reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Lunka nic odkrywczego nie napiszę ale tak jak Dowikla puls niski a ciśnienie za wysokie :sorry2:kochana nie wiem czy to nie wina pogody zmiany ciśnień natychmiastowe mało dobre sa dla naszego organizmu :baffled:a ty masz problemy neurologiczne i może jedno z drugim sie wiąże:dry:
Joasiu kurcze mało fajna atmosfera podobna jest w casto:dry::dry::dry::dry::dry::dry:
a jak ty się czujesz?????
Dowikluś a młoda wytrzyma do wieczora bez spania??????????????
Moje dzieci śmigają po domu zrobili sobie wyścigi piszczą tak że:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: no ale Antek się przy nich rozkręcił a miał małego mułka i szukał pozycji do 5 minutowej drzemki:sorry2:a w jego przypadku to się równa pójście spać kole 24:szok: a ja mam inne plany na wieczór i dzieci mi do tego nie są zupełnie potrzebne:dry::rofl2:

reklama
MALINUS
A jakie masz plany na wieczor:confused::-p:-p:-p
Moi tez teraz biegaja za Dominika hummerem:tak::tak::tak:
Mysle ze Klaudia przyjdzie kolo mnie jak bede ogladala Majke i moze sie chwile przespi a jak nie to i tak wytrzyma do 21 minimum:szok::tak::tak::tak:
A moze to LUNKI cisnienie to wina cholesterolu?Mialas badany?
Bo jezeli dlugo sie utrzymuje takie podwyzszone cisnienie to to moze byc niebezpieczne

rzucil mi sie tylko post LUNKI o tym cisnieniu i pulsie
A wiec puls masz na niski bo z tego co pamietam to norma jest 70-80 a cisnienie masz za wysokie
dzięi kochana, no tyle to jeszcze ze szkoły pamiętam, hihi, no trudno, jak widać żyję, więc nie jest źle:-D

witam:-) wczoraj zwolnili dwie kasjerki w trybie natychmiastowym:szok::szok::szok::szok: nie wykryły błedow tzn nie sprawdziły co nabjiaja i nie otworzyły pudełka z alkoholem i nie sprawdziły czy taki jest jaki powinien :-(troche atmosfera sie zagęscila ale to ponoc dlatego ze bardzo zle wyszedł remament i szukaj przyczyny :baffled:
łojć, dobrze, że nie Ciebie;-)

Lunka nic odkrywczego nie napiszę ale tak jak Dowikla puls niski a ciśnienie za wysokie :sorry2:kochana nie wiem czy to nie wina pogody zmiany ciśnień natychmiastowe mało dobre sa dla naszego organizmu :baffled:a ty masz problemy neurologiczne i może jedno z drugim sie wiąże:dry:
Joasiu kurcze mało fajna atmosfera podobna jest w casto:dry::dry::dry::dry::dry::dry:

a ja mam inne plany na wieczór i dzieci mi do tego nie są zupełnie potrzebne:dry::rofl2:

Moze i tak, powiązane, miałąm nadzieję, że coś wiecej się dowiem, hehe, CZY JEST NA SALI LEKARZ??? hehe
a nie chce mi sie do lekarza dzwonić, bo wczoraj juz mnei pytał o wizyte domową z kawką:baffled::baffled::baffled:

heheh, a jakie TY mas zplany kochana?

cholesterol zawsze miałam w normie, ale dawno nie badałam. Bardzo dawno.

Ostatnia edycja:
Dowikluś a młoda wytrzyma do wieczora bez spania??????????????
Moje dzieci śmigają po domu zrobili sobie wyścigi piszczą tak że:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: no ale Antek się przy nich rozkręcił a miał małego mułka i szukał pozycji do 5 minutowej drzemki:sorry2:a w jego przypadku to się równa pójście spać kole 24:szok: a ja mam inne plany na wieczór i dzieci mi do tego nie są zupełnie potrzebne:dry::rofl2:

