reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
wlasnie kolezanka mi tez polecila zrobienie kolejnego testu (robilam bobo test niebieski i na nim w obu przypadkach mialam 2 kreski) dodam ze okres ostatni mialam 4 stycznia wiec to tez powinno cos oznaczac ze od tamtej pory niemam okresu i nie czuje jakbym miala go dostac...

Witam,
piszę tak sobie bo smutno mi :(
W niedziele rano zrobilam test ciazowy i jak byk 2 kreski, moj ukochany przyjechal do mnie na nocke i powiedzial zebym dla pewnosci jeszcze drugi zrobila no i o 23 w nd robilam drugi i znów jak byk dwie kreski i ta przy T byla baaardzo intenstwna, ciemniejsza od tej C :-) ucieszylismy sie oboje bardzo i w poniedzialek poszlam do lekarza który po zbadaniu powiedzial: potwierdzam wczesną ciazę, proszę wykonac usg za 10-12 dni i badanie krwi (dal skierowania i wyszlam):-D ale to byl pierwszy lepszy gin zeby potwierdzil ciaze bo mojej gin nie było akurat w pon w pracy, dzis jest sroda i poszlam do tej swojej, jej asystentka juz mi zaklada karte ciaży, informuje ze to 6 tydz, dokłada mi jeszcze jakies badania i prosi o rozebranie do badania... bada i bada i mowi zeby jej asystentka nic nie wypelniala, ja sie poszlam ubrac a gin mi mowi ze moja macica jest za mala i prawdopodobnie wg niej nie jestem wcale w ciazy :-( dala mi skierowanie na krew zeby badanie krwi potwierdzilo czy jestem w ciazy czy nie i usg... poszlam od razu na krew a jutro ide na usg... bardzo mi smutno bo wszyscy sie ciszylismy ze jestem w ciazy...:-( dodam ze planowalismy zajscie na maj zeby sie urodzilo w lutym w moje i ukochanego urodzinki ale okres mi sie spoznial 3 tyg, zrobilam testy dwa i wyszly pozytywnie... prosze powiedzcie czy któraś z Was tak miala bo niewiem co myslec, czy pogodzic sie z tym ze prawdopodobnie nie jestem w ciazy czy nie? bardzo nam smutno tym bardziej ze dzis moj kotek ma urodzinki i to byl prazent dla niego... :-(
teraz niewiem o czym myslec bo bylam pewna ze jeste w ciazy bo mialam zachcianki, zmienil mi sie juz smak na rózne potrawy i mialam wzdety brzuch, czasem mnie zemdlilo ale lekko i zaraz przechodzilo... a teraz sie dowiaduje ze nic z tego... :-(
skarbie a moze do zaplodnienia doszlo pozniej i nie jestes w 6 tc tylko w mlodszej ciazy??a czy jestes przekonana do tej ginki???zrobisz krew to sier dowiesz.moim zdaniem JESTES W CIAZY:) glowa do gory:angry::angry:

Mi też się wydaje, że jeśli @ tyle czasu się spóźnia i testy wychodzą Ci pozytywnie to ciąża jest, może faktycznie młodsza, owulacja mogła sie przecież przesunąć. Zrób jeszcze jeden test z moczu, wiem jak dłuzy się czas czekając na wyniki badań krwi. W USG wczesną ciążę też może być kiepsko widać ale jak test z krwi będzie pozytywny to nic innego tylko trzymac kciuki, żeby beta rosła. Mam nadzieję, że będzie dobrze, koniecznie dawaj znać.

