno z brzuchem i nie wyglada na to zeby mi wywalilo na wierzch .

Jejku ja to mam takiego lenia ze nawet do prasowania mi sie ciezko bylo zabrac dzisiaj:-( mam nadzieje ze od jutra sie zmobilizuje i czesc poprasuje:-D

reklama

o kurcze:szok::szok::szok: to az taka roznica w usg???

To dlatego moj ginekolog powiedzial ze synek juz duzy a ja zdziwilam sie i zapytalam: jak duzy?jak 2 tygodnie wczesniej wazyl 20059? a on ze te usg to sie przewaznie myla duzo ze to tak tylko w brzyblizeniu podaje ale roznica ze nawet 1 kg moze byc.

Do góry