reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

czyli że głónie woda tak żre??? kurcze teraz wyłączyłam i może będę wyłączać na noc....i tak ciepło utrzyma...no sama nie wiem. dowikla a ile masz za kilowata??? A u was też robia te prognozowane??? Bo my mamy teraz prognozowane i potem trzeba bedzie dopłacać w razie jak wyjdzie inaczej. Tylko, że ja mam swój licznik i licze kilowaty razy złotóki..no i płące ile zużywam....

U nas też są prognozy, facet chodzi raz na pół roku i wtedy odczytuje liczniki i daje właśnie dwie prognozy :tak::tak::tak:

reklama
Kerna jak wyłączysz teraz i właczysz na noc to stracisz tylko ,bo sie będzie dłuzej grzać ,my tak kiedyś zrobiliśmy ,a rachunek jeszcze wiekszy przyszedł ,lepiej jak małych róznic bojler pilnuje:tak: z tym ,ze terma mniejsza pojemność ma,nie wiem ,moze spróbuj i zobaczysz

Ostatnia edycja:
Kerna ja też mówię,ze to wina termy.

U moich rodziców jest tak samo.
mają termę i włączają tylko wieczorem jak mają się myć i wtedy też zmywają naczynia ,wtedy dużo mniej kasy płacą.
Do tego zrezygnowali z czajnika elektrycznego ,bo ona mają grzałki 2000 W.
Płacą ponad 200 zł mniej niż wcześniej

czyli że głónie woda tak żre??? kurcze teraz wyłączyłam i może będę wyłączać na noc....i tak ciepło utrzyma...no sama nie wiem. dowikla a ile masz za kilowata??? A u was też robia te prognozowane??? Bo my mamy teraz prognozowane i potem trzeba bedzie dopłacać w razie jak wyjdzie inaczej. Tylko, że ja mam swój licznik i licze kilowaty razy złotóki..no i płące ile zużywam....
My mamy normalne rachunki-rzeczywiste:tak::tak::tak:Odczytuja liczniki co dwa miechy i od razu masz rachunek:tak::tak::tak:
A ile mam za kilowata to nei wiem bo nawet nie wiem ktore to jest:szok::zawstydzona/y:

Kerna ja też mówię,ze to wina termy.

U moich rodziców jest tak samo.
mają termę i włączają tylko wieczorem jak mają się myć i wtedy też zmywają naczynia ,wtedy dużo mniej kasy płacą.
Do tego zrezygnowali z czajnika elektrycznego ,bo ona mają grzałki 2000 W.
Płacą ponad 200 zł mniej niż wcześniej
kurcze no.. moja ma 60l...no niby duża niby nie. Własnie nie wiem czy to, że będzie całą noc się grzać i w dzień w sumie też bez potrzeby bo co ja używam wody w dzień....jedynie na wieczór do kąpania i gary pomyć...może będę wyłączać i zobaczę czy będzie lepiej...
mój M mnie straszy, że kuchenke mi zabierze i kupi gazówke:confused2: a ja nie chce:no::no:
Kurcze dowikluś to u was lepiej.. płącisz wiesz za co..a tu taka babranina..a kilowaty są wypisane na rachunkach!:-D dużo miejsc po przecinku;-)
edit
u mnie te skąłdniki kosztują jeden 0,2387, a drugi 0,1609 no i do tego 5.5zł za coś tam stałego.

MH no właśnie..hyba jednak ta franca...zobaczę zacznę wyłączać.
A jakiego szoku dostałam! Ja tu z Wami gadu gadu, a moje bejbe wzięło za łyżkę i sam je:szok::szok: teraz chce go karmić to mi łyżkę zabiera :szok::szok: dla mnie szok, bo nigdy nie był zainteresowany samodzielnym jedzeniem:tak:

kerna a nie opłaca Ci sie bardziej zmienić bojlera elekrtycznego na gazowy piecyk który grzeje bieżąco wodę jak leci?

to jest dosc spory wydatek ale na długi okres na pewno wychodzi oszczedniej:tak:

po 1 gaz tanszy po 2 zapala sie tylko jak używasz wode:tak:

Kerna jak wyłączysz teraz i właczysz na noc to stracisz tylko ,bo sie będzie dłuzej grzać ,my tak kiedyś zrobiliśmy ,a rachunek jeszcze wiekszy przyszedł ,lepiej jak małych róznic bojler pilnuje:tak: z tym ,ze terma mniejsza pojemność ma,nie wiem ,moze spróbuj i zobaczysz
Bajler ma duża pojemnosc ,z tego co kajarzę to ko.200 l wody,albo i więcej,a terma to szybko grzeje i na niej jest spora oszczędnosć.

MH no właśnie..hyba jednak ta franca...zobaczę zacznę wyłączać.
A jakiego szoku dostałam! Ja tu z Wami gadu gadu, a moje bejbe wzięło za łyżkę i sam je:szok::szok: teraz chce go karmić to mi łyżkę zabiera :szok::szok: dla mnie szok, bo nigdy nie był zainteresowany samodzielnym jedzeniem:tak:
Gratulacje dla młodego.
Zuch chłopak :tak::-):-):-)

reklama
KERNUS
To ja mam szesc takich pozycji:confused2:
0,2392
0,1383
0,0098
4,8600
3,9200
1,6800
I tak patrzac na moj rachunek od lipca do wrzesnia to mam zuzytych 149 kilowatogodzin i mialam wtedy rachunek 95,93zł

Do góry