reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

ja nt Twego dziecka milcze bo mnie zadziwia:szok:Mojej jeszcze troche do tego,ale kazde ma swoj rytm.Mimo to gratulejszyn dokonan:szok:;-):-)
A z tym rozliczeniem-ono jest po roku ale jesli mieszkasz w tym czasie na2ch chatach,czy 3ch nawet,z kazdej wypelniasz oddzielny wniosek z danymi landlorda i czasem wynajmu i skladasz razem:tak:;lacznie ma byc 12miesiecy (mam nadzieje ze zrozumiale napisalam)

Bo mnie się tak wydawało a znajomi mówili, że to po roku od mieszkania w danej chacie. Tylko z poprzedniej chaty nie mam danych landlorda:sorry:. Ale jak tylko M ma p60 to on nas rozlicza????

reklama
Asienko jeśli tylko M pracuje to on się rozlicza.
Za rent może się ubiegac o zwrot z ostatnich 5 lat jeśli tego wcześniej nie robił ;-)
My w zeszłym roku ubiegaliśmy się właśnie z 5 lat i nie wszędzie wpisywaliśmy PPS landlorda.Chyba wpisywaliśmy w jednym punkcie sam adres zamieszkania i też nam przeszło.;-)A zaznaczam,że w przeciągu 5 lat było chyba z 6 czy 7 domów,które zwiedzilismy :sorry:

Hej laski ale dzis piekny dzień:)
Didi 2 auta jak masz to P moze ubezpieczyc tylko jedno nie moze miec tych samych znizek na dwoch autach. Ty musisz ubezpieczyc na siebie a on moze byc jako drugi kierowca. Ja mam w Allianz bo najtaniej mi wyliczyli. Jak bedziesz ubezpieczac popros o windscren cover, bonus protection, i targuj sie z nimi ile wlezie.
Ide z Olivierem piec ciasteczka:)
milego dnia

Ale o co biega?bo jak ja byłam w taxie z moim p60 to mi babka powiedziała,że nic nie dostanę bo nie płaciłam któregoś tam taxu-ale w zeszłym roku pamiętam,że kserowała wszystkie rachunki itp a teraz słowem się nie odezwała:szok:

:eek::eek::-D:-Djuz sie wygrzebałam,wysłali mi drugi list z CHB:-)na nowy adres a ze wysłali poprzedni dopiero 22 lutego to nie zatrzymają mi teraz:tak:a co do FISu to przyjdzie babka sprawdzic ile mam dzieci:eek:szkoda mi słów na ten temat:no:
hehe..to moze Ci jakies podrzucic jeszcze?zawsze to wiecej:-D

Asienko jeśli tylko M pracuje to on się rozlicza.
Za rent może się ubiegac o zwrot z ostatnich 5 lat jeśli tego wcześniej nie robił ;-)
My w zeszłym roku ubiegaliśmy się właśnie z 5 lat i nie wszędzie wpisywaliśmy PPS landlorda.Chyba wpisywaliśmy w jednym punkcie sam adres zamieszkania i też nam przeszło.;-)A zaznaczam,że w przeciągu 5 lat było chyba z 6 czy 7 domów,które zwiedzilismy :sorry:
my chyba nawet lepiej ale wszedzie bez umowy i potwierdzenia wplaty rentu-glupki:zawstydzona/y:

Ale o co biega?bo jak ja byłam w taxie z moim p60 to mi babka powiedziała,że nic nie dostanę bo nie płaciłam któregoś tam taxu-ale w zeszłym roku pamiętam,że kserowała wszystkie rachunki itp a teraz słowem się nie odezwała:szok:
No jeśli nie masz odprowadzanego podatku (choc przy Twoich zarobkach powinnaś miec na bank) to nie odliczysz niczego.
Spójrz na P60 i rubryka J7 tam pisze ile możesz miec do zwrotu.
Można też sobie odliczyc wywóz śmieci,ale to najwięcej zwrócą 80 euro,zawsze coś ;-)

Didi znalazłam coś takiego,może się przyda:
Dwa Ubezpieczenia Aut Na Jedna Osobe-mozliwe? - Forum Gazeta.ie

Madbebe no my też z poprzedniej chaty nie mamy żadnych odcinków,że płaciliśmy,ale dawaliśmy landlordowi do ręki,mamy umowę,ale nie podpisaną :-p

No jeśli nie masz odprowadzanego podatku (choc przy Twoich zarobkach powinnaś miec na bank) to nie odliczysz niczego.
Spójrz na P60 i rubryka J7 tam pisze ile możesz miec do zwrotu.
Można też sobie odliczyc wywóz śmieci,ale to najwięcej zwrócą 80 euro,zawsze coś ;-)

Didi znalazłam coś takiego,może się przyda:
Dwa Ubezpieczenia Aut Na Jedna Osobe-mozliwe? - Forum Gazeta.ie

Madbebe no my też z poprzedniej chaty nie mamy żadnych odcinków,że płaciliśmy,ale dawaliśmy landlordowi do ręki,mamy umowę,ale nie podpisaną :-p
No właśnie niewiedzieć czemu mam przy J7-0:szok:Pierwszy raz się tak zdarzyło.Nie wiem o co chodzi,ale za to J miał sumkę ale też ani za olej,ani za śmieci ani nic innego babka niw wzięła:crazy:

madbebe to podrzuc mi córcie:-)i od lubiczanki zabiore:-D

kolejny problem:wściekła/y:dostałam nowy dysk bo przelałam ubezpieczenie i dysk przyszedl na stare auto:eek:znowu pech:confused2:

reklama
Do góry