reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Tez mi sie dziwnie przyzwyczaic do nowego wygladu strony a tak poza tym to dostalam dzis w koncu @ ;-)

a skad wiesz ze to okres ? bo to dopiero widze masz 8 tyg po porodzie a ja mialam przerwe tez po 5 juz polug sie skonczyl a za 2 tyg czyli w 7 poleciala krew moze to okres byl :-D a ja sie maryeie ze go nie ma.... ale tylko 3 -4 dni no i w lutym nie bylo .... juz ehhhhh juz sama niewiem

reklama
tak wogole czesc dziewczynhy ja dzis na chwile tylko...

ale beznadziejnie zmienili wyglad :( a bylo tk kolorowo fajnie haaaa

Orientujecie się może do jakiego wieku dziecko używa karuzelę na łóżeczko :confused2: Zastanawiam się czy w naszym przypadku nie jest już za późno na taki zakup :no: Może ona pomogłaby Maćkowi zasypiać ;-) Choć z drugiej strony wprowadzanie 'nowości' przy usypianiu nie jest raczej zalecane :no:
Moja Martynka uwielbia karuzelę, ale przed snem jej nie puszczam bo kiedyś tak zrobiłam to mi się totalnie dobudziła. Martynka od jakiegoś tygodnia zasypia ok 20ej i wolę by miała tę godzinę stałą.

Hej Wam
Co do zajmowania się dzieckiem przez faceta......
Luuuzna szczerze Ci współczuję.
Mój J może nie zajmuje się dużo Malutką, ale zajmuje. Pewnie gdyby nie był śpiochem i nie spał do 12, 13 kiedy ma na 14 do pracy lub nie spał do 16 po nockach to by więcej pomagał przy Małej. A ja jestem taka, że jak chce chłopina sobie tyle spać to niech sobie śpi. Nie 'łazi' mi przynajmniej pod nogami jak sprzątam hehe. Ja kiedy potrzebuję pomocy to jestem w stanie go obudzić i bez niczego wstanie. Ale ja sobie świetnie radzę z Martynką, jest dosyć bezproblemowym dzieckiem, potrafi się sobą zająć czy to na macie, czy pod karuzelką czy we wózku oglądając wszystko wokół. Karmię Małą i sobie wtedy np oglądam ulubiony serial. Kiedy Mała się sobą zajmuje to ja sprzątam cały dom. I mam posprzątane, poprane, poprasowane, ugotowane.
J bawi się z Małą, nakarmi jak mu dam butlę lub jak mu powiem to sam robi mleko i ją karmi. Czasem specjalnie mu daję Małą choć nie mam nic do roboty, by się nią pozajmował trochę. Lubi ją kąpać lub być przy kąpieli. Mała lubi jak J chlapie ją w wodzie. Lubi jak J robi jej 'samoloty' (no to już poza kąpielą:p).
Co do zapominania ojca czy nie poznawania go to racja, może takie coś być. J pracuje na 3 zmiany, śpi długo, też ma takie obawy co by się go dziecko potem nie bało, dlatego nieraz od siebie spędza czas z córą.
Zauważyłam, że ja jestem taka, że wolę sama coś zrobić przy Małej, np przewinąć, wstawać do niej w nocy, bo wtedy wiem, że wszystko jest cacy, jak należy. Ja w nocy przewijam Małą, nie tylko karmię, jak J wstawał kiedyś do niej w nocy to nie przewijał i miałam nad ranem przesikaną córkę na maxa. Lub co gorsza przekupkaną. Ja jej też smaruję pupę jeżeli jest taka potrzeba, J nie myśli o takich rzeczach.
Taka Zosia samosia ze mnie przy wychowywaniu i zajmowaniu się Małą. Lubię tak.
Zdaję sobie jednak sprawę z tego, że z czasem Mała może być do mnie szalenie przywiązana a z J np nie będzie chciała zostawać. Dlatego wiem, że trzeba to zmienić.
Mała jak mnie widzi ma buzię szeroką uśmiechniętą, jak gdzieś idę z jej pola widzenia to patrzy gdzie ja idę. Jak daję ją J na ręce to wpierw z dystansem do niego podchodzi, dopiero potem jest OK.
Czasem kiedy mam zły dzień uczepiam się o wszystko. Nawet o to, że tak mało czasu spędza z Małą choć w gruncie rzeczy mi osobiście to tak bardzo nie przeszkadza, ale wtedy czepiam się o wszystko.

A czasem.. czasem bo czasem, ale zdarza się, że to u J na rękach Martynka się uspokaja a przy mnie marudzi:p To chyba od jej humorku zależy.

Co do szaty forum jak tu weszłam to pomyślałam, że chyba zlikwidowali forum i cosik innego powstało:p
Ale podoba mi się.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć Dziewczynki!
Ale mi się za Wami tęskni. Niestety na tygodniu nie mam szansy usiąść do kompa. Już się nawet z mężem zastanawialiśmy nad przeniesieniem kompa do pokoju, w którym rezydujemy. Ale wtedy nie byłoby nawet gdzie się ruszyć.
Widziałam, że na ostatnich stronach pojawił się temat spacerów. My w sumie wychodzimy od niedawna (jakoś tak wyszło), ale jak dotąd Ala nie lubi całego ubierania i pierwsze 5 min spaceru to wrzask totalny.
W dzień śpi różnie raz po każdym karmieniu pośpi do godzinki a innego dnia zrobi sobie dwie 15 min drzemki. Nadal nam trochę ulewa, ale jest już lepiej. Dopóki ładnie przybiera, trzymam się tego co napisała mea: ulewanie to nie problem dziecka tylko prania. Ogólnie rośnie nam mała śmieszka i mam nadzieję, że taka pogodna zostanie. Poza uroczymi uśmiechami Ala prowadzi cudowne dialogi, jeśli tylko ma z kim:)
Temat mężów: mój jest kochany. Zrobi wszystko: uprasuje ubranka, wygotuje butelki, nosi i przewija Mała, w razie potrzeby wstaje ze mną w nocy. Czasem coś tam zrobi nie tak, ale nie śmiem na niego narzekać. pewnie gdybym była mniej zmęczona to nie zwracałabym uwagi na jego niedociągnięcia a tak czasami cierpliwości brak.
Do nowej szaty graficznej strony muszę się przyzwyczaić, chwilowo czuję się jakbym trafiła na inne forum.
Później postaram się wstawić zdjęcie Ali, żeby Wam przypomnieć moją Niunię i sama jestem ciekawa jak też rosną Wasze dzieciaczki.
Tymczasem pozdrawiam gorąco!

Wika no wiesz wyglada to jak okres hihi w sumie nie krwawie juz od ponad 3 tygodni wiec mysle ze to to moze Ty juz mialas swoj a nawet nie wiedzialas skoro krwawilas 3-4 dni ja tam mam taki okres zawsze;)

Moka witaj milo Cie znow "czytac" hihi szkoda ze nie mozesz tego kompa przeniesc no w sumie to moze byc problem ja mam laptopa na oparciu od rogowki to jego stale miejsce a malego zawsze obok na pieluszce albo w lozeczku wiec wystarczy ze sie obroce i moge cos podcztrac albo napisac a i tak nieraz nie ma czasu:)

reklama
Do góry