reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

No ja ciagle plamie, ale okresu ni ma :( Wiesz, Emwu ciezko pracowaإ‚a na to co ma, jak zreszta kazdy. Pamiؤ™taj Dafi, mإ‚oda jestes, uszy do gأ�ry- bؤ™dzie lepiej. Tak jak po kaإ�dej zimie zawsze przychodzi wiosna :) Trzymam za Ciebie kciuki, jestes silna kobieta, kto jak kto ale Ty dasz rade!

Ja tam nie znosze karmic piersia i jak o tym komus mowie to wszyscy patrza sie na mnie z oburzeniem. A tesciowa to mi w ogole pojechala jak powiedzialam jej, ze mlody konczy 6 m-cy i odstawiam go od cyca.

tak wiem ze emwu wiele przeszla bo doczytalam i nalezy jej sie takie zadoscuczynienie:-)
jestem mloda i dlatego to takie przykre ze juz od tak mlodych lat trzeba zmagac sie z takimi problemami... i jak tu dozyc 50tki?? heh
a ja o @ juz zapomnialam... skrocil mi sie o 1 dzien.. zawsze mialam 5 dni a teraz 4 dni./.. z tym ze pierwszy byl taki ze brzuch w ogole nie bolal a ten teraz to pierwszego dnia luz.. nic nie bolalo... bardzo slaby mam ten @ no ale przez nastepne 3 dni brzuch nie pwoiem ale dosc mocno mi dokuczal.. mysallam ze rodze...:-p

reklama
paulus probowalam dac cyca w kapturkach.. za cholere mala nie chwyta nie wiem jak ja zmusic...a juz mnie wkurza bo gdzie sie nie pojawieto wszyscy pytaja.. karmisz piersia??? jak mowie nie??? to pada slynne oburzone : "a dlaczego nie???" nerwica mnie bierze

Ja bym wszystkich olała...moja sprawa jak karmie dziecko:tak:
Heh ja poczekam az Aleks skonczy 5 lat. Do trzech zamierzam z nim byc a potem zlobek lub babcia i ja wio do pracy jak popracuje to nastepna dzidzia miejmy nadzieje, ze coreczka choc synka drugiego tez bym chciala

My mielismy inny plan...szybko drugie dziecko zeby razem poszly do przedszkola i wtedy ja do pracy jak sie poszczesci i cos znajde w tej naszej dziurze:-D
Ja tam nie znosze karmic piersia i jak o tym komus mowie to wszyscy patrza sie na mnie z oburzeniem. A tesciowa to mi w ogole pojechala jak powiedzialam jej, ze mlody konczy 6 m-cy i odstawiam go od cyca.

Ja na szczescie uwielbiam karmic piersia..po Hani nie wyobrazałam sobie ze moglabym Tomka inaczej karmic:tak:
Ale jak maly sie urodzil i przez zoltaczke mialam klopoty z karmieniem to chcialam to wszystko walic i dac butle:no:
Na szczescie teraz wszystko wrocila do normy i znow to uwielbiam:-D

Ale ja na pewno nikogo bym nie potepiala za to że nie chce dlugo karmic...po to wprowadzamy nowe pokarmy zeby dawac coraz mniej cyca...
ja tak planuje do roku malego karmic ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu:baffled:

Witam sie poniedzalkowo!!!
Nowa szta srednio mis sie podoba ale zobaczymy:tak:
Daffi trzymam za ciebie kciuki-bedzie dobrze!!
Widze, ze to jest regula ze mlode malzenstwa maja problemy finansowe:-D gdybysmy nie dostali pokaznej sumki kiedys od mojej mamy to by bylo ciezko, niby narazie tego nie ruszamy i zyjemy z tego co M zarobi ale jest komfort psychczny, ze w razie Wu mamy cos na koncie:tak::tak::tak:
ja piersia pokarmilam miesiac-potem dostalam zapalenia i mala sie oduczyla-wiem co powiecie moglam powalczyc!!! ale szczerze mowiac bylo mi na reke sciagac pokarm i dokarmiac bebilonem:sorry2: teraz mala jest na sztucznym a ja dwa razy dziennie sciagam i jej daje!!! i czuje sie o wiele lepiej gdy wiem, ze jesli ona zakwili ja juz nie musze wyciagac cyca tylko ktos moze mi pomoc i ja nakarmic:-D

Ale sie dobralyscie-Daffi i Ula:-D
Kurcze a u nas dzois ze spaceru nici bo wiatrzysko takie wieje ze by mnie z tym wozkiem zmiotlo:tak:
Paulus- no to gratuluje swojego kata- zobaczysz ze za kilka dni nam napiszesz ze jest ciezko ale wspaniale tak mieszkac bez rodzicow;-)
Daffi- to sobie wymyslil ten Twoj malz....
Nessi- jak tam wiesci z pola bitwy? Pysiorek dzis dal mamie pospac?

U nas tez wiatr wiec siedzimy w domu.Wyjdziemy tylko na usg bioderek.

Ehh jutro kontrola u dermatologa z pupki zeszlo zaczerwienienie po kremie Trovagen. Ale z buzi nie wiec nadal nie wiem co to ma byc.
Dermatolog polecila mi jako krem na pupe pod pieluszke Bevita podobno bardzo dobry

A co na to powiedzial dermatolog?Od czego te zaczerwienienia?

