reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Melduję się po przerwie!
Bira stwierdzam obiektywnie - śliczności ta Twoja córa!
Muminka fajny opis ;-) Polecam suchą bułkę albo bagietkę - możto nie "wyleci"?
Mamy mdląco-wymiotujące życzę by jak najszybciej przeszło! Ja miałam wczoraj straszny dzień mulący ale dzisiaj juz dużo lepiej (i oby tak zostało).
Przytyłam w pierwszej ciąży 15 kg ale do 3 miesięcy po porodzie (karmiłam piersią) wszystko zeszło (polecam pas poporodowy, który baaaardzo pomaga).

Beata farbowanie jak najbardziej tylko -tak jak pisały dziewczyny- innymi farbami. Ja pytałam w poprzedniej ciąży i dowiedziałam się, że mamusia ma się czuć komfortowo więc jeśli jej to zapewni kolorek - to farbienie of kors!

fasolkaania gratuluję i witam w naszym gronie! Oby ciąża minęła spokojnie a Dzidzia urodziła się zdrowa i piękna :-)

nikita no na długo nam zniknęłaś! To składam wielkie gratuluację podwójna MAmuśko! Nie martw się - wszystko się jakoś ułoży. A myślisz, że zrobią Ci cc w tej sytuacji? Chciałabyś naturalnie urodzić?
Świetna historia z tym całusem - Tata mógł podjeść przy okazji ;-)

ulisia no ale pomyśl, ze masz do kogo wracać (czyt. do NAS :-D)!

Baśka tak jak pisały Dziewczyny - okropna bzdura! JA mdłości nie miałam przy Anastazji (i chwała za to!!!) a jakoś ją w brzuchu miałam. To taka trochęhistoria do wątku - z przymrużeniem oka - niż do potraktowania na serio. Nie słuchaj takich znachorek! Jest ok - ciesz się, ze nie masz mdłości ;-):tak:

czarna1309 i iwcia1234 witamy Mamuśki! Zapraszam do postowania, życzę dużo zdrówka i mam nadzieję, ze wspólnie czas oczekiwania szybko nam zleci ;-) iwcia a skąd z małopolski jesteś?

karolina no ja bym się nie cieszyła! Współczuję i mam nadzieję, ze szybko przejdzie... A rano? Czy ciągle?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam i również gratuluję nowo przybyłym mamom październikowym:-)!!
Ja narazie z dolegliwości ciążowych mam nudności, ale takie że nie wymiotuje, tylko mnie mdli. I krzyże mnie bolą.
Kiedy powinno ustąpić kłucie w jajnikach/dole brzucha??
Bo mnie ciągle kłuje i nie wiem do którego tygodnia mogę jeszcze to czuć??
A i jeszcze ciągle bym spała, w dzień i w nocy...;-).
I jeszcze zasysa mnie w żołądku, jestem głodna, jem a potem te nudności.
Staram się nadrabiać Wasze posty kobietki, ale co włącze kompa to jest ich coraz więcej i nie moge nadrobić.
dawidowe a łóżko zaliczyłaś z tym przeziębieniem??
joanna0984 to mamy podobne objawy, ja też na stojąco bym spała:-).
Kobietki dbajmy o siebie, nie dajmy się przeziębieniom, choć pora temu nie sprzyja, bo wiosna choć upragniona pewnie przyniesie wszelkie przeziębienia i grypy ze sobą.

Zjadlabym cos...ale sama nie wiem co :confused2:
Co do przeziebien, powiem wam, ze ja mam kaszel mocny od 3 miesiecy (z ktotkimi przerwami). Ponadto zaraz po zmajstrowaniu (tak se policzylam) maluszka zaczelam miec bole jednego zebra i lek mi powiedziala, ze jest wygiete (jeszcze nie zlamane ale malo brakowalo)... cale szczescie ze nie dalam sie wtedy przekonac zeby zrobic przeswietlenie :-p Bolalo jak cholerka to zebro zwlaszcza z kaszlem, a przy kichaniu widzialam gwiazdki... Teraz juz przechodzi, ale pobolewa jak jeszcze kaszle. Mam nadzieje, ze szybko minie :tak:

