reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

wrócilam ze spacerku- oczywiście z przemoczonymi butami wróciłam:eek: normalka u mnie, ale cóż.... trzeba jakos zniesc, juz sie zima konczy:sorry::sorry:vtak to jest jak sie kupuje buty na zime za 30 zl:sorry::eek::eek:

kupiłam sobie majtki bo tez nie mialam w czym chodzic, chcodzilam wtakich szmatach babcinych co kupiłam sobie na połóg, bo przed ciążowe to tez juz sie do nicego nie nadawały i dawno wyrzuciłam:confused2:

na sczescie u mnie nna osiedlu jest fjny sklepik z tanimi majteczkami :tak:
ide sobie hot doga zrobić na obiad:rofl2::rofl2:

mamita
ja specjalnie telefonu nie wzielam:-D:rofl2:
a obiadu nie musze gotowac- sama zjem byle co, maks ma ze sloiczka, a ptryk u matki, dla M gotowac nie mam zamiaru, jak on twierdzi ze nic nie robie, tylko sie nudze jak on wielce pracuje, to nie robie nic co wiązane z nim:rofl2:

reklama
Witam
Maja śpi to ja sobie do komputera zasiadłam - a miałam jej dzisiaj nie kłaść :sorry::sorry:
Przeziębienie znowu mnie rozkłada, nigdy wcześniej tak często nie chorowałam jak tej zimy, już sama na siebie jestem zła :angry::angry::crazy:
Pomysłu na obiad nie miałam dzisiaj żadnego a jak w końcu wymyśliłam że zrobię rybkę do ziemniaków to jak poszłam do sklepu okazało się jak na złość że żadnych ryb dzisiaj nie ma i w związku z tym na obiad jajko sadzone bo nic innego nie mam:sorry::sorry:
U nas przedszkole prywatne od 550zł wzwyż :sorry::sorry:, też się boję że w tym roku Mai nie przyjmą a ona tak chętnie tam chodzi i tak dużo się uczy, chyba bym się całkiem załamała, no a na prywatne to też mnie nie stać:no::no:
U nas zapisy też koło marca będą przez internet ale wcześniej pójdę i pogadam z dyrektorką tego przedszkola co Maja chodzi, zobaczymy co ona mi powie :sorry::sorry:

A co do tego że ci co do przedszkola nie chodzili to mniej reformowani to się podpisuję rękami i nogami MÓJ TEŻ NIE CHODZIŁ :no::no::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

As kochana w którym ty wątku nie możesz się odnaleźć? Na "mamach będących w domu" są dwa wątki kulinarne.
- https://www.babyboom.pl/forum/mamy-bedace-w-domu-f123/spis-potraw-z-ksiazki-kucharskiej-16145/ - potrawy uszeregowane alfabetycznie
- https://www.babyboom.pl/forum/mamy-bedace-w-domu-f123/ksiazka-kucharska-mam-co-na-obiad-6559/ - wrzuta przepisów

medeuska wydaje mi się , że mężuś przyzwyczaił się do leniuchowania, stąd brak pomocy. :sorry:Myślę , że rozmowa, rozmowa, rozmowa - wyjaśnienie sobie czego od siebie oczekujecie malutkimi kroczkami przyniesie porządane efekty.:tak:

malinka toż to pogodę macie.:eek:
W tym drugim wątku zawsze próbowałam coś odnależć
A w tym pierwszym,też widzę,że wszystkiego nie ma,albo szukać nie umiem.:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Hej witam porannie,
Anabuba szwagier do dupy:tak:
Medeuska twój m nie lepszy:tak:

A mój jeszcze gorszy,bo sie pokłociliśmy wczoraj ,o to ,ze po aerobicu wstapiłam do brata zobaczyc jego nową grę ,bo sobie kupił karaoke ,zdązyłam zaśpiewać z bratem jedną piosenke i już dzwonił ,z draka ,ze gdzie jestem ,ze mi sie do domu nie spieszy.:crazy:Nie było mnie 10 minut dłuzej.Nie odzywam sie do niego,tez za to ,ze jak zwykle nagadał mi swoich madrości po czym stwierdził ,ze skończył dyskusje i ucioł rozmowe ,nie i odzywał sie do mnie wcale,wiec tylko mu powiedziałam ,ze to lekceważenie jawne i też sie przestałam odzywać ,wkurzył mnie niesamowicie ,o taka bahostke takia draka ,ze mu nie daruje,nie przejdzie bokiem i nie załatwi tego na wesoło:crazy:Mam sie go pytać o pozwolenie jak chcę wyjść czy gdzieś wstapić po drodze?:angry:
Przecież jak on po pracy zagada sie to z jednym sąsiadem ,to z innym i na pól godziny czy godzinę zniknie czy mu robie taka jazde ,ze sie do domu nie spieszy -NIE:crazy:

