reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

no to fakt że z lekarzami nei jest łatwo ale Pajusia ja Ci moge polecić z Tojego regionu ( i mojego poniekad tez :) ) lekarza prof Sodowski klinika : Centrum Medyczne
na prawde jest rewelacyjny i przyznam szczerze ze jeszcze nie slyszalam negatywnej opinii o nim
spróbuj ja jak bede w ciazy to bede do niego jezdzic mimo ze z Wawy do Katowic to 300km ale akurat pochodze z Sosnowca i mam tam moja kochana rodzinke - ale on i nikt inny- zreszta on zalatwil mi ostatnio w przyspieszonym tempie usg w Genomie w Rudzie Śląskiej- to chyba tez jego klinika- jak mialam biopsje pod znakiem zapytania.... www.genom.pl czy jakos tak
takze Kochana polecam i mam nadzieje ze bedziesz zadowolona jak sie zdecydujesz :)--- to jest dla mnie lekarz z powolania
:

a powiedz mi orientujesz sie ile on bierze za wizyte?

dziewczynki ja powoli zmykam bo ide na filmik a potem jeszcze ogarnąc musze troszke mieszkanko wiec mowie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej! Wiesz z własnego doświadczenia wiem że nie wolno robić wcześniej testów w tym m-cu zrobiłam już dwa jeden 8 dni przed @ a drugi 6 dni przed @ i nic, tylko się człowiek niepotrzebnie dołuje :tak:
ja z wlasnego tez wiem ale juz na wielu stronach wyczytalam ze testy robi sie po spodziewanej @ wlasnie tak 5-6 dni po...
heeellooolll kobietki zabka wrocila :-D tesknilyscie???? kurde ale ja niemoglam z mojego meza przed praca byly przytulasy no i po fakcie ja sie podcieram bo myslalam ze chlupnie a tak 2 krople a ja "hihihi zassala chlopakow do srodka hihihi" a maz wywalil galy:szok: i do mnie "to co ty tam kurna masz ???!!!odkurzacz???!!!":szok: hahahahahahaha :-D ale mialam z niego ubaw :tak:
zabciu nieziemska jestes ale mnie sie tez tak kiedys zdarzylo- wystrzal musial byc niezly bo dopiero po ładnych paru minutach pojawili sie bojownicy ;) a czasami moga tez sie zdarzyc wystrzaly bez plemniczkow jesli np kocha sie 2-3 razy pod rzą
Betusia

;-)CIERPLIWOŚCI :tak:

u mnie nic na razie cisza, bolało mnie dziś podbrzusze prawie jak na @, i jajnik lewy nadal czuję, jak idę do kibelka to nawet nie mogę się dobrze wyprężyć bo on mnie łupie ( przepraszam za wyrażenie:laugh2:) przez cały dzień chodziło za mną coś ostrego nawet zjadłam chińską zupkę curry co chyba ze dwa lata nie jadłam a potem tuńczyka, ale to pewnie taki dzień bo nawet na zachcianki to za wcześnie, nawet gdyby, oczywiście byle do 5 marca :laugh2::laugh2:
a ja jak zawsze przed @ mam smaki takie ze z lodowki nie wychodze tak teraz cisza ... hmmm nie wiem o co chodzi??????
no to jeszcze nogi do góry wczesniej winny byc :) ja tak robiłam a moj maz co Ty robisz a ja mu nic ksiązke czytam a on mi to widze, ale co z tymi nogami wiec mu wytłumaczyłam a potem po kazdym sexiku mowi nogi do góry daj pomoge Ci :)))
no ja do gory nie trzymam ale leze dlugo po... raz to nawet usnelam... <zawstydzony> i obudzilam sie rano --- na szczescie nie urinilam ani kropelki ;)
no ja powinnam dostać @ 5 marca , tfu tfu, wróć - ja powinnam zobaczyć II krechy na teściku 5 marca- Ok tak lepiej

Betusia jutro wynik betkia do ginka kiedy?

no dobrze ze sie poprawilas :)

tak betka wyniki jutro...
o kuzwa mialam zadzwonic i odwolac srodowa wizyte u ginka cholera --- nie wiem wlasnie kiedy :( bo tu w Wawie nie mam sprawdzonego i tak laze do roznych i juz mnie to wkurza... a kazdy mowi co innego....
a powiedz mi orientujesz sie ile on bierze za wizyte?

no to tanich lekarzy nie nalezy ja w zeszlym roku w marcu dalam 200zl za wizyte razem z usg
a moja mam jak mi teraz zalatwiala u niego to usg + w razie czego biopsja to zaplacila za rozmowe z nim i to zalatwienie terminu za 1 miesiac- gdzie normalnie czeka sie ok 6 miesiecy to cos ok 200 zł ale trzeba sprawdzic jak to jest zprzyjeciami na nfz bo w Genomie jak bylam w Rudzie śląskiej to tam normalnie na te karty chipowe przyjmuja a u Niego to trzeba tam zadzwonic i sie dowiedziec...

