reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

a ty szczepisz pewnie 1 wkluciem???
jula przezyla dzis 3 i jestem szczesliwa ze taka dzielna byla!
zal mi dzieci.. no ale duzo jest takich co niestety finanse im nie pozwalaja skrocic cierpienia dziecka do 1 wkłucia... wszystko da sie przezyc.
na pewno bedzie dobrze:-)

Nie bedzie mial dwa+ rotawirusa.
Powiem ci ze corke szczepilam tymi podstawowymi szczepionkami i tez znosila to dzielnie:tak:nie bylo zadnych komplikacji po szczepieniu:no:po prostu super:tak:teraz mam jedna ktroche obawy jak to bedzie po tych skojarzonych:eek:i tak do konca nie jestem co do nich przekonana:no:corka miala zwykle i jest zdrowa jak ryba:tak::-)

Tak, zawsze jak sie pojawiało od razu wykluczałam alergen, koleżanka tak nie zrobiła i Jej Mała całe ciałko takie miała:-( Były tam małe krostki ale specyficzne to było bo skórka bardzo szorstka i sucha.

U nas nie jest szorska ani sucha:no:ale jak sa krostki to niczym go nie smaruje,nie oliwkuje,nie uzywam nic tylko kapie go caly czas w Oilatum.Przy tamtej wysypce smarowalam mu buzie Bepanthenem bo tak kazala polozna.

reklama
mamy karmiace cycem macie tez takie czule piersi teraz??
mnie drazni kazdy dotyk..;/
Ja mam odwrotnie, nie czuję nic :-(

Daffi, Julka zuch dziewczyna!
Mój Franek przytył raptem 600g w 3 tygodnie, a wcześniej tył po 300g tygodniowo. Ale z drugiej strony to mu się fałdki zaczęły robić, więc się nie martwię. A ja sobie dospałam prawie do 11-stej :-)
Z moich pomiarów mały ma 5,5kg i 62cm.

wiesz mi doradzili ze podstawowymi lepie bo kazda dawka jest w osobnej szczepionce...
a jak sa te 3 w 1 to dzieci ciezko je znosza bo to wszystko jest w 1 i walczy ze soba i ze dzieci ciezej je znosza a pozatym nawet jakbym chciala to nie moge!:-(

dziewczyny ktore mialy lub maja hemorida napiszcie jak to odczuwacie i do czego mozna porownac ten bol???
ja sie obawiam ze mi wylazl

wiesz mi doradzili ze podstawowymi lepie bo kazda dawka jest w osobnej szczepionce...
a jak sa te 3 w 1 to dzieci ciezko je znosza bo to wszystko jest w 1 i walczy ze soba i ze dzieci ciezej je znosza a pozatym nawet jakbym chciala to nie moge!:-(
Wzgledy finansowe???
Ja też się wahałam bo kasy za dużo nie ma no i mam taką sytuację jak ty kiedyś-mój od dwóch tygodni pracuje z moim ojcem bo ta praca jest pewna a poprzednia? Był na delegacji-jego szef nadal wisi nam 2 tys!!!!!!! I nie zamierza oddać!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Wzgledy finansowe???
Ja też się wahałam bo kasy za dużo nie ma no i mam taką sytuację jak ty kiedyś-mój od dwóch tygodni pracuje z moim ojcem bo ta praca jest pewna a poprzednia? Był na delegacji-jego szef nadal wisi nam 2 tys!!!!!!! I nie zamierza oddać!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

tak finanse!!!!!!
nam tamten szef wisi jeszcze 600zl

dziewczyny ktore mialy lub maja hemorida napiszcie jak to odczuwacie i do czego mozna porownac ten bol???
ja sie obawiam ze mi wylazl
ja Ci moge tylko napisac ze mam chyba w srodku bo czuje przez skore takie zgrubienie..
no i po wypróznieniu mam krew na papierze..
ze o bolu nie wspomne..;/
poki co smaruje taka mascia avecon czy jakos tak... a w poniedzialek do gina to sie mu poskarżę..

reklama
Marta, kasiekkrk gratuluje zdanych egzaminow :tak:

mamy karmiace cycem macie tez takie czule piersi teraz??
mnie drazni kazdy dotyk..;/
Mnie na szczęście nic nie drażni. Przedwczoraj bolał mnie sutek, ale już jest ok :-)

A my jesteśmy dziś juz po szczepieniu:-)
jestem dumna z Julki:-)
cały czas w przychodni gadała smiala sie do wszystkich jak ja zaczepiali az pielegniarki i pani doktor mialy ubaw ze julka zawladnela przychodnia... wsyztskie dzieci przy niej zaniemowily i zadne sie nie odzywalo a byly starsze imlodsze dzieci od niej hehe...
zwazyc nie chciala sie dac caly czas sie rzucala gdy jest na golaska tak sie zachowuje bo jest wtedy prze szczesliwa!!!
no ale w koncu sie udalo...
obwód głowki=39cm
obwód klatki=40cm
waga=5740g
Stwierdzono u nas AZS... stwierdzila pediatra ze te zmiany skórne są małe i nie ma potrzeby zmiany mleczka... narazie mam kapac mała w Oilatum i zobaczymy co dalej.. jeśli nie ustapi bedziemy dalej sie zastanawiac co to moze byc.
Szczepilismy tradycyjnie bo finansowo inaczej nie jestesmy w stanie...
jak dostała zastrzyk w raczke to delikatnie zakwilila ale nie zrobilo to na niej wrazenia... ale pielegniarka nam powiedziala ze ten byl najmniej bolesny... te w nozke duzo bardziej bola!!!
i dostala w jedna nozke i juz byl placz ale nie mocniejszy niz gdy jest glodna i jak sie uspokoila troszke dostała w druga nozke! reakcja byla taka sama.. jak ja ubieralam szybko zasnela chyba ze strachu by wiecej juz jej nie kłuć... a w domku dziewczynka mi sie obudzila i zaczlela sie smiac i gaworzyc i tak jest do teraz:-)
daffi super, że Juleczka tak dzielnie przeszła szczepienia :tak: Mój Maciejos niestety strasznie płakał i pewnie 1 marca czeka nas powtórka z wielkich płaczy i żali :-(

Ja właśnie wróciłam cała mokra ze spaceru. Chodniki słabo odśnieżone i się nieźle zmachałam :wściekła/y: I po co młodym matkom siłownia hihi :-D

Maciejce też się w nocy przestawiło coś bo wykąpaliśmy go 30 min wcześniej i wstał o 2 no a później już 'regulaminowo' o 8 ;-)

A ja wczoraj wieczorem pierwszy raz od porodu kąpałam się w wannie :-) Generalnie wolę prysznic, ale wczoraj miałam ochotę na pianę, książeczkę i nurkowanie ;-) Książka szybko poszła w odstawkę bo mi mąż wskoczył i już mi się odechciało czytania :-D

Do góry