Poza tym jest piekne słoneczko u mnie i oby tylko odwilż postepowała ,a będzie super
ech chłopy.
Masz rację,nie daj się :no::-p:-p

A ja mam dzisiaj nerwa :wściekła/y::no: Szukam przedszkola dla Helenki :tak: bo ona chyba taka niedobra to z nudów jest :eek: Zabawy z mamusią już nie wystarczają :eek:
Teraz to chyba się w marcu składa o przedszkole od września.
Przynajmniej u nas tak jest.:tak:
Dowikla u Ciebie przedszkole jeszcze w miarę w normalnej cenie.
U nad za miesiąc jest 650 a od września 700 i wpisowe 500.
Zniżka na drugie dziecko 10% i do tego za zajęcia dodatkowe płacisz .
W cenie przedszkola jest rytmika ,plastyka i psycholog raz w miesiącu.:sorry:
To z grubsza nadrobiłam.
Jestem znów mega wściekła.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jakby mało kłopotów było to właśnie się dowiedziałam,że trenerka mojej klaczy zrezygnowała z pracy ,czyli zostałam na lodzie .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mało tego nie powiedziała mi o tym fakcie .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dopiero dziś jak Klaudia poszła na stajnię to ona się zjawiła .:eek::eek::eek::eek:
Klaudia była wściekła ,bo zauważyła ,że koń od co najmniej tygodnia nie był czyszczony i jej to powiedziała.
A ona z szyderczym uśmiechem ,nie czyszczona była przeze mnie od początku miesiąca,bo ja dla Was już nie pracuję .
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::crazy::crazy::eek::eek::eek::eek:
A wiecie dlaczego zrezygnowała?
W zeszłym miesiącu zostawiła derkę (czyli ubranie) konia na ziemi i psy poszarpały.
Nie miałam wyjścia i musiałam kupić nową.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zapłaciłam za nią prawie 300 zł i powiedziałam jej,że jest mi przykro,ale muszę jej 50 zł.odliczyć z wypłaty,za zniszczenie derki.:crazy::crazy::crazy:
I tak wzięłam symboliczną kwotę ,ale musiałam,bo słabo dbała o sprzęt,a to przecież kosztuje.:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:
A ona nic nie powiedziała,nawet smsa nie napisała,nic,:no: po prostu przestała przychodzić do konia .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dobrze,że Ori od ciągłego stania kolki nie dostała ,bo mogło by być po koniu.
:-:)-:)-:)sorry::sorry::crazy::crazy::crazy::crazy:
I weź się kurna nie denerwuj.:crazy::crazy::crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

skonczyło se na tym ze wyszlam z domu i powiedziałam mu ze ma sie sam Maksem zajmować- bo narzekał jak mu go dałam na ręce, bo chciałam sikuuuu!!!!!!!!!
oczwysicie skonczylo sie awanturą ze on wielce przyjdzie z pracy zmeczony....

...ale i tak musze kupić białą- bo białą najbardziej widzę do tego zestawiku:tak::tak::-)

:-p
[/I]
Kochana i bardzo dobrze zrobilas Powinnas czesciej sama wychodzic a tatusia rytualem wieczornym powinno byc kapanie, karmienie i usypianie Maksa.Niech czuje co to znaczy byc tatusiem
Z tymi tabletkami to przesadzilas bo pewnie ma takie na rozzedzenie krwi i te mimo tego ze sie truje papierochami powinien brac.Wiem co pisze bo szwagier takie ma.Piwska nie pije i nie pali ale lubi czerwone winko wypic.
Witajcie.;-)
Ja znów nieco o nieludzkiej porze.

