reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

no w końcu jakaś pokrewna dusza:tak::tak:skarpwtki też prasujesz??? bo ja tak:tak:
Madziula obsadę już mają w żłobku pytałam ale cv i tak zostawiłam:tak:
MH Madziula mój Pietruszka też do przedszkola nie chodził:sorry::-D:-D:-D
Zartujesz z tymi skarpetkami tak?:szok::szok::szok:
A moj chodzil do przedszkola i co...:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Witam
Maja śpi to ja sobie do komputera zasiadłam - a miałam jej dzisiaj nie kłaść :sorry::sorry:
Przeziębienie znowu mnie rozkłada, nigdy wcześniej tak często nie chorowałam jak tej zimy, już sama na siebie jestem zła :angry::angry::crazy:
Pomysłu na obiad nie miałam dzisiaj żadnego a jak w końcu wymyśliłam że zrobię rybkę do ziemniaków to jak poszłam do sklepu okazało się jak na złość że żadnych ryb dzisiaj nie ma i w związku z tym na obiad jajko sadzone bo nic innego nie mam:sorry::sorry:
U nas przedszkole prywatne od 550zł wzwyż :sorry::sorry:, też się boję że w tym roku Mai nie przyjmą a ona tak chętnie tam chodzi i tak dużo się uczy, chyba bym się całkiem załamała, no a na prywatne to też mnie nie stać:no::no:
U nas zapisy też koło marca będą przez internet ale wcześniej pójdę i pogadam z dyrektorką tego przedszkola co Maja chodzi, zobaczymy co ona mi powie :sorry::sorry:
Zdrowka dla Ciebie:tak:
A Maja co dzien spi Tobie w poludnie?
witam i ja

nadrobilam odpisalam a teraz bym sie musiala na zakupy wybrac
Rano po 14h snu Laury :szok::szok:Zjadlysmy wspolnie sniadanko i udlysmy sie na wspolny spacerek z Aga i Emily.Po spacerku wstapilam na herbatke.Potem do piekarni po chlebek i na chate.
Moj przyjechal z kurczakiem z rozna i juz byl obiad.Zupa z wczoraj na balkonie.
Jeszcze przed zakupami zjemy z lali co by sie nie marnowala:-D
Moj pojechal do ksiegowego, Laura oglada bajke a ja na bb
Bo nadrobic trzeba:-D:-D

Wiecie ja myslalam ze dzis jest czwartek:-D:szok::-D:szok:
Dobrze ze mnie Aga z Davidem oswiecili:-D
Ale fajnie ze Laura tak dlugo spi:tak::tak::tak:Bo moje to ostatnio coraz krocej i w dzien tez coraz mniej i przyznaje ze wcale mi sie to nie podoba:no:
Fakt czesto jak mlode wstana to sie bawia a ja dalej spie;-):-)

KERNA
Masz dziewczyno fiola z tym prasowaniem hehe:szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D

AS
No to niezle.Co za glupia baba:no::no::no:Dobrze ze Klaudia w tym wsyztskim pomyslala i obylo sie bez jakies tragedii

A ja dzisiaj tez prawie wszystko poprasowalam:tak::tak::szok::szok::szok::szok::szok:Zostal mi recznik Dominika i recznik kuchenny:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Pranie sobie powiesilam i wystawilam znowu na balkon

reklama
AS no co za babsko :-(.Oj cos ostatnio wszystko sie Cibie czepia :-(.
MEDEUSKA ja bym z tymi tabletkami zrobila tak samo.
ANACONDA napisalas ze widac ze M Medeuski nie chce sie leczyc .No to po co mu te tabletki?Najwidoczniej nie sa one mu potrzebne tylko papierosy.Ciekawa jestem co sie musi stac aby on zrozumial ze sie truje :-(.
MALINKA milej pracy.

