reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
haha:) a ja jutro mam wychodne i z M jutro wybieramy się sami na jakis wypad:) może do jakiejś knajpki skoczymy,trzeba się na chwilke oderwac od pampersów ;) ach..juz się doczekać nie mogę :p

Wielki dzien! :tak: A ja negocjuje zeby moj R nie robil sam w piatek zakupow bo ja w sobote chce sie rozerwac. Doszlo do tego ze zakupy spozywcze to dla mnie mega rozrywka :-D bo nie mamy tu absolutnie nikogo z kim moglibysmy zostawic dziecko i sobie wyjsc.

Nie chcę zapeszać, ale nocka zaczyna sie powoli normować ... oprócz wczorajszej męki z usypianiem :)

Zasnął koło 19:00 spał do ..........23:40! potem wstał o 3:00 i znowu śpi! w tym czasie juz problemów z usypianiem nie było... ładnie zjadł ,do odbicia ,zmiana pampa i palulu! nawet oka nie otworzył ......a ja w końcu pospałam :tak: w dzień się za niego wezmę z tym cyckiem, czekam do poniedziałku na lezaczek, ale póki co to dzisiaj idę pakuję go w wózek i idę na spacer dłuuuugi :tak: na dworzu o cyckach nie myśli ...mi się wydaje, że on albo żarłok, albo rośnie i stąd takie ilości pokarmu zjada ...w nocy ssał z dwóch piersi :eek: mimo, że obie były na maxa pełne, boję sie, że na dniach będe miała zastoje ...

Poczekam jeszcze ze 2 dni, może wszystko wróci do normy a jak nie to idziem do pediatry ...:eek: dzisiaj 4 dzień męki albo w końcu odsapne :)

Ostatnia edycja:
Wstał po 6:00 i znowu śpi , wraca do swoich wczesniejszych pór karmienia :)) mdleje ze szczęścia :-D

(odpukac, odpukać) aby na następne dni tez było dobrze :)

Moja kruszyna robi to samo.. a przy tym ślini sie niemiłosiernie..
jak sie nie ma pieluchy na ramieniu przy jej noszeniu to bankowo zostaje sie obslimtanym :p

''Ślinienie się niemowląt nie zawsze jest objawem ząbkowania. Między 2 a 3 miesiącem życia rozpoczyna się normalne wydzielanie śliny. Maluch musi jednak nauczyć się połykać wydzielaną ślinę, by jej nadmiar nie wyciekał z buzi. Jednak nie wszystkie dzieci opanowują sztukę połykania śliny od razu. Część z nich dość długo tego się uczy. Zanim dojdą do perfekcji – nadmiar śliny wycieka im z ust. Ślinienie jest czasem tak obfite, że może budzić niepokój opiekunów. Wycieki śliny znacznie się zmniejszają, kiedy niemowlę zacznie kontrolować jej ilość w ustach i opanuje odruch połykania wydzieliny ślinianek.''

żródło:PortalDentystyczny.pl - wybielanie zębów - stomatologia - dentysta - stomatolog - gabinety stomatologiczne

Tak sobie przypomniałam o tym :))

Nie chcę zapeszać, ale nocka zaczyna sie powoli normować ... oprócz wczorajszej męki z usypianiem :)

Zasnął koło 19:00 spał do ..........23:40! potem wstał o 3:00 i znowu śpi! w tym czasie juz problemów z usypianiem nie było... ładnie zjadł ,do odbicia ,zmiana pampa i palulu! nawet oka nie otworzył ......a ja w końcu pospałam :tak: w dzień się za niego wezmę z tym cyckiem, czekam do poniedziałku na lezaczek, ale póki co to dzisiaj idę pakuję go w wózek i idę na spacer dłuuuugi :tak: na dworzu o cyckach nie myśli ...mi się wydaje, że on albo żarłok, albo rośnie i stąd takie ilości pokarmu zjada ...w nocy ssał z dwóch piersi :eek: mimo, że obie były na maxa pełne, boję sie, że na dniach będe miała zastoje ...