Mojemu tacie lekarz powiedział,że ma radykalnie ograniczyć,ale rzucić zupełnie nie może :no:,bo za bardzo przyzwyczajony jest.
Wszystko zależy od sytuacji.
Ech życie....
Dobrze,że na zakupy poszłaś i rzeczywiście fajne ceny trafiłaś.
Wklej fotki .:-p
:-D:-D:-D
moj dziadek jak sie dowiedzial ze ma raka pluc rzucil w momencie:eek: sam od siebie:nerd:
matko co się wyprawia:szok:

oo bidulka źle sobie wymierzyła

witam się z rana i w super nastroju boooooo........... wszyscy wiedzą o co kaman.
Odwilż ciąg dalszy, śniegu coraz mniej, autko wczoraj umyłam na mykni i odkurzyłam co by się menżowi przypodobać dziś jeszcze mam w planie wyczyścic tapicerkę i szyby umyć. Ale na szczęście lubie dbać o auto. bejbes je kanapki z serem i jajkiem! Dla mnie szok! ale udało się.
wiem o co kaman :))
podjedz mi autko wysprzatac bo nie ma chetnego:-D
Hej witam porannie,
Anabuba szwagier do dupy:tak:
Medeuska twój m nie lepszy:tak:

A mój jeszcze gorszy,bo sie pokłociliśmy wczoraj ,o to ,ze po aerobicu wstapiłam do brata zobaczyc jego nową grę ,bo sobie kupił karaoke ,zdązyłam zaśpiewać z bratem jedną piosenke i już dzwonił ,z draka ,ze gdzie jestem ,ze mi sie do domu nie spieszy.:crazy:Nie było mnie 10 minut dłuzej
Przecież jak on po pracy zagada sie to z jednym sąsiadem ,to z innym i na pól godziny czy godzinę zniknie czy mu robie taka jazde ,ze sie do domu nie spieszy -NIE:crazy:

Poza tym jest piekne słoneczko u mnie i oby tylko odwilż postepowała ,a będzie super
a to Ci chlopina bo jemu mozna 30 minut pozniej byc w domu a Tobie nie pasuje bo kobieta jestes:-D:-D
Chyba krupniczek to dla niego, co?:-p
ok ja narazie koncze bo juz z mala na rekach :sorry::confused2:
potem zajme sie tajnym.....
tesciowa to niezle ziolko, ja to bym udawala ze nas w domu nie ma:-D:-D:-D
nie ma jak z coreczka na raczkach przed kompem:-D
ide sie pomalowac i na jakis spacerek....

dzisiaj obiadu nie gotuje:no: niech M sobie sam gotuje, ja nie musze jesc:rofl2:
:-D:-D:-D dieta
A ja mam dzisiaj nerwa :wściekła/y::no: Szukam przedszkola dla Helenki :tak: bo ona chyba taka niedobra to z nudów jest :eek: Zabawy z mamusią już nie wystarczają :eek:
mysle ze z nudow dzieciaczki szaleja, przedszkole to dobre rozwiazanie:tak:
Witam i ja
wstalam o 10 ale i tak jestem niewyspana:no::no::no:Wlasnei zjedlismy sniadanko i moze bym sobie pranie wstawila bo musze wyprac wozek-zobacze czy bedzie mi sie chcialo hehe;-)
Pogoda taka sobie,w sumei to wczesniej bylo slonce a teraz juz nie ma:wściekła/y:Ale na dwor i tak wyjdziemy:tak::tak::tak:Wiktoria juz mi ryczy ze Ona chce jechac we wozku bo nie wiem dlaczego ale Ona ostatnio wcale nie chce mi chodzic:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Sorki ale nawet nie czytalam co pisalyscie bo jakos mi sie nei chce:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
a mi ostatnio Laura na spacerach na rece chce:szok:
dzis pacerowala ze mna nawet za reke zreszta wczoraj jak wracalam z nia z parku tez trzymala mnie za reke.Dzis chwile a wczoraj cala droge:szok:
z chęcią kochana nietety rano długo spie a jak wstane jestem jak wypompowana detka i nie mam sily na nic pozniej trza troszku porobic no i m wreszcie za pracy przybywa wiec wogole moge juz zapomniec o nieciku:no::no::no::-:)-:)-D:-D:-D
a dlaczgo nie mozesz korzystac z netu jak jest maz w domu?
Witam! ja byłam od rana w MOPS-ie. Musiałam do kierowniczki iść bo odnośnie tej rehabilitantki co nam się niby należy nikt nic nie wie:angry:A pani kierownik mi powiedziała że mam oddać Zuzę do przedszkola tutejszego:szok:Które zreszta jest od 3 roku życia bo to nie jest żaden żłobek ani integracyjne przedszkole. Powiedziała mi że oni stosują się do przepisó o suo ale tylko do osób dorosłych psycicznie chorych:szok: Poprosiłam o pieczątkę i podpis że odebrała wniosek. Najwyżej będę skarge pisać jak decyzji w terminie mi nie dadzą:wściekła/y::wściekła/y:
Poza tym u nas taka chlapa, że spodnie po kolana mokre:wściekła/y:

Idę wstawić obiad i kawkę zrobić. Potem resztę nadrobie:tak:
nikt nic nie wie, standart w urzedach:crazy:
kierownicza tez ma pomysly.Uwazam ze to nie jest najlepsze rozwiaznie.Ale masz pioeczatke wiec w razie czego....
jestem:happy:
lodówka błyszczy i łazienka i kuchnia:-D:-Djeszcze tylko korytarz i nasz pokój ale to chyba po obiadku:sorry:chciałam wpaść z kawką koło 11 ale prąd wyłączyli jakaś awaria była:confused2:ale tym sposobem więcej sprzątnełam:-p
]
wpadnij do mnie na takie porzadki:-D
Witajcie .W koncu moge do was zajzec .Rano przyszli jacys faceci zalozyc plomby na grzejniki ale maja przyjsc jeszcze raz bo mieli zle plomby. Ja juz po 8 rano szlam do kolezanki .Zanioslam do niej Oliwke a sama pojechalam do gazowni zaplacic za gaz.Pozniej u kolezanki chwile poklachalam.Oliwka sie pobawila z 2 dzieci :-). W drodze powrotnej oli sie uspala w wozku i udalo mi sie ja wniesc do domu i spi w wozku przy uchylonym oknie :-). Ja posprzatalam i zabieram sie za obiad. U nas tez dzis fajnie cieplo az wiosny sie chce :-). Wczoraj bylam na klachach u przyjaciolki .G mnie zaprowadzil do niej .Nie musialam wozka ciagnac .On poszedl do klubu a ja do przyjaciolki.Pozniej G po mnie przyszedl i razem wrocilismy do domu :-). Umowilam sie z przyjaciolka ze w jakas niedziele ,chyba w marcu pojedziemy do ZOO.Fajnie bo oni maja samochod wiec nie bedziemy musieli tluc sie autobusami.Jeszcze jak sie uda to spotakmy sie z jedna kolezanka i jej dzieckiem :-).Byloby wesolo .Oliwka by sie cieszyla. No i przyjaciolka z mezem wezma nam Oliwke na kilka godzin a my mozemy isc z G do kina sami.Lub gdzies indziej :-).Tylko jeszcze nie wiem kiedy to bedzie :-). :-(
fajnie ze masz komu Oliwke podrzucic
Ja tez mam szybki obiad a jaki postny:-pziemniaczki +kiełbaska smażona z cebulką+surówka colesław:-D:-D:-D:-D
a ja jesczez lepiej zupka z wczoraj
Moj podjechal z kurczakiem z grila chlebem mialam to dobrze pojedlismy:-D
Wybaczcie ale nie doczytam:-:)no::sorry: bo dzień wariata dziś mam w domu - Olkowi wizytę u chirurga załatwiłam, Julu mi komórkę rozebrał na części pierwsze:wściekła/y::wściekła/y::crazy:, z chlebem nie wyrabiam:no:;-) i jeszcze szkoła jutro:confused2:.
Miłego weekendu babencje.
no to fajnie ze pieczenia pelnym piecem:tak:
wrócilam ze spacerku- oczywiście z przemoczonymi butami wróciłam:eek: normalka u mnie, ale cóż.... trzeba jakos zniesc, juz sie zima konczy:sorry::sorry:vtak to jest jak sie kupuje buty na zime za 30 zl:sorry::eek::eek:

kupiłam sobie majtki bo tez nie mialam w czym chodzic, chcodzilam wtakich szmatach babcinych co kupiłam sobie na połóg, bo przed ciążowe to tez juz sie do nicego nie nadawały i dawno wyrzuciłam:confused2:

na sczescie u mnie nna osiedlu jest fjny sklepik z tanimi majteczkami :tak:
ide sobie hot doga zrobić na obiad:rofl2::rofl2:

mamita
ja specjalnie telefonu nie wzielam:-D:rofl2:
a obiadu nie musze gotowac- sama zjem byle co, maks ma ze sloiczka, a ptryk u matki, dla M gotowac nie mam zamiaru, jak on twierdzi ze nic nie robie, tylko sie nudze jak on wielce pracuje, to nie robie nic co wiązane z nim:rofl2:
to co babki kochaja BIELIZNA! super!!!
Witam
Maja śpi to ja sobie do komputera zasiadłam - a miałam jej dzisiaj nie kłaść :sorry::sorry:
Przeziębienie znowu mnie rozkłada, nigdy wcześniej tak często nie chorowałam jak tej zimy, już sama na siebie jestem zła :angry::angry::crazy:
Pomysłu na obiad nie miałam dzisiaj żadnego a jak w końcu wymyśliłam że zrobię rybkę do ziemniaków to jak poszłam do sklepu okazało się jak na złość że żadnych ryb dzisiaj nie ma i w związku z tym na obiad jajko sadzone bo nic innego nie mam:sorry:::
braklo ryb:szok: ja lubie jajko sadzone i mizeria do tego pychaaaa
W tym drugim wątku zawsze próbowałam coś odnależć

...
W zeszłym miesiącu zostawiła derkę (czyli ubranie) konia na ziemi i psy poszarpały.
denerwuj.:crazy::crazy::crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

niezla babka ja to bym jej 300zl odciagnela jak nie umie dbac o czyjas wlasnosc:sorry:
Szkoda konika
Juz bym jej referencje napisala:-D

witam i ja

nadrobilam odpisalam a teraz bym sie musiala na zakupy wybrac
Rano po 14h snu Laury :szok::szok:Zjadlysmy wspolnie sniadanko i udlysmy sie na wspolny spacerek z Aga i Emily.Po spacerku wstapilam na herbatke.Potem do piekarni po chlebek i na chate.
Moj przyjechal z kurczakiem z rozna i juz byl obiad.Zupa z wczoraj na balkonie.
Jeszcze przed zakupami zjemy z lali co by sie nie marnowala:-D
Moj pojechal do ksiegowego, Laura oglada bajke a ja na bb
Bo nadrobic trzeba:-D:-D

Wiecie ja myslalam ze dzis jest czwartek:-D:szok::-D:szok:
Dobrze ze mnie Aga z Davidem oswiecili:-D

As, szkoda słów na tę kobitę :no: A zwierzak sie męczył :-(

A moje dzieci sie razem bawia i jeszcze nie płacze żadna :szok::-D To chyba cisza przed burzą :eek::sorry:

Jestem znów mega wściekła.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jakby mało kłopotów było to właśnie się dowiedziałam,że trenerka mojej klaczy zrezygnowała z pracy ,czyli zostałam na lodzie .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mało tego nie powiedziała mi o tym fakcie .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dopiero dziś jak Klaudia poszła na stajnię to ona się zjawiła .:eek::eek::eek::eek:
Klaudia była wściekła ,bo zauważyła ,że koń od co najmniej tygodnia nie był czyszczony i jej to powiedziała.
A ona z szyderczym uśmiechem ,nie czyszczona była przeze mnie od początku miesiąca,bo ja dla Was już nie pracuję .
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::crazy::crazy::eek::eek::eek::eek:
Nie miałam wyjścia i musiałam kupić nową.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zapłaciłam za nią prawie 300 zł i powiedziałam jej,że jest mi przykro,ale muszę jej 50 zł.odliczyć z wypłaty,za zniszczenie derki.:crazy::crazy::crazy:
I tak wzięłam symboliczną kwotę ,ale musiałam,bo słabo dbała o sprzęt,a to przecież kosztuje.:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:
A ona nic nie powiedziała,nawet smsa nie napisała,nic,:no: po prostu przestała przychodzić do konia .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dobrze,że Ori od ciągłego stania kolki nie dostała ,bo mogło by być po koniu.
:-:)-:)-:)sorry::sorry::crazy::crazy::crazy::crazy:
I weź się kurna nie denerwuj.:crazy::crazy::crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

To faktycznie beznadziejna nieodpowiedzialna baba, przecież tu nie chodzi o rzecz tylko o opiekę nad zwierzęciem :angry::angry::angry: brak słów :no::no::no:

reklama
Do góry