reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Oriflame boże ty dzieciństwo miałaś jak z horroru:-:)-:)-(boże jak mama mogła na to pozwalać??????????nie dziwię się że nie utrzymujesz z nimi kontaktu:no::no:ja też bym nie chciała żeby moje dzieci miały kontakt z dziadkiem który może je molestować:no::no::no::no:dobrze że umiałaś się po tym podnieść że masz wsparcie w mężu jego rodzicach:tak::tak:trzymaj się kochana:tak:
As a to dobry duszek z tej pani dyrektor;-);-);-)i dobrze że widzi że to co ty robisz jest ponad siły.... a o pomysłach nauczycieli co do kształcenia i wychowania Kubulca wole się nie wypowiadac bo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie było by cenzuralnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Moje dziecię wstało:sorry:ale zabrał się za czytanie książeczki i leży w łóżeczku grzecznie:tak:

reklama
As co się znów dzieje????
MH nosz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
słuchajcie zapomniałam wam napisać wczoraj wracam z pracy była gdzieś 21.20-30 a po ulicy biega kobieta i woła Martusia!!!!Martusia!!!!podchodzi do mnie i pyta zapłakana czy nie widziałam gdzies dziewczynki 6 letniej w czerwonej kurteczce białej czapce pyzatej?????ja że nie :no:ale co się stało ???a ona że córeczka wyszła o 18 do sąsiadki klatkę obok pobawić się z jej dziećmi i ona po 20 poszła po nią i się okazało że dziewczynka wcale tam nie doszła!!!!!:szok::szok::szok:biegała krzyczała szukała jej:-:)-:)-(ja jej mówę żeby zawiadomiła policję!!!a ona że to dopiero godzina!!!!ja mówię jaka godzina przecież od 18 to już ponad 3 godziny!!!!kobieta płakała była roztrzesiona krzyczała:-:)-:)-:)-(zapytałam czy mogę jakoś pomóc a ona żebym zadzwoniła na policję bo z tego wszystkiego nie wzieła telefonu:no::no:zadzwoniłam przy niej zgłoszenie przyjeli ona podała im adres numer do siebie:-:)-(Piotr mówi że potem do późna bo oglądał tv jeździły radiowozy:-:)-:)-(długo potem nie mogłam zasnąć jakieś głupoty mi się śniły:-:)-:)-(a teraz myślę boże czy ta dziewczynka się znalazła czy jest cała i zdrowa:-(
:szok::szok::szok:Straszne:no::no::no:Mam nadzieje ze ta dziewczynka sie znalazla cala i zdrowa.Cholera jasna co sie dzieje:szok::szok::szok:Ja tez sie boje po moim osiedlu chodzic jak jest ciemno a juz napewno nie wypuscilabym dzieci samych:no::no::no:Teraz to nawet nie wypuszczam Dominika samego na podworko bo sie boje:no::no::no::no:
Dobra piszę coś o sobie, będziecie miały co czytać;-)
Zacznę od mojego dzieciństwa, które było okropne. Moi rodzice byli bardzo surowi i wiem tylko, że ja nie chcę wychowywać tak moich dzieci. Mam dwa lata młodszą siostrę i o 10 lat młodszego brata. My z siostrą dostawałyśmy porządne lanie o byle co. A w dodatku mój ojciec zaczął interesować się mną seksualnie gdy miałam 6 lat a 10 lat później mnie wykorzystywał tzn. uprawiał ze mną seks. Podejrzewam że mama o tym wiedziała i nie zrobiła z tym nic. Mam do nich okropny żal. Potem jak byłam w technikum poznałam Pawła - mojego obecnego męża, miałam wcześniej kilku chłopaków ale P miał to coś. 3 miesiące jak sie poznaliśmy poszedł do wojska, ja chciałam do niego jeździć na widzenia z jego rodzicami ale moi się nie zgodzili bo że niby prawie go nie znam a tym bardziej jego rodziny. Doszło do tego że zabrali mi telefon i nie puścili mnie do niego na przysięgę. P się zdenerwował (miałam wtedy prawie 20 lat) i powiedział że zamieszkam u niego i tak 2 miesiące później "uciekłam" z domu. Mieszkałam z obcymi ludźmi bo on nadal był w wojsku i było mi lepiej niz w domu.Po 2 miesiącach wzięliśmy ślub cywilny (wojsko płaciło mi prawie 1000 zł bo P był prawnie jedynym żywicielem rodziny), na kościelny chcieliśmy zaczekać aż wyjdzie z wojska, ale miesiąc później dowiedziałam się, żę jestem w ciąży i pobraliśmy się w styczniu. Wtedy byłam na studiach zaocznych ekonomicznych, których nie skończyłam przez ciążę. Urodziła się Klaudia a dwa lata później Amelka. W tym roku zaczęłam studia też zaocznie - filologia angielska. Z rodzicami nie utrzymuje kontaktu, na moich ślubach nie byli, swoich wnuczek nie znają a mieszkają 4 km od nas.
Ciekawa jestem czy którejś z Was będzie się chciało to przeczytać.