kasia88 kochana nie martw sie..pewnie owulka ci sie pzresunela i amsz mlodsza ciaze:tak:mi tez owulka sie przesunela i mialam dopiero koniec stycznia/poczatek lutego a ostatnia @ mialam 11 stycznia...nappewno jestes w ciazy:-)nie smuc sie bo zaszkodzisz fasolce:tak:;-)
a muszze sie pochwalic ze dzis moj M zdal egzamin na prawo jazdy w legnicy!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny!
Chetnie do was dolacze-termin mam na 21.10
O ciazy dowiedzialam sie trzy dni temu. Zrobilam dwa testy i oba wyszly pozytywnie. Wczoraj bylam u ginekologa (pierwszego lepszego, bo moj nie mial terminow, a nie moglam sie doczekac;) ) Potwierdzil ciaze. To przeszlo 6 tydzien(nie wiedzialam , ze wiek ciazy mierzy sie od ostatniej miesiaczki!:szok:)
Dla mnie ta cala sprawa jest totalna niespodzianka.Jeszcze nie potrafie sie znalesc w tej sytuacji i nawet sama nie wiem czy ciesze sie czy nie:(
POdczytuje was tutaj i zarazam sie wasza radoscia:)
Moj narzeczony za to wariuje ze szczescia, co rowniez dodaje mi sily. No ale plany mialam zupelnie inne...
Mam pelno obaw i niepewnosci, szczegolnnie, ze przez pierwszy miesiac, nie wiedzac, ze jestem w ciazy narazilam moje malenstwo na wiele niebezpieczenstw. Pomijajac okazjonalne papieroski i piwko, kilkakrotnie przeswietlalam sie promieniami rvg(jestem dentystka:-)), a co najgorsze przez 10 dni bralam dopochwowo Metronidazol!!!Mialam jakas infekcje i bylam nawet u gina, tylko wtedy moje malenstwo mialo jakies 3 dni i nikt sie nie spodziewal, ze tam jest.
Bardzo sie boje ewentualnych skutkow tego wszystkiego, chociaz obaj lekarze pocieszali mnie, ze nie powinnam.
No i nie bralam kwasu Foliowego! Ale lykam juz od poniedzialku.
A wy , jaka stosujecie suplementacje?
Ufff, czuje sie jak po spowiedzi, ale ciesze sie, ze moge tu wylac wszystkie zale i niepewnosci. Mam taki metlik w glowie...

ewelina 09065 - ja tez mialam ostatnia @ 11! :)

a oto moje kreseczki. Chyba sie jednak ciesze!:yes:

Załączniki

• testy.jpg
    testy.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
Witaj! Ja zawsze miałam, mam i pewnie mieć będę kiepską morfologie, biore Feminatal metafolin 800 1x1 już dość długo bo już kilka miesięcy temu zaczęliśmy poważnie myśleć o dziecku (on ma w składzie głównie witaminy grupy B, wit. E, jod, kwas foliowy i metafoline (podobno łatwiej przyswajalny folian). Do tego biore magnez 2x1 no i oczywiście cały arsenał luteiny...
Plan na II trymestr mam taki: Feminatal N, chociaż myśle nad Elevitem ale on ma wit. A a jej się w ciąży obawiam, Feminatal N ma ją w formie beta-karotenu więc chyba mimo wszystko bezpieczniej.
W III trymestrze planuje włączyć Mumomega (kwasy tłuszczowe), albo zamiast tego przejde na Feminatal DHA z kwasami tłuszczowymi właśnie - będę musiała porównać jak przyjdzie na to pora.

Ależ wybiegłam w przyszłość :)

Kasia88 - dziwne stwierdzenie Twojej lekarki. Ale może nie chce zakładać karty ciąży, dopóki obiektywnie nie potwierdzi ciąży (wyniki krwi lub usg)? Moim zdaniem brak @ + testy ciążowe pozytywne to ciąża jak nic :-)
Efa - dzięki za info. Troszkę się uspokoiłam. Do lekarza jednak idę jutro.

reklama
Mam pytanie do dziewczyn które pracują... Powiedziałyście już szefowi? Jaka była reakcja? Czy któraś wybiera sie na urlop?

U mnie wie tylko dyrektor bo chciał mnie wysłać do innego miasta, znaczy oddziału firmy i musiałam mu powiedzieć bo nie wyobrażam sobie dojeżdżać po 200 km dziennie. A kierowniczce powiem po wizycie 1 5 marca jak już mi gin założy kartę ciąży.:-)

A pracować bym chciała przynajmniej do września, żeby bałagan w pracy posprzątać tzn urlopu itd itp.....

Ostatnia edycja:
Do góry