reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

juz prawie poszlam ale przeczytalam co pisze -------------------------------------------------------------------------------- Myszencja82 i tez mnie to wkurza takie denne gadki bo wykres nie pokazuje skurczy to ich nie ma i patrza na czlowieka jak na wariata i symulanta :/Tez w sobote w szpitalu mowie ze mnie tam ciagnie i boli a ona papierek do reki "no ale skurczy nie widac " hallo a czy maszyna decyduje za mnie i wie ze mnie boli czy nie :/jasne mamy po 10 lat i na zarty nas bieze czemu nie boprzecierz to sama przyjemnosc lezec w szpitalach to 5 gwiazdkowe hotele :/A potem dziw ze niektore do samego konca czekaja bo te pindy tam krzywo patrza

reklama
Przepraszam dziewczyny z tak chaotycznie pisze, ale zadko tutaj zagladam i nie wiem czy byla rozmowa juz na ten temat. Mianowicie chodzi mi o to ze moj gin jest jakis chyba przewrazliwiony. Ok 28 tc powiedzial mi ze skraca mi sie szyjka i ze mam brac luteine dopochwowo 2x ziennie po 2 tabl. Szyjka ma caly czas 43 mm i nic sie nie dzieje a ja luteine biore nadal tylko ze juz raz dziennie 2 tabl. Nie wiem czy to juz troche nie za dlugo? przeciez jeszcze troche i powinnam rodzic. Czasem gdzies czytam ze powinnam miec skurcze przepowiadajace a u mnue nic sie nie dzieje:/

kaaha no ja zero seksu od 4 mies. chciałam , ale mój nie chciał , przed ciążą też go nie ciągneło :cool:
ale mam to gdzieś , sama się zadowolę:-p:-p

He!! Ja nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz :eek:

Sziewczyny moja piczka jest nie dość że oooooogromna to strasznie przekrwiona i ciemna :szok: Mężuś obiad zrobił i teraz się lenie. Córa cała krostami wysypana przes ospę i drapie się biedulka :sorry: Lekarz mówi ze nie ma dla mnie zagrożenia no minimalne półpaściem.

Dziewczyny ja korek wkładam i do marca się nie rozpakowuję:-D

Przepraszam dziewczyny z tak chaotycznie pisze, ale zadko tutaj zagladam i nie wiem czy byla rozmowa juz na ten temat. Mianowicie chodzi mi o to ze moj gin jest jakis chyba przewrazliwiony. Ok 28 tc powiedzial mi ze skraca mi sie szyjka i ze mam brac luteine dopochwowo 2x ziennie po 2 tabl. Szyjka ma caly czas 43 mm i nic sie nie dzieje a ja luteine biore nadal tylko ze juz raz dziennie 2 tabl. Nie wiem czy to juz troche nie za dlugo? przeciez jeszcze troche i powinnam rodzic. Czasem gdzies czytam ze powinnam miec skurcze przepowiadajace a u mnue nic sie nie dzieje:/

Hm.. Ja nie wiem jak to jest noale lekarz to wie co robi chyba:eek:
Ale w pierwszej ciąży żadnych przepowiadających nie czułam. Poczułam dopiero porodowe:laugh2:

ja też już po wizycie...:sorry:
szyjkę zbadał...i nie pocieszył mnie :angry: ...szyjka długa...nie zanosi się na szybsze rozwiązanie:sorry::sorry::sorry:

Zrobił też mi USG by posłuchac serduszka...wszystko dobrze, Mikołaj waży 3200 lub więcej - tak stwierdził....i ułożony jest główką w dół :laugh2: termin z USG przesunął sie na 5 marca:-)

Ale co najlepsze...JUŻ NIE MAM PRZYCHODZIĆ NA WIZYTY! no chyba że do terminu nie urodze to po terminie przyjść...a jeśli cos będzie się działo to do szpitala :sorry:

Zakupowe razem dla cieżarówki i dziecka, myślę, że to dobry pomysł, ale czekam na zgodę innych forumowiczek, co o tym sądzicie? Maluszkowe i nasze zakupy?? np.

Może jeszcze chłopiec czy dziewczynka z imiona dla dzieciaczków?

Co wy na to?

Kwietniówki mają fajny porządek na forum jedna strona tematów lepiej się szuka i czyta :)

jestem ZA! :tak:

Jak by moj chcial i nie byl taki bojacy to juz bym go dopadla i gin mowila ze sex i nasienie nieraz pomaga :) ale o tym moge zapomniec dlatego czekamy i mamy nadzieje ze sie powoli rozkreci i bez sexu :)
hehe ja jeszcze 2tyg. i sie biore do roboty :laugh2::rofl2:

z luteina nie pomoge, a skurczy tez nie mam zadnych!!! nie wiem nawet jak to wyglada :eek: a moze mam tylko nie czuje? :sorry:

reklama
U nas z seksem trochę kiepsko, ale czasem nas najdzie;-) No i wywołująca właściwość spermy jest tamowana prezerwatywą;-) Ale nie powiem, żebym teraz się garnęła do tego, bo nie dość, że jestem niezgrabna i ledwo się ruszam, to jeszcze faktycznie boję się, że skurcze macicy coś wywołają. A jeszcze za wcześnie.

A co do skurczy przepowiadających, jak pyta kaaha to też nic nie czuję. Chyba, że czuję, a nie wiem, że to to:-D
Szyjkę też mam ok 4-4,5 cm i raczej wydaje mi się, że to dużo, a nie mało.
Ale luteina na pewno na nic nie zaszkodzi:tak:

Do góry