:-) Tak se przegladam ostatnio porobione fotki i znalazlam z zeszlotygodniowego karnawalu :-) Moja mala ksiezniczka :-D

s1uqfd.jpg
33c1wjo.jpg

Zjadlabym cos...ale sama nie wiem co :confused2:
Co do przeziebien, powiem wam, ze ja mam kaszel mocny od 3 miesiecy (z ktotkimi przerwami). Ponadto zaraz po zmajstrowaniu (tak se policzylam) maluszka zaczelam miec bole jednego zebra i lek mi powiedziala, ze jest wygiete (jeszcze nie zlamane ale malo brakowalo)... cale szczescie ze nie dalam sie wtedy przekonac zeby zrobic przeswietlenie :-p Bolalo jak cholerka to zebro zwlaszcza z kaszlem, a przy kichaniu widzialam gwiazdki... Teraz juz przechodzi, ale pobolewa jak jeszcze kaszle. Mam nadzieje, ze szybko minie :tak:

:-) Tak se przegladam ostatnio porobione fotki i znalazlam z zeszlotygodniowego karnawalu :-) Moja mala ksiezniczka :-D

s1uqfd.jpg
33c1wjo.jpg

naprawde wyglada jak prawdziwa mala ksiezniczka. gratulacje z tak slicznej córy

naprawde wyglada jak prawdziwa mala ksiezniczka. gratulacje z tak slicznej córy

:-D Dziekuje slicznie :-)

Prawie prawie wolalabym zeby i drugie bardzie do mnie bylo podobne niz do taty - typowego wlocha :-p hi hi hi Bo mala to dwie krople wody ze mna, no moze ksztalt oczek ma troszke potacie, ale reszta cala ja :-p

reklama
moja znajoma stwierdziła że jeśli nie ma mdłości w ciąży tzn ze jest coś nie tak z dzidziusiem:-:)-(
Jak juz dziewczyny wspomniala glupota niezla! Tagze polecam watek "z przymrozeniem oka ;-)

jestem ciagle glodna :-)
Oj to niedobrze ;-) Pierwsze kilgramy szybko w nas wchodza:-D No ale najwarzniejrsze ze jestesmy szczesliwe ze schbowym czy z jablkiem:-D

czesc wam wszystkim
Witam ogromnie! Zycze tagze szczesliwych okolo 7 miesiecy:tak: Mi jak narazie czas strasznie wolno leci :no: Ech....

Witam i Ciiebie ogromnie! Napewno wszystko bedzie dobze bo wszystkie trzymamy kciuki za wszystkie!

A u mnie sie zaczelo :) mdlosci i wymioty :) nie wiem czy sie cieszyc czy plakac hehe. pozdrawiammmm

Nie no niby mozna sie cieszyc bo sie czuje ze jest sie w ciazy ale... jak tu sie cieszyc siedzac w kibelku na podlodze ;-)

Kiedy powinno ustąpić kłucie w jajnikach/dole brzucha??.
Ja z Filipem mialam klucie jajnikow i dolu brzucha cala ciaze ale to nic zlego nieznaczylo. Tym razem biore magnez i jest lepiej.

Korcze ale sliczna kiecke miala!!! Prawdziwa ksiezniczka!
nikita strasznie gratuluje dwoch fasolek!!! Oj jak ja sie balam ze beda dwie :-D No ale napewno wygrasz w konkurie pazdziernikowek na najwiekrzy brzusio :-)

Tych ktorychn nieprzywitalam osobiscie strasznie przepraszm i witam mocniusio!!!

Ja mam dalej mdlosci. To juz 8 dni!! Straszne. Teraz mi lepiej bo Filip sie na mnie zrzygal a ja na niego....:zawstydzona/y: No i mi jakos pomoglo...Biedactwo moje. Brzusio go boli i mowi ze ma tez dzidzie w brzusiu...

Do góry