reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

izka zdjęcia i widoki świetne... A miejsce, cóż, i wybrane i przeklęte wojną...
toska hormony rządzą jak widzę ;-) Wyobrażaj się ile trzeba, ale potem doceń gada, że powlókł się po właściwą :-D Nie ma to jak dobrze sobie wychować :tak:
Ja kilka dni temu, jakoś już po położeniu dzieci zaszemrałam znad kompa, że syfne żarcie z mcdonalda mi chodzi po głowie (a w ciąży nie jestem ;-)). Dopytał tylko, czy aby na pewno mi nie przejdzie za pół h, wstał i pojechał na mcdrive'a :cool2:
Dzagud super, że wyniki dobre :tak: A na pocenie polecam antidral - to akurat niższa półka, ale są też z wyższej. Naprawdę skuteczne :tak:
Sorga dobrze jest mieć ok sąsiadów :-D Nie miej skrupułów i korzystaj, póki nie protestują ;-) Dobrze, że już weekend...

Żołądkowo u nas wciąż spokoju nie ma :baffled: Wieczorem ganiało Piotrka, mnie i pogoniło też Małgosię :eek: Mam nadzieję, że to jakaś reakcja poinfekcyjna i już przejdzie...

reklama
dorotka Piotruś w ogóle ma czas na różne strachy :confused2: Często powtarza "nie bojam się, to tylko ogromny potwór idzie", a nam szczęki opadają i nie wiemy już co robić :sorry:
Dzagud pediatra powiedziała, że adenowirus (jest tego cholerstwa naście czy nawet więcej rodzajów) może być "działający" w ramach układu pokarmowego lub dróg oddechowych. Ja, po dzisiejszym, jakże miło wzywającym mnie do wc dniu, stwierdzam, że nasz jest powiązany z tym pierwszym :baffled:
Tylko ciekawe, infekcje mamy wszyscy od kilku dni, a sensacje żołądkowe zaczęły się dziś :baffled:

my jak mowi ze ktos jest w domu lub baba jaga tam jest to chodzimy z nia do drugiego pokoju zapalamy swiatlo i pokazujemy ze nikogo nie ma ,ale przewaznie tak sie zachowuje jak ciemno na dworzu jest
ale potworow jeszcze nie widziala ale wszystko przed nami:tak:

Dorotka-ja nie czytalam tej ksiazki ale tez mi sie zdaje ze dziewczyny pisaly tylko swoje spostrzezenia, nikt nikogo nie atakowal ani sie nie smial; buziaczki w brzunio chyba hormonki Ci skacza :-) A sluchaj ile ta specjalizacja trwa?

skaczą skacza o tym wiem
ile razy placze ot tak sobie:tak:
a co do spacjalizacji to trwa 3 lata:tak:

No, część badań mam. Cycory w porządku, Pani chwaliła że bardzo ładne.:-D Znaczy w środku, bo mówiła że niektóre babki to mają takie torbiele, że gdzie aparat nie przyłożyć tam torbiel.:tak:No i tarczycowe wszystko w normie. Chyba przyjdzie się pogodzić z faktem, że te moje pocenie to już pierwszy krok do starzenia.:-(

to super ze oki:tak:
a co do starzenia pamietaj ze kobieta jest jak wino:tak: i nie gadaj o starzeniu:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

witam się z rana,

nadal mam nastrój do d..y:-(
wiecie, powoli czuję się jak więzień w tym domu, leżenie samo w sobie nie jest złe, ale chętnie wyszłabym już gdzieś do ludzi, coś zrobiła a tu 4 tydzień siedzę w domu. Wszystko mnie już drażni, najbardziej M. Jutro jadę na parę dni do rodziców, może to mi humor poprawi i wniesie jakieś urozmaicenie w moje nudne życie:-( Dobrze, że jest Stasiek, on jedyny ubarwia mi dzień, i o dziwo - mimo, że naprawde potrafi być nieznośny, zrobił się ostatnio taki miąucząco-jęczący - mam tyle cierpliwości do niego, że sama jestem zdziwiona. Ale to chyba miłości przeznaczona dla bezimmiennego Juniora;-), chwilowa jest ładowana w pierworodnego :-D

miłego dnia wszystkim

Jolu te kursy organizowane są (przynajmniej u nas) w Zakładzie Doskonalenia Zawodowego we Włoszczowie. I tu mam taką stronę
Najbliższe kursy we Włoszczowie
i tych kursów na początku było więcej, a i druga strona ogólna Kielecka
Projekty współfinansowane przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Ty musisz sobie znaleźć najbliższe Ciebie ZDZ i na ich stronie poszukać informacji na temat takich kursów. I to chyba wszystko, jeśli będziesz mieć jakieś pytania to dawaj. Mam nadzieję że pomogłam i że załapiesz się na jakiś kursik.

