reklama
hahaa ja jutro mam wychodne i z M jutro wybieramy się sami na jakis wypad
może do jakiejś knajpki skoczymy,trzeba się na chwilke oderwac od pampersów
ach..juz się doczekać nie mogę
![]()
Wielki dzien!

NeSSi
Moderatorka
Nie chcę zapeszać, ale nocka zaczyna sie powoli normować ... oprócz wczorajszej męki z usypianiem 
Zasnął koło 19:00 spał do ..........23:40! potem wstał o 3:00 i znowu śpi! w tym czasie juz problemów z usypianiem nie było... ładnie zjadł ,do odbicia ,zmiana pampa i palulu! nawet oka nie otworzył ......a ja w końcu pospałam
w dzień się za niego wezmę z tym cyckiem, czekam do poniedziałku na lezaczek, ale póki co to dzisiaj idę pakuję go w wózek i idę na spacer dłuuuugi
na dworzu o cyckach nie myśli ...mi się wydaje, że on albo żarłok, albo rośnie i stąd takie ilości pokarmu zjada ...w nocy ssał z dwóch piersi
mimo, że obie były na maxa pełne, boję sie, że na dniach będe miała zastoje ...
Poczekam jeszcze ze 2 dni, może wszystko wróci do normy a jak nie to idziem do pediatry ...
dzisiaj 4 dzień męki albo w końcu odsapne 
Zasnął koło 19:00 spał do ..........23:40! potem wstał o 3:00 i znowu śpi! w tym czasie juz problemów z usypianiem nie było... ładnie zjadł ,do odbicia ,zmiana pampa i palulu! nawet oka nie otworzył ......a ja w końcu pospałam

Poczekam jeszcze ze 2 dni, może wszystko wróci do normy a jak nie to idziem do pediatry ...

Ostatnia edycja:
NeSSi
Moderatorka
Moja kruszyna robi to samo.. a przy tym ślini sie niemiłosiernie..
jak sie nie ma pieluchy na ramieniu przy jej noszeniu to bankowo zostaje sie obslimtanym![]()
''Ślinienie się niemowląt nie zawsze jest objawem ząbkowania. Między 2 a 3 miesiącem życia rozpoczyna się normalne wydzielanie śliny. Maluch musi jednak nauczyć się połykać wydzielaną ślinę, by jej nadmiar nie wyciekał z buzi. Jednak nie wszystkie dzieci opanowują sztukę połykania śliny od razu. Część z nich dość długo tego się uczy. Zanim dojdą do perfekcji – nadmiar śliny wycieka im z ust. Ślinienie jest czasem tak obfite, że może budzić niepokój opiekunów. Wycieki śliny znacznie się zmniejszają, kiedy niemowlę zacznie kontrolować jej ilość w ustach i opanuje odruch połykania wydzieliny ślinianek.''
żródło:PortalDentystyczny.pl - wybielanie zębów - stomatologia - dentysta - stomatolog - gabinety stomatologiczne
Tak sobie przypomniałam o tym
NeSSi jesteś dzielna!!! Brawo!!!Kolejne nocki będą jeszcze lepsze zobaczysz, zawsze konsekwencja opłaca się;-) Ja jestem zdania ze lepiej pomeczyć sie kilka nocy a to później procentujeNie chcę zapeszać, ale nocka zaczyna sie powoli normować ... oprócz wczorajszej męki z usypianiem
Zasnął koło 19:00 spał do ..........23:40! potem wstał o 3:00 i znowu śpi! w tym czasie juz problemów z usypianiem nie było... ładnie zjadł ,do odbicia ,zmiana pampa i palulu! nawet oka nie otworzył ......a ja w końcu pospałamw dzień się za niego wezmę z tym cyckiem, czekam do poniedziałku na lezaczek, ale póki co to dzisiaj idę pakuję go w wózek i idę na spacer dłuuuugi
na dworzu o cyckach nie myśli ...mi się wydaje, że on albo żarłok, albo rośnie i stąd takie ilości pokarmu zjada ...w nocy ssał z dwóch piersi
mimo, że obie były na maxa pełne, boję sie, że na dniach będe miała zastoje ...
Poczekam jeszcze ze 2 dni, może wszystko wróci do normy a jak nie to idziem do pediatry ...dzisiaj 4 dzień męki albo w końcu odsapne
![]()

Nio Emwu bedziesz z synem na disco chodzić;-) a z nowym biustem zrobisz furorę:-)Monia powiedz jak Ty to robisz ze tak swietnie wygladasz..??
wlasnie obejrzalam Twoje foty na nk.. no laska z Ciebie nie z tej ziemii..;O
wygladasz na 20 lat a nie 34
jeszcze z Maxem na dyskoteki bedziesz chodzic jako jego siostra a nie mama![]()
Mnie ostatnio jak gdzies o wiek pytano ledwo mi przez usta przeszło trzydzieśćio wieku mi prosze nie przypominac ... za tydzien koncze 30 !!!

Tez tak uważam, niby po co taki maluszek ma tv ogladać? lepiej lustro przed nim postawić, będzie miał wielka frajdę;-)2,5 roczku to rozumiem,ze dziecko moze ogladac troche,ale nie w wieku niemowlecym![]()
U nas podobnie, Antoś może oglądać tv dziennie przez godzinkę, włączamy mu cbebeies albo jimjam, czyli kanały dla maluszków gdzie sa naprawdę fajne bajeczki od których dziecko może sie czegoś nauczyć.Hmm, mój Staś uważam od oglądania bajek bardzo się rozwinął w mowie, potrafi używać różnych zwrotów czy powiedzeń w odpowiednim kontekście, ma ogromny zasób słów i mówi bardzo wyraźnie. Oczywiście my też nad nim pracujemy, poprawiamy go gdy popełnia błędy. Dziś miał teatrzyk o zdrowiu i mówi, że w buzi ząbki atakuje PRĄDNICAAle to kwestia, że źle usłyszał, bo gdy go poprawiłam pięknie powiedział, że to próchnica. Za to moi bratankowie (6,5 roku) mówią fatalnie. Do tej pory zamiast R jest L
Aha, Staś te bajki zaczął oglądać jak miał ze 2,5 roczku, jako niemowlę nie.
I też zaczął poźno ogladać, na poczatku ogladał teletubisie, naprawde fajnie sie na nich skupiał i ta bajka przyciaga uwage maluszków bo tubisie sa wielkie, wolno sie poruszają a dziecko za nimi nadąza

Ale jak Emwu napisała, każdy swoją szkołę wychowania ma;-)moja znajoma np 1,5 roczna córkę meczy gadaniem, jak mała przeskrobie to zamyka sie z nia w pokoju i jej wykład daje, nie wiem jaki to ma sens

ja uznaje i stosuje od samego poczatku metody wychowawcze Tarcy Hoog no i zbliżone od niej super niani

Ojoj!! Już??? no ale różnie bywa...dziewczyny u nas wyszlo ze tez zabki..
widac dwie jedynczki na dole...
bedzie miedzy nimi furtka chyba bo sa w malym odstepie od siebie...
masujemy dziaselka zeby im pomoc...
Daffi a jak Julka???
No Kochana przydałby Ci sie sen, o 4 na bb?? hehe wariatka;-);-);-)Idę dalej spać myśle, że do 6:00 spokojnie mogę jeszcze pokimać)
NeSSi
Moderatorka
No Kochana przydałby Ci sie sen, o 4 na bb?? hehe wariatka;-);-);-)
ale po karmieniu
reklama
Wstał po 6:00 i znowu śpi , wraca do swoich wczesniejszych pór karmienia) mdleje ze szczęścia
(odpukac, odpukać) aby na następne dni tez było dobrze![]()
Zobaczysz, będzie dobrze