Ja nadal karmię piersią, a jak mi brakuje to Bebilon Pepti. Gładkiej skóry mojej córeczki nie widziałam od ponad miesiąca, ale pediatra twardo każe trzymać na cycu. Więc trzymam diętę i trzymam na cycu. czasem pokarmu mi brakuje jak Zosia ma "głodny" dzień. A wypija różnie. Naprawdę. Czasem 90 a czasem 150 ml. Je dość często. nadal co 2 -3 godziny. W nocy co 4 - 5. Jak chce jeść, to daję i sie nie przejmuję. Tylko, ze faktycznie Pepti to mi pije średnio raz na 2 dni po 120 - 150 ml. Wydaje mi się, ze wynika to z małej ilości pokarmu u mnie i co drugi dzień woła, żeby sobie dojeść.
Do dermatologa termin dostałam dopiero na przyszły tydzień, a do alergologa na połowę kwietnia, choć dzwoniłam dawno temu. Fakt, ze zależy mi na tych konkretnych poradniach.

Ja ostatnio bylam u dermatologa i stwierdzila ze wysypka nie oznacza skazy.Skora dziecka nie jest jeszcze uksztaltowania,gruczoly łojotokowe pracuja i mozliwe ze od tego sa wysypki.Jutro ide na kontole.
Nie jedlam nabialu 6 tygodni i wysypki znikaly i powracaly,teraz tez zjadlam danonka i malego wysypalo
Nie jem nabialu-maly wysypany
Jem nabial -maly wysypany
Ja nie widze zadnej roznicy wiec podejrzewam ze to nie skaza.

Dzis ide na kontrole z bioderkami,nawet nie wiecie jak sie boje,mam nadzieje ze sie obedzie bez apatratu.Trzymajcie kciuki tak mocno jak tylko mozecie.

ja już mam szczerze dość diety indykowo - ryżowo - marchewkowej z dodatkiem jabłka gotowanego. Efekt taki, że eksperymentuję z nowymi składnikami, a cierpi malutka, bo jak coś nie tak, to zaraz ze skórą gorzej. dobrze, ze chociaż jelita sie ustatkowały. Choć marne to pocieszenie - ostatnio, jak byłam u pediatry to usłyszałam: "najpierw jelita, potem skóra, a od mniej 8 miesiąca zaczynają się zapalenia krtani z dusznościami". Taka jest droga alergika. Bardzo pocieszające :-(

Wracając do karmienia, coraz częściej się zastanawiam, czy nie przejść całkiem na Pepti (skoro mała cały czas jest wysypana), ale pediatra twardo mówi: nie. Najważniejsze żeby alergika karmić piersią przynajmniej ół roku.
Zobaczymy co powie alergolog, ale to dopiero za 1,5 miesiąca.

A odnośnie przekarmienia - moja mama opowiadała mi kiedyś, że mój brat był straszny głodomor. Był na zastępczym mleku i cały czas był głodny. Mama nie wiedziała co robić, żeby nie przekarmić. Przyszła babcia i zagęściła mleko jakąś mąką (nie wiem jaką, mama nie pamięta). Młody sie nażarł raz a porzadnie i spał kilka dobrych godzin :-D Nie jest to moze wzór do naśladowania, ale mnie rozbawiło :-) Zwłaszcza, ze mój brat obecnie to je naprawdę bardzo mało, więc teraz się śmiejemy, ze norme wyrobił za niemowlęcia, jak go babcia dokarmiała :-)

Powinno sie karmic jak najdluzej przy alergii.

Purchawko cale szczescie ze ja ten okres dostalam....
dla nie wtajemniczonych staralismy sie o synka ( braciszka dla julci) ale w takiej sytuacji dobrze ze stalo sie jak sie stalo... z synkiem poczekkamy az nadejda lepsze czasy.. moze poszczesci mi sie jak Emwu:-)

Jejciu tak szybko chceliscie bobasa.Kurcze ja bym tak nie chciala.

Ostatnia edycja:
Dzis ide na kontrole z bioderkami,nawet nie wiecie jak sie boje,mam nadzieje ze sie obedzie bez apatratu.Trzymajcie kciuki tak mocno jak tylko mozecie.

trzymam bardzo mocno mam nadzieje ze sie obejdzie! ja jestem zdziwiona.. konsultowalam to juz z Purchawka.. moja ksiezniczka dostala z obu biodrek 1A wiec nie wiem po co kazal pieluszkowac i przyjsc do kontroli... ehhhh moze zapobiegawczo... niech mu bedzie

ps albo ta szata graficzna sprawia ze mi literki wydaja sie mniejsze i zle mi sie czyta... juz sama nie wiem.... kurka nie mozna jakos powiekszyc?? heheheheehhe
mi sie ten stary roz bardzo podobal... taka ciepla byla ta strona.. teraz jest szara ponura i wieje od niej chlodem....
to tylko moje zdanie.. ja juz obraz przegladarki powiekszylam na 150% ale zle mi sie osty przesuwaale za to literki sa do przeczytania...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
trzymam bardzo mocno mam nadzieje ze sie obejdzie! ja jestem zdziwiona.. konsultowalam to juz z Purchawka.. moja ksiezniczka dostala z obu biodrek 1A wiec nie wiem po co kazal pieluszkowac i przyjsc do kontroli... ehhhh moze zapobiegawczo... niech mu bedzie

Daffi my też już po kontrolach..bioderka super..oba 1a a zalecił dawac pieluszkę jeszcze dwa miesiące! A na kontrole nie musimy juz jechac

tak :):) za jednym raem to wypja czasem 100, ale przeważnie po 60 ml..

to moj maly w stosunku do filipka wypija bardzo duzo:) na raz lyka ok 200ml i to co 3godz sie dopomina!! a daje mu enfamil mleczko. drogie bo 28zl ale wiem ze malemu po nim nic nie bedzie i ze ponoc najlepsze jest. odkad je stosujemy kolkom powiedzielismy bye bye!!! szkoda tylko ze drogie bo duzo w mies jednak wyjdzie na nie bo jedna pucha starcza nam na 2 i pol dnia.

reklama
Do góry