reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

No ja ciagle plamie, ale okresu ni ma :( Wiesz, Emwu ciezko pracowała na to co ma, jak zreszta kazdy. Pamiętaj Dafi, młoda jestes, uszy do góry- będzie lepiej. Tak jak po każdej zimie zawsze przychodzi wiosna :) Trzymam za Ciebie kciuki, jestes silna kobieta, kto jak kto ale Ty dasz rade!

Ja tam nie znosze karmic piersia i jak o tym komus mowie to wszyscy patrza sie na mnie z oburzeniem. A tesciowa to mi w ogole pojechala jak powiedzialam jej, ze mlody konczy 6 m-cy i odstawiam go od cyca.

Ja tez myslalam zeby zakonczyc karmienie po 6 miesiacach:tak:corke karmilam do 9 ale teraz tak nie chce.

reklama
Ja tez daję mojemu Nutramigen, i nie zjada nawet tyle co jest przeznaczone dla 1 miesięcznego dziecka.;/ podejzewam że albo nowa butelka mu nie podchodzi albo mlek nie smakuje...(zreszta wcale się nie dziwię, bo to mleko smierdzi i jest okropne.;/)
dziewczyny wy tak duzo dajecie swoim dzxieciom???! jestem w szoku bo daje malemu tylko 150 ml...

Co lekarz, to zasady. Moja wręcz zakazała herbatek, bo właśnie na glukozie, a po co dawać dodatkowy cukier. Więc glukozy chyba też by nie poleciła...
wlanie sie przekonalam( kolejny raz) zmienilam pediatre, poprzedni mowil ze maly ma skaze a ta mi mowi dzis ze to na skaze nie wyglada i ze zdiecko musi dostawac nabial i ze moge dawac mu normalne mleko czasem HA

To masz zasadniczą panią doktor:) jak mojej powiedziałam jak to było z karmieniem piersią i dokarmainiem w szpitalu to mi powiedziała, że taki mały głodomorek jest i pierś mu by nie wystarczyła tylko szkoda, ze wogóle już piersi nie dostaje
mojemu dalam ostatnio cycka i nie wiedzial co z nim zrobic tak sie cwaniakowi buteleczki spodobaly:p

Tak jest taka moda a jak byłam mała to podobno na butle była. Więc po prostu nasz kraj taki chory i ciągle się coś zmienia diametralnie
wlasnie...

Daffi ja przeżyłam cos takiego w szpitalu - i wszystkie mądrale połozne są zdania, że NA PEWNO dałoby się uratowac moją laktację...taaa a dziecko miałam głodne tyle czasu!!!!! Dla mnie butla to sprawa gustu (a o nich sie nie dyskutuje o!) i każda ma prawo po prostu powiedzieć, że chce karmić butelką, a lekarz ma OBOWIĄZEK doradzić najlepsze dla dziecka!!!
potwierdzam!

No ja ciagle plamie, ale okresu ni ma :( Wiesz, Emwu ciezko pracowała na to co ma, jak zreszta kazdy. Pamiętaj Dafi, młoda jestes, uszy do góry- będzie lepiej. Tak jak po każdej zimie zawsze przychodzi wiosna :) Trzymam za Ciebie kciuki, jestes silna kobieta, kto jak kto ale Ty dasz rade!

Ja tam nie znosze karmic piersia i jak o tym komus mowie to wszyscy patrza sie na mnie z oburzeniem. A tesciowa to mi w ogole pojechala jak powiedzialam jej, ze mlody konczy 6 m-cy i odstawiam go od cyca.
u mnie to samo..nagadala mojmu ze cyc i cyc....a ja mam zamiar do 6 miesiaca max dawac,,w sumie i tak cycka juz nie dostaje ale cos tam jeszcze sciagne....a ci sie uparli
Ja bym wszystkich olała...moja sprawa jak karmie dziecko:tak:

:
to samo stwierdzilam moje cycki i ja decyduje jak karmic...
yh...tylko jak komu powiem ze butla to krzywy wzrok..i przed kazddym ( babcia K. tesciowa, jego ciotka) sie tlumaczyc czemu butle dajemy wkurza mnie to i stwierdzilam ze to moja decyzja i nie bede sie im z tego spowiadac...a niech mysla sobie co chca to moje dziecko:p!