Poczekam jeszcze ze 2 dni, może wszystko wróci do normy a jak nie to idziem do pediatry ...:eek: dzisiaj 4 dzień męki albo w końcu odsapne :)
NeSSi jesteś dzielna!!! Brawo!!!Kolejne nocki będą jeszcze lepsze zobaczysz, zawsze konsekwencja opłaca się;-) Ja jestem zdania ze lepiej pomeczyć sie kilka nocy a to później procentuje:tak:
Monia powiedz jak Ty to robisz ze tak swietnie wygladasz..??
wlasnie obejrzalam Twoje foty na nk.. no laska z Ciebie nie z tej ziemii..;O
wygladasz na 20 lat a nie 34 ;)
jeszcze z Maxem na dyskoteki bedziesz chodzic jako jego siostra a nie mama :-D
Nio Emwu bedziesz z synem na disco chodzić;-) a z nowym biustem zrobisz furorę:-)

o wieku mi prosze nie przypominac ... za tydzien koncze 30 !!!
Mnie ostatnio jak gdzies o wiek pytano ledwo mi przez usta przeszło trzydzieśći:szok: Stara juz jestem:-(

2,5 roczku to rozumiem,ze dziecko moze ogladac troche,ale nie w wieku niemowlecym:no:
Tez tak uważam, niby po co taki maluszek ma tv ogladać? lepiej lustro przed nim postawić, będzie miał wielka frajdę;-)
Hmm, mój Staś uważam od oglądania bajek bardzo się rozwinął w mowie, potrafi używać różnych zwrotów czy powiedzeń w odpowiednim kontekście, ma ogromny zasób słów i mówi bardzo wyraźnie. Oczywiście my też nad nim pracujemy, poprawiamy go gdy popełnia błędy. Dziś miał teatrzyk o zdrowiu i mówi, że w buzi ząbki atakuje PRĄDNICA :-D:-D:-D Ale to kwestia, że źle usłyszał, bo gdy go poprawiłam pięknie powiedział, że to próchnica. Za to moi bratankowie (6,5 roku) mówią fatalnie. Do tej pory zamiast R jest L :szok:
Aha, Staś te bajki zaczął oglądać jak miał ze 2,5 roczku, jako niemowlę nie.
U nas podobnie, Antoś może oglądać tv dziennie przez godzinkę, włączamy mu cbebeies albo jimjam, czyli kanały dla maluszków gdzie sa naprawdę fajne bajeczki od których dziecko może sie czegoś nauczyć.
I też zaczął poźno ogladać, na poczatku ogladał teletubisie, naprawde fajnie sie na nich skupiał i ta bajka przyciaga uwage maluszków bo tubisie sa wielkie, wolno sie poruszają a dziecko za nimi nadąza:tak:
Ale jak Emwu napisała, każdy swoją szkołę wychowania ma;-)moja znajoma np 1,5 roczna córkę meczy gadaniem, jak mała przeskrobie to zamyka sie z nia w pokoju i jej wykład daje, nie wiem jaki to ma sens:no: przeciez takie dziecko nieiwiele z tego kazania rozumie a powinno sie powiedzieć dziecku co zrobiło zle ale dopiero po tym jak sie uspokoi i przeprosi.
ja uznaje i stosuje od samego poczatku metody wychowawcze Tarcy Hoog no i zbliżone od niej super niani:tak: Syn jest ułożony, grzeczny, nie mam z nim problemów;-)
dziewczyny u nas wyszlo ze tez zabki..
widac dwie jedynczki na dole...
bedzie miedzy nimi furtka chyba bo sa w malym odstepie od siebie...
masujemy dziaselka zeby im pomoc...
Ojoj!! Już??? no ale różnie bywa...
Daffi a jak Julka???
Idę dalej spać myśle, że do 6:00 spokojnie mogę jeszcze pokimać :))
No Kochana przydałby Ci sie sen, o 4 na bb?? hehe wariatka;-);-);-)

Co do ślinienia to pamietam Antos zaczął się ślinić około 3 m-ca a pierwszy ząb mu wyszedł dopiero po 8 miesiącu, więc spokojnie, nie ma co sie obawiać, że zaraz ząbek się pojawi;-)

reklama
Do góry