reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam nowe mamuski :-)

dawidowe przynajmniej snow dziwnych nei mialas a na mdlosci probowalas jesc banana albo herbatki z korzeniem imbiru??

kasis mi jak narazie nie przybylo nic na wadze, moze dopiero gdzies tam w 3 miesiacu cos dojdzie, ale czytalam ze w 1 trymestrez to sa male przyrosty wagi co do wzdec to omg co to bylo jedna wielka masakra :-D

iwcia to ale mialas pobodke nocna:sorry:

reklama
ja narazie tylko sie budze sie w nocy ,ale to sie zmieni bo jestem najpózniej z Was wszystkich w ciąży, boje sie tylko o te skurcze,chyba kupie sobie nospe.

Ja jak narazie tylko z dwa razy mi sie zdarzylo ze w nocy sie obudzilam zeby isc do ubikacji tak to przesypiam do rana tylko wtedy szybko lece :D za to w dzien nadrabiam to latanie ;-)

kasis nospe mozesz wziasc jesli tak Ci to dokucza, ja tam mialam w miare delikatne pobolewania ktore mozna bylo wytrzymac

Dzięki dziewczyny , ja musze sie pilnować z wagą, bo jestem śrdeniej postury,a boje sie ,że pierwsza ciąza może być olbrzymia tego bym nie chciała, dla dzidziusia to też nie jest dobre, ważne żeby jeść zdrowo i z umiarem ,mało i często tak mówią mądre poradniki:)a zobaczymy jakie bedzie zderzenie z rzeczywistością :)

Witam nowe mamuski :-)

dawidowe przynajmniej snow dziwnych nei mialas a na mdlosci probowalas jesc banana albo herbatki z korzeniem imbiru??

kasis mi jak narazie nie przybylo nic na wadze, moze dopiero gdzies tam w 3 miesiacu cos dojdzie, ale czytalam ze w 1 trymestrez to sa male przyrosty wagi co do wzdec to omg co to bylo jedna wielka masakra :-D

iwcia to ale mialas pobodke nocna:sorry:

Wiesz co ja wogole nie miałam mdłosci. Dopiero drugi raz w nocy zrobiło mi sie niedobrze ale w ciagu 3 minut przeszło i poszłam spac dalej.

a teraz mam chce na sobet gruszkowy ;-) chyba specjalne pojade po niego do hipermarketu. Ostatecznie sorbet cytrynowy i do tego lemonada. Kocham kwasne. ALe tak byc łakomym zeby zerwac sie z łózka wyszykowac i specjalnie po to jechac to tylko ja tak umiem.

Kasis dobre masz podejscie do tego :) bo racja ze nei mozna za duzo przytyc w ciazy, poprostu trzeba jesc zdrowe rzeczy i bedzie wszystko wporzadku ;-)
ja mam taka fajna ksiazke gdze jest rozpisane co ile wagi nam dodaje ;) np poza dzieckiem to wody plodowe swoje waza, ilosc krwi w organizmie sie zwieksza itp itd

Dawidowe aha a myslalam ze Ci czesciej dokuczaja mdlosci ale skoro tak nei ejst to super i oby tak zostalo ;) akurat jesli chodzi o to szykowanie sie specjalnie po jedna rzezc to ja tak czesto miewalam :D a mnie teraz ciagnie do tych soczkow jednodniowych albo soczki typu Pysio, Leon ale tylko te z dodatkiem banana bo raz kupilam z truskawka i nei dalam rady wypic :]

Ostatnia edycja:
Dzien dobry

zejadłams ie chyba na śniadanie i mi niedobrze..bleeee:eek:

Kasis, dobre podejscie, ja w pierwszej ciaży też starałam się dobrze odżywiać i nie przesadzać, ale w ósmym i dziewiatym miesiacu dostałam jakiegoś odhyłu i straciłam kontrolę, bo byłam non stop głodna i dostawałam ślinotoku na widok papierka od batonika... wiec najwiecej przytyłam w tym okresie. Ale co tam, dieta pzy karmieniu piersią wszystko naprawiła i po dwóch miesiacach na wadze było mniej niż przed ciazą:-)

Hej Bira :)
To tylko pozazdroscić,że tak szybko waga poszła w dół, mam wiele koleżnek ,które niestety pofolgowały sobie i nie najlepiej radziły sobie pózniej z utratą wagi :( Nie które kobiety wyglądają w ciąży wręcz pięknie ,delikatny brzuszek mam zamiar zapisac sie na basen topomaga utzrymać kondycje i relaksuje:)
A co myslicie o aktywnosci sportowej macie pomysły?

reklama
Witajcie dziewczyny.
Nie wiem czy mnie pamiętacie ale pojawiłam się tu jakiś czas temu i zniknęłam :zawstydzona/y: Coś nie mogę się wbić w temat :zawstydzona/y:
Witam wszystkie nowe październikówki które dołączyły :-)
Kasis co do sportu to pływanie na pewno jak w poprzedniej ciąży trochę chodziłam potem zrezygnowałam bo mi się grzybki przyplątywały :-(

Ja mam dziś gorszy dzień - wczoraj wieczorem miałam małe plamienie, przez noc ustało. Dziś mnie męczą mdłości i cały czas dokuczają bóle brzucha. strasznie mnie to stresuje. Jutro mam wizytę u ginki i pierwsze usg mam nadzieję że wszystko będzie dobrze choć czasem mam głupie myśli :-(

A i ponawiam swoja sugestię o utworzenie naszej galerii w wątku ukrytym fajnie było by was zobaczyć i wasze starsze pociechy ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry