reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Zajecia mam akurat kiedy maz nie ma. A jesli nam sie nakladaja- raz w tyg tak jest to kolezanka posiedzi z mala, ewentualnie ide na zajecia o innej godzinie- z inna grupa. Gorzej z nauka bo wieczorami maluch chce miec nas ciagle przy sobie ale i na to sa sposoby- notratki w jednej rece a Lidka przytrzymywana druga. Albo córa w nosidelku a ja sie ucze. Kreatywni musimy byc;)Gdyby mi jeszcze ktos dobe wydluzyl to w ogole byloby super

Jak zdawalam mature to Ernest mial 2 miesiace. Uczylam sie z nim na ramieniu. Do tej pory pamietam jak go nosilam i spiewalam mu wzory matematyczne. Mial radoche :)

reklama
Jak zdawalam mature to Ernest mial 2 miesiace. Uczylam sie z nim na ramieniu. Do tej pory pamietam jak go nosilam i spiewalam mu wzory matematyczne. Mial radoche :)
No własnie- jesli sytuacja nas do czegos zmusi to okazuje sie ze to wcale nie jest takie trudne. No i czlowiek jednak umie lepiej organizowac sobie czas. Moja mama przestala sie martwic o moje egzaminy kiedy dowiedziala sie o ciazy- powiedziala ze ja to taka na przekor jestemn i teraz na pewno sobie poradze bo wiekszosc myslala ze wezme dziekanke. I chyba miala racje- teraz zeby tej "wiekszosci" pokazac, ucze sie nawet wiecej niz wczesniej

Laski muszę się wyżalić:-(
T nie pomaga mi w ogóle w opiece nad małym:-(
To JA do niego wstaję w nocy, to JA go przewijam, to JA go karmię, noszę, uspokajam, usypiam...
Jak wczoraj dałam mu małego (byliśmy u jego rodziców), żeby mleko przygotować, to Aluś rozryczał się jakby go prądem przypalano:szok: T czytał gazetę i nie miał czasu się małym zająć!!!!!!! bo gazeta ważniejsza od uspokajania głodnego dziecka!!!! Mama T weszła do pokoju z głośnym ' ***** MAĆ PŁACZE CI DZIECKO', a on odp, że nic na to nie poradzi,że jest głodny!!!!!:szok: Jak mu KAZAŁAM założyć pampersa małemu, to nie pamiętał którą stroną założyć! Dziś mały nie śpi od 4 rano, a on tylko poduszkę sobie założył na głowę, bo mały miał atak płaczu razem ze mną:-(Ja już nie wyrabiam psychicznie:-( dziękuję za takiego tatę, co go wszystko boli, nie ma siły nosić małego, bo jest zmęczony po pracy, a matk wszystko umie najlepiej zrobić...wg niego oczywiście!
Jestem zła i zmęczona i zrezygnowana, ale idę małego przewinąć, bo się zwalił

Nie zazdroszcze:no:

Zrobiłam męzowi psikusa :)

Nalałam mu mleka do kawy hehehhe

Nie krowiego ...

Powiem mu za chwilę 0_o :p

Ale jaja:-D:-D:-Di co smakowala?
Ty jesteś chociaż studentką..a ja zwykła kura domowa i wątpię żebym kiedyś wybrała się na studia:no:

Ja tez kura:tak::-Dale co mi tam;-)

Mi szata graficzna sie nawet podoba tylko ciezko sie odnalesc:tak:no ale wszystko jest do opanowania;-)

Ty jesteś chociaż studentką..a ja zwykła kura domowa i wątpię żebym kiedyś wybrała się na studia:no:
ja przerwalam studia...ale szczerze...nie spieszy mi sie wracac na nie...:/

Orientujecie się może do jakiego wieku dziecko używa karuzelę na łóżeczko :confused2: Zastanawiam się czy w naszym przypadku nie jest już za późno na taki zakup :no: Może ona pomogłaby Maćkowi zasypiać ;-) Choć z drugiej strony wprowadzanie 'nowości' przy usypianiu nie jest raczej zalecane :no:
na naszej jest napisane ze do 5-go mies.

hehe dobre!

witam sie :)
moj jest koniec lutego wiec Olek konczy 2 mies. a na suwaku widnieje 1 mies. i 28 dni:p ehhehe...
dziewczyny a gdzie emotikonki???

i pytanko: chodzi ktoras z Was z dzieckiem na basen? (specjalne zajecia dla nie mowlakow?)

jutro na szczepienie...boje sie!

ja przerwalam studia...ale szczerze...nie spieszy mi sie wracac na nie...:/

na naszej jest napisane ze do 5-go mies.

hehe dobre!

witam sie :)
moj jest koniec lutego wiec Olek konczy 2 mies. a na suwaku widnieje 1 mies. i 28 dni:p ehhehe...
dziewczyny a gdzie emotikonki???

i pytanko: chodzi ktoras z Was z dzieckiem na basen? (specjalne zajecia dla nie mowlakow?)

jutro na szczepienie...boje sie!

