reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Efa - dzięki za informację. Beta rośnie codziennie bardzo dużo, więc stąd pewnie te szerokie zakresy.
Ja mam termin na 29.10 - to znaczy, na razie sama go sobie wyznaczyłam, bo nie byłam jeszcze u lekarza. Będzie to tuż tuż przed moimi 25 urodzinami!!!! :-)
Taki prezent to ja rozumiem!!! :-) :-) Tym bardziej, że bardzo wymarzony i wyczekany. :-)
Marzenia się spełniają.
Nie chcę wyjść na największego straszka na forum, ale dziś z kolei zmierzyłam temperaturę i drastycznie mi spadła - 36,93. Wcześniej było 37,09, 37,11, najwyżej - 37,19 (wczoraj). Czy sądzicie, że takie nagłe spadki mogą mieć miejsce, czy dzieje się coś nie tak?
Moja gin przełożyła mi wizytę, miałam iść dziś :-( Lecę dziś gdziekolwiek, najlepiej gdzieś, gdzie mają od razu USG, bo mnie przeraził ten spadek.

reklama
Witam wszystkie mamusie, no ja sporo pracuję i tylko czasem tu do was zaglądam no ale dzisiaj mam wolne u miałam trochę do nadrobienia bo dużo się napisałyście.
Ja mam dzisiaj wizytę u ginekologa zobaczymy co powie, pozdrawiam i miłego dnia :)

cześć dziewczyny! :-) ja wczoraj przespałam popołudnie i wieczór- obudziłam się o 23 ;-) i jak tu spać? hihi ogladełam jakiś film by się zmęczyć i położyłam się spać. Jeden + jest taki, że nie wstawałam w nocy siusiu;-) kurcze większość z was juz po wizytach i po usg... a ja wizyte 1 mam dopiero w poniedziałek, usg bankowo nie tego samego dnia-jeszcze poźniej będzie... ale chyba nie bedzie za późno co?

mlodam na pewno nie będzie za późno, najlepiej iść w 6 tygodniu bo wtedy już coś widać. Ja się martwię czy za szybko nie idę no ale z pierwszym maleństwem miałam troszkę problemów więc wolę dmuchać na zimne, pozdrówki

To ja się witam, jestem tu nowa, mieszkam w Krakowie, mam 25 lat, termin wg internetowych kalkulatorów na 28.10 u gina jeszcze nie byłam bo wydaje mi się wcześnie. Pewnie wybiore sie 7/8 tc żeby już "coś" zobaczyć i nie stresować się niepotrzebnie wcześniej. Czuje sie ok, czasami wieczorem zakuje podbrzusze ale zaraz przechodzi. Miałam niedomoge lutealną i od owu brałam luteine dlatego teraz kontynuuje 4x2 tbl podjęzykowo - ilość niezła ale już sie przyzwyczaiłam i toleruje to nieźle. Do tego biore Mg i Feminatal metafolin 800.
II kreski na teście zobaczyłam w 12 dniu fazy lutealnej, nastepnego dnia poszłam na bete, wynik 203 mIU/ml, po 72 godzinach beta 1016 mIU/ml więc rośnie ładnie. Na kolejną wybieram się w przyszłym tygodniu. Temp. trzyma się na poziomie 37,0 - 37,1. Trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że razem przetrwamy szczęśliwie te miesiące a potem bedziemy się chwalić naszymi bobaskami.

Mam pytanie do dziewczyn które pracują... Powiedziałyście już szefowi? Jaka była reakcja? Czy któraś wybiera sie na urlop?

Hej! Ja powiedziałam szefowi w 6 tygodniu. Był zaskoczony. Myślę że nie spodziewał się "tego" po mnie (prędzej po innych dziewczynach w pracy):-D.
Poprawcowałam jeszcze tydzień, potem poszłam na zaległy urop i na tym urlopie stwierdziłam, że idę na L4. Nie mam zamiaru się stresować;-)

Ja chciałabym się wstrzymać do 10 tc jeśli wszystko będzie dobrze, a najlepiej do końca I trymestru. Chyba że nie będzie chciało mi się kombinować i pójdę do gina u mnie w firmie to pewnie sie wszyscy dowiedzą wcześniej. Pracować chciałabym w zasadzie do połowy października jeśli będę się dobrze czuła i z bobasem będzie ok.

reklama
Witam :-)
Cieszę sie z pomyślnych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :-)
Ren odezwij sie proszę :tak:

Co do informowania pracodawcy to właśnie się dziś zbierałam ale dyrka zajęta więc przełożę na jutro ;-) Obaw większych nie mam bo mam dosyć stabilną sytuację (tak myślę), a powinnam powiedziec przed marcem bo u nas robi się arkusz zatrudnienia na kolejny rok szkolny tak marzec/kwiecień :-) Mam zamiar pracować do końca czerwca :tak:

Do góry