reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Mój Antek to prócz spinaku je wszystko i wszystko mu smakuje raz ma mniejszy apetyt raz większy ale on z tych raczej jadków:tak:jak i reszta rodziny:rofl2:
Lunka tacy goście co zakupy robią to i ja bym chciała:-D:-D:-D
Anakonda to miałaś wcześniejsza wyprawę po dziecko:tak::tak::tak::tak:
laski wy robicie obiady z 2 dań????bo u nas zawsze albo zupka albo drugie z naciskiem na częściej drugie niż zupka bo moi chłopcy ci starsi zjedzą 2 michy zupy i po godzinie im się szwędaczka kuchenna włącza:eek:a ja z kolei z Juliną bardziej zupkowe:baffled:my 3 dzień jemy pieczarkową:baffled:tyle mi się ugotowało jutro dla odmiany zrobię chyba schabowe:tak:bo już mi się zupa pieczarkowa przejadła:eek:

reklama
Jestem jeszcze:tak:
Malina jakim cudem ściągnał bez zuzycia transferu:szok:mylisz sie malina ,z "chomikuj"za trnsfery trzeby płacić,masz tylko 50mb za free,a to wystarcza tylko na e-booki.
Witaj Izabella,czyli jesteś samotną matką jak rozumiem>>Jak sobie radzisz?
Madzula nie wiem nie ptaj mnie :zawstydzona/y:wiesz u mnie znajomość kompa bardzo ograniczona wiem że kiedyś wszedł na jakiegoś chomika i było napisane dziś po północy bajki za free i czekał i ściągnął im bajki:tak:jeszcze go dopytam jak to było:tak:a Julina często na chomiku ogląda bajki:eek:

wróciłam:-):-):-) nie bolało:-):-):-) dała mi mocniejsze znieczulenie niz ostatnio i luzik:tak: momentami tylko troszke jak byla za bisko nerwu- ale to nei to co osttatnio:tak: jutro ide na założenie drugiej strony a we wtorek na przymiarke tego co dzisiaj robiła
:tak:
Malinka
julka bardzo odważna:tak::tak::tak::tak: super:-)
Luna :tak:super macie mieszkanko- najbardziej mi sie podoba salon:tak:

Medeuska zeba rwanego mialam za dzieciaka wiec raczej by sie gosciu nie zgodzil ale z taka sadomacho nie jestem:-D
ja mialam-nie polecam:-D:-D:-D

Anka straniczka :-D:-D
i to sie chwali;-);-)

Jestem jeszcze:tak:
Malina jakim cudem ściągnał bez zuzycia transferu:szok:mylisz sie malina ,z "chomikuj"za trnsfery trzeby płacić,masz tylko 50mb za free,a to wystarcza tylko na e-booki.
Witaj Izabella,czyli jesteś samotną matką jak rozumiem>>Jak sobie radzisz?
można bo czasem Ci który udostępniają dają swoj transfer:tak::tak::tak::tak:

Witaj izabella:-)

Oliwka ma niestety ta gorsza wersje Zespolu Turnera .Nie ma calego jednego X .
Ale To co jest najwazniejsze i dobre z tego to to ze nie ma wady serca.
Leczenie hormonem dopiero po 4 raku zycia ale to bedzie zalezalo od naszej pani dr i od rosniecia oliwki czy rozpoczniemy w wieku 4 lat czy 5 lub 6 .No ale napewno bedzie brala ten hormon.A to sa codzienne zastrzyki.

Jest jedna pani dr ktora zajmuje sie takimi dziewczynkami chorymi na ZT ale nie mam jej teraz w Polsce i nie wiadomo kiedy na stale wroci dlatego w rejestracji do niej narazie nie rejestruja.Dowiedzialam sie ze ona bedzie w PL 9 marca przez tydzien i ta lekarka co z nia gadalam dzis postara sie aby tamta lekarka na w tym marcu przyjela.Mam dzwonic 9 marca i dowiem sie co i jak.No i do niej bedziemy chodzic raz na jakis czas raz na pol roku .
Od czasu do czasu bedziemy musialy sie do szpitala polozyc.Musze byc pod stala kontrola laryngologiczna bo niestety za to ze oliwka non stop chora na uszy i gardlo u niej odpowiedzialny jest ZT .
Niestety te jej choroby uszek moga prowadzic do gluchoty .
Pozniej w wieku okolo 14 lat bedzie Oliwka otrzymywala hormony na kobiece sprawy.Bo bez nich to Oliwka nie bedzie miala persi ani @ i niestety Oliwka bedzie BEZPOLODNA :-(.

My z G mamy sie zbadac .Zrobic badania u genetyka .Ale bardzo male prowadopodobienstwo jest ze kolejna nasza dziewczynka bylaby chora na ZT :-).
Jedyny plus z tego.

Oliwka ma teraz 38,5 ale dostala juz lekarswo i juz widac ze jest lepiej .Ja zaraz ide do poradni na spotkanie kobiet .

Witam wieczornie

Miałam byc o 17 ale nie dało rady musiałam troche posprzatać i pieską dac jedzonko, mąż w pracy , a maksiu siedzi i książki czyta co mnie bardzo cieszy:tak::tak::tak::tak: bo wcześniej cięzko mu szło samo wzięcie ksiązki do reki a odkąd czytanie idzie mu szybciej chętniej zagląa do nich:-):-):-)

Siostra mała aparatka ci rośnie chociaż maks tez zagiął dzisiaj Krzyska , bo oglądali Malanowskiego i coś tam było ze K powiedział oooo popatrz jaką gość ma kochającą żonę , a maks na to : Tato przecież ty też masz kochającą żonę , to po co mu zazdrościsz :-D:-D:-D:-D

dzięki dziewczyny jestem z niej mega dumna:tak:za to mój Adam przezornie nawet z samochodu nie wysiadł co by sie w zasięgu dentysty nie znaleź:eek::eek::-D:-D:-Djulina myje zeby 3-4 rzy dziennie więc to nie w tym rzecz zmieniamy dentystę i tyle:tak:
Madziula swój laptop:szok:to rodzice pewnie pojęcia nie maja ile i kiedy ona z niego korzysta to raz a dwa na jakie ona strony wchodzi:baffled:
u Adama jak była wychowawczyni to bardzo chwaliła to że Adam ma laptopa u rodziców i że idzimy w co gra i ile z niego korzysta:tak:

Racja ja mojemu synowi to tylko dwa razy w tygodniu daje laptopa zeby mógł sobiepograc na stronkach dla dzieci.......ale zemnie cholera co?????:rofl2::rofl2:

Ja też jestem przeciwna kupowania dzieciom laptopów czy nawet tv, mój M kiedyś wspominał żeby Mai do pokoju tv kupić to będzie mogła sobie bajki oglądać ale ja kategorycznie odmówiłam bo nie dość że by ciągle chciała oglądać to jeszcze kontakt z nią by się zmniejszył, trzeba się uczyć dzielenia z innymi, trochę ja trochę ona i tak będzie dopóki nie dorośnie

Laptop dziecku kompletna głupota moim zdaniem to takie dziecko zamiast sie uczyc czy poczytac książkę to wiecznie bedzie na komputerze grał:no::no::no:

witam dziewczyny;-)jestem mamą rocznej Olivki siedze w domu całymi dniami mogę się tu przyłączyć???????????????

