reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hej

U nas cały dzień pochmurno i pada :no:
Wczoraj uswiadomiłam sobie, że za dwa miesiące mój chrześniak ma komunie :szok:

Mateuszka nauczyłam pokazywać ile ma latek i teraz tak to pociesznie robi :laugh2:

Mopek - Mati dzisiaj wyleciał z łóżeczka i walnął czołem w oparcie naszego łóżka, całe czszęście, że nie noskiem :no:

Tygrysku DO PRACY !!!!!!! :szok: O matko !!!! a co z bb? :szok:

Bliźniaki dobra z Ciebie żonka :tak:

Madzienko my zakładamy jeszcze rękawiczki :tak:

Jeszcze coś miałam napisać :eek: - zapomniałam.

reklama
A jak uczyłas??

JAK TO ZROBILAŚ???????
Gabi zawsze śpi ok 12 w południe dlatego zawsze ok 10:30 albo chwilkę później wychodzimy na spacer na godzinkę jak wracamy to szybkie jedzonko i bach do łóżeczka, wyłączam wszystko w pokoju żeby była cisza. Zestaw obowiązkowy to przytulanka( zajączek), smoczek i chusteczka z materiału i ona sama się kładzie i pociera oczka tą chusteczką , przytula misia i zasypia zawsze zostawiam ją samą w pokoju żeby jej nie rozpraszać. A jak bardzo płacze albo wojuje w łóżeczku przez np. 15 minut to ją wypuszczam na chwilkę pozwalam pobiegać i za jakiś czas próbuje ponownie. Tzn Już teraz nie ma ponownej próby bo się już nauczyła i zasypia od razu.
Czasami tylko jak jest chora albo coś ją męczy to zostaje chwilkę z nią w pokoju i śpiewam ale to max 5 min śpiewam coraz ciszej aż całkiem przestaję i po chwili wychodzę.
To powodzenia życzę w nauce samodzielnego zasypiania.

Hej

U nas cały dzień pochmurno i pada :no:
Wczoraj uswiadomiłam sobie, że za dwa miesiące mój chrześniak ma komunie :szok:

Mateuszka nauczyłam pokazywać ile ma latek i teraz tak to pociesznie robi :laugh2:

Mopek - Mati dzisiaj wyleciał z łóżeczka i walnął czołem w oparcie naszego łóżka, całe czszęście, że nie noskiem :no:

Tygrysku DO PRACY !!!!!!! :szok: O matko !!!! a co z bb? :szok:

Bliźniaki dobra z Ciebie żonka :tak:

Madzienko my zakładamy jeszcze rękawiczki :tak:

Jeszcze coś miałam napisać :eek: - zapomniałam.

Z zamkniętego czy otwartego lóżeczka????:szok::szok:

Gabi zawsze śpi ok 12 w południe dlatego zawsze ok 10:30 albo chwilkę później wychodzimy na spacer na godzinkę jak wracamy to szybkie jedzonko i bach do łóżeczka, wyłączam wszystko w pokoju żeby była cisza. Zestaw obowiązkowy to przytulanka( zajączek), smoczek i chusteczka z materiału i ona sama się kładzie i pociera oczka tą chusteczką , przytula misia i zasypia zawsze zostawiam ją samą w pokoju żeby jej nie rozpraszać. A jak bardzo płacze albo wojuje w łóżeczku przez np. 15 minut to ją wypuszczam na chwilkę pozwalam pobiegać i za jakiś czas próbuje ponownie. Tzn Już teraz nie ma ponownej próby bo się już nauczyła i zasypia od razu.
Czasami tylko jak jest chora albo coś ją męczy to zostaje chwilkę z nią w pokoju i śpiewam ale to max 5 min śpiewam coraz ciszej aż całkiem przestaję i po chwili wychodzę.
To powodzenia życzę w nauce samodzielnego zasypiania.

Dzięki...tak robię ale niestety nie mam rezultatów....

No to my chyba mamy powód katarku.....mamy ÓSMEGO ZĄBKA !!!!
A dziewiąty chyba w drodze! Wyszła prawa górna czwóreczka:)

Z zamkniętego czy otwartego lóżeczka????:szok::szok:

Dzięki...tak robię ale niestety nie mam rezultatów....

No to my chyba mamy powód katarku.....mamy ÓSMEGO ZĄBKA !!!!
A dziewiąty chyba w drodze! Wyszła prawa górna czwóreczka:)
Z zamknietego. Łóżeczko jest przysuniete do naszego łóżka do oparcia i on sobie miedzy szczebelki włozył nóżki na to oparcie naszego łózka i stał, tak się na palcach podniósł , z całej siły wysilił i bach. Trochę zamotałam, ale mam nadzięję, że zrozumiałaś :)

Gratuluję ząbka !!!!

Ostatnia edycja:
Co tutaj takie puchy????:szok::confused2:
Moje dziecko jak tylko słyszy czołówkę z Faktów staje jak zahipnotyzowane i patrzy się w tv:-D:-D:-D

Witajcie gaduły;
ja nie wiem skąd wy macie tyle czasu... Może któraś mogłaby mi odstąpić trochę?

Yoka współczuję przeżyć...

Madzienka też słyszałam, że dzieci które miały ciężki poród mają problemy ze spaniem. U mnie się to sprawdziło.

reklama
Witajcie gaduły;
ja nie wiem skąd wy macie tyle czasu... Może któraś mogłaby mi odstąpić trochę?

Yoka współczuję przeżyć...

Madzienka też słyszałam, że dzieci które miały ciężki poród mają problemy ze spaniem. U mnie się to sprawdziło.
oooooooooo kogo ja widze!:-p:-D

czy ktoras z was robila domowe sushi>????

Do góry