reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Ja się zbieram do pracy:tak:
znów weekend się zaczyna i 2 dni i 24 h pracy:eek::eek::eek::eek::eek:oby do poniedziałku:eek::eek::eek::eek:
miłego weekendu kobietki bo pewnie nie wpadne do was no może w niedzielę wieczorem:sorry::sorry::sorry::sorry:
buziaki:-*

Ochłonęłam nieco,to nie będę może tak mięsem rzucać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Słuchajcie no w głowie się nie mieści.:no::angry::angry:

Klaudia wyczyściła konia (25 minut sam brzuch :szok::szok::eek::eek::eek::wściekła/y::wściekła/y:) i szykowała sobie go do jazdy.
W momencie kiedy ona zakładała ogłowie ,czyli koń był do niczego nie przywiązany :no: Kamila wypuściła ze stajni dużą klacz i 3 kucyki .
Konie pogalopowały wprost na Klaudię i Ori.:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ori się wyrwała i uciekła a Klaudia mało nie oberwała od jednego kucyka z dwururki tzn: wyskoczył z zadu z tylnymi kopytami na nią.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Co nie nieodpowiedzialność :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::angry::angry::no::no::no::no:

Przecież jak by mu się udało Klaudię kopnąć to zapewne wylądowała by w szpitalu z co najmniej ze wsrząśnieniem mózgu.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Klaudia miała na tyle przytomny umysł ,że odskoczyła przewracając się oczywiście w mega błoto.:angry::angry::angry::angry: Jak upadała to uderzyła brzuchem o rozłożone deski,które służą do chodzenia przez kałuże.:angry::angry::angry::angry::angry:

Jakby mało tego było,gdy Klaudia złapała Ori i znów zaczęła szykować to konie z zazdrości znów się pokopały i Ori poniosła.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::eek::eek:
Kamila podobno przyprowadziła konie,żeby się napiły .:szok::szok::szok::szok::angry::angry::angry::angry:

Niedawno Klaudia wróciła jest mocno poobijana,ale na szczęście nic się gorszego nie stało.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Normalnie psita ,nie myta jak ją dorwę to chyba fruwać będzie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Kurcze jestem tak zła ,że aż mnie trzęsie :angry::angry::angry::crazy::crazy::crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ja rozumiem,że i może ona jest zła,ale dlaczego wyżywa się na moim dziecku?
Co ono winne?:eek::eek:
Normalnie słów na nią nie mam.:-:)-:)no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Sorry dziewczyny ,że tak na czerwono,ale ze złości to zaraz gryźć będę jak wściekły pies.
No jak tak można.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ps.całego konia Klaudia czyściła ponad 2 godziny.:eek::eek::eek:
Zwykle to zajęcie trwa 20-30 minut w okresie zimy.:crazy::crazy::crazy::crazy:
Klaudia mówi,że na brzuchu to był sam pozasychany gnój i porobiły się z tego zaklejki czyli kołtuny.:angry::angry::angry::angry::no::no::no:
Masakra normalnie ,no wyć mi się chce jak pomyślę ile ten wycierpiał ,przez te 2 tygodnie.
:eek::eek::eek::sorry::sorry::sorry::sorry:
I teraz rozumiem ,dlaczego jak Klaudia w tamtym tygodniu u niej była to ona leciała do niej z zębami.:eek::-:)-:)-(
Ori ciągnęła skóra i ten zaschnięty gnój na brzuchu,a że stała w derce to widać nie było.:no::eek::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-:)-(
Ech biedula jedna.:sorry::sorry::sorry:

Ostatnia edycja:
Medea wiesz co,ona chyba nie końca przemyślała co może się stać...:no::no::no::sorry::sorry:,ale pomimo wszystko...:eek::eek::eek:
To w końcu dorosła osoba :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i to ona powinna myśleć :angry::angry::angry:

Kiedyś miałyśmy podobny przypadek na stajni,kiedy dziecko podeszło pod ćwiczącego konia i oberwało kopa w głowę niestety.

Fakt złamało regulamin stajni,bo jest absolutny zakaz podchodzenia,ale wypadek to wypadek.:crazy::crazy:

Nie dość ,że wstząśnienie mózgu to jeszcze 2 zęby wybite i 4 naruszone :no::sorry::sorry::eek::eek:.
Efekt taki,że odszkodowanie 5000 ,trzeba było zapłacić i tyle.:-:)-(
A na temat Kamili to mój mąż powiedział krótko.
"co poradzisz -na debilizm lekarza nie ma"
Na tym zakończył temat.:eek::eek::eek::eek::eek:

A co do tego że ci co do przedszkola nie chodzili to mniej reformowani to się podpisuję rękami i nogami MÓJ TEŻ NIE CHODZIŁ :no::no::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no i wszsytko jasne..ja też nie chodziłam:-p:-p:-p:confused2::confused2::confused2::-)

