reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wózeczki, łóżeczka i inne akcesoria :)

reklama
z mniej wymyslnych zabawek jedna koleżanka z forum kwietniowego wymyśliła fajny patent, balon helowy (kolorowy, tandetny) przywiązuje tasiemką do nóżki dziecka, jak maluch fika nogami, to balon rusza się nad nim i to jest radocha!:-)

a z pomyslow jak stymulowac rozwoj: Lista opracowana przez OLSZOOWA

co robić z dzieckiem ok.12 tygodniowym:
śpiewaj rytmiczne piosenki z powtarzającymi sie słowami
odgrywaj scenki przy śpiewaniu piosenek
wykonuj proste ćwiczenia (zginać kolanka, podnosić rączki)
dawaj zabawki o różnej fakturze i ciężarze, polewaj je wodą
przesadnie chwal
umieszczaj nad nim przedmioty (miękkie), do których będzie mógł sięgać
zaglądaj w oczy i mów akuku
baw sie jego paluszkami tak by to widział
powies nad łóżeczkiem ruchomą zabawkę, a w wózku rozwieś zabawki do pacanie rączką
baw sie w "sroczka kaszkę warzyła" otwierająci rozdzielając paluszki
masuj dłonie i palce
baw się trzymając go w pionie, to zwiększy jego poczucie równowagi

Ostatnia edycja:
no, fajne pomysły

a mój M. wrócił dziś z wypatrzoną matą! znajoma z pracy mu (nam) pożyczyła swoją, bo jej dziecko już się na niej nie bawi; i jest dokładnie ta, którą chciałam:-) tak więc jutro ją wypiorę i będziemy mogły używać:-)

reklama
Moja kuzynka turystyczne zabrała właśnie rok temu na urlop nad morze dla Oska miał wtedy 13 mc i mówiła, ze super się sprawdziło :-).

Do góry