reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Zazdroszczę to możesz sobie zaplanować jakieś domowe sprawy mój jakoś tylko noc ma stałą porę i zasypia ok 20. A może masz dla mnie jakąś poradę jak takie godziny u dziecka można "zaprogramować" może ja cos źle robię?

Hmmm u mnie sprawdza się metoda ze codziennie wszystko o stałej godzinie robię;-) spacer, kąpiel itd., no a reszta ;-)to chyba juz indywidualnie do dziecka zależy;-)Antos lubił taki poukładany cykl dnia, mam nadzieje ze Piotruś tez polubi.

hehe no jasne, ze daje;-)
To musze laseczka moim powiedziec, ze maja kawalerow:-)

:-):-):-):-)
Super to aluś sobie Anastazje zaklepie - będą taką obcojęzyczną parą:-D
Kawaler młodszy trochę, ale chociaż rocznikowo taki sam:rofl2:

WITAM TŁUŚCIUTKO:-D
Ja jako, że mam dietkę pączków sobie odmawiam:-( Już czuję poprawę, ale nie ważyłam się. Dziś to zrobię;-)
Kupiłam dziś Alusiowi super komplecik:-) Bluza z kapturem i spodnie dresowe; na bluzie weielki orzeł i napis 'Rock' - no MUSIAŁAM to kupić noooo:-D:-D

Egzamin koslawo poszedł, ale zobaczymy;-)

Idę obiad robić dla T, bo się obrazi:-D
Paa pączusie:-)

Jutka jak dajesz rade z obiema laseczkami??

podziwiam!!

pokaz nam jak one teraz wygladaja!!
bo kazda z nas chyba do niech ma specjalny sentyment!!;-)

Heh, nom jakos sobie radze, karmie je razem na lozku, a czasem osobno, bo druga nie chce jeszcze jesc, nosze obie naraz na rekach jak bardzo placza, ale staram sie przekonac je do lezaczkow, maty edukacyjnej, czasami daja sie przekonac;-)

Nie powiem zeby bylo latwo, ale wyjscia innego nie mam. Moja mama mieszka 300km dalej, a tesciowa to niebardzo sie dziecmi umie zajac i mnie wkurza, wiec...:sorry:

Zdkatka wkleje do albumu:-)

zaraz dostane qrwicy ... od godziny usypm dziecko ... ile razy zasnie to tesciowa walnie dzwiami w kuchni i jest po spaniu ... juz jej mowilam ze ma byc cicho ale ona "sie zapomina" !!!!

Witaj w klubie! Jak moje male probuja zasnac to tesciowa przechodzi, wali w drzwi i wogole sie drze(ona cicho mowic nie umie...) i od nowa polska ludowa:crazy:

Czy wasze dzieci śpią w dzień jak zające pod miedzą? Mój uskutecznia sobie 15min drzemki dopiero popołudniu na dłużej czasem zasypia.

Moje dziewczyny nie chca spac w dzien zabardzo:confused2: Lapia drzemki 20 min i po balu:eek:

:-):-):-):-)
Super to aluś sobie Anastazje zaklepie - będą taką obcojęzyczną parą:-D
Kawaler młodszy trochę, ale chociaż rocznikowo taki sam

Hehe no to trzeba bedzie im weselicho zrobic miedzynarodowe:-D

Witam sie tlustawo:-D hehe
Wczoraj bylam u dentysty no i 500zl niema :-( :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ogolnie u nas ok z malym co raz lepiej a jesli chodzi o spanie to moj tez bardzo malo wdzien spi... nocki pieknie pezesypia zasypia o 22 budzi sie o 4 na jedzonko a potem je 8-9 :) takze nocki superowe poki co :-):-):-) a w dzien tylko raz zasnie na godz. tak to drzemki robi... tzn. zasypia i wybudzaja go wzdecia ....itd u nas dzieci kolkowych ciezko ustalic rytm dnia ... nigdy nie wiadomo kirdy zlapie bol brzuszka bo mojego naszczescie juz nie lapi caly czas 24 h na dobe jak miesiac temu tylko roznie to bywa ale co raz mniej wszystko dlatego ze tez kupe robi z trudem....:wściekła/y::wściekła/y::confused2: ale jak skonczy 3 m w koncu damy jabuszko sok i tarte wiec sie uspokoi wyproznianie mam nadzieje ...

pozatym jutro idziemy w koncu na relax do fantasyparku ze znajomymi na pifffko juz sie doczekac niemoge :rofl2::rofl2::rofl2::-);-)

Oj to chyba jestes 4:tak:jest jeszcze ktoras karmiaca co nie miala jeszcze@ ???

Ja jestem :-). Ale coś ostatnio pojawił się taki podejrzany śluz, więc może już niedługo być @ :wściekła/y:. Zobaczymy.

moja perelka tez zakochana w bujaczku, uspokaja sie w nim i czesto 'odjezdza' i jest chwila spokoju dla mamy :happy:

Wow zazdroszczę. Moja ani się nie uspokaja na bujaczku, ani smoczkiem, więc zazdroszczę tym z was, których dzieci lubią smoczki i lubią się bujać ;-).

moja agatka dzis postanowila zaprotestowac i nie spi w poludnie !!! zaraz mnie cos trafi bo zmeczona jest jak cholera ale spac nie !!!

Moja praktycznie codziennie tak ma :wściekła/y:. A wczoraj to już pobiła rekord i za cały dzień przespała może z godzinę- oczywiście drzemki po 5 minut- najdłuższa to pół godziny :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

Oj to chyba jestes 4:tak:jest jeszcze ktoras karmiaca co nie miala jeszcze@ ???
Jeszcze ja :-)

No w końcu przyszła karuzelka, naczekałam się trochę bo wylicytowałam tydzień temu. Teraz czekam na M z zapasem baterii. No i z pączkami, ponoć zakupił mi 2 sztuki. Coś ostatnio oszczędny ten mój mąż :-D:-D:-D:-D
A ja znalazłam, przypadkowo zresztą, sposób na mojego Frania. Zauważyłam, że po spacerze jak go nie rozbiorę tylko zostawię w kombinezonie (on taki jak śpiworek) to mi dłużej śpi. Dziś miałam angielski z kolegą i nie chciałam przy nim karmić piersią, włożyłam Franka do kombinezonu i przespał mi bite 3h bez jedzenia. Mogłam sobie swobodnie poingliszować. :-D;-)

reklama
Ja juz 3 paczusie pozarłam- jak mam okres to nic nie jest w stanie powt\strzymać mojego głodu. Lidka sobie smacznie śpi. Właściwie od rana- wstała o 9, po 10 poszłysmy na spacer to trochę pospała ale ona mi na spacerze nie bardzo chce spać- świat sobie ogląda. No i teraz śpi łaściwwie od powrotu ze spacerku. Miała kilka przerw ale to tak po 15 minut ale to popatrzyła, pośmiała się, zjadła i śpi:-)

Do góry