Malinka dzięki niezle sie czuję troche jestem zmęczona ale powiem szczerze ze umowa to nie wszytko :szok::-( musze sie pilnować ja i tak zaglądam do wszyskich pudełek ,na mieso tez zwracam uwagę ja na pewno tez będe mial taki wózek testowy tylko nie widomo kiedy :crazy: z jednej strony ich rozumiem leklerk jest prywatny sami na siebie zarabiaja moze faktycznie duzo towru wychodzi ze sklepu nie policzone ale szkoda mi tych koleżanek przeciez maja rodziny dzieci :-(

LUNKA
Teraz mi sie przypomnialo ze na wysokie cisnienie dobrze jest jesc czerwone grejfruty:tak::tak::tak:
A takie wysokie cisnienie moze tez byc powodem nerwow i stresu

LUNKA
Teraz mi sie przypomnialo ze na wysokie cisnienie dobrze jest jesc czerwone grejfruty:tak::tak::tak:
A takie wysokie cisnienie moze tez byc powodem nerwow i stresu
no racja, grapefruity, zapomniał, a mam.
Ja nic nie rozumiem, przy takim ciśneiniu powinnam latac jak porąbana, aja bym tylko spała. No ziewam od 6 rano.

E ta, czuję, że głowa mnie rozboli, więc padam, póki nie bol, hehe, wpadnę jutro z rańca, no chyba, ze zaśpię.
Miłego wieczorku dziewczyny
Malina, oby Ci dzieciaczki planów nie popsuły wieczorem

Był u mnie kumpela i sie rozgadałysmy a dzieci elegancko na podwórku sie bawily............ masakra jakie brudne wróciły do domu...............

Maksiu teraz odrabia lekcje a ja czekam na Majke na TVN-ie...............dziwne ze mój chłop sie jeszcze nie odezwł zazwyczaj jak wstaje to dzwoni ,bo on dzisiaj w Opolu urzeduje......

Iwcik w związku z powyższym rozumiem twój strach i obawy:-(czy twoja ciążaj est traktowana jako ciąża podwyższonego ryzyka??????bo wiem że ja z Adamem miałam gestozę ciążową i leżałam ostatnie 2 tygodnie ciąży w szpitalu a i tak urodził się 2 tygodnie wcześniej:dry:no ale dzięki temu nie leżałam mieciąc:-p a z JUlią już od początku ciąża była traktowana jako ciąża podwyższonego ryzyka właśnie ze względu na wcześniejszy przebieg ciąży ..i dużo leżałam w ciąży w szpitalu w 20 tygodniu zakładany miałam krążek który miał być ściągany w 36 tygodniu no ale wyszło jak wyszło i rodziłam z krążkiem:sorry2: tzn rodziłam wcześniej i jak trfiłam do szpitala z 4 cm rozwarciem po odejściu wód zbadali mnie położyli na porodówkę i tak dopireo jak wszedł mój doktor który miał akurat dyżur pyta co pani tu robi???a ja z ironią nudziło mi się to wpadłam urodzić:dry::dry::dry::dry:a on krążek wypadł????a położna i doktor który miał prowadzić poród i badał mnie na ip pyta krążek:szok::szok::szok::szok::szok:to pani ma krążek:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:i go zdjeli no a wtedy to 40 minut i rozwarci się zrobiło na 10 cm i siup i Julka była:tak: z Antkiem ciąża była z gruntu ciążą podwyższonego ryzyka bo w pierwszej gestoza w drugiej gestoza krążek i wcześniak i ...ciąża była książkowa ciśnienie dla odmiany jak w pierwszych miałam 180/100 200/110:dry:to było 60/90 70/90:crazy: wyniki miałam super szyjka była zamknięta tzn w 20 tygodniu niby było lekkie rozwarcie i podejrzenie hipotrofi płodu ale w końcu mały nie był mały i przyszedł po czasie:tak:więc rozumiem twoje obawy i rozumiem twój strach:-:)-:)-:)-:)-(ale jakoś mam czuja że wszystko będzie w najlepszym porządku :tak::tak::tak::tak::tak::tak:i książkowo:tak::tak::tak::tak::tak:ale musisz dbać o siebie i uważać:tak::tak::tak::tak::tak:
Dorota takie szkolenia to fajna srawa zawsze można podnieść sobie kwalifikacje albo w ogóle zmienić wykształcenie :tak::tak::tak::tak::tak:
a napisz potem czy fajne te farbki :tak::tak::tak::tak::tak::tak: mój Antek narazie zainteresowanie frbkami przejawia jedno JEŚĆ JE :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:więc dostaje kredki świecowe raz ugryzł stwierdził że chyba nie dobre i rysuje tylko nimi:baffled:ale nie tylko po kartkach niestety :baffled::baffled::baffled::baffled:
Adam odrabiał matme mówi mama jakie proste super itp nauczona doświadczeniem sprawdzam...miał narysować 7-kąt no i narysował 12-kąt:crazy: pytam Adam ile 7-kąt ma mieć kątów???? on no 7:tak:ja bingo a ile tu jest???? on liczy liczy liczy no 12 :tak:ja to chyba za dużo co ???? a moje genialne dziecko mama więcej znaczy lepiej nie:szok::szok::szok::szok::szok: no niech tak zostanie pani sobie wybierze te 7 fajniejszych kątów a reszte zignoruje :szok::szok::szok::szok:no ręce opadają:sorry2: rysował od nowa :dry: ale powiedział że to tylko na moje wyraźne życzenie bo dla niego mogłoby tak zostać :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

zapomniałam.......

wszystkiego najlepszego w dniu urodzin dla męża AGUNI IN zdrówka szczęścia wygranej w totka co najmniej 6 a wtedy rodzeństwa dla Misi:-)
malinka z rodzinką

No to tez mialaś nie za fajnie, od początku jestem w grupie ryzyka i na początku robił mi usg co wizyte i byłam spokojna , a teraz nie...... z synem jak chodzilam to tez miałam problemy od 6 miesiąca juz ytrzyma nie mogła zaczełam puchnąć i moje nogi zamieniły sie w jedn wielka ranę bieraa mi sie woda w organizmie w zastraszajacym tępie no i szpital tez mnie nie ominął , pózniej juz do porodu poszłam w czerwcu to mnie trzymali jeszze ze urodze bo miałam skurcze ale nic z tego musieli zrobic cesarkebo mialm juz wody seledynowe choć codziennie rano badali poprez pobranie przez brzuch igłą ale i tak sie momentalnie zmieniły i nie był na co czekać bo dzecko by sie udusiło no i powód cesarki to pisali zamartwica plodu.......a dwie które poroniłam to własnie miedzy 3 a 4 miesiącem dlatego sie denerwuje........

witam:-) wczoraj zwolnili dwie kasjerki w trybie natychmiastowym:szok::szok::szok::szok: nie wykryły błedow tzn nie sprawdziły co nabjiaja i nie otworzyły pudełka z alkoholem i nie sprawdziły czy taki jest jaki powinien :-(troche atmosfera sie zagęscila ale to ponoc dlatego ze bardzo zle wyszedł remament i szukaj przyczyny :baffled:

To nie fajna atmosfera laska teraz sie pilnuj bo nie wiadom co kombinują

Kurcze normalnie jestem wkurzona. Nie mogę dostać się do ginekologa :-(
Zapisy jak na audiencję u papieża.
To jest totalna paranoja. Dali mi termin na wrzesień :-( bo nie jestem ciężarną...

A co tu tak pusto:confused::szok::szok::szok:
Ja obejrzalam Majke,a teraz buszuje sobie po allegro:tak::tak::tak:
Klaudia przespala sie podczas majki jakies 10 minut i jest jak nowonarodzona:szok::szok::szok:
Mlodzi szaleja ale tak jakby pozytywnie,wiec poki co mam spokoj i korzystam ile sie da:tak::tak::tak:

reklama
uspałam maksa.... i mam chwilkę dla siebie, ale dosłownie chwilkę, bo musze gary pomyć i chyba za prasowanie się wziąć bo nie miałam kiedy dzsiaj:szok::szok: maks wyobraźcie sobie całyd zien marudny- wogóle nie spał- nie dało sie go uspac:no: i na spacerze w gondoli leżec za chiny ludowe nie chciał:no: wył całą drogę:dry::dry:

głowa mnie boli wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

nie wiem czy to skok czy co:sorry2: w kadym razie dzis mam dość:baffled:

a jutro musze psa ogolić i do detysty idę:nerd::nerd::nerd: a za okna to nie wiem kiedy się wezme:eek:

Do góry