A ja mam dzisiaj nerwa

Szukam przedszkola dla Helenki

bo ona chyba taka niedobra to z nudów jest

Zabawy z mamusią już nie wystarczają
i co znalazłas cos konkretnego?my już ammy wybrane,teraz czekamy jak ogłoszą że można już przeprowadzać internetowa rekrutację i będziemy startować

Bardzo możliwe, moja też już szału dostawała jak w domu siedziała no i bardzo się zmieniła jak do przedszkola poszła, tak więc ja ogromnie polecam i uważam że każdy trzylatek powinien iść 
jestem tego samego zdania

też uważam że że dzieci powinny chodzic do przedszkola, w domu sie tego wszystkiego nie nauczą co tam i jeszce są w śród rówieśników,uczą sie wspólpracowac i żyć z innymi dziećmi

Witam i ja
wstalam o 10 ale i tak jestem niewyspana

Wlasnei zjedlismy sniadanko i moze bym sobie pranie wstawila bo musze wyprac wozek-zobacze czy bedzie mi sie chcialo hehe;-)
Pogoda taka sobie,w sumei to wczesniej bylo slonce a teraz juz nie ma
Ale na dwor i tak wyjdziemy

Wiktoria juz mi ryczy ze Ona chce jechac we wozku bo nie wiem dlaczego ale Ona ostatnio wcale nie chce mi chodzic

Sorki ale nawet nie czytalam co pisalyscie bo jakos mi sie nei chce

dowikla Ty codziennie niewyspana

a moja znów na odwrót w ogóle już nie jeżdzi w wózku tylko chodzi grzecznie za rączkę

tak tak jeszce niedawno było to nie do pomyslenia zawsze mały świr który uciekał we wszystkie możliwe strony a teraz prosze jaka przemiana.bardzo się z tego faktu cieszę bo nawet na zakupy chodzę już z nią bez wózka i jest grzeczna

:-):-):-)
Dzięki kobitki, utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że dobrze robię
Planowałam przedszkole dopiero od września, ale jak sie coś znajdzie w okolicy to idzie choćby jutro
u nas nie ma szans abyś teraz we wrocku znalazła jakies wolne miejsce w przedszkolu

dopiero od wrzesnia

Mi powiedzieli w żłobku że mam w kwietniu przyjść zapisac Zuzę na wrzesień
bo takie sa terminy zapisów dzieci do żłobków

nie wiedziałaś?
Mamita, w wawie są zapisy od 23 marca, przez internet

W końcu ktoś pomyślał
Obdzwoniłam przedszkola i może od kwietnia
Niech już będzie ciepło
u mnie jeszce nie wiadomo dokładnie od kiedy te zapisy będą.dzwonie co chwila do pzredszkoli jeszce nie dostali tej informacji ale jakoś w połowie marca mówią.
na internecie też codziennie sprawdzam aby czasem nie przegapić i złożyć deklarację jak najszybciej

MH fajnie że zapisy przez internet, u nas oczywiście jeszcze nie ma takich udogodnień
teraz chyba wszędzie są zapisy przez internet

Dowikla otwórz swoje przdszkole;-) doświadczenie masz, a kaska niezła

trójka, czwóra dzieci dodatkowo co to za wyzwanie dla Ciebie
właśnie dowikla co to dla ciebie?

chyba dowikla by nam tu zwriowiała doszczętnie

No cenanieciekawa

U mnie w państwowym ok 300zł
u mnie też koszt ok 320zł+ zajęcia dodatkowe.ja bęę wysyłac Oliwkę na rytmike i angielski więc wyniesie mnie to miesięcznie k 380zł

też się boję że w tym roku Mai nie przyjmą a ona tak chętnie tam chodzi i tak dużo się uczy, chyba bym się całkiem załamała, no a na prywatne to też mnie nie stać

U nas zapisy też koło marca będą przez internet ale wcześniej pójdę i pogadam z dyrektorką tego przedszkola co Maja chodzi, zobaczymy co ona mi powie 
ale przecież dzieci które chodzą do pzredszkola to automatycznie są zapisywane do następnej starszej grupy prznajmniej u mnie tak jest.zgadza się mósisz złożyć deklarację aby oni wiedzieli że nie rezygnujesz i że chcesz aby dziecko nadal chodziło ale jest od razu wpisane na listę

inaczej dla mnie byłoby bezsensu.
u mnie jest tak jak ja piszę

u nas jak dziecko zapiszesz do 3 latków i jest przyjęte to potem składasz owszem wniosek na przyszły rok ale z góry wiadomo że twoje dziecko się dostanie bo nawet jest tak że jeżeli w 4-latkach jest 28 miejsc i 22 jest trzylatków to jest tylko 6 wolnych miejsc dla 4 latków które nie chodziły wcześniej do przedszkola

no i u nas kłamstwo z pracą by ci nie przeszło bo najpierw jest owszem rekrutacja internetowa a potem trzeba donieść zaświadczenie od pracodawcy że pracujesz

ale to się tyczy dzieci 3-letnich które dopiero zczynaja przedszkole
zgadzam się w 100%.nie mogłabym ująć lepiej.u mnie jest dokładnie tak samo,identyko