G
Georgina
Gość
Ja Małej założyłam Dada trójkę, ale kurnaaa jakie to duże
No ale wysokie to może nie będzie mi się przesikiwała bo nieraz całe plecy były w siusiach albo kupce.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja tez zauwazylam ze antos patrzy na telewizornieJa wlasnie tez nie pozwalam. Czasem wrecz musze tv wylaczac bo jak Malego odwroce tylem albo bokiem to sie skubany tak w jego strone przekreca ze malo ze lezaka nie wypadnie :-) Raz z mama zrobilysmy kroliczka doswiadczalenego z mojego dziecka- zauwazylam ze zapatrzyl sie w tv, wylaczylysmy - skwierczy, wlaczylam - totalna hipnoza i duze oczy
i tak kilka razy powtorzylysmy zeby sie upewnic ze to nie przypadek. Komicznie to wygladalo ale tez mi pokazalo jak silnie na niego to dziala i ze to nie jest zabawka dla dzieci
![]()
dziewczyny u nas wyszlo ze tez zabki..my tlko sie przywitamy i napiszemy ze ząbkujemy na calego! to marudzenie, placz i prezenie to nie efekt przestawienia kapieli! dolna prawa jedynka jest juz widoczna.. nie jest łatwo... jedziemy na viburcolu. 3majcie sie Papa
Hmm, mój Staś uważam od oglądania bajek bardzo się rozwinął w mowie, potrafi używać różnych zwrotów czy powiedzeń w odpowiednim kontekście, ma ogromny zasób słów i mówi bardzo wyraźnie. Oczywiście my też nad nim pracujemy, poprawiamy go gdy popełnia błędy. Dziś miał teatrzyk o zdrowiu i mówi, że w buzi ząbki atakuje PRĄDNICAKurcze a ja nie daję Mysi oglądać tv bo się naczytałam i nasłuchałam, że to opóźnia rozwój dziecka..W sumie jak patrzę na bratanków i siostrzeńca od J i moją dawną podopieczną to mogłaby to być prawda. Wychowani niemal na samym tv i do dziś ledwo mówią. A moi bratankowie mają ponad 3 lata
Ale mi się wydaje osobiście, że najwięcej w tym winy braku czasu rodziców wobec dziecka.
Ja też poproszę o przepis, normalnie napaliłam się jak szczerbaty na suchara :-)Mialam taka chcice na krewetki ze sobie zrobilam makaronik z warzywkami krewetkami oliwa i sosem sojowym mniam ale i tak chodza za mna takie king sizy w ciescie smazone mniam ale z racji tego ze jestem na tej cholernej diecie to odpada w koncu w poniedzialek wazenie a dzis juz mamy czwartek![]()
A pozatym MAM PYTANKO DO MAM KTORE JUZ NIE KARMIA PIERSIA TZW. BUTELKOWYCH.... CZY JUZ WSZYSTKIE DOSTALYSCIE @ ????
a i jak dlugo karmilyscie z piersi ...
ja 1 miesiac teraz miesiac juz na samej butelce i dalej nie mam @ i sie martwie
spac mi to nie daje![]()
Ja dostalam po 2 tyg od odstawienia od piersi
Ja już tak miałam dwa razy , raz w 4 tygodniu a drugi raz w 8. Po czym nagle mały robił się dużo większy i bystrzejszy. Trzeba to przetrzymaćMoje piersi niestety od 1,5 miesiąca ani razu nei były "pełne", tylko zawsze są miękkie więc myslalam,ze pokarm stracilam i głodny chodzi. Laktatorem tez prawie nic nie odciągałam (potem doszłam do tego ze laktatorem moge sciagac z piersi tylko jak mały ssie drugą, bo inaczej mleko sie nei chce produkować). Będzie lepiej, trzeba to przetrzymać...
Może ja jestem jakaś inna, ale dla mnie karmienie piersią to tylko męka. Od samego początku
![]()
Kurcze a ja nie daję Mysi oglądać tv bo się naczytałam i nasłuchałam, że to opóźnia rozwój dziecka..W sumie jak patrzę na bratanków i siostrzeńca od J i moją dawną podopieczną to mogłaby to być prawda. Wychowani niemal na samym tv i do dziś ledwo mówią. A moi bratankowie mają ponad 3 lata
Ale mi się wydaje osobiście, że najwięcej w tym winy braku czasu rodziców wobec dziecka.
załamka na całego:-(
mały ma anemie ja mam niedowage i anemie ponad 20kg schudlam dalej lekarka mi karze jesc tylko ziemniaki ryż i tego indyka ppzrez ta chora diete mleko jest bezwartościowe a maly i tak kupy nie robi jedyne co dobre to te glodzenie i karmienie co 3 godz kolki trwaja tylko godz a nie caly dzien
nie widze sensu dziecko za duze waga 7500 i ma anemie a ja mam nic nie jesc on zaraz bedzie mial 3mc ja umre na tym ryzu juz mi sie w glowie kreci jestem zalamana na calego zyc sie niechce co jeszcze mnie spotka za co to wszystko?????????????
pozdrawiam![]()
dziewczyny u nas wyszlo ze tez zabki..
widac dwie jedynczki na dole...
bedzie miedzy nimi furtka chyba bo sa w malym odstepie od siebie...
masujemy dziaselka zeby im pomoc...