reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dziewczyny ja sie obracam w tym kregu ludzi uzalezninych i wspoluzaleznionych i wim na co moge sobie pozwolic a na co nie.Rozmawialam o tym z psycholoiem i kazy uwaza ze jak wypije raz na czas a ja pije jeszcze zadziej to nic sie nie stanie.Np ostatnio jak bylismy na imprezie do G juz nie pil ja tez nie pilam.Wczoraj wypilam Kilka lykow likieru i oboje z G uwazammy ze nic takiego si nie stalo.G wcale nie jest na mnie zly .Jest dobrze i nie co tego rozczasac bo on w moich ustach bardzo zadko widzi alkohol
nie wiem... ja dalej twierdze że źle robisz, Twoja sprawa, my tylko radzimy...

mi chodzi tylko o to, że wczoraj mówiłaś, że nie chcesz, żeby brat pił przy G, a sama to zrobiłaś....

ok,powiedziałam co miałam powiedzieć, dla mnie koniec:-p

reklama
Bo ja się wczoraj specjalnie na ten temat nie rozpisywałam :sorry2:

Jutro pójdę po skierowanie :dry:

Pisałam tego posta 3 lata, a teraz jest z czapki :/ To było odnośnie noska Helenki...

post sprzed 3 lat?
nic nie kumam........:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Lunka no wlasnie wyjdzie tyle co kwas,ale nie wiadomo czy jeden kwas by Ci starwczyk

Juz nie robcie ze mnie takiej pijaczki hihihihi.Zartuje.
Raz sie napilam i koniec.Wiem ze chcecie dobrze i ze mnie nie obrazacie itp:tak:.Kzdy ma prawro do wlasnego zdania.Ja uwazam ze najwazniejsze ze ja z moim G sie rozumiemy i ze wiemy o co kaman :tak:.Ok juz sie nie tlumacze bo to az dziwnie wyglada hihih.No ale nie moglam przejsc obojetnie.

Ja ogarnelam Oliwki pokoj.Oni pomalu wstaja .Wreszcie :tak:.U mnie sloneczki slicznie swieci:tak:.

Aha u mnie alkohol bedzie teraz przez caly tydzien co nie znaczy ze ja bed pila przez caly tydzien bo juz sie nie napije :tak:.Dobra koniec hiih

hmmmmm....powiedz mu ze albo gunki albo tabletki!
ja by takie ultimatum postawila
sorki,ale mam wrazenie ze w tej kwestii on jest panem i wladca.
facetowi rybka co z jego towrem stanie,ale jezeli nie planujecie 3dziecka,to lepiej sie zabezpieczyc.nie jestescie nastolatkami,tylko dodroslymi ktorzy powinni juz wiedziec jakie sa zabezpieczniea
bez urazy

u mnie ja podejmuje taka decyzje czy tabletki,czy gumki itd.bo to ja moge zajsc w ciaze i to na mnie ptem wszytsko spada.

ja bym na Twoim miejscu postawial ultimatum-gumki,tabletki albo brak sexu:rofl2:
Muszę chyba tak zrobić, żeby nie zajść w ciąże i żeby mi się chłop nie wykończył, bo przecież to żadna przyjemność nie dokończyć. Widzicie jakiego mam zacofanego chlopa. Ja gumek bym nie chciała więc musze go przekonać do tabletek, ja i tak po nie pójde do gina tylko ciekawe czy on sie przestawi.

ORIFALME pwnie ze tabletki sa pewniejsze.Skoro M nie che 3 dziecka to mu to wytlumacz.Ja uwazam ze wlasnie to najgorszy przerywany ale to tylko moje zdanie.
Paweł chciał by trzecie dziecko ale nie teraz bo nie mamy warunków i nas po prostu na było by na nie "stać". Wiem że przerywany nie jest pewny i juz kiedys zaczęłam z nim rozmawiać z nim na ten temat.
Są tu jakies dziewczyny które biorą tabsy. Napiszcie mi czy macie jakies skutki uboczne lub wręcz przeciwnie i jak isę po nich czujecie

Aj kurcze, no z tą nadrzerką byłam,tzn na kontrol, czy się zaleczyła i dupa, poprawa minimalna i tzeba kurację jeszcze 2x powtórzyć.
Fatalnie, to wypadek, wiec powinni dziecko przyjąc bez zająknięcia. Iż z mał do szpitala i już.

No to chociaz robota na marne nie poszła, teraz jeszcze pdwórko niech się zlituje, ale skoro tak wieje, to może pomoże.
A no nie mówiłam o kciukach, bo z tego stresu zapomniałąm. U ginia byłam. Kiepsko-globulki młao co pomogły.

Fajnie, że zdążysz, a 2x to juz coś, hehe.
Ale żeby go przekonac dla świętego własnego spokoju może pokaż mu to

Skuteczność różnych metod antykoncepcji
Kurcze to niedobrze że Ci leki nie pomagają, trzymam kciuki.
Dzięki za link napewno mu pokaże. Ostatnio u mnie na uczelni były jaja przyjechał jakis gin i robił nam wykład o antykoncepcji. Usmiałysmy sie z dziewczynami.

post sprzed 3 lat?
nic nie kumam........:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Lunka no wlasnie wyjdzie tyle co kwas,ale nie wiadomo czy jeden kwas by Ci starwczyk

To tobie odpisywałam, twierdziłaż, że przeoczyłaś sprawę z RTG Noska Helenki, a ja napisałam, ze nie przeoczyłaś bo sie poprostu w nbtej sprawie nierozpisywałam ... :/

Jakaś jestem poirytowana :/

Dorota, jeśli chodzi o twojego M to on teraz twierdzi, że ok, ale za jakiś czas powie ci, że skoro ty możesz wypić kieliszek i on nie ma pretensji, to on też moze i na tym się skończy jego niepicie ... Ale też się nie wypowiadam więcej na ten temat. Wasza sprawa.

Ostatnia edycja:
Witam kochane moje wtorkowo:happy:
czytałam wczoraj wieczorkiem was ale jak chciałam odpisać to mnie wywalało co chwilę i muliło że:angry::angry::angry::angry::angry:ale wchodziłam przez piotrka neta a on ma internet explorer 8 i muli że na tym nowym bb:baffled::baffled::baffled::baffled:ale teraz na mojej mozilli hula no chodzi :sorry2::sorry2:
z tego co pamiętam ....
As bałwanek śliczny:tak::tak::tak::tak::tak:zainspirowałaś mnie i dziś z Julką robimy to samo:tak::tak::tak::tak::tak::tak:tylko Julia chce robić domek z kuleczek:tak::tak::tak::tak::tak:zdrówka dla taty mam nadzieję że wszystko pójdzie ok:tak::tak::tak::tak::tak:
Agnes moja Julia miała rowerek 14 jak miała 3 latak i powiem ci że dorosła do niego w wieku lat 3.5:dry:no ale ona z tych mniejszych......ale ja bym spróbowała w sklepie ją dopasowac do jakiegoś rowerka bo 14 a 14...tzn inny model roweru już inaczej się dziecku jeździ..np Julia na kolegi rowerze śmigała tzn próbowała a na swoim tez 14 nie umiała bo u niej bardzo ciężko pedałować......mi się podobają te z frędzelkami sama jak byłam mała to taki chciałam oglądałam "cudowne lata" i tam dziewczyna Kewina taki miała ta śliczna czarnulka...ech......i myślę jak dziewczyny to nie nam się ma podobac nie tobie a Oliwce a jej napewno cukierkowy róż i frędzelki się spodobają:sorry2:ja różu nie lubie wręcz nie cierpię a moja Julia miała okres kiedy wszystko musiało być cukierkowe słodkie błyszczące no takie wręcz odpustowe...no nic trzeba i taki okres przeczekać...same przez taki przrechodziłyśmy:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:ja pamiętam jak się uparłam i na komunie kuzyna do niebieskiej sukienki miałam czerwone lakierki:baffled: zresztą za małe trochę:baffled: więc spokojnie z tym rowerem teraz dopiero się zaczyna na nie sezon i ceny będą lepsze i wybór większy:tak:a odnoszę wrażenie że masz trochę na niego ciśnienie że musi być już i koniec:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: kochana a tłumaczenie że Oliwka widzi dzieci i chce....no dzieci dużo chcą to nie znaczy że mają to dostać już natychmiast,,,,,sorrki ale takie jest moje zdanie:sorry2:
Lunka nosz ....... to kiedy ponowny zabieg z tą nadżerką?????
Anabubka z tym nadgarstkiem kochana jak nic przeforsowałaś:-:)-:)-:)-(masz altacet w żelu?????bo jak masz to smaruj i może zawiń w opaskę elastyczną????albo zrób okład z wody z octem .....a ty juz z nim miałaś chyba problemy co???????????
Mlenko tacy sa rodzice:angry::angry::angry:wiem coś o tym pzerabiałam to w szkole Adama:baffled:Adam tez w tamtym semestrze z kolegą napisał brzydki list do koleżanki moja interwencja była natychmiastowa wstydził sie jak diabli musiał przeprosić dziewczynkę najpierw na forum klasy przy wszystkich a potem poszliśmy do jej domu z czekoladkami i przepraszał przy jej rodzicach...mama tej dziewczynki była w szoku i mówiła że nie trzeba że to tylko dzieci i aż tak nic strasznego nie napisał...a ja jestem innego zdania..zawstydziło go to okropnie i drugi raz zanim coś takiego zrobi 5 razy pomyśli a może nie zrobi nigdy bo będzie pamiętał ten wstyd:sorry2:a jego kolegi rodzice stwierdzili że nic się nie stało to tylko dzieci :wściekła/y:no i co???????juz jest na czarnej liście szkolnej bo nawyzywał i to okropnie wulgarnie dziewczynki w szatni:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Dorotko nie unoś się proszę nie obrażaj ale ja jestem tego samego zdania co Lunka:baffled::baffled::baffled::baffled:nie pij przy nim nie powinno się prowokować wogóle sytuacji kiedy alkohol jest w domu no ale u was wyszło jak wyszło nie mieszkancie sami....ale powinnas w momencie kiedy alkohol zawędrował na stół przeprosić towarzystwo i wyjść ..ty masz być jego ostoja opoką....nie ważne że on mówi że ma w tobie oparcie .......on ma je mieć zawsze tak jak ty w nim...kochana nikt nie mówi że ty masz do końca życia nie pic bo on nie pije...ale ile on się leczy?????miesiąć?????dwa???????????to jest nic!!!!!!!!!!!!!!a ile pił???????kochana ja mam kolegę alkoholika .....dużo gadaliśmy nie raz...on był na dnie na samym......pił że:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:stracił wszystko ...a teraz jest kimś............kochana uwierz mi to nie jest dobre co zrobiłaś:no::no::no::no:przepraszam takie jest moje zdanie.
MH i co dostałaś się na to rtg?????????
u mnie za oknem świeci big big słońce ale pizgawa dalej no trochę mniejsza:sorry2:
sprzątnięte już mam,ziemniaczki do obiadu obrane,mięsko doprawione,Julia w domu kaszel ma taki że:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no muszę ją przetrzymać:dry::dry::dry::dry:
wszystkiego najlepszego w dniu imienin dla naszej Helenki dużo słonka słodyczy
malinka z rodziną życzy;-)

Ok dziewczyny napilam sie tych kilka lykow i juz pic nie bede :-).
MALINKA dzieki za te slowa bardzo fajnie to napisalas I wcale sie nie gniewam :-).
Juz sie stalo wiec tego juz nie cofne moge go nadal wspirac i nie pic :-).

Czasem czlowiekowi potrzebny taki wstrzas :-).

Muszę chyba tak zrobić, żeby nie zajść w ciąże i żeby mi się chłop nie wykończył, bo przecież to żadna przyjemność nie dokończyć. Widzicie jakiego mam zacofanego chlopa. Ja gumek bym nie chciała więc musze go przekonać do tabletek, ja i tak po nie pójde do gina tylko ciekawe czy on sie przestawi.

Paweł chciał by trzecie dziecko ale nie teraz bo nie mamy warunków i nas po prostu na było by na nie "stać". Wiem że przerywany nie jest pewny i juz kiedys zaczęłam z nim rozmawiać z nim na ten temat.
Są tu jakies dziewczyny które biorą tabsy. Napiszcie mi czy macie jakies skutki uboczne lub wręcz przeciwnie i jak isę po nich czujecie
to zalezy od lekarza czy C i dobre tabletki dobierze- tak naprawde po tabletkach moze byc tylko lepiej- prepisuje sie je nie tylko dl antykoncepcji, ale np tez na tradzik, na uregulowanie miesiaczki itd:tak:

poza tym sa tez globulki dopochwowe, masci, kremy roznego rodzaju, maja mniejsza skutecznosc, ale na pewno lepsze to niz na żywca:sorry2:

no i plastry, wkładki itp:sorry2:

teraz jest tez nwa wkladka- nuva ring- takie pierścien gumowy- który wkladasz głęboko do pocwhy i po 21 dniach wyciągasz- wtedy masz okres i znow zakladasz- podobno fajna sprawa, bo kolezankauzywa od pol roku:tak:

MH ode mnie tez wszystkiego naj z okazji imienin dla Helenki;-)

no nic ja ide prostować włosy szykowac sie powoli i na spacer na poczte:eek:
ciekawe czy już wózek wysłali:confused: i kiedy przyjdzie:confused: juz sie nie moge go doczekać.....:-);-)

no to mały długo pospał:eek:
całe 10 minut w foteliku:eek:
no nic szybko sie bieram zanim sie rozwyje:sorry::bafflled::eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry