Pauluś89
Grudzień 2009
Ale przecież nutriton jest bez recepty sprzedawany i można go podawać nawet noworodkowiJA chcę poprosić pediatrę, bo mój wymiotuje i ulewa często! No i teraz ma problemy z przespaniem nocy ;/ Jutro idę to zapytam o wszystko![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Ale przecież nutriton jest bez recepty sprzedawany i można go podawać nawet noworodkowiJA chcę poprosić pediatrę, bo mój wymiotuje i ulewa często! No i teraz ma problemy z przespaniem nocy ;/ Jutro idę to zapytam o wszystko![]()
moj tez ma tate alergika ale nic takiego nie pije yyy nie mial stwierdzone nic a takie mleko pije no slyszalam ze kolki po nim odchodza
a po czym to podejrzenie?????????????????????
Ale przecież nutriton jest bez recepty sprzedawany i można go podawać nawet noworodkowi
) i mogę jej powiedzieć zawsze wszystko - nawet jak je, co pije itdHeh ja poczekam az Aleks skonczy 5 lat. Do trzech zamierzam z nim byc a potem zlobek lub babcia i ja wio do pracy jak popracuje to nastepna dzidzia miejmy nadzieje, ze coreczka choc synka drugiego tez bym chcialacale szczescie zeja ten okres dostalam....
dla nie wtajemniczonych staralismy sie o synka ( braciszka dla julci) ale w takiej sytuacji dobrze ze stalo sie jak sie stalo... z synkiem poczekkamy az nadejda lepsze czasy.. moze poszczesci mi sie jak Emwu:-)
paulus probowalam dac cyca w kapturkach.. za cholere mala nie chwyta nie wiem jak ja zmusic...a juz mnie wkurza bo gdzie sie nie pojawieto wszyscy pytaja.. karmisz piersia??? jak mowie nie??? to pada slynne oburzone : "a dlaczego nie???" nerwica mnie bierze
Niech się wypcha cyckami!
Nie no w PL jest taka moda teraz na piersi - bo zdrowo, bo blisko mamy, bo ble ble ble....a każda może mieć własne zdanie ! Jakoś w innych krajach butla jest normą! Nasze realia sa przykre - żeby mieć wyrzuty sumienia z powodu karmienia butlą?? Bezsens...
A i mam pytanko - czy moge juz z malym wychodzic na dwor? Katarku jako takiego mocnego nie ma, a ja mam juz dosc kisnac w domuChociaz i tak dzis nie wyjde bo wieje jak cho...a
Rano az sie rozbudzilam jak uslyszalam takie wietrzycho okropne
Powiem tylko, ze lekow juz mu nie dje, tylko sol morska i witaminke Cno i masc majerankowa.
A jaka ta suknia? Wczoraj gadałam z T o ślubie i nie chce zapeszac, ale chyba sie skusi na weselichoLampka wina a takie rozmowy hehe
Dziewczyny- czy tylko u mnie jest taki zwyczaj że to matka chrzestna kupuje ubranko?? Bo Wy wszystkie tu coś kupujecie a ja powiedziałam kumpeli która będzie chrzestną Lidki co mi się podoba i ona ma kupić- właściwie to już kupiła. Ale to podobno taka tradycja że to zadanie mamy chrzestnej
Ja się muszę pochwalic mężem- powiedział że wie że się muszę uczyc i mam nic innego nie robić- jak wróci to pozmywa i posprzatya a obiad z sobotyyu ma więc tylko nauka mi została. Ale padam na pyszczek- spałam 3 godziny bo w nocy się uczyłam a dziś pewnie to samo. Teraz lulam mała, piję kawę na otwarcie oczu i znów ksiązki:-(
ahahah to sie usmialam.... na pewno nie ammy takich samych!!!!
ja mam w biuscie 108cm....
pod biustem 92cm
biodrach hahahhha 108cm i w
pasie 95cm
nie jestem taka malutka jak kiedys.. w ogole te cyfry sa dla mnie kosmiczne teraz:-)
ja juz sie chyba do tych wymiarow przyzwyczailam
:-) jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma
![]()

Urok tego że dostałam dom rodzinny

Trzeba sobie jakos radzic w zyciu;-) I chyba ta oszczędność w kupowaniu do dzis mi zostala bo moze nie uwiezycie ale mam np tylko jedna pare jeansów
I to nie dlatego ze mnie nie stac zeby sobie kupic nowe ale nienawidze kupowac ubran i chyba po nowe wybiore sie dopiero jak te mi sie rozleca na tylku
No ja ciagle plamie, ale okresu ni maPurchawko cale szczescie ze ja ten okres dostalam....
dla nie wtajemniczonych staralismy sie o synka ( braciszka dla julci) ale w takiej sytuacji dobrze ze stalo sie jak sie stalo... z synkiem poczekkamy az nadejda lepsze czasy.. moze poszczesci mi sie jak Emwu:-)
Ja tam nie znosze karmic piersia i jak o tym komus mowie to wszyscy patrza sie na mnie z oburzeniem. A tesciowa to mi w ogole pojechala jak powiedzialam jej, ze mlody konczy 6 m-cy i odstawiam go od cyca.paulus probowalam dac cyca w kapturkach.. za cholere mala nie chwyta nie wiem jak ja zmusic...a juz mnie wkurza bo gdzie sie nie pojawieto wszyscy pytaja.. karmisz piersia??? jak mowie nie??? to pada slynne oburzone : "a dlaczego nie???" nerwica mnie bierze
A ja nie dokarmialam choc tez co drugi dzien mielismy zwiekszone zapotrzebowanie. Nadal karmie co 1,5-2 godziny, w nocy co 5-6, choc dzis byl wyjatek - co 2... Cos sie dzieje z malenstwem, placze wciaz, musze nosic az rece bola, mam nadzieje, ze to tymczasowe, bo nie dam rady na dluzszy dystans. Moze to wiatr tak dziala? U starszego tak bylo. A moze udziela mu sie moj smetny nastroj? Tymczasem jestem bardzo zmeczona.Ja nadal karmię piersią, a jak mi brakuje to Bebilon Pepti. Gładkiej skóry mojej córeczki nie widziałam od ponad miesiąca, ale pediatra twardo każe trzymać na cycu. Więc trzymam diętę i trzymam na cycu. czasem pokarmu mi brakuje jak Zosia ma "głodny" dzień. A wypija różnie. Naprawdę. Czasem 90 a czasem 150 ml. Je dość często. nadal co 2 -3 godziny. W nocy co 4 - 5. Jak chce jeść, to daję i sie nie przejmuję. Tylko, ze faktycznie Pepti to mi pije średnio raz na 2 dni po 120 - 150 ml. Wydaje mi się, ze wynika to z małej ilości pokarmu u mnie i co drugi dzień woła, żeby sobie dojeść.
Do dermatologa termin dostałam dopiero na przyszły tydzień, a do alergologa na połowę kwietnia, choć dzwoniłam dawno temu. Fakt, ze zależy mi na tych konkretnych poradniach.