Witam serdecznie nową mamuskę:-):-):-)

Ja z zapytaniem.:confused2:

Laski dajecie maluchom parówki? :confused:Jeśli tak to od kiedy można dawać i jakie? Czy mła pociecha już moze? Czy te dziecięce są dobre?:rolleyes2::confused:

Po tej aferze z Constarem ( parówki robili z parówek- a my się nimi zajadaliśmy :baffled:) przestałam kupować ten wyrób.:ninja2:

izabella718 mamo lutowej pociechy witaj. :-) I tu się spotykamy..:-):-)

Nie sposób was dzis nadrobić.:sorry:

Aaaaa zapomniałabym. Robiłam Amelii tą wróżbę co to robi sie w pierwsze urodzinki. Kieliszek, książeczka, młotek, różaniec....
Laska pierwszy różaniec wzięła, potem kieliszek.:sorry::sorry:
Jak się wsio uspokoi zdjęcia wkleje do rowu.:tak:

Ja daję i to od momentu jak tylko zaczął gryżć co kolwiek i uwielbia parówki z ketchupem a kupuje te z indykpola lub babuni:-):-):-)

JUSTA witam ;-)
coś o sobie???
mój skarb ma rok skończyła 03.02.10r jestem z krakowa siedze z małą w domku bo niestety zostałyśmy same tatuś wybrał inne życie i narazie nie ma miejsca w żłobku dla mojej królewny ale jak się zwolni to idzie do żłobka i wtedy was opuszcze;-(ale raczej szybciej niż we wrześniu to się nie stanie;-)a jak narazie kożystam z uroków bycia z moją Olivką:-)pozdrawiam

Tak to z tymi chłopami jest , ale cieszę sie ze sobie radzisz bo niejedna nie wiedziałby co robic dalej, tak trzymaj , z nami bedzie ci jeszcze lepiej:-):-)

elloo

ja mam juz Laure wykapana, chlopa tez:-DOponki gotowe.Wyszly pyszne.A robilam z przepisu ktory tu rzucilam:tak:

Isabella ciesze sie ze tak widzisz swiat.napewno jestes swietna mamuska i jakbys nam pokazala swoja pocieche tzn Olivke to bylo by extra:tak:

Strazniczka:-D:-D:-D jak przestrzegac to przestrzegac:-D
Zawsze jak jest ktos nowy to potem sa pytania a po co nam to:baffled:

Iwcik a to maks zagrzal Krzysia:-D:-DIm wiecej bedzie czytal tym lepiej mu bedzie szlo.Az przypomnialo mi sie jak z nim odrabialas zadanie:sorry::-D

Medeuska a czemu mialas bez znieczulenia?

Dorota najwazniejsze ze juiz wszystko wieci i pocieszajace jest to ze kolejne dziewcze bedzie zdrowe:tak:Trzymam kciuki za te wizyte u tej babki:happy:

Luna zakupki z glowy:tak:

Malinka a ja to chyba jutro zrobie pieczarkowa:rofl2:Zalezy od dnia jak ugotuje zupka na 12 to potem robie drugie danie.Jak jemy sniadanko o 11 to robie tylko drugie danie:happy:

A co do firanek to zrobiłam fotki koralików zebyście wiedziały o czym pisałam , kupiłam je w LIROYU i jak dobrze pamietam to bły sprzedawane jako korale na choinke:-D:-D:-D po 280cm jeden a pózniej dokupiłam tasiemke i przyszyłam do firanki, mam czerwone pomarańczowe i białę przeźroczyste..... no i róże które też sama robie do firanek jako ozdoba:tak::tak::tak:

Załączniki

• S5001253.jpg
    S5001253.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 40
  • S5001250.jpg
    S5001250.jpg
    41,9 KB · Wyświetleń: 40
  • S5001251.jpg
    S5001251.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 40
  • S5001266.jpg
    S5001266.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 41
  • róże.jpg
    róże.jpg
    78,8 KB · Wyświetleń: 39
reklama
A co do firanek to zrobiłam fotki koralików zebyście wiedziały o czym pisałam , kupiłam je w LIROYU i jak dobrze pamietam to bły sprzedawane jako korale na choinke:-D:-D:-D po 280cm jeden a pózniej dokupiłam tasiemke i przyszyłam do firanki, mam czerwone pomarańczowe i białę przeźroczyste..... no i róże które też sama robie do firanek jako ozdoba:tak::tak::tak:

Uszyjesz mi firanki na Slupeczke:tak:
Teraz widac te koraliki bo na fotkach tych wcezsniejszych nie bylo nic widac

Do góry