Ostatnia edycja:
kurcze ale tu dzis cicho a gdzie sie podziala lopop i sversona toska tez cicho siedzi :zawstydzona/y: zapodajcie jakis temacik na rozruszanie :tak:

betusia to napewno byl ten zloty strzal hihih ale nie jeszcze za wczesnie zloty strzal musi byc akurat w owu zeby byl syn :tak: wiec tuz tuz hihi dzis 12 dc a jutro wizyta u ginka huraaa!!!!!!! teraz sie niemoge doczekac a jak wejde to napewno niebede wiedziakla od czego i jak zaczac a jak juz sie rozgadam to bedzie prosilzebym zamilkla hihihihihi

betusia to napewno byl ten zloty strzal hihih ale nie jeszcze za wczesnie zloty strzal musi byc akurat w owu zeby byl syn :tak: wiec tuz tuz hihi dzis 12 dc a jutro wizyta u ginka huraaa!!!!!!! teraz sie niemoge doczekac a jak wejde to napewno niebede wiedziakla od czego i jak zaczac a jak juz sie rozgadam to bedzie prosilzebym zamilkla hihihihihi

trzymam kciuki!!!!!
no a jutro bedziesz maila usg????

trzymam kciuki!!!!!
no a jutro bedziesz maila usg????
tak glownie dla tego ide sypne kasa to mi zrobi :tak: i moze cos ciekawego powie tylko najbatrdziej sie boje ze moze mi powiedziec ze najpierw mam schudnac :zawstydzona/y: jak mi tak powie to sie zalamie bo wiem ze jestem przy kosci po 1 ciazy ale za odchudzanie chce sie wziac po nastepnej i karmienie ma mi w tym troszke pomoc bo jak mala szybko przestalam karmic to waga zaczela rosnac :-( ale teraz sie niepoddam z karmieniem :no:

reklama
Witam, jestem nowa tutaj na forum, jak zresztą widać.
Mam 24 lata, z moim mężem jesteśmy małżeństwem 1,5 roczku i od tego cyklu zaczynamy starania o dzidzię. Póki co gin. zlecił mi badania i powiedział że nie ma przeciwwskazań co do ciąży i następnym razem na wizytę to już po pozytywnym teście.....
Trzymajcie kciuki :)
Pozdrawiam,
A.

:-) witaj i powodzenia :-)

witam
jestem tu od niedawna i mam pytanko:)
po jakim czasie od stosunku (w pierwszy dzien dni plodnych) mozna zrobic test?
dodam ze mam cykle 33 dniowe, pierwszy dzien ostatniej miesiaczki to 1 luty.
wsedzie na testach pisze ze mozna robic w dniu spodziewanej @.
ja mam jednek testy bardziej czule o czulosci 10 czegos tam.
Myslicie ze jak bym byla wciazy pokazalo by juz?
@ powinnam dostac w sobote tj 6 marca.
prosze o popoc

ja to myślę, że najlepiej w dniu @, ale jak ci kasy na testy nie szkoda to możesz wcześniej próbować ;-)

no domniemane dni plodne od 15 lutego;)
tak bardzo chciala bym juz cos wiedziec;)
Pajkaa - to strasznie pozno wyszedl Ci test pozytywnie, nie?
ja bym juz chciala wiedziec..ach, ze mam tak dlugie cykle..wszystko sie wydluza;(

kobietko mi ze stresu 2 cykle temu tak się przedłużył, że (jak nigdy) miałam 61 dni :szok:

Pajcia - jak sie czujesz - kope lat nie gadałyśmy i jak maluszek sie rozwija?
scully - a jak sprawy u Ciebie?

biorę się za skrócenie cykli :tak: bo niewytrzymuję z tymi 45 dniami (a 2 cykle temu- 61 dc) :sorry2: piję ziółka od tego cyklu na owu i pierwszy raz Lutkę na skrócenie cykli :-p wiem, że Lutka mi owu zatrzyma (i to przez 3 cykle mam brać), ale chociaż cykl się skróci :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry