reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

a ja musze sie pochwalić,ze moj zrobil mi wczoraj super niespodzianke, bo zrobil sobie wolne od pracy i zabral nas na wycieczke do Kazimierza Dolnego...piekny spacer w sloneczny dzień a później nasza ulubiona restauracja 'U Fryzjera' ...super dzien :tak: ...no i był to pierwszy taki długi wyjazd (mamy do Kazimierza ok130kg) dla Gabrysi i pierwsze wyjscie do restauracji:tak:

reklama
W koncu wymyslilam prezent dla mojego T na urodzinki wynajmuje tor gokartowy na poltora godzinki na wylacznosc i juz zwerbowalam czworke moich znajomych plus ja i moja siostra i urzadzimy zawody jak myslicie dobry pomysl? Jedyny mankament to ten ze dostanie ten prezent 5 dni przed urodzinkami bo bedzie wtedy jego mama i moja dzien po chrzcinach i beda mogly malego popilnowac a tak ja bym nie mogla jechac to byloby bez sensu wezme go zaatakuje z nienacka powiem ubieraj sie wezme nawigacje wstukam adres i kaze mu sie tam zawiesc a tam juz wszystko na niego bedzie czekac hihi:)

Kurde musicie mi pomoc bo zaraz zwariuje mam w kamerce filmiki w formacie MOV i nie moge ich obejrzec sciagnelam quick time alternative i nie moge go zainstalowac wiec wymyslilam ze sobie to skonwertuje do avi sciagnelam konwenter a on w ogole nie widzi tych filmikow i juz nie wiem o co chodzi a nagralam agulki malego i chcialam sie Wam w koncu pochwalic:(

a ja musze sie pochwalić,ze moj zrobil mi wczoraj super niespodzianke, bo zrobil sobie wolne od pracy i zabral nas na wycieczke do Kazimierza Dolnego...piekny spacer w sloneczny dzień a później nasza ulubiona restauracja 'U Fryzjera' ...super dzien :tak: ...no i był to pierwszy taki długi wyjazd (mamy do Kazimierza ok130kg) dla Gabrysi i pierwsze wyjscie do restauracji:tak:

Fajnie :). Tak niewiele nam trzeba do szczescia , prawda? :) Spacer i czas z osoba , ktora kochamy. y kobiety jednak nie jestesmy az tak skomplikowane jak nam to faceci zarzucaa :)

W koncu wymyslilam prezent dla mojego T na urodzinki wynajmuje tor gokartowy na poltora godzinki na wylacznosc i juz zwerbowalam czworke moich znajomych plus ja i moja siostra i urzadzimy zawody jak myslicie dobry pomysl? Jedyny mankament to ten ze dostanie ten prezent 5 dni przed urodzinkami bo bedzie wtedy jego mama i moja dzien po chrzcinach i beda mogly malego popilnowac a tak ja bym nie mogla jechac to byloby bez sensu wezme go zaatakuje z nienacka powiem ubieraj sie wezme nawigacje wstukam adres i kaze mu sie tam zawiesc a tam juz wszystko na niego bedzie czekac hihi:)

Super pomysl. Moj syn uwielbia ten tor gardowy. Ja jeszcze nie miaam kazji tam byc.

Dziewczyny cyckowe czy miałyście już kryzys laktacyjny 3 miesiąca? Bo mnie chyba własnie dopadł. Mała chce jeść średnio co godzina, nawet co pół i jak się dorwie to doi i doi. To chyba dodatkowo ten skok rozwojowy. Już się nawet wkurzyłam, bo od 4 rano nic innego nie robi tylko je i je. I w międzyczasie śpi po pół godziny. Idę zrobić jej butelkę Bebilonu, bo już normalnie nie nadążam. A jak się zapcha mieszanką, to w końcu trochę da cycom odpocząć ;-).

Ja nic takiego nie miałam:tak:
A Tomek to wogóle jakoś dziwnie pije...jakbym sama go nie przystawiała to się nie upomni o cyca:no:
Ale pewnie sobie to rekompensuje w nocy bo budzi się co 2..góra 3 godzinki:wściekła/y:

Super prezent:tak:

Mam pytanie do doświadczonych mam:-D;-)
Związane z HaniA ale mam nadzieję że mi wybaczycie:-)
Co można dawać do picia 2letniemu dziecku?
Tych gotowych herbatej już nie chce pić....a zależy mi żeby np rano wypiła coś ciepłego! Mleko i kakao też odpada bo nie chce:no:
Czarna herbata wiadomo odpada..ale co myślicie o zielonej albo owocowej?
Dziś rano jej nalałam zielonej i piła że szok! Tylko nie wiem czy mogę:baffled:

A u nas nocka bez zmian..po ciężkim zasypianiu pierwsza pobudka po 5 godzinach a potem co 2-3:tak:
Mi to wystarcza na razie do szczęścia:tak:

Extra!!!! ja też chce!!!!

Nio super, trzeba takie wyjscia powtarzać;-) My zawsze z Antonim w niedziele na obiad do restauracji jezdzilismy, co tydz do innej, fajna sprawa, teraz jeszcze w czwórke nie byliśmy ale czas sie wybrać;)
Witam

O zdradach - ja to moge podoradzac :) . Najpierw ja bylam zdradzana wiec znam wszystkie sztuczki facetow :) (pewnie nie wszytkie ale sporo) a potem i ja zdradzalam (smutne ale prawdziwe-zycie) wiec wiem jak sie ukrywa klamstwa :). Marta ma racje - w zyciu by nie zostawil telefonu (Marta chyba tez cos wie o klamstewkach facetow hi hi). I jeszcze jedno -wczesniej zdradzane kobiety nigdy nie ufaja a swoim brakiem zaufANIA SAME MOGA POCHNAC FACETOW DO ZDRADY. Ciezko znalezc granice ale trzeba nad tym pracowac.

Oj bo człowiek swoje latka ma, ma znajomych, koleżanki, nie raz miało sie pokusę, takie to życie!!! A ztym tel to mi się skojarzyło z m jak miłośc hehe bo marek zdradzał hanke i w tym czasie wszędzie z telefonem chodził, zabierał go nawet do łazienki, a to daje do myślenia;-)

Mam pytanie do doświadczonych mam:-D;-)
Związane z HaniA ale mam nadzieję że mi wybaczycie:-)
Co można dawać do picia 2letniemu dziecku?
Tych gotowych herbatej już nie chce pić....a zależy mi żeby np rano wypiła coś ciepłego! Mleko i kakao też odpada bo nie chce:no:
Czarna herbata wiadomo odpada..ale co myślicie o zielonej albo owocowej?
Dziś rano jej nalałam zielonej i piła że szok! Tylko nie wiem czy mogę:baffled:

A u nas nocka bez zmian..po ciężkim zasypianiu pierwsza pobudka po 5 godzinach a potem co 2-3:tak:
Mi to wystarcza na razie do szczęścia:tak:

Ja robię Antkowi herbatę, zasze rano zaparzam, żeby na cały dzien starczyło;-) w dzbanku, mieszam tak herbatke z jabłuszek, owocową i miete, on to uwielbia;-)
Herbate zieloną odradzam!!!
A awaryjnie jest sok z malin do rozrobienia z wodą albo sok kubus który zawsze rozcieńczam przed podaniem, dosłownie 50 na 50:tak:

Super pomysł:)

super pomysl !

reklama
Do góry