reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Hmm, suszone pomidory? Nigdy nie kupowałam. Mogę prosić o sprecyzowanie.

Kasiekkrk, trzymaj się. Priorytetem jest dziecko, nic się nie stanie jak w dmu będzie nie posprzątane, a męzowi obiadu nie ugotujesz. Ważniejsze jest twoje dobre samopoczucie. Najbliższe kilka dni poświęć na naukę zasypiania małego np. według "Uśnij wreszcie", nastaw się, że będzie bardzo płaczliwie. Ale przetrwasz to i za kilka dni dziecko będzie funkcjonować wg wypracowanego harmonogramu a ty odsapniesz, posprzątasz i ugotujesz obiad :-)

A u mnie niezbyt dobrze, Franek od kilku dni przy jedzeniu się denerwował, dziś cały dzień praktycznie spędził na rękach, no prawie jak u Nessi, ja już się wściekałam. W końcu wzięłam laktator i ściągnęłam pokarm. Niestety z jednej piersi 60ml, z drugiej 30ml :-( Nie wiem co się stało, że tak mało, może to przez te nerwy z lokatorami.
Dziewczyny cyckowe RATUJCIE!
Napiszcie mi ile wasze maluchy jedzą, wiem, że kilka z was ściąga z piersi, jakie to są ilości.
A dziewczyny butelkowe, napiszcie proszę jakim mleczkiem mogę Franka dokarmić. Nie ma problemów żołądkowych, ja jem praktycznie wszystko. Jak był malutki pediatra poleciła Nan1, ale teraz to już chyba jakaś 2, czy nie?
Czekam na wasze odpowiedzi, bo chcę szybko działać.

witaj kochana.... ja w takim razie powinnam sie zalamac bo jak sciagam to jest to ok70 z obu piersi!!!!!!!!!!!! ale wystarczy ze zaraz po tym mala pociagnie to leci mi ciurkiem z piersi.... czyli swieta prawda jest to ze reczne sciaganie to tylko sciaganie tego z "wierzchu...."

reklama
My już po kąpieli :)
Młody długo nie spał, ale nie płakał ... tylko siedział jakis taki smutny, rąsie tylko do dzioba pchał :confused:swędzą dziasła ?

witaj kochana.... ja w takim razie powinnam sie zalamac bo jak sciagam to jest to ok70 z obu piersi!!!!!!!!!!!! ale wystarczy ze zaraz po tym mala pociagnie to leci mi ciurkiem z piersi.... czyli swieta prawda jest to ze reczne sciaganie to tylko sciaganie tego z "wierzchu...."

jak mala nie placze znaczy ze mleka jest wystarczajaca ilosc :) spokojnie :)

Ja jak ściągałam ostatnio to wychodzi mi po 150 ml. z jednej, ale nie frasowałam ich mocno, bo 150 ml mi styknie :)

Daffi- to zalezy gdzie- najdrozej podobno na Slasku i w okolicach Wrocławia biora nianie. Ja w tamtym roku pracowalam jako niania i dostawalam za miesiac pracy po 8 godz 700 zl- czyli okolo 4, 5 za godzine- opieka w domu dziecka i do tego jeszcze czasem druga ich corka sie zajmowalam- odbieralam ja ze szkoly, obiad, lekcje itp. Ale to w Olsztynie- miasto wojewodzkie. W Suwalkach- mniejsze miasto-proponuja 400 zl za miesiac pracy. W Warszawie okolo 1500- kolezanka pracowala. Wszystko zalezy od tego jak u Ciebie zarabiaja. Zreszta to zazwyczaj rodzic proponuje stawke- bynajmniej ja tak mialam. Wejdz sobie na niania.pl, poszukaj swojego miasta i zobaczysz jakie sa stawki

A jeszcze mialam napisać dziewczynom, ktore maja problemy z nowym forum- moze sciagnijcie sobie nowe wersje przegladarek? Bo gdzies widzialam informacje ze nowe forum bylo wlasnie przygotowywane pod te najnowsze wersje

ja wlasnie wykapałam mała .. wydoiła mi oba cycki i czuje sie o 10 kg lżejsza.. :-D teraz rozkoszuję sie bawarką - a piję ja w ogromnych ilosciach.. no a dziecie me spi :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja wlasnie wykapałam mała .. wydoiła mi oba cycki i czuje sie o 10 kg lżejsza.. :-D teraz rozkoszuję sie bawarką - a piję ja w ogromnych ilosciach.. no a dziecie me spi :)

No to się możem stuknąć na zdrowie :D
Tylko trzeba uważać by Nam po bawarce nogi sie nie uginały az nadto ;)

Ty prowadzisz,! a ja organizuję orkiestre, bal laktacyjny ,że hej! ;)

Do góry