Aniajw dzięki :-) poszukałam i znalazłam:tak: u nas niestety tylko komputerowe finansują :confused2: no ale tym też nie pogardzę :-p:-D

No witam. Ja dziś słuchajcie pobiłam chyba rekord świata u fryzjera.:szok::wściekła/y:Byłam zapisana na 10tą, a jak przyszłam to fryzjerka dziewczynie przedemną dopiero zaczynała nakładać balejaż (nie wiem jak się pisze), a druga czekała już na skończenie z umytą głową. W rezultacie mnie zaczęła robić dopiero przed 12tą.:wściekła/y:Wkurzyłam się jak cholera, bo nie po to jestem umówiona na godzinę i lecę z rana (bez śniadania, bo nie zdążyłam zjeść), żeby być przyjęta o czasie. Mówiąc prawdę to już chciałam im powiedzieć parę słów i wyjść. Ale tak się już psychicznie nastawiłam, że jak pomyślałam że mam dalej chodzić zarośnięta i z odrostami, to zdecydowałam się zostać. No i wyszłam równo po....4 godzinach.:eek: Ale jestem zadowolona,:tak:wreszcie wróciłam do blondu, mam zrobiony takie jaśniutkie pasemka jak zawsze chciałam. No i jeszcze zmieniłam nieco fryzurę, bo stwierdziłam że może by tak trochę pozapuszczać (kobieta zmienną jest:-p). Nie na długie, ale nie taki jeżyk jak miałam. Więc zmieniłam kształt, tak żeby zapuszczanie nie było jakoś specjalnie upierdliwe. Zobaczymy ile wytrzymam.:-D

Esia, współczuję rodzinnego "obsrania". Oby szybko przeszło.:tak:
Powiedz co to ten "antidral"? Prochy jakieś czy co? Bo jeśli dezodorant to odpada.:-(Ja mam problem "ogólny", tzn. pocę się można rzec wszędzie - kark. linia na granicy włosów na czole, plecy, pod biustem itd. Szlag by to trafił. Nie mogę się doczekać ładniejszej pogody, bo mnie to pocenie najbardziej zimą dotyczy - latem jest dużo lepiej o dziwo.:cool:

Jolu fajnie że pomogłam. Jesli masz ochotę sie zapisać to idź od razu w poniedziałek, bo musisz wypełnić wniosek i jeszcze zaświadczenie do pracodawcy zanieść żeby wypełnił że jesteś zatrudniona, i liczy sie kolejność składania podać. A przyjmują (zależy na jaki kurs) 10-15 osób. Powodzenia.
Dzagud no to ja jak poszłam do fryza to z buta mnie przyjęła bo nikogo nie było. Ale przyznam że jestem średnio zadowolona (tylko obciachanie). Zrobiła mi dłuższe z przodu a krótsze z tyłu i chyba mnie jednak tak nie pasi, ale zobaczymy jak sobie sama ułożę fryzkę. Dzagud pokazuj koniecznie fotki nowej fryzury.

Ostatnia edycja:
witam się z rana,

nadal mam nastrój do d..y:-(
wiecie, powoli czuję się jak więzień w tym domu, leżenie samo w sobie nie jest złe, ale chętnie wyszłabym już gdzieś do ludzi, coś zrobiła a tu 4 tydzień siedzę w domu. Wszystko mnie już drażni, najbardziej M.

wyobraź sobie że ja już tak od 2, 5 roku mam :confused2:

toska deprywacja od normalności... No współczuję, na pewno wizyta u rodziców dobrze Ci zrobi :tak: Ja okresowo zaliczam takie atrakcje - np. teraz przez 5 dni nie wychodziłam i naprawdę było ciężko... A co lekarze mówią? Masz tak leżeć do 36tc?
aniajw fajnie to wygląda :tak: Super, że korzystasz z takich możliwości :tak:
Dzagud a mi podobałaś się w tych ciemniejszych :-p Ale ja ostatnio mam fazę raczej na ciemne włosy, to pewnie dlatego. Czas spędzony u fryzjera porażający :szok: Też by mnie szlag trafił, ale pewnie zagryzłabym zęby jak Ty ;-)

Obsrania ciąg dalszy :confused2: Nie wiem co jest grane... Nikt nie ma gorączki, niby wszystko ok, tylko Piotrek zwalił 3 qpony (w tym 1 przez sen podczas drzemki :eek:) brzydkie jak cholera. Małgosia 2. No i kurka, co robić? Macie jakieś pomysły...?

reklama
Esia - Misi na kupony pomogl dopiero Enterol - blyskawicznie. Pediatra nam polecila, w aptece bez recepty. Tylko nie wiem czy Malgosia juz to moze brac. To jakies drozdzaki sa, dobrze dzialaja na jelitowki i tego typu sprawy;-).

A powiem Wam, ze wreszcie pediatre znalazlysmy super...no babeczka rewelacyjna. I wole prywatnie jednak wybulic niz isc do zwyklej przychodni...bo jak sobie przypomne niektore "rewelacje"...ech..az szkoda mi niektore diagnozy komentowac.

Ostatnia edycja:
Do góry