Witam sie poniedzalkowo!!!
Nowa szta srednio mis sie podoba ale zobaczymy:tak:
Daffi trzymam za ciebie kciuki-bedzie dobrze!!
Widze, ze to jest regula ze mlode malzenstwa maja problemy finansowe:-D gdybysmy nie dostali pokaznej sumki kiedys od mojej mamy to by bylo ciezko, niby narazie tego nie ruszamy i zyjemy z tego co M zarobi ale jest komfort psychczny, ze w razie Wu mamy cos na koncie:tak::tak::tak:
ja piersia pokarmilam miesiac-potem dostalam zapalenia i mala sie oduczyla-wiem co powiecie moglam powalczyc!!! ale szczerze mowiac bylo mi na reke sciagac pokarm i dokarmiac bebilonem:sorry2: teraz mala jest na sztucznym a ja dwa razy dziennie sciagam i jej daje!!! i czuje sie o wiele lepiej gdy wiem, ze jesli ona zakwili ja juz nie musze wyciagac cyca tylko ktos moze mi pomoc i ja nakarmic:-D
No dokładnie, tego mi brakuje, ale ja sie boje gniewu teściowej, więc się katuje i karmie. Na początku było łatwiej, bo pokarm az sie wylewał z piersi. Teraz to raz lepiej raz gorzej, ale jak jestem przemeczona i niewyspana, to Lolek potrafi wisiec przy cycu cały dzien z przerwami na zabawe, echhh. A ponadto odciąganie jest dla mnie potwornie czasochłonne (ok 40 minut, zeby 100 ml wyciągnąć). Ale cóż, ta cholerna presja otoczenia ;/ Lolek razem z przeciwciałami wyssie stres i frustracje hehe

Daffi my też już po kontrolach..bioderka super..oba 1a a zalecił dawac pieluszkę jeszcze dwa miesiące! A na kontrole nie musimy juz jechac
Niektorzy lekarze tak chyba mają, że na wszelki wypadek to i tak pieluszkowac. Ortopeda-chirurg dziecięcy co robił nam usg jednak był spoko i tylko na kontrole za 2-3 miesiace ale juz usg nie trzeba, pieluszkowac tez nie -całe szczescie ;)

trzymam bardzo mocno mam nadzieje ze sie obejdzie! ja jestem zdziwiona.. konsultowalam to juz z Purchawka.. moja ksiezniczka dostala z obu biodrek 1A wiec nie wiem po co kazal pieluszkowac i przyjsc do kontroli... ehhhh moze zapobiegawczo... niech mu bedzie

ps albo ta szata graficzna sprawia ze mi literki wydaja sie mniejsze i zle mi sie czyta... juz sama nie wiem.... kurka nie mozna jakos powiekszyc?? heheheheehhe
mi sie ten stary roz bardzo podobal... taka ciepla byla ta strona.. teraz jest szara ponura i wieje od niej chlodem....
to tylko moje zdanie.. ja juz obraz przegladarki powiekszylam na 150% ale zle mi sie osty przesuwaale za to literki sa do przeczytania...

Mi tez sie dziwnie tu teraz pisze,raz sa emoticony a raz nie:wściekła/y:pozatym nie moge sie polapac:wściekła/y:

Trzymamy mocno Kopciuszku :)

Mam nadzieje ze te wasze kciuki cos dadza:tak:wizyte mamy na 16:00 wiec siesdze teraz i mysle tylko o tym.

Sylwia, trzymam kciuki

Witam się z rana :-) Niestety po nieprzespanej nocy, ale nie z powodu małego a nerwów. Cały czas myslałam, ale dziś emocje już trochę opadły. Wysłałam brata do spółdzielni i kazałam wziąć cały wykaz wpłat z trzech lat, będę liczyć i udowadniać. Dam radę bo muszę.
Na spacerek dziś nie wychodzę, muszę tylko po Stasia do przedszkola (15 min w jedną stronę). Pogoda taka, że zaraz mi chyba okna wywieje :-)
Franuś póki co grzeczny, choć od dwóch dni dziwnie je, w pewnym momencie ciągnie mnie, przygryza dziąsłami i denerwuje się. Coś mu przeszkadza, tylko jeszcze nie wiem co, raczej nie są to ząbki.
Daffi, super, że wróciłaś. Sukieneczka najbardziej podoba mi się chyba trzecia.

Ja też mam kieckę ślubną do sprzedania tanio, rozmiar 38 na 170cm :-)

No dokładnie, tego mi brakuje, ale ja sie boje gniewu teściowej, więc się katuje i karmie. Na początku było łatwiej, bo pokarm az sie wylewał z piersi. Teraz to raz lepiej raz gorzej, ale jak jestem przemeczona i niewyspana, to Lolek potrafi wisiec przy cycu cały dzien z przerwami na zabawe, echhh. A ponadto odciąganie jest dla mnie potwornie czasochłonne (ok 40 minut, zeby 100 ml wyciągnąć). Ale cóż, ta cholerna presja otoczenia ;/ Lolek razem z przeciwciałami wyssie stres i frustracje hehe

Niektorzy lekarze tak chyba mają, że na wszelki wypadek to i tak pieluszkowac. Ortopeda-chirurg dziecięcy co robił nam usg jednak był spoko i tylko na kontrole za 2-3 miesiace ale juz usg nie trzeba, pieluszkowac tez nie -całe szczescie ;)
Ehh często jest strach przed teściową moja narzekałą, że nie karmię a potem teść mi wyznał, że ona i mojego męża i szwagierke butlą karmiła

reklama
Do góry