PRZEPRASZAM, żE MARUDZę
Mi sie chcialo i przeczytalam
Przykre ze mialas takie dziecinstwo:no::no::no:Nie wiem co Tobie napisac:no::-(Teraz jestes szczesliwa mam i zona :tak::tak::tak:Masz cudowne dzieci i meza:tak::tak::tak:

Ale dostała wiadomość PM :szok: Panianka mi " nie ładnie " odpisła na posta, dałam jej kartkę, ale niestety dopiero jak go zedytowała :eek: A potem dostałam od niej taka wiadomość:

jak dla mnie to ostrzeżenie możecie sobie wsadzić to forum jest i tak beznadziejne i możecie usunąć moje konto i tak mam to gdzieś!!! sama napisałaś ironicznie a później donosisz konfidentko, GNĘBIĆ KONFITURY!!!!!!!!!!!!!!!!! FRAJERKA ETC.

A to link do jej profilu

Forum BabyBoom - Zobacz Profil: ola652

Nie wiem, czy ruszać tę sprawę, czy zostawić :eek:

As, dobrze, ze ktoś za tobą stoi :)
wiesz co:szok::szok::szok::szok::szok::szok:ja bym to zgłosiła kurcze to chore przecież forum nie jest od obrażania innych tylko od wymieniania się poglądami:szok::szok::szok::szok:

Ale dostała wiadomość PM :szok: Panianka mi " nie ładnie " odpisła na posta, dałam jej kartkę, ale niestety dopiero jak go zedytowała :eek: A potem dostałam od niej taka wiadomość:

jak dla mnie to ostrzeżenie możecie sobie wsadzić to forum jest i tak beznadziejne i możecie usunąć moje konto i tak mam to gdzieś!!! sama napisałaś ironicznie a później donosisz konfidentko, GNĘBIĆ KONFITURY!!!!!!!!!!!!!!!!! FRAJERKA ETC.

A to link do jej profilu

Forum BabyBoom - Zobacz Profil: ola652

Nie wiem, czy ruszać tę sprawę, czy zostawić :eek:

As, dobrze, ze ktoś za tobą stoi :)
Ja bym tego tak nie zostawiła, jak życzy sobie usunięcia konta to trzeba spełnić jej życzenie

Nie przepraszaj nie marudzisz.
Każda z nas ma jakiś bagaż .
Czesc Twojej historii to również moja historia ,ale nie ojciec a mojej mamy brat.:sorry::sorry::sorry:
Doskonale Cię rozumiem i wiem co czujesz.:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Przykro mi,że musiałaś przez to przejść.
Teraz już będzie tylko lepiej.:tak::-):-)

:szok::szok::szok::eek::eek::eek::eek::eek:
Jest lepiej, ale mam okropny żal do rodziców.

Oriflame boże ty dzieciństwo miałaś jak z horroru:-:)-:)-(boże jak mama mogła na to pozwalać??????????nie dziwię się że nie utrzymujesz z nimi kontaktu:no::no:ja też bym nie chciała żeby moje dzieci miały kontakt z dziadkiem który może je molestować:no::no::no::no:dobrze że umiałaś się po tym podnieść że masz wsparcie w mężu jego rodzicach:tak::tak:trzymaj się kochana:tak:
Dzieki za wsparcie.

Może Wam i marudziłam, ale tak psychicznie jestem zmęczona moim dzieciństwem i innymi problemami, że ja czasami tak mam i współczuję mojemu mężowi jak na niego padnie. PRZEPRASZAM WAS JESZCZE RAZ

Tak teraz jestem szczęśliwa, cociaz to wraca.

Oriflame ty nas nie przepraszaj jak widzisz my tu o wszystkim piszemy dzielimy się swoimi smutkami i radościami:tak:wiesz jak to jest smutki dzielone skimś staja sie o połowe mniejsze a radości 2 razy większe:tak::tak::tak::tak:
Dowikluś ja tez mam strach przed puszczaniem dzieci na podwórko nie zostawiam ich samych na placu zabaw .....chore czasy za mojego dzieciństwa było inaczej...owszem straszyli nas jakąś czarną wołgą itp ...ale ganialismy do nocy po dworze robiliśmy szałasy w lesie i nic się nikomu nie działo.........

Ja bym tego tak nie zostawiła, jak życzy sobie usunięcia konta to trzeba spełnić jej życzenie

Jest lepiej, ale mam okropny żal do rodziców.

Dzieki za wsparcie.

Może Wam i marudziłam, ale tak psychicznie jestem zmęczona moim dzieciństwem i innymi problemami, że ja czasami tak mam i współczuję mojemu mężowi jak na niego padnie. PRZEPRASZAM WAS JESZCZE RAZ

Tak teraz jestem szczęśliwa, cociaz to wraca.
Jeśli to wraca to potrzebny Ci dobry psycholog i terapia.
Sama się z tym nie uporasz.:no:
Wiem co piszę.
Na kilkanaście lat zatarłam ślady przeszłości a niedawno pojawiły się spowrotem.
Czasmi przypominają mi się nawet jakies niemiłe szczegóły.
Cięzko z tym zyć,ale trzeba.:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Idę po małego do szkoły.
Ciekawa jestem co mnie dziś spotka.
Na samą myśl już mnie brzuch boli....

Ostatnia edycja:
Oriflame ty nas nie przepraszaj jak widzisz my tu o wszystkim piszemy dzielimy się swoimi smutkami i radościami:tak:wiesz jak to jest smutki dzielone skimś staja sie o połowe mniejsze a radości 2 razy większe:tak::tak::tak::tak:
Dowikluś ja tez mam strach przed puszczaniem dzieci na podwórko nie zostawiam ich samych na placu zabaw .....chore czasy za mojego dzieciństwa było inaczej...owszem straszyli nas jakąś czarną wołgą itp ...ale ganialismy do nocy po dworze robiliśmy szałasy w lesie i nic się nikomu nie działo.........
MALINUS
No wlasnei ja za dzieciaki tez wluczylam sie stale po osiedlu do nocy i nigdy sie o niczym nie slyszalo
A na placu zabaw to bym tez nigdy przenigdy Ich nie zostawila:no::no::no:Ja jak na moim placu nie ma nikogo innego z dziecmi to nawet tam nie wchodze bo boje sie ze moze tam wejsc jakis dziwny typ:no::no::no:

MH
Co za wredna franca z tej OLI:no::no::no:Skad Jej przyszlo do glowy ze jakies dziecko moze nie zasluzyc na prezent Wielkanocny:szok::szok::szok::no::no::no::no:

...

Ja nie zostawiam dzieci samych u siebie na zamkniętym podwórku :no::no::no: Mieszkamy za blisko ulicy :no::no::no:

Raz widziałam scenę na treasie przelotowej przez miasto. Trasa, korek gigant, obok terasy domki jednorodzinne, w jednym otwarta bram wjazdowa i chłopiec około 6 lat, wylatuje z krzykiem podbiega do najbliższego auta stojącego w kroku, klepie po masce i wraca biegiem do domu, a za chwile to samo :no: Stałam tam ponad 20 min a nikt z domu się dzieckiem nie zainteresował :no: kobita z auta obok wezwała policje ( lato było to okna w autach pootwierane w korku )

reklama
Ja nie zostawiam dzieci samych u siebie na zamkniętym podwórku :no::no::no: Mieszkamy za blisko ulicy :no::no::no:

Raz widziałam scenę na treasie przelotowej przez miasto. Trasa, korek gigant, obok terasy domki jednorodzinne, w jednym otwarta bram wjazdowa i chłopiec około 6 lat, wylatuje z krzykiem podbiega do najbliższego auta stojącego w kroku, klepie po masce i wraca biegiem do domu, a za chwile to samo :no: Stałam tam ponad 20 min a nikt z domu się dzieckiem nie zainteresował :no: kobita z auta obok wezwała policje ( lato było to okna w autach pootwierane w korku )
boże czy rodzice nie potrafia zająć sie dziećmi??????kurcze gdyby raz no można nie zauważyc ale tyle czasu:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
zostaw go na kilka dni to zobaczy i napewno zmieni zdanie
:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

Do góry