My zaczelismy basen dzisiaj (filmiki w albumie).
Purchawka zaczyna w marcu. Chyba jeszcze ktores dziewcyny interesowaly sie tematem.

My tez jutro szczepienie.

I wlasnie - gdzie emotikony.?? o sa po prawej.
A i tak nie zmienili ta zeby usmiech wskakiwal automatycznie po :)

iecie co? Babka na basenie powiedziala ,ze teraz maluchy beda spaly bo stracily duzo emergii w wodzie. Nie sadzilam jednak ,ze tyle. Max spi od godziny 10.30 odkad wrocilismy z basenu. Obudzil sie na mleczko i 15 minut zabawy i spi dalej . U mnie jest 16 a wiec spi juz prawie 6 godzin z pol godzinna przerwa. W dzien tyle snu????? Co on w nocy bedzie robi?

No własnie- jesli sytuacja nas do czegos zmusi to okazuje sie ze to wcale nie jest takie trudne. No i czlowiek jednak umie lepiej organizowac sobie czas. Moja mama przestala sie martwic o moje egzaminy kiedy dowiedziala sie o ciazy- powiedziala ze ja to taka na przekor jestemn i teraz na pewno sobie poradze bo wiekszosc myslala ze wezme dziekanke. I chyba miala racje- teraz zeby tej "wiekszosci" pokazac, ucze sie nawet wiecej niz wczesniej

Dokladnie tak jest. Jak mam duzo czasu to tak skutecznie wszystko odkladam na pozniej ze z niczym nie moge sie wyrobic i czesto jestem zwyczajnie leniwa i nie robie tego co powinnam ale jak sytuacja mnie zmusi to potrafie sie tak zmobilizowac ze gory przenosze ;) Ale i tak uwazam ze dzieciaczek i studia (albo tak jak u Emwu nauka do matury) to duze osiagniecie i obyscie sobie caly czas tak dobrze radzili jak teraz. Ja jestem tlumaczem i przed porodem planowalam ze opiekujac sie Malym bede sobie dorabiac tlumaczac. Narazie jednak nie bardzo potrafie sobie to wyobrazic :) ale z drugiej strony jakbym dostala jakies naprawde fajne zlecenie to pewnie bym je przyjela i znalazlabym czas na prace.

iecie co? Babka na basenie powiedziala ,ze teraz maluchy beda spaly bo stracily duzo emergii w wodzie. Nie sadzilam jednak ,ze tyle. Max spi od godziny 10.30 odkad wrocilismy z basenu. Obudzil sie na mleczko i 15 minut zabawy i spi dalej . U mnie jest 16 a wiec spi juz prawie 6 godzin z pol godzinna przerwa. W dzien tyle snu????? Co on w nocy bedzie robi?

Ogladalam fotki z basenu - super :) Zeby chodzic na takie zajecia trzeba umiec samemu plywac? Podejrzewam ze nie ale wole sie upewnic. Tez moze sie zmobilizuje i pomysle o tym. Tylko nie jestem pewna czy moj maly terrorysta jest gotowy na takie atrakcje. Jemu jak sie nagle zachce jesc albo cos mu nie odpowiada to nie placze a sie DRZE :) i jakos tak wizja przebywania z nim daleko od domu, w miejscu publicznym troszke mnie przeraza.

Jak widać żyję :D

Początkowo nie dawał wiary, a potem stwierdził, że będzie miał ''sraćkie'' :D i ........miał :D

Ale po kapuscie i wodzie :D

Zły nie był a myslałam, że może być jakaś draka, ale nie ....... powiedział ,że dodatkowe kalorie się mu przydadzą :))

My po kąpieli, Honduras mój mały śpi, ja idę jesc kolacje :D

wow:szok:
ponad tydzien mnie tu nie było
ale w zeszłom sobote choróbsko rozłozyło mnie na łopatki :sorry:
przez czter dni lezałam z młoda w łozku i robiłam tylko to co konieczne
taki luksus posiadania tylko jednego dziecka i mieszkanie z tesciowa:eek:
jeszcze walcze z zatokami ale to standart od kilku lat na przełomie lutego / marca
mam z nimi problem
na szczescie młoda nie zaraziła sie odemnie ufff tfu tfu
mniej wiecej starałam sie podczytwac co u was i z tego co wiem to
emwu bedzie miec boskie cycuszki;-)
nessi walczy z michałkiem tyrankiem :-D
daffi sie obraziła

a u reszty bez wiekszych zmian oczywiscie oprocz tego ze pociechy rosna w oczach
tyle udało mi sie zapamietac:-p

moze juz w tym tygodniu bedzie lepiej z udzielaniem sie na forum

reklama
Do góry