Ja zmeczona jestem.Wykapana juz i w pizamce :-).
G usypia mala .Ide kolacje zrobic i spac.Jeszcze do was zachwile zajze :-)

A ja mam dzisiaj nerwa :wściekła/y::no: Szukam przedszkola dla Helenki :tak: bo ona chyba taka niedobra to z nudów jest :eek: Zabawy z mamusią już nie wystarczają :eek:

i co znalazłas cos konkretnego?my już ammy wybrane,teraz czekamy jak ogłoszą że można już przeprowadzać internetowa rekrutację i będziemy startować :tak::tak::tak::tak::tak:

Bardzo możliwe, moja też już szału dostawała jak w domu siedziała no i bardzo się zmieniła jak do przedszkola poszła, tak więc ja ogromnie polecam i uważam że każdy trzylatek powinien iść :tak::tak:

jestem tego samego zdania :tak::tak::tak::tak::tak:też uważam że że dzieci powinny chodzic do przedszkola, w domu sie tego wszystkiego nie nauczą co tam i jeszce są w śród rówieśników,uczą sie wspólpracowac i żyć z innymi dziećmi :tak::tak::tak::tak::tak:

Witam i ja
wstalam o 10 ale i tak jestem niewyspana:no::no::no:Wlasnei zjedlismy sniadanko i moze bym sobie pranie wstawila bo musze wyprac wozek-zobacze czy bedzie mi sie chcialo hehe;-)
Pogoda taka sobie,w sumei to wczesniej bylo slonce a teraz juz nie ma:wściekła/y:Ale na dwor i tak wyjdziemy:tak::tak::tak:Wiktoria juz mi ryczy ze Ona chce jechac we wozku bo nie wiem dlaczego ale Ona ostatnio wcale nie chce mi chodzic:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Sorki ale nawet nie czytalam co pisalyscie bo jakos mi sie nei chce:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

dowikla Ty codziennie niewyspana :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a moja znów na odwrót w ogóle już nie jeżdzi w wózku tylko chodzi grzecznie za rączkę :szok::szok::szok::szok::szok: tak tak jeszce niedawno było to nie do pomyslenia zawsze mały świr który uciekał we wszystkie możliwe strony a teraz prosze jaka przemiana.bardzo się z tego faktu cieszę bo nawet na zakupy chodzę już z nią bez wózka i jest grzeczna :tak::tak::tak::tak::-):-):-)

Dzięki kobitki, utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że dobrze robię :tak:

Planowałam przedszkole dopiero od września, ale jak sie coś znajdzie w okolicy to idzie choćby jutro :tak:

u nas nie ma szans abyś teraz we wrocku znalazła jakies wolne miejsce w przedszkolu:no::no::no::no::no::no::no::no: dopiero od wrzesnia :tak::tak::tak:

Mi powiedzieli w żłobku że mam w kwietniu przyjść zapisac Zuzę na wrzesień:sorry:
bo takie sa terminy zapisów dzieci do żłobków :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: nie wiedziałaś?

Mamita, w wawie są zapisy od 23 marca, przez internet :tak: W końcu ktoś pomyślał :tak:

Obdzwoniłam przedszkola i może od kwietnia :eek:

Niech już będzie ciepło :rofl2:

u mnie jeszce nie wiadomo dokładnie od kiedy te zapisy będą.dzwonie co chwila do pzredszkoli jeszce nie dostali tej informacji ale jakoś w połowie marca mówią.
na internecie też codziennie sprawdzam aby czasem nie przegapić i złożyć deklarację jak najszybciej :tak::tak::tak::tak:

MH fajnie że zapisy przez internet, u nas oczywiście jeszcze nie ma takich udogodnień:sorry:

teraz chyba wszędzie są zapisy przez internet:tak::tak::tak::tak:

Dowikla otwórz swoje przdszkole;-) doświadczenie masz, a kaska niezła:tak: trójka, czwóra dzieci dodatkowo co to za wyzwanie dla Ciebie:-D

właśnie dowikla co to dla ciebie? :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: chyba dowikla by nam tu zwriowiała doszczętnie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