Wiem że się łapiesz wszystkiego ale po jego zachowaniu widać że wcale mu nie zależy, a znając chłopów to mało który dba o swoje zdrowie, mojego np. co kilka dni ząb boli i to tak mocno że całe noce nie śpi ale za chiny nie da sobie przetłumaczyć że trzeba do dentysty iść:sorry::sorry::sorry:
to widzę że ja z moim mam luzik:szok::szok::szok: do dentysty on mnei ciagnie, fajek nie pali bo nie zdrowo
i śmierdzi z buzi, także tu jakoś problemów nie ma..tylko staro wygląda chłopina..kremować się niczym nie chce a skóa wiotka jak u 50latka:confused2:

a dziękuje jeszcze 24 kg na minusie i będe happy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
muszę jakoś wyglądać latem:tak:ale jedne spodnie ściągam już z siebie bez odpinania:tak::tak::tak::tak:ale letnie rybaczki kupione kiedyś na wyprzedaży nadal wchodzą tylko do ud:sorry::sorry::sorry:
e no brawooooooooooo do lata masz jeszcze czas;-)

AS co ja tu czytam:szok: z racji, że ja zakochana jestem w koniach to po prostu nóż mi się w kieszeni otwiera:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ja bym tą babe w błoto, w ten gnój i przywiazała żeby pożądnie pozasychała franca jedna!!! co taki człowiek robi przy zwierzętach w ogóle?? Do kopalni albo kible czyscic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Przecież to zakrawa na znęcanie się nad zwierzęciem.....:wściekła/y:

A ja się witam. Siedze na bb , czytam sobie...a mój pierworodny co robi????? Zbiera śmietki z podłogi i wyrzuca do śmeici:szok::szok::szok::szok: bo rura od odkurzacza mi się zatkała reklamówką więc na dywanie jest to i owo:sorry::sorry: no ale mnie teraz zaskoczył:tak::tak:
M niedługo wraca już jest niedaleko jeszcze jakieś 100km:tak:

Anka podrzuc mi swoją furę to ja wyglancuję;-);-);-)
Malinka ja to bym wyprasowała od spodu nawet ten materiał na desce do prasowania:-D:-D:-D:-D:-D

mój tak i nic nie pomoglo:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

as co za babsko:confused2:

anka wiem ze na rozrzedzenie i na cholesterol- mam to gdzies, jak ma kase na fajki to niech ma tez na tabletki,albo albo-jego wybór- wiedział, e tak bedzie, bo juz mu mowilam, ze jak znajde fajki to tabletek nie bedzie miał-zawsze chowałam, i na drugi dzien, dwa mu dawałam, to nic sobie z tego nie robił- teraz zobaczył e nie żartuje- i powiedisłam że każde tak będa lądować dopóki on nie presatanie palić

anaconda nie wiem,łapie sie ju wszystkiego, czegokolwiek...............
chlop to chlop nic nie zrozumie ja pewnie tez bym w nerwach tak zrobila.Ale chyba lepiej jak bedzie bral te tablety i palil niz samo palenie bez tabletek.I tak mu do glowy nic nie wbijesz szkoda Twoich nerwow kochana.Po co masz sie stresowac Pracuje to niech robi tak zeby Tobie nie brakowalo i zeby mial na tabletki i fajki.Jak zacznie Tobie brakowac to niech ci daje kase z fajek.A Ty palisz?
Anka uwielbiam Twoje mega posty;-):tak::-):-).
p
:-D:-D:-D dzieki ale krotko sie nie dalo za duzo do nadrobienia:-D i tak posty wycinalam
Medea wiesz co,ona chyba nie końca przemyślała co może się stać...:no::no::no::sorry::sorry:,ale pomimo wszystko...:eek::eek::eek:
To w końcu dorosła osoba :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i to ona powinna myśleć :angry::angry::angry:

Kiedyś miałyśmy podobny przypadek na stajni,kiedy dziecko podeszło pod ćwiczącego konia i oberwało kopa w głowę niestety.

Fakt złamało regulamin stajni,bo jest absolutny zakaz podchodzenia,ale wypadek to wypadek.:crazy::crazy:

Nie dość ,że wstząśnienie mózgu to jeszcze 2 zęby wybite i 4 naruszone :no::sorry::sorry::eek::eek:.
Efekt taki,że odszkodowanie 5000 ,trzeba było zapłacić i tyle.:-:)-(
A na temat Kamili to mój mąż powiedział krótko.
"co poradzisz -na debilizm lekarza nie ma"
Na tym zakończył temat.:eek::eek::eek::eek::eek:

dobrze maz podsumowal:-D
Mimo wszystko szkoda konia i tego stresu dla Klaudi
Dobrze ze madra i uciekla

MY wrocilysmy z zakupow Laura oglada bajke a ja sprzatnelam kuchnie.Zaraz ide do lazienki a reszte zrobie jutro No chyba ze bede miala mega dopalacza:tak:lali idzie spac o 20 wiec moze znajde wene na reszte porzadkow:-)
Chyba ze moj wroci to moga plany ulec zmianie:laugh2:

As zapomniałą...ale naprawde podzw dla Klaudii że zachowała czujnosći zimną krew...no mogło się skończyć ....źle...

reklama
No i ja witam wieczorkiem
Dzieciaki mi daja takiego czadu ze szok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Chwilke sie pobawili i na tym koniec:no::no::no:
Mnie cos lepetyna pobolewa ale to chyba od pogody,mlode jecza i piszcza a Dominik Je co chwile wkurza i w ten oto sposob mam niezly sajgon w chacie

Do góry