reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

nareszcie jestes :) z blizniakowych mam tylko karolak nam zniknela !!!

i czekamy na ciekawostki z peditrii :)
Oj pewnie chłopaki jej dają popalić, z dwójką to ciągle jest coś do roboty, ale trzeba sie jakos wdrożyć :)
Z jednym dzidziusiem to poprostu nie mielibysmy prolemu pogodzic nauki, dzieci, a jeszcze bylo by sporo wolnego ;)

reklama
Daniel mnie z każdym dniem coraz bardziej zaskakuje...
wykąpałam go dziś pół godzinki wcześniej jak zawsze bo zaczął mi zasypiać. w wodzie pofikał nóżkami, pośmiał się, tradycyjnie zaczął wyć przy ubieraniu. i hop na ręce teściowej a ja lecę do kuchni przyszykować mu butelkę Nutramigenu którą zawsze je na noc.
no i co?
i nic... nie będzie jadł. pluje, złości, wścieka się, odpycha rączkami, i szuka piersi :szok:

wycyckał obie. nie zasnął. wzięłam go do odbicia (oczywiście ubrudził mi bluzkę, bo nie mógł ulać kilka milimetrów bliżej na pieluchę...) i się pręży i wścieka... i lamentuje.
położyłam go do łóżeczka i poszłam do kuchni po smoczek i sobie myślę "znowu godzina usypiania na rękach". przychodzę do pokoju a Daniel śpi. :szok:

no ktoś mi podmienił dziecko.

dziewczynki odpowiedzcie na moje pytanie,,, jakie pasy neoprenowe macie ,, bo chcialam sobie kupic a nie wiem jaki jest dobry,, nie mialam okazji sprawdzic w zaden sposob.......:-)

Dziewczyny ja wrzucilam do albumu zdj Julki i sa tam te zmiany skórne.. te które mialy doczynienia faktycznie ze skaza moga mi podpowiedziec czy to tak wygladalo? bylabym juz spokojniejsza!!!!!

Ja się pochwalę :) Dostałam na Walentyny :

+ poduszke na kolana wyprofilowaną do karmienia super sprawa :)) mam 2 wolne ręce :)

Nessi cudowny prezent ,osobiscie uwielbiam storczyki - orchidee ,chyba dlatego ze to jedyny kwiat w moim domu ktory pieknie kwitnie i nie zdycha mimo ze ludzie twierdza ze sa trudne w utrzymaniu.kazdy kwiat u mnie usycha bo zapominam o podlewaniu :eek: a storczyk zachwyca wszystkich na moim parapecie ! na wakacje mialam taki wysyp kwiatow ze slyszalam jak ludzie komentuja mojego kwiatka - okno otwarte :laugh2:
teraz po przekwitnieciu widze ze znowu puszcza kwiaty :tak:

Laski podczytuje was dzisiaj caly dzien ale jakos natchnienia brak normalnie na pisanie ,jakis mam taki 2 dzien ze nic mi sie nie chce ,bym spala cale dnie.Wogole zamulilam straszennie !

Bylam dzis z TESCIEM na zakupach ,mialam troche do kupienia ,sie zaopatrzylam i mysle wykorzystam dziada i pojedziem jeszcze do netto kilka rzeczy fajnych dla niemowlakow widzialam w gazetce kilka dni wczesnije wiec zagadalam aby jeszcze mnie zawiozl do netto ! Tak wiec nabralam mydelka ,plyny do kapieli oliwki kremy ,chusteczek do pupci ,zabawki dla niemowlakow , obrazki nad lozeczko kubusia puchatka i tygryska i ide do kasy z tymi rzeczami ,a tesciu do mnie "zostaw Asia ja za to zaplace " :szok: Normalnie nie wiedzialam co powiedzic ,to byl chyba jego pierwszy wyczyn taki bo zgred ze masakra ahahahha ! Tak wiec se tesciu wyskoczyl ze 100 zł dla wnuka !:laugh2::laugh2::laugh2:

Nessi cudowny prezent ,osobiscie uwielbiam storczyki - orchidee ,chyba dlatego ze to jedyny kwiat w moim domu ktory pieknie kwitnie i nie zdycha mimo ze ludzie twierdza ze sa trudne w utrzymaniu.kazdy kwiat u mnie usycha bo zapominam o podlewaniu :eek: a storczyk zachwyca wszystkich na moim parapecie ! na wakacje mialam taki wysyp kwiatow ze slyszalam jak ludzie komentuja mojego kwiatka - okno otwarte :laugh2:
teraz po przekwitnieciu widze ze znowu puszcza kwiaty :tak:

Laski podczytuje was dzisiaj caly dzien ale jakos natchnienia brak normalnie na pisanie ,jakis mam taki 2 dzien ze nic mi sie nie chce ,bym spala cale dnie.Wogole zamulilam straszennie !

Bylam dzis z TESCIEM na zakupach ,mialam troche do kupienia ,sie zaopatrzylam i mysle wykorzystam dziada i pojedziem jeszcze do netto kilka rzeczy fajnych dla niemowlakow widzialam w gazetce kilka dni wczesnije wiec zagadalam aby jeszcze mnie zawiozl do netto ! Tak wiec nabralam mydelka ,plyny do kapieli oliwki kremy ,chusteczek do pupci ,zabawki dla niemowlakow , obrazki nad lozeczko kubusia puchatka i tygryska i ide do kasy z tymi rzeczami ,a tesciu do mnie "zostaw Asia ja za to zaplace " :szok: Normalnie nie wiedzialam co powiedzic ,to byl chyba jego pierwszy wyczyn taki bo zgred ze masakra ahahahha ! Tak wiec se tesciu wyskoczyl ze 100 zł dla wnuka !:laugh2::laugh2::laugh2:

haha no prosze a jeszcze mam w pamieci jak po patryka do szkoly poslal jakas babcinke ktora zabladzila a w efekcie koncowym nie ona go prowadzila do domu tylko on ja!!! toz to tesciu gest zrobil:)

reklama
dzis piszecie duzo skazie
u nas pierwszy wysyp był po 4 tyg
całe uszy twarz za uszami główka
ale doktorowa kazał czekac
dostalismy masci i wysypka znikła
a moja mała strasznie to swedziało
drapała sie niemiłosiernie
pozniej lekko koło 8 tyg znow wysyp tylko mniejszy
ale pediiatra twierdziła
ze owszem jest to alergia na mleko
ale zbyt mała zeby zmieniac na mleko lecznicze
niedawno zeszło na ramiona i zewnetrzna czesc konczyn dolnych
posmarowalismy mascia i schodzi1
teraz pediatra powiedziała ze daje nam 2 tygodnie
jak znow wyspie to zmiana mleka
bo to ostatni dzwonek
dodam ze mała przy jedzeniu czesto strasznie sie wierci
a podobniesz jakbym nie miała problemów z tolerancja tego mleka to by spokopjnie jadła:sorry:
generalnie nie powinno sie pochopnie diagnozowac skazy
bo pozniej bedzie problem z wprowdzaniem nowych produktow do diety maluszka
ja na poczatku tez byłam niecierpliwa dlaczego ona nie chce nam zmienic tego mleka:eek:
ale sie rozpisałam :zawstydzona/y:
dodam ze mam kolezanke co ma synka 5 miesiecy
i ma skaze
ale on to juz po 2 tyg zycia był cały wysypany i brzuszek go bolał:-(
a chodzimy do tej samej pediatry

Do góry