No cenanieciekawa :eek: U mnie w państwowym ok 300zł
u mnie też koszt ok 320zł+ zajęcia dodatkowe.ja bęę wysyłac Oliwkę na rytmike i angielski więc wyniesie mnie to miesięcznie k 380zł:tak::tak::tak::tak::tak:

też się boję że w tym roku Mai nie przyjmą a ona tak chętnie tam chodzi i tak dużo się uczy, chyba bym się całkiem załamała, no a na prywatne to też mnie nie stać:no::no:
U nas zapisy też koło marca będą przez internet ale wcześniej pójdę i pogadam z dyrektorką tego przedszkola co Maja chodzi, zobaczymy co ona mi powie :sorry::sorry:

ale przecież dzieci które chodzą do pzredszkola to automatycznie są zapisywane do następnej starszej grupy prznajmniej u mnie tak jest.zgadza się mósisz złożyć deklarację aby oni wiedzieli że nie rezygnujesz i że chcesz aby dziecko nadal chodziło ale jest od razu wpisane na listę :tak::tak::tak::tak:

inaczej dla mnie byłoby bezsensu.
u mnie jest tak jak ja piszę :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

u nas jak dziecko zapiszesz do 3 latków i jest przyjęte to potem składasz owszem wniosek na przyszły rok ale z góry wiadomo że twoje dziecko się dostanie bo nawet jest tak że jeżeli w 4-latkach jest 28 miejsc i 22 jest trzylatków to jest tylko 6 wolnych miejsc dla 4 latków które nie chodziły wcześniej do przedszkola:tak:no i u nas kłamstwo z pracą by ci nie przeszło bo najpierw jest owszem rekrutacja internetowa a potem trzeba donieść zaświadczenie od pracodawcy że pracujesz:sorry:ale to się tyczy dzieci 3-letnich które dopiero zczynaja przedszkole:tak:

zgadzam się w 100%.nie mogłabym ująć lepiej.u mnie jest dokładnie tak samo,identyko :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

dorota ale jak wy usypiacie Oliwkę?dlaczego nie pozwolicie jej samej usypiać?pzrecież to już duża dziewczynka :tak::tak::tak::tak::tak::tak: w takim wielu dziecko powinno samo umiec usypiać :tak::tak::tak:

AGES G daje jej mleko i czesto przy nim usypia .A jak nie to trzeba z nia chwile polezec.Niestety Oliwka jeszcze nie spi..

Dziecko w tym wieku powinno przesypiac cale noce a Oliwka tego nie robi wiec ja juz kicham co ona piwonna juz a co nie.Mysle ze i na to przyjdzie czas.

Dorota też tak mysle na wszystko przyjdzie czas mój Kamil też nie przesypia całych nocy nawet Martynka budzi sie tylko na siku.
Ale Kamilek ostatnio tak zasypia ze on w łóżeczku zasypia a ja dopuki nie zasnie leze na łóżku ale o 3;00 rano sie budzi i idzie do mnie do łóżka nie ma mocy zeby dalej do rana spał a taki jest zmarznięty jak sie do mnie przytuli i zaraz zasypia.Tak ze na wszystko czas przyjdzie

Ostatnia edycja:
reklama
WIKI zgadzam sie z Toba.Sa rozne dzieci i ja nie uwazam nic w tym zlego ze G polezy kolo Oliwki aby ona spokojnie sobie zasnela.Moze tak sie jej lepiej zasypia.Ona spi na normalnym lozku Jak wyjdziemy z POkoju to ryczy za nami albo wychodzi z lozka.
Wiki widze ze u nas usypianie podobnie wyglada :-).

Pozarlam sie z M i nie mam nastroju.On jest dzis jakis niedozniesienia i dlatego mam go dosc.Oli nie spi Ja z nia siedze na lozku.Jak tylko Oli zasnie to obrudze sie tylkiem do M i mam go